Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Νέα καταγγελία για την Προεδρο της σχολικής επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Αμαρουσίου

«Καταγγελία των ενεργειών του Δήμου Αμαρουσίου και της Προέδρου της σχολικής επιτροπής Π. Ε. του Δήμου αναφορικά με την έγγραφη πρόσκληση σε απολογία των Δ/ντών των Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου που δε συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «We go Green» του Δήμου Αμαρουσίου». 
Με ιδιαίτερα αισθήματα αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους/συναδέλφισσες – μέλη του συλλόγου μας Δ/ντές/-Δ/ντριες Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου την αποστολή εγγράφου της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Αμαρουσίου και Δημοτικής Συμβούλου Αμαρουσίου κας Βλάχου – Σταματάκη Ελένης 
σύμφωνα με το οποίο ζητείται από τους Δ/ντές – Δ/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων που επέλεξαν να μη συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών «We go Green» του Δήμου Αμαρουσίου να «εξηγήσουν» εγγράφως στη σχολική επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να μη συμμετέχουν στο πρόγραμμα με το εξής σκεπτικό, σύμφωνα με το έγγραφο:  
«Θέλουμε να κατανοήσουμε τους λόγους που αυτά τα σχολεία δεν συμμετέχουν και παρακαλούμε τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων που δεν συμμετέχουν εάν είναι δυνατόν να  μας αναφέρουν εγγράφως τους λόγους μη συμμετοχής του σχολείου τους, που   πιθανόν να τους λάβουμε υπόψη μας σε μελλοντικές δράσεις. Παρακαλούμε εάν είναι δυνατόν την απάντησή σας έως την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.».
Θεωρώντας απαράδεκτη και παράνομη την ενέργεια αυτή του Δήμου Αμαρουσίου και της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. Αμαρουσίου τονίζουμε:

●►ότι το συγκεκριμένο «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρία ανακύκλωσης ΑΝΑΜΕΤ Α. Ε. επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί στα σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης του Αμαρουσίου κατά το πρόσφατο παρελθόν (Νοέμβριος 2017) χωρίς να έχει την έγκριση του ΥΠΠΕΘ, γεγονός το οποίο καταγγείλαμε ως σωματείο και ζητήσαμε την παρέμβαση της Δ. Ο. Ε. και του ΥΠΠΕΘ με αποτέλεσμα να ανασταλεί η εισήγηση εφαρμογής του από το Δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος επανάκαμψε στην πρόταση του το Φεβρουάριο του 2018 και αφού εξασφάλισε την απαιτούμενη έγκριση του ΥΠΠΕΘ, ακόμα
●►προκαλούνται και εγείρονται εύλογα ερωτήματα για τη «ζέση» που πρώτη φορά δείχνει εγγράφως η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. Αμαρουσίου για τη μη εφαρμογή ενός «εκπαιδευτικού» προγράμματος ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης του Αμαρουσίου υιοθέτησαν  και εφαρμόζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων τους. 
Τι είναι αυτό που αληθινά ενοχλεί και απασχολεί  τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σε σχέση με την μη εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος σε ελάχιστα, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο έγγραφο, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της πόλης, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών μας ή η έστω και ελάχιστη μείωση του όγκου των ανακυκλούμενων ηλεκτρικών συσκευών που θα καταλήξουν στο ταμείο της ΑΝΑΜΕΤ Α.Ε.;
Πληροφορούμε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ότι στο πλαίσιο της διδακτικής και παιδαγωγικής μας αποστολής με βάση τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του ΥΠΠΕΘ και στο πλαίσιο της παιδαγωγικής και διδακτικής αυτονομίας της κάθε σχολικής μονάδας ευαισθητοποιούμε αρκούντως τους μαθητές μας, ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση σε ότι αφορά την ανακύκλωση και χωρίς τη συμβολή και βοήθεια ιδιωτικών εταιριών ανακύκλωσης όπως η ΑΝΑΜΕΤ Α. Ε. (συνεργάτης του Δήμου Αμαρουσίου στο συγκεκριμένο «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα ανακύκλωσης) οι οποίες (ιδιωτικές εταιρίες) παρέχουν τις όποιες υπηρεσίες τους με το αζημίωτο.
Στο πλαίσιο αυτό το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τονίζει ότι οι σύλλογοι διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της χώρας αποτελούν όργανα διοίκησης των σχολικών μονάδων και απολογούνται εγγράφως για τις ενέργειές τους μόνο στις προϊστάμενες αρχές τους που είναι το ΥΠΠΕΘ και οι αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες του ή τα εντεταλμένα όργανα του ΥΠΠΕΘ (σχολικοί σύμβουλοι, υπεύθυνοι περιβαλλοντικής εκπ/σης των Δ/νσεων Π. Ε) σε ότι αφορά ζητήματα παιδαγωγικού – διδακτικού χαρακτήρα.
Με βάση όλα τα παραπάνω το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου αποφασίζει:
1.Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου που αποφάσισαν -  επέλεξαν να μην εφαρμόσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Αμαρουσίου να αγνοήσουν πλήρως το συγκεκριμένο έγγραφο της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και να μην απαντήσουν νομιμοποιώντας τις παράνομες και παράτυπες ενέργειες αυτές του Δήμου Αμαρουσίου.
2.Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του συγκεκριμένου θέματος και να προβεί στην έκδοση σχετικής απόφασης – καταγγελίας των ενεργειών του Δήμου και της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. Αμαρουσίου.
3.Καλούμε τη Δ/νση Σπουδών του ΥΠΠΕΘ να τοποθετηθεί εγγράφως επί του συγκεκριμένου θέματος αναφορικά με το σύννομο ανάλογων ενεργειών των Δημοτικών Αρχών της χώρας.
4.Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θα καλέσει άμεσα τους Δ/ντές – Δ/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων σε σύσκεψη ενημέρωσης – συζήτησης αναφορικά με τα προβλήματα που ανακύπτουν αναφορικά με τις ενέργειες αυτές των Δημοτικών Αρχών της περιοχής μας. 
Τέλος τονίζουμε για άλλη μια φορά προς όλους και ιδιαίτερα προς τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κο Γ. Πατούλη ότι οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Εκπ/σης είναι και θα παραμείνουν Δημόσιοι Λειτουργοί και δε θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνουν υπάλληλοι των Ο. Τ. Α. όπως ο ίδιος και οι προτάσεις που καταθέτει και οι πρακτικές που υιοθετεί δείχνουν ότι οραματίζεται.  
€ $  ●► « » ▲▼◄ 
Μαρούσι  17 / 3 / 2018 
Αρ. Πρ.: 80
Κοινοποίηση:
Δ/νση Σπουδών Π. Ε. του ΥΠΠΕΘ
Δ. Ο. Ε.
Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας
Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας
Δήμο Αμαρουσίου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.   ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                   
Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 211                                           
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                                     
Τηλ.: 210 8020697                                                                              
Πληροφ.: Πολυχρονιάδης Δ. (6945394406)                                                                 
Email:syll2grafeio@gmail.com                                             
Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousisou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου