Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Στις 16 & 17 Μαρτίου η εκδήλωση του «Προοδευτικού Φόρουμ στην Ελλάδα»

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα ολοκληρωθεί η διεθνής συνάντηση 
για την Ευρώπη & την ενωτική δράση των προοδευτικών δυνάμεων 
 Οι ευρωβουλευτές και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Caucus)* Δημήτρης Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ), Guillaume Balas και Georgi Pirinksi (ευρωβουλευτές Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, S&D) θα συμμετέχουν στο «Προοδευτικό Φόρουμ στην Ελλάδα», που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16-17 Μαρτίου 2018 (Ξενοδοχείο President).
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του Φόρουμ, πρόκειται για μια διεθνή συνάντηση «για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και την προοπτική της ενωτικής δράσης των προοδευτικών δυνάμεων», που πιάνει το νήμα «από το «1ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Προοδευτικών Δυνάμεων» (Μασσαλία, Νοέμβριος 2017) και την «Προοδευτική Συμμαχία» (Progressive Caucus) στο Ευρωκοινοβούλιο».
Στη συνάντηση αυτή θα πάρουν μέρος ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων και δεξαμενών σκέψης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Ευρωπαίων Πρασίνων, ενώ οι εργασίες του διημέρου θα κλείσουν με ομιλία του Πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα.
                             Το event του Φόρουμ στο Facebook
* Η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια πλατφόρμα διαλόγου, που βασίζεται στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στον ανοικτό διάλογο. 
Στόχος της είναι να επεξεργαστεί τις διαφορές και να χτίσει γέφυρες μεταξύ των προοδευτικών συμμάχων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε όλη την Ευρώπη. 
Δημιουργήθηκε από προοδευτικούς ευρωβουλευτές διαφορετικών πολιτικών ομάδων και είναι ανοικτή στον καθένα που μετέχει της κοινότητας του ευρωκοινοβουλίου, υποστηρίζοντας την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και βιωσιμότητα. 
Στην Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχουν ευρωβουλευτές από την Αριστερά (GUE/NGL), τους Σοσιαλδημοκράτες (S&D), και τους Πράσινους (Greens/EFA)].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου