Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ερντογάν: Δεν έχουν φάει οθωμανικό χαστούκι στη ζωή τους!!!

Βέλη ΠτΔ κατά των ΗΠΑ για την στάση τους σχετικά με την PKK/KCK/PYD-YPG
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για παροχή βοήθειας όπλων στη διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK/KCK/PYD-YPG θα επηρεάσει τις αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη χώρα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, εκφώνησε ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας.
Στην ομιλία του ο Ερντογάν έκανε νύξη στη «διπροσωπία» των ΗΠΑ στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και σημείωσε πως η Τουρκία η οποία έχει μια κρατική παράδοση εδώ και αιώνες θα κάνει ότι χρειάζεται στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Ο Ερντογάν κάλεσε τις ΗΠΑ να συμπεριφερθούν με την συνείδηση της ευθύνης πως είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος.
«Τι είδους μέλος του ΝΑΤΟ είναι αυτοί; Αν είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, όπως τηρεί η Τουρκία τα άρθρα και τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ έτσι πρέπει να τηρούν και οι ΗΠΑ. Το ΝΑΤΟ δεν ισοδυναμεί με τις ΗΠΑ. Όλες οι χώρες είναι ίσες με τις ΗΠΑ. Οφείλουμε όλοι μας να τηρήσουμε τους κανόνες με τον ίδιο τρόπο» ανέφερε.
Ο Ερντογάν είπε πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την PKK/KCK/PYD-YPG και με τη ΝΤΑΕΣ και πρόσθεσε:
«Πόσα μέλη της ΝΤΑΕΣ αφανίσατε; Που μεταφέρατε τα μέλη της ΝΤΑΕΣ; Εκεί δεν υπάρχει ουδεμία πραγματικότητα, ουδεμία περίπτωση που μπορεί να γίνει αποδεκτή. Εμείς εντοπίζουμε και καταγράφουμε ποιος είναι με ποιον στην περιοχή, τι κάνει, ποιες δυνατότητες διασφαλίζονται σε ποιους...
Πλέον κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία ΝΤΑΕΣ. Το θέατρο με τη ΝΤΑΕΣ στη Συρία και το Ιράκ έχει φτάσει στο τέλος του. Αν αυτοί που λένε πως δεν βλέπουν αποδείξεις πως αυτοί είναι μέλη της PKK, δεν είναι τυφλοί ή ηλίθιοι τότε δεν κακοπροαίρετοι».
Εκφράζοντας την αντίδραση του στις δηλώσεις των Αμερικανών διοικητών οι οποίοι φωτογραφήθηκαν μαζί με τους τρομοκράτες στην περιοχή είπε:
«Είναι σαφής πως αυτοί που λένε πως θα απαντήσουν σκληρά αν μας χτυπήσουν, ποτέ στη ζωή τους δεν έχουν φάει οθωμανικό χαστούκι. Αν μπερδεύουν την Τουρκία με τις περιοχές στις οποίες μπαινοβγαίνουν όπως θέλουν, κάνουν κάθε μορφής ωμότητες και δεν δίνουν λογαριασμό, πολύ σύντομα θα δουν πως δεν είναι έτσι. Θα εξολοθρεύσουμε κάθε τρομοκράτη που συναντάμε ξεκινώντας από αυτούς που είναι στο πλευρό τους. Τότε θα καταλάβουν πως είναι καλύτερα για τους ίδιους να μην τάσσονται στο πλευρό των τρομοκρατών».
Απευθυνόμενος στους Αμερικανούς πολίτες ο Πρόεδρος είπε:
«Τα λεφτά αυτά που διαθέτουν οι ΗΠΑ από τον προϋπολογισμό τους (για βοήθεια στην τρομοκρατική οργάνωση) είναι τα λεφτά που βγαίνουν από την τσέπη του αμερικανικού λαού. 
Στο θέμα αυτό θέλω να κάνω νύξη και την ευαισθησία του αμερικανικού λαού. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι διατίθεται ένα τέτοιο ποσό από τον εθνικό προϋπολογισμό» και πρόσθεσε πως ήρθε πλέον η ώρα να μιλήσουν όλα ανοιχτά».
Ο Ερντογάν εκφράζοντας την αντίδραση του στους κύκλους που προσπαθούν να αμαυρώσουν την Επιχείρηση Κλαδί Ελιάς που ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου στην περιοχή Άφριν της Συρίας, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες μέλη των PKK/KCK/PYD-YPG και ΝΤΑΕΣ και να σώσουν τον φιλικό και αδελφικό λαό της περιοχής από την καταπίεση και την τυραννία δήλωσε:
«Αυτοί που κατηγορούν ακόμα τη χώρα μας εξαιτίας της συγκεκριμένης επιχείρησης, να κοιτάξουν πρώτα τις σήραγγες, τους πύργους και τα χωριά που εξοπλιστεί τελείως. Αν υπάρχουν ακόμα κάποιοι που παρά την εικόνα αυτή ισχυρίζονται πως   οι προετοιμασίες αυτές δεν είναι σε βάρος της χώρας μας, δεν έχουμε να τους πούμε τίποτα».
                                                               € $  ●► « » ▲▼◄
ΠΗΓΗ://www.trt.net.tr/greek/tourkia/2018/02/13/erntogan-den-ekhoun-phaei-othomaniko-khastouki-ste-zoe-tous-909895#.WoLzw0QcI5A.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου