Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Προς έκδοση η απόφαση κύρωσης της πράξης εφαρμογής για την περιοχή «Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα»

Αίσια έκβαση για τις προσπάθειες της Διοίκησης και των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την τελική φάση της κύρωσης της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης της περιοχής «Κάτω Σωρός - Μαρμαράδικα» στο Μαρούσι, μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της Γ’ ανάρτησης, ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει  δημότες και άμεσα ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή, ότι:

Ήδη η αρμόδια Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου βρίσκεται σε συνεννόηση με τον εντεταλμένο μελετητή προκειμένου μέσα στις επόμενες ημέρες να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της μελέτης βάσει των νέων δεδομένων που προκύπτουν κατόπιν της εκδίκασης των ενστάσεων της Γ’ ανάρτησης. 
Θα ακολουθήσει η ενημέρωση τω εμπλεκομένων ιδιοκτητών (με ατομικές προσκλήσεις) για 15 ημέρες όπως προβλέπεται από τον Νόμο και μετά θα αποσταλεί ο τελικός φάκελος με το σύνολο των παραδοτέων στοιχείων στην Περιφέρεια Αττικής προς έκδοση της απόφασης κύρωσης της πράξης εφαρμογής.

Την ίδια άμεση ανταπόκριση στην εκτέλεση των διαδικασιών έχει επιδείξει ο Δήμος Αμαρουσίου σε όλα τα ενδιάμεσα στάδια της διαδικασίας πράξης εφαρμογής για την περιοχή Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα από τις αρχές του 2014 που διαβίβασε τη μελέτη στην Περιφέρεια Αττικής για την Α’ Ανάρτηση. 

Ακολούθησε η επεξεργασία και τελική εκδίκαση 65 ενστάσεων από την Περιφέρεια, έγιναν οι απαιτούμενες διορθώσεις από τον Δήμο και εστάλη τέλος του 2014 για Β’ Ανάρτηση. 
Σε αυτό το στάδιο κατατέθηκαν 73 ενστάσεις. 
Έγινε επεξεργασία αυτών από τον μελετητή και την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και διαβιβάστηκαν προς τελική εκδίκαση τον Νοέμβριο του 2015. 
Μετά την επίλυση των ζητημάτων που προέκυψαν όσον αφορά στην οικοδομησιμότητα των μικρών οικοπέδων και τη σύνταξη πράξεων αναλογισμού στις περιφερειακές οδούς, έγινε η διόρθωση της μελέτης βάσει των οριζόμενων από την εκδίκαση των ενστάσεων και η Υπηρεσία διαβίβασε την πράξη εφαρμογής για την Γ’ ανάρτηση. 
Αρχικά υπεβλήθησαν 36 ενστάσεις. Διαβιβάστηκαν στην Περιφέρεια και ακολούθως και άλλες 9 εκπρόθεσμες ενστάσεις.
Όλο αυτό το διάστημα, η Διοίκηση του Δήμου σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες προώθησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση στην εκκρεμότητα αυτή που κρατούσε εγκλωβισμένους πολλούς ιδιοκτήτες και στερούσε την περιοχή από τα απαραίτητα έργα υποδομής που θα αναβάθμιζαν τη ζωή των κατοίκων.

Σχετικά με το θέμα τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης: 
«Με συνέπεια, και τηρώντας αυστηρά χρονοδιαγράμματα, η Διοίκησή μας, από την πρώτη στιγμή έδωσε προτεραιότητα στις πολεοδομικές εκκρεμότητες στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου. 
Η πράξη εφαρμογής για την περιοχή Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα ήταν μία από αυτές τις διαδικασίες που επιμελώς η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου μας είχε αναλάβει και έφερε εις πέρας ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες. 
Ήταν καιρός οι προσπάθειές μας, Διοίκησης και Υπηρεσιών, να φθάσουν σε αίσιο τέλος, να ανοίξει ο δρόμος για έργα υποδομής, να μπορέσουν οι κάτοικοι να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Αντίστοιχες διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και για άλλες πολεοδομικές ενότητες και αναμένουμε σύντομα να έχουμε και για εκείνες εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου