Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Δεσμεύθηκαν για την Υγεία & την ευημερία ως οδηγοί για την αστική ανάπτυξη

65 Πόλεις δεσμεύθηκαν για την Υγεία και την ευημερία ως οδηγοί για την αστική ανάπτυξη: 
Δύο στους τρεις ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή περιοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ζουν σε αστικό περιβάλλον
43 Δήμαρχοι παραβρέθηκαν στη Σύνοδο που οργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην Κοπεγχάγη στις 12-13 Φεβρουαρίου, μαζί με 80 ακόμη υψηλόβαθμους πολιτικούς, συμβούλους και πολιτικούς εκπροσώπους πόλεων από όλον τον κόσμο. 
Περίπου 125 εκατομμύρια κόσμου από την Παραγουάη ως τη Ρωσική Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από τους συμμετέχοντες σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική Σύνοδο που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή  της Διακήρυξης των Δημάρχων οι οποίοι δεσμεύθηκαν να εργαστούν με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων για την περαιτέρω εξασφάλιση της Υγείας και της ευημερίας των κατοίκων και των πόλεών τους.
Σκοπός της Συνόδου ήταν να εξεταστεί κατά πόσο η υγεία και η ευημερία μπορούν να οδηγήσουν στην αστική ανάπτυξη με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδος, με το μεγαλύτερο Εθνικό Δίκτυο Δήμων στον Π.Ο.Υ. Ευρώπης, βρίσκεται παρούσα σήμερα στην σημαντική αυτή Συνδιάσκεψη των Δημάρχων προκειμένου να αποδεχθούμε  την Διακήρυξη που θα καθορίζει την δουλειά μας τα επόμενα χρόνια, για πόλεις υγιέστερες και ευτυχέστερες για όλους τους κατοίκους τους. 
Η φυσική μας παρουσία στις εργασίες αυτής της τόσο σημαντικής συνδιάσκεψης, δείχνει και την ισχυρή πολιτική μας βούληση να εναρμονίσουμε τις πολιτικές μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις άλλες 1400 ευρωπαϊκές πόλεις μέλη και να βρισκόμαστε στο Κέντρο των γεγονότων και των εξελίξεων που προάγουν την Υγεία, το Περιβάλλον, την Ποιότητα ζωής μας».
Η Σύνοδος των Δημάρχων των Υγιών Πόλεων του WHO στην Κοπεγχάγη, τελείωσε με την ομόφωνη αποδοχή μιας καινούριας πολιτικής ατζέντας δέσμευσης σε βασικούς τομείς της πολιτικής των Υγιών Πόλεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προαγωγή της Υγείας.
Από το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετείχαν ο  κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, ο κ. Γιώργος Μακρυνός Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού και Αντιπρόεδρος Β΄ του Δ.Σ. του Δικτύου, ο κ. Ηρακλής Τιτόπουλος Πρόεδρος ΚΕ.Κ.Π.Α.Π   Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου, ο κ. Στέφανος Τσιπουράκης  Δημοτικός Σύμβουλος, Πολιτικός Εκπρόσωπος του Δ. Αμαρουσίου στο Δίκτυο και η κα. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, Πολιτική Εκπρόσωπος του Δ. Φαρσάλων στο Δίκτυο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου