Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Εγκαλεί την Περιφερειάρχη Αττικής ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Αιτία η μη ένταξη της ώριμης & πλήρους τεχνικής μελέτης 
για την οδική ασφάλεια, στο πρόγραμμα χρηματοδότησης   
Η κα Δούρου είναι απόλυτα εκτεθειμένη στην συνείδηση των πολιτών, αλλά και στις όποιες ευθύνες αναζητηθούν σε περίπτωση κάποιου συμβάντος, λόγω κακής συντήρησης του οδοστρώματος
Ενώπιον των ευθυνών τους θέτει την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου στο θέμα της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Αμαρουσίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά τη μη ένταξη της ώριμης και με πλήρη επάρκεια σχετικής τεχνικής μελέτης στο πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2018 της Περιφέρειας Αττικής.            
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό την οδική ασφάλεια των πολιτών υπέβαλε από 30/1/2017, στην Περιφέρεια Αττικής τεχνική μελέτη για τη χρηματοδότηση του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων στο Δήμο Αμαρουσίου».
Η παραπάνω τεχνική μελέτη κρίθηκε επαρκής από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και με έγγραφό της ενημερώνει τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, προκειμένου να προχωρήσει η σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου.
Εν τούτοις, αν και εγκρίθηκε από την ίδια τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, η τεχνική μελέτη δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων 2018 της Περιφέρειας Αττικής.
Μετά από την παραπάνω απόφαση που προκαλεί αλγεινή εντύπωση, ο Αντιδήμαρχος κ. Κόκκαλης επισημαίνει:
Αν και είναι θετικό, το γεγονός ότι οι υπόλοιποι Δήμοι και ιδιαίτερα οι όμοροι με το Δήμο Αμαρουσίου χρηματοδοτούνται για έργα οδικής ασφάλειας, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ούτε το εύρος, ούτε τον κυκλοφοριακό φόρτο του Δήμου Αμαρουσίου, δεν χρηματοδοτείται ανάλογα ο Δήμος Αμαρουσίου, γεγονός που δημιουργεί αλγεινή εντύπωση και πλείστα ερωτηματικά για τον τρόπο κατανομής των κονδυλίων.
Η Περιφέρεια Αττικής εισπράττει πολλά εκατομμύρια ευρώ από τα τέλη μεταβίβασης οχημάτων στην Αττική, τα οποία δεν διαθέτει ως όφειλε δίκαια και αναλογικά
Θα πρέπει να σταματήσει η κα Δούρου να χρησιμοποιεί τα χρήματα των πολιτών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.      
Η αποκλειστική ευθύνη για τα οποιαδήποτε θέματα οδικής ασφάλειας προκύψουν στο Δήμο Αμαρουσίου βαρύνουν απόλυτα την Περιφερειάρχη Αττικής και Ρένα Δούρου.
Είναι απόλυτα εκτεθειμένη στην συνείδηση των πολιτών, αλλά και στις όποιες ευθύνες αναζητηθούν σε περίπτωση κάποιου συμβάντος, λόγω κακής συντήρησης του οδοστρώματος. 
Τι θα απαντήσει η κα Δούρου στους πολίτες του Αμαρουσίου; 
Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, η μελέτη έχει υποβληθεί και έχει εγκριθεί από τα ίδια τα όργανα της Περιφέρειας.      
Ο Δήμος Αμαρουσίου, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης του απέναντι στους πολίτες, θα συνεχίσει να διεκδικεί προς όφελος τους, με συνέπεια στη δέσμευσή του και με αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να λάβει αυτά που του οφείλουν.
Ευελπιστούμε, η Περιφέρεια Αττικής να αντιληφθεί εγκαίρως το ατόπημά της και να επανορθώσει με την ένταξη της μελέτης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης.     
                                                               € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου