Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ο κ Τσίπρας & το αμόρφωτο τσούρμο του, χαρίζoυν επισήμως την ιστορία της Μακεδονίας στα Σκόπια!

Κι αυτό μας το είπε με περηφάνια ο ίδιος ο Σκοπιανός στη στημένη συνέντευξή του σε «ελληνικό» κανάλι! 
Η προκλητική του τοποθέτηση όμως, έμεινε ασχολίαστη και από τον δημοσιογράφο που του μιλούσε, και από όλα τα δελτία ειδήσεων, αλλά και από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 
Καμιά έκπληξη! 
Η σημερινή ελληνική λούμπεν ελίτ της προπαγάνδας και της πληροφόρησης έχει πλήρη άγνοια για τα σοβαρά ζητήματα της χώρας. 
Εκτός αν της τα σφυρίξει κανένα τυχαίο δελτίο τύπου…
Τι νέο και αποκαλυπτικό είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στην κατ' επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης  συνέντευξή του; 
Ότι «ο πρωθυπουργός κ Τσίπρας του ζήτησε να υποχωρήσει από τη θέση «ότι η χώρα του κατέχει το μονοπώλιο της ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου». 
Δηλαδή, του είπε ο κ Τσίπρας ότι έχει & Η ΕΛΛΑΔΑ δικαίωμα στην ιστορία του Μεγαλέξανδρου! 
Κι αυτός, αποφάσισε μεγαλόθυμα να κάνει ένα βήμα πίσω!
Αυτή η κομβική φράση που μαρτυράει και πού ακριβώς το πάει σε συμφωνία για το όνομα η κυβέρνηση έμεινε αναπάντητη και ασχολίαστη από τον δημοσιογράφο που έπαιρνε τη συνέντευξη, αλλά έμεινε και έξω από όλα τα δελτία ειδήσεων που αναμετέδιδαν χτες τη συνέντευξη! 
Επίτηδες; 
Όχι, με βεβαιότητα.
Γιατί ο γράφων ξέρει πολύ καλά την αμάθεια και την αμορφωσιά που υπάρχει στη ελληνική δημοσιογραφία γύρω από τα θέματα της χώρας, όπως είναι το Μακεδονικό, το Βορειοηπειρωτικό, το Κυπριακό, το Ανατολικό με την Τουρκία και το Κουτσοβλαχικό με τη Ρουμανία.
Αλλά, έμεινε και έξω από την παρατήρηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 
Που επιδεικνύουν την ίδια αμάθεια και αδιαφορία σε θέματα που έχουν ματώσει και θα ματώνουν την ελληνική ιστορία. Με κάθε βεβαιότητα. 
Αιτία; Η επιπολαιότητα, η απουσία σοβαρότητας, η αδιαφορία και η άγνοια.
Τι μας είπε ακριβώς ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; 
Ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του αναγνώρισε ότι οι κάτοικοι της χώρας του είναι κι αυτοί Μακεδόνες απόγονοι του Αλέξανδρου (!) και επομένως η χώρα του έχει δικαιώματα στην ιστορία της Μακεδονίας
Του αναγνώρισε δηλαδή ο κ Τσίπρας τη μοιρασιά της ελληνικής ιστορίας!
Ο κ Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα αμόρφωτος. Δεν έχει ιδέα από ιστορία. 
Και δεν έχει και κανένα ενδιαφέρον στην ελληνική ιστορία, από ιδεολογική τοποθέτηση. 
Για τον κ Τσίπρα και τους ομοϊδεάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ όποιος ασχολείται με την ελληνική ιστορία και την αξία της, (με εξαίρεση την περίοδο του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ) είναι εθνικιστής και φασίστας.
Συνακόλουθα, ο κ Τσίπρας, όπως και ο κ Κοτζιάς, δεν έχουν ιδέα από την αξία και το ρόλο που παίζει η ιστορία στις σχέσεις μιας χώρας με τον έξω κόσμο, αλλά και στην υπαρξιακή τοποθέτηση των κατοίκων μιας χώρας. 
Δεν έχουν ιδέα, ότι αν υπάρχει η χώρα σήμερα δεν το χρωστάει τόσο στην επανάσταση του ‘21 όσο στο ότι οι δυνάμεις της εποχής υπερασπίζονταν τους επαναστάτες και τη χώρα σαν συνέχεια μιας ένδοξης ιστορίας. Ενός πολιτισμού.
Δεν έχουν ιδέα, ότι αν επέζησε η Ελλάδα της Μικρασιατικής καταστροφής το χρωστάει σ’ αυτό τι ίδιο βλέμμα που έβλεπαν οι ξένοι τον Βενιζέλο. 
Κι αν είναι σήμερα μέσα στην ΕΕ το χρωστάει στο ίδιο βλέμμα που «πούλησε» ο Καραμανλής στον Ζισκαρ ντ Εσταίν.
Ο κ Τσίπρας και το αμόρφωτο τσούρμο του δεν ξέρουν ότι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, που την έβγαλε από την αφάνεια τη δεκαετία του ’50 και του ’60 ήταν ο συνεχής αυτός πολιτισμός που συγκέντρωσε την προσοχή των καλλιτεχνών και των επώνυμων opinion leaders της εποχής.
Ο κ Τσίπρας και η λούμπεν μικροαστική τάξη που τον συντροφεύει δεν ξέρουν ότι, αποδεχόμενοι τη θέση των Σκοπιανών ότι είναι απόγονοι του Μεγαλέξαντρου και κληρονόμοι του μακεδονικού πολιτισμού (όπως αποκάλυψε ο κ Ζάεφ στη συνέντευξή του) αποδέχονται επίσημα τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Αποδέχονται ότι οι Σκοπιανοί δεν είναι ένα βουλγαροσλαβικό φύλο που κατέβηκε στη χώρα 900 χρόνια μετά τον Αλέξανδρο, όπως είναι η πραγματικότητα που ομολογούσε δημόσια ο ιστορικός  ηγέτης τους Κίρο Γκλιγκόροφ. 
Και αποδέχονται επίσημα πια τη δημιουργία ενός μακεδονικού ψευτοέθνους, με μια ψευτοïστορία που για να υπάρξει στηρίζεται σε ιστορικά ψέματα και σε έναν άκρατο εθνικισμό!
Ο κ Τσίπρας και το αμόρφωτο τσούρμο του δεν έχουν καμιά συναίσθηση ότι επιβραβεύουν έναν ακραίο εθνικισμό και τον τροφοδοτούν για να υπάρχει πιο δυνατός και στο μέλλον. 
Γιατί, οι αμόρφωτοι, δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί η πολιτική και η διπλωματία στην πράξη. 
Δεν έχουν ιδέα από την αξία της ιστορίας στην πράξη της διεθνούς σκακιέρας.
Δεν ξέρουν οι αμόρφωτοι, ότι οι σκοπιανοί χρησιμοποιούν στα σχολεία, στην ιστορική διαστρέβλωση που διδάσκονται εδώ και 70 χρόνια, τον Αλέξανδρο και τους Μακεδόνες (ήδη από το 500 πχ) σαν εχθρούς των Ελλήνων και τιμωρούς τους και σαν παραδείγματα για τα δικά τους συναισθήματα απέναντι στους Έλληνες. 
Γιατί η ιστορία, που υποβαθμίζουν οι αμόρφωτοι του κ Τσίπρα, γεννάει συναισθήματα και λαϊκές συνειδήσεις. 
Γεννάει δυνάμεις. Γεννάει μέλλον.
Όταν ο κ Τσίπρας ζητάει από τον κ Ζάεφ να μας κάνει τη χάρη να μοιραστούμε τον Αλέξανδρο, δεν ξέρει ο αμόρφωτος, ότι ο Ζάεφ δεν έχει μάθει τον στρατηλάτη σαν Έλληνα, αλλά σαν εχθρό των Ελλήνων. 

Σάμπως ο κ Τσίπρας τον έχει μάθει σαν Έλληνα; 
Σάμπως ξέρει την αξία της ιστορίας στη σύγχρονη διπλωματία και πολιτική; 
Ή, ακόμα χειρότερα, σάμπως τον ενδιαφέρει;
Ο κ Τσίπρας πήρε εντολή από τον Τραμπ να τελειώνει με το Μακεδονικό μέχρι τον Ιούνιο γιατί οι ΗΠΑ θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και εκτελεί εντολές για να έχει τις ΗΠΑ σύμμαχο ώστε να μην κουνηθεί από την εξουσία. 
Απλά πράγματα.
Και, στον διακαναλικό προπαγανδιστικό μηχανισμό που έχει στήσει, με τους καναλάρχες να τον λιβανίζουν προκειμένου να επωφεληθούν από τους νόμους του γκλουβέρνου, έχει μοιράσει τη «δουλειά». 
Ποιός είναι οι πιο «ανύποπτος» για κυβερνητισμό σταθμός μετά τον ΣΚΑΙ; 
Ο ΑΛΦΑ. Στον ΣΚΑΙ, άλλωστε έδωσε συνέντευξη ο Έρντογαν. 
Μια συνέντευξη του Ζάεφ εκεί και κανείς δεν μπορεί να πει ότι μίλησε σε κυβερνητικά Μέσα! 

Την συνέντευξη, μάλιστα την πήρε άνθρωπος που δεν ξέρει την τύφλα του για το Μακεδονικό ζήτημα! 
Έτσι δουλεύει το σύστημα εδώ και 3,5 δεκαετίες, που ξεχείλωσε η διαπλοκή.
Ο κ Τσίπρας μας είπε, λοιπόν, με το στόμα του κ Ζάεφ, ότι το όνομα θα είναι Μακεδονία με κάποιο προσδιορισμό, που θα χαθεί στη διεθνή και ντόπια καθημερινότητα. 
Επομένως ότι γείτων χώρα έχει σχέση με τη γεωγραφική Μακεδονία, με την οποία δεν έχει καμιά σχέση σε καμιά περίοδο της ιστορίας! 
Ότι η σημαία παραμένει με τον ήλιο της Βεργίνας, δικαιωματικά πλέον! 
Ότι στα σχολεία οι σλαβοβούλγαροι δεν θα μαθαίνουν την αλήθεια της καταγωγής τους, αλλά, με την άδεια των Ελλήνων, ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, που ήταν εχθροί και τιμωροί των Ελλήνων,! 

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
Ο ξένος παράγοντας πρέπει να αισθάνεται τρισευτυχισμένος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Ποτέ καμιά άλλη στη χώρα δεν θα ήταν τόσο πρόθυμη να ξεπουλήσει τον οικονομικό πλούτο, τις επιχειρήσεις, το μεροκάματο, το Μακεδονικό, το Βορειοηπειρωτικό και το Κυπριακό με το Αιγαίο με μεγαλύτερη προθυμία. 
Γιατί ποτέ δεν εμφανίστηκε μέχρι τώρα στη χώρα κυβέρνηση που να έχει τόση λιγούρα και πόθο να κρατήσει την εξουσία «πάση θυσία». 
Θυσία των κατοίκων και των αξιών τους.
Με αφορμή την κυβερνητική ξεφτίλα με τον Τούρκο αξιωματικό,  αναρωτιέται κανείς γιατί ξοδεύει τόσα πολύτιμα δισεκατομμύρια του λαού η Ελλάδα για να εξοπλίζεται διαρκώς, όταν ο μοναδικός μεγάλος κίνδυνος για τον οποίο εξοπλίζεται την κατατρομοκρατεί με δυο δηλώσεις;;

Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια, τα σπαθιά του Τραμπ κ Τσίπρα όταν τα κάνετε επάνω σας και εξευτελίζετε το δικανικό σύστημα της χώρας από το φόβο ενός δικτάτορα, του Έρντοαν;
Ποτέ καμιά κυβέρνηση δεν εξευτέλισε τον ελληνικό λαό, στο όνομα του οποίου δρα, πολεμώντας ενάντια στη Δικαιοσύνη για να υπηρετήσει από φόβο έναν δικτάτορα σαν τον Έρντοαν. 
Και μόνο οι μετεμφυλιακοί νόμοι και η χούντα επικαλούνταν δικαστικά το δημόσιο συμφέρον για να καταπατήσουν νόμους ανθρώπινων δικαιωμάτων! 
Πρέπει να είσαι πολύ φασίστας ή πολύ δειλός για να κάνεις τέτοιες ατιμίες.
                          Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση περισσεύουν και τα δύο χαρακτηριστικά.
                                                                 Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου