Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ δεν προκηρύσσουν απεργία ούτε για το δικαίωμα στην απεργία!

                           Κάτω τα ξερά σας από την απεργία!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ φέρνει στη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο - εφαρμοστικό νόμο με τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του 3ου κύκλου της «αξιολόγησης»:
●►Νέα εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα, με την αύξηση της απαρτίας στο 50% για την κήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία.
●►Έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό χωρίς απολύτως καμία προστασία για την πρώτη κατοικία. Επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών για τους πλειστηριασμούς και μάλιστα χωρίς την έγκριση των δικαστηρίων. 
●►Ταχύτερη εφαρμογή της μείωση του αφορολόγητου ορίου (από το 2019 αντί του 2020) σε περίπτωση που διαπιστωθούν «αστοχίες» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.
●►Κατάργηση προνοιακών επιδομάτων με «αλλαγές» στον τρόπο υπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων, με μεγάλες μειώσεις για τα τρίτεκνους και πολύτεκνους.
●►Μεταφορά των αποθεματικών των δημόσιων οργανισμών στον ενιαίο λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Στο κλάδο μας επεκτείνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, ετοιμάζεται πλήρες ηλεκτρονικό φακέλωμα και αξιολόγηση διαρκείας. Κυβέρνηση, ΝΔ και Δήμαρχοι που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ εναλλάσσουν ρόλους και χτυπάνε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών. 
Την ώρα που στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στήνεται φιέστα με ερωτηματολόγια για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, με τους Δημάρχους της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ χειροκροτητές, η κυβέρνηση υλοποιεί το σχεδιασμό της για ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ και περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης τους. Στην Αττική ο δήμαρχος Ωρωπού λειτουργεί ως λαγός και εκχωρεί το σύνολο της αποκομιδής σε ιδιώτη μεγαλοεργολάβο. 
Μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης & μέτρα καταστολής πάνε χέρι - χέρι!
 Η απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος, ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, που θα ακολουθήσει, είναι απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, η οποία θέλει να έχει λυμένα τα χέρια της για τα επόμενα χρόνια, χωρίς αντιστάσεις και διεκδικήσεις δικαιωμάτων, για να θωρακίσει την ανάκαμψη των κερδών της, που σημαίνει εκτίναξη της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. 
Γι' αυτό και ξεκινούν την επίθεση από τα πρωτοβάθμια σωματεία, εκεί όπου η εργοδοτική τρομοκρατία είναι άμεση αλλά και τα προβλήματα οξυμένα. 
Εκεί θέλουν να μην υπάρχει οργάνωση, συνδικάτο, να μπει στο «γύψο» το απεργιακό δικαίωμα, να περιοριστεί η συνδικαλιστική δράση.
 Το δικαίωμα στην απεργία είναι το μεγάλο όπλο των εργατών, το δικαίωμα που κατέκτησαν με ποταμούς αίματος. Αυτό είναι που φοβούνται. 
Να σταματήσει η παραγωγή, να δουν στην πράξη οι εργαζόμενοι την τεράστια δύναμή τους, αυτό που λέει το σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στους μεγάλους εργατικούς αγώνες των ημερών μας: 
«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά…».
Αυτό το όπλο πρέπει να υπερασπίσουμε, την οργάνωση στο χώρο δουλειάς και τις μορφές πάλης του εργατικού κινήματος.
 Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα είναι «αέρας κοπανιστός» ώστε να πιαστεί στον ύπνο ο εργαζόμενος λαός. 
Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτά, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Σε αυτό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πάνε μαζί, το ψηφίζουν με τα μπούνια!
                 Εργατοπατέρες σε ρόλο ανοιχτά απεργοσπαστικό!
 Πέφτει και ό,τι είχε απομείνει ως «φύλλο συκής» για το ρόλο των ηγεσιών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, δηλαδή τις δυνάμεις που ευθύνονται για την απαξίωση των συνδικάτων, την απομάκρυνση των εργαζομένων, την αναποτελεσματική απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην κρίση. 
Τις συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) των πολιτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες άνοιξαν, ως πέμπτη φάλαγγα, τις πύλες για να περάσει η πιο άγρια επίθεση του κεφαλαίου, που σάρωσε εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
 Οι όποιες αντιπολιτευτικές κορόνες υψώνονταν, «για τα μάτια του κόσμου», από αυτούς που τώρα δεν είναι στην κυβέρνηση, έχουν και ένα όριο. 
Τώρα είναι φανερό ότι τους τράβηξαν τα αυτιά. Φαίνεται ότι δεν είναι αρκετός ο ρόλος που είχαν αναλάβει, να υπονομεύουν κινητοποιήσεις που δεν μπορούσαν να σταματήσουν. 
Τώρα, τα αφεντικά τους αναθέτουν ρόλο ανοιχτά απεργοσπαστικό, όχι συγκαλυμμένο, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου. 
Γι΄ αυτό ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν προκηρύσσουν απεργία ούτε για το δικαίωμα στην απεργία και την οργάνωση των εργαζομένων.
                                Απαντάμε με απεργία!
 Το σωματείο μας προκηρύσσει απεργία για την ημέρα που θα ψηφίζεται στη βουλή το επαίσχυντο πολυνομοσχέδιο που βάζει χέρι στο δικαίωμα στην απεργία. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να αναλογισθεί ότι δεν πρέπει να τους επιτρέψει να ισοπεδώσουν το δικαίωμα στην απεργία που έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα. 
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.
 Αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα «χωρίς να βραχούν» είναι γελασμένοι!
Εκ του ΔΣ
Σωματείο Εργαζομένων 
Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης                                                                                         
Ημερ: 8/1/2018
Αριθμ Πρωτ: 59

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου