Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Κώστας Καραμανλής: Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος

Διεργασίες εντός και εκτός κυβέρνησης για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών με τον διεθνή διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, όπου και αναμένεται να γίνουν γνωστά και τα πιθανά ονόματα για το γειτονικό κράτος.
Παρέμβαση στην υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ είχαμε από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, όχι από τον ίδιο προσωπικά αλλά με δήλωση συνομιλητών του στην εφημερίδα Real News.
Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, εμφανίζεται να αναφέρει σε συνομιλητές του πως «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος» και «Αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».
Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, το νέο στοιχείο στο θέμα αυτό είναι η θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας για να τεθεί σε «δημοψήφισμα» το όνομα των Σκοπίων. 
Παράλληλα τάσσεται κατά της χρήσης της λέξης «Μακεδονία», σημειώνοντας πως, «συμπερίληψη του όρου  «Μακεδονία» στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν».
Δήλωση που ωστόσο το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει άλλη ερμηνεία!
Και συγκεκριμένα πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφερόμενες σε πληροφορίες ότι ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα των Σκοπίων, δήλωναν: 
                                                    ΠΗΓΗ:www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου