Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την αποπεράτωση του πολιτιστικού κτιρίου του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων

Προχωρά η αποπεράτωση πολυχώρου πολιτισμού από την Περιφέρεια Αττικής, το Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού και τον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου

Προγραμματική Σύμβαση για την αποπεράτωση του πολιτιστικού κτιρίου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου, προκειμένου να λειτουργήσει ως πολυδύναμο κέντρο, υπέγραψαν η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου. 
Το έργο, προϋπολογισμού 1.730.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.
Σκοπός του έργου είναι να καταστεί το υφιστάμενο ημιτελές κτίριο, επί των οδών Ήβης και Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Δήμο Αμαρουσίου, άρτιο και λειτουργικό ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πολυκέντρο για τη διοργάνωση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, δράσεων αλληλεγγύης και εκθέσεων, ενώ προβλέπεται να λειτουργήσει βιβλιοθήκη και Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.
Με την αποπεράτωση, ένας όροφος του πολυχώρου θα παραχωρηθεί στο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ με την επωνυμία «Αμαρυσία Εστία» με ωφελούμενους τουλάχιστον 20 νέους και μικρά παιδιά. Το κτίριο περιλαμβάνει δύο υπόγεια και τρεις ορόφους και έχει συνολικό εμβαδόν 1.600,52 τ.µ.
Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση του έργου θα υλοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις: 
εργασίες σκυροδετήσεων, οπτοπλινθοδομών, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και αρχιτεκτονικών προεξοχών στις όψεις του κτιρίου, όπου αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί, εργασίες κατασκευής στεγανώσεων και θερμομονώσεων, εργασίες εκτέλεσης επιχρισμάτων και μαρμαρικών εργασιών, εργασίες επιστρώσεως δαπέδων, επενδύσεις τοίχων και τοποθέτηση κουφωμάτων καθώς και εργασίες χρωματισμών και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.
Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου