Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Καταγγέλουν την διοίκηση του ΙΓΕ οι Φίλοι του Δασους Συγγρού, για την «Ανασύσταση & ψηφιοποίηση Γεωργικής Βιβλιοθήκης»

Οι εξελίξεις των τελευταίων τριών μηνών στο θέμα της Ανασύστασης και ψηφιοποίησης της Γεωργικής Βιβλιοθήκης του Ι.Γ.Ε,
μας αναγκάζουν, σεβόμενοι την θέση μας ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλοι του Δάσους Συγγρού και επομένως εκπρόσωποι αυτού, να προβούμε στην ακόλουθη δήλωση – διαμαρτυρία.
Διαμαρτυρόμαστε, για να μην πούμε καταγγέλλουμε, τη Διοίκηση του ΙΓΕ για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, για την παροχή υπηρεσίας καθαρισμού, φύλαξης, ψηφιοποίησης και ανάδειξης των βιβλίων και τεκμηρίων της Γεωργικής βιβλιοθήκης, στον Πύργο Συγγρού, του Κτήματος Συγγρού, Προϋπολογισμού 100.000 €, η οποία εκκρεμεί από την 15η Νοεμβρίου παρελθόντος έτους.
Δύο μήνες, τώρα, όσες παρεμβάσεις και αν κάναμε προς τη διοίκηση του Ι.Γ.Ε και όσες παροτρύνσεις και υπενθυμίσεις κι αν δέχτηκε από την περιφέρεια, να υπογραφεί η σύμβαση από την πρόεδρο του, απέβησαν άκαρπες. 
Η σύμβαση μέχρι σήμερα δεν έχει επιστραφεί υπογεγραμμένη στην περιφέρεια!
Και αναρωτιόμαστε αν το Ι.Γ.Ε είναι εχθρός του εαυτού του ή ανίκανο να διαχειριστεί και τις πιο απλές καταστάσεις, ή άλλοι λόγοι τους οποίους δεν γνωρίζουμε, μόνο να φανταστούμε μπορούμε, τους οδηγεί σε αυτή την απαράδεκτη ολιγωρία για την υπογραφή μιας σύμβασης που μόνο να το ωφελήσει, οικονομικά και να το Βοηθήσει στην ανάδειξη των σκοπών του μπορεί.
Ο τρόπος με τον οποίον χειρίζεται τα θέματα η πρόεδρος του Ι.Γ.Ε την οδηγεί, πολλές φορές, σε κινήσεις εμπαθείς που δεν συνάδουν με το κύρος της θέσης της.
Η απαξίωση του έργου των Εθελοντών δεν είναι συμπεριφορά που δείχνει ότι η πρόεδρος λειτουργεί με κριτήρια επωφελή για το Ι.Γ.Ε .
Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογός μας συνέβαλε στα μέγιστα: 
α) με την διεκδίκηση και εξασφάλιση της χρηματοδότησης των 100.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και 
β) με τις εκατοντάδες ώρες εργασίας που προσέφερε αλλά και την τεχνική και οικονομική υποστήριξη που παρείχε στο προκαταρκτικό στάδιο της ανασύστασης της Γεωργικής Βιβλιοθήκης.
Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι εμείς, «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΥΓΓΡΟΥ», θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για τους σκοπούς του συλλόγου μας, που δεν είναι άλλοι παρά το καλό του Δασοκτήματος και του Κληροδοτήματος και αν σε κάποια περίοδο αυτό δεν συμβαδίζει με τους σκοπούς κάποιου προέδρου του ΙΓΕ δεν μας πτοεί. 
Αυτοί έρχονται και παρέρχονται. 
Εμείς μένουμε στις επάλξεις σταθεροί, υπερασπιζόμενοι το Δάσος Συγγρού προκειμένου οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής να απολαμβάνουν τα οφέλη που τους προσφέρει.
                                                                     ΠΗΓΗ:dasosygrou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου