Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Τελευταίο Σαββατοκύριακο της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης στη Κηφισιά

Εικόνες όμορφες γεμάτες με χρώματα και μυρωδιές. 

Σύλλογος Ψαλιδίου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή»:Την Δευτέρα η ομιλία «Πως οι πεποιθήσεις επηρεάζουν τη ζωή μας»

Την Δευτέρα στο Δημαρχείο η ομιλία:«Ο πόνος & ο πολίτης»

Ομιλία με θέμα «Ο πόνος & ο πολίτης» διοργανώνει την Δευτέρα 15 Μαΐου στις 7:30 μ.μ, στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), ο «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου» & το «Ιατρείο Πόνου» του Δημοτικού Κοινωνικού Πολυιατρείου.
Ομιλητές θα είναι μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας - ΠΑΡΗΣΥΑ.

Την Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ η παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Λάου «Μεθεξιολογία»


«Η Μητέρα ως διαχρονικό Σύμβολο της Κοινωνίας»

                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Συλλόγου των Αθμονέων 

Ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο διοργανώνει ο Σύλλογος Κατοίκων Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου

Υπογράφει «τα Πάντα Ολα» & κάνει τον Κινέζο ο Αλέξης Τσίπρας!

POLIS ART CAFΕ:Στις 11:00 π.μ. η συζήτηση με θέμα, «Δράματα Κληρονομίας στην Ελληνική μυθολογία, παράδοση & σύγχρονη εμπειρία»

Στις 9:00 μ.μ. η «Μαγιάτικη Βραδυά» από τον Σύλλογο «Ο Άγιος Ελευθέριος» Σωρού & Λάκκας Κόττου

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Με τον Πρόεδρο του «Σικαριδείου» συναντήθηκαν μέλη της Διοίκησης του Δήμου

 Συνάντηση μελών τους Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου με τον Πρόεδρο του Σικαριδείου Ιδρύματος για την εξειδίκευση της συνεργασίας προς όφελος των παιδιών του Ιδρύματος  

Με αντικείμενο την εξειδίκευση της συνδρομής  για την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος, που παραμένει κλειστό, μέλη της Διοίκησης του Δήμου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θεόδωρο Παρασκευόπουλο, ύστερα από τη συνάντηση που είχε προηγηθεί με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη και τον καθορισμό του πλαισίου για μία αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία.       
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος  Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Σπύρος Σταθούλης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) κα Ελένη Λέκκα και η Αντιπρόεδρος κα Αικατερίνη Ιωάννου, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Νικόλαος Πέππας. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ιδρύματος συμμετείχε επίσης το μέλος κα Μαριλένα Σουγιουτζόγλου.
Τα μέλη της Διοίκησης πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου, όπου βρίσκεται και γήπεδο μπάσκετ και τένις, καθώς και στο χώρο που προορίζεται για θεατράκι.

ΚΕΔΕ:Να δοθούν νόμιμες κι ασφαλείς λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων

 Ανεξάρτητα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δοθούν νόμιμες κι ασφαλείς λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων.
Μας προξενεί καταρχήν κατάπληξη το γεγονός ότι ενώ μέχρι χθες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απειλούσε τους Δημάρχους που δε θα εφάρμοζαν τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους με κυρώσεις, σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετείται η Κυβέρνηση με non paper από το Μέγαρο Μαξίμου κι όχι από το Υπουργείο.
Σε κάθε περίπτωση επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προχωρήσουν, με σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας, σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου:
1Να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων με νόμιμο τρόπο.
2Να παραταθούν με νόμιμο τρόπο κι ως τη λήξη τους όλες οι συμβάσεις, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι Δήμοι προβλήματα στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος.

Τι γυρεύει μες στην Κίνα ο «Τσάκι Τσάν» Τσίπρας;

       Οι ΣΥΡΙΖΑίοι διαβάτες του ... Πεκίνου! 
Στην Κίνα πραγματοποιεί επίσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση κορυφής Belt and Road Forum for International Cooperation. 
Σημαντικές συναντήσεις και συμφωνίες περιλαμβάνονται στην ατζέντα της επίσκεψης του, όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας.
                         

«Φορτωμένη» θα είναι η ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, για την οποία αναχώρησε την Πέμπτη και όπου θα βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 15 Μαΐου, προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση κορυφής «Belt and Road Forum for International Cooperation», και να συναντήσει μεταξύ άλλων την Κριστίν Λαγκάρντ, το Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ταγίπ Ερντογάν.

Όλα κύριε Νίκο είναι εδώ & η «ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ» Σου!!!


Μελετάμε τους πλανήτες κι όλους τους αστερισμούς,
τους πολέμους και τις ήττες και τους δύσκολους χρησμούς.
Στην παλιά μας τη φυλλάδα που διαβάσαμε ξανά
τέτοιο όνομα «Ελλάδα« δεν υπάρχει πουθενά.
Μόνο σ’ έναν καζαμία με περγαμηνό χαρτί
αίμα στάζαν τα σημεία σαν κομμένη αορτή.
Κι όπως ρίχναμε τη σκόνη να στεγνώσει την πληγή
φάνηκαν του Ομήρου οι χρόνοι και των Αχαιών η γη.
Λίγα φύλλα παρακάτω καθώς έτρεχε ο καιρός,
σαν τη φλεγομένη βάτο πάλι φούντωνε ο χορός.
Θερμοπύλες, Μαραθώνες βγαίναν τώρα στη σκηνή,

Ειδική σύσκεψη για να εξετασθούν τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων του 16ου Δ.Σ. & 10ου Νηπιαγωγείου

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου και του 10ου Νηπιαγωγείου, προκειμένου να εξετασθούν τα αιτήματα που ετέθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου κατά τη συνεδρίαση της 9ης Μαΐου2017.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Βραχνός, αφού άκουσε τα αιτήματα των Συλλόγων του 16ου Δημοτικού Σχολείου και του 10ου Νηπιαγωγείου, υποσχέθηκε στους παρευρισκόμενους ότι αυτά θα εξετασθούν σε ειδική σύσκεψη υπό το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη και με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών, προκειμένου να ακουσθούν όλες οι απόψεις και να αναζητηθούν οι πιθανές λύσεις.
Τα αιτήματα των Συλλόγων, που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, αφορούν μεταξύ άλλων στο στατικό έλεγχο του φέροντα οργανισμού του κτιρίου, στην απαλλοτρίωση του όμορου οικοπέδου για να επεκταθεί το προαύλιο του σχολείου, στην μετεγκατάσταση του 10ου Νηπιαγωγείου και στην κατασκευή μίας επιπλέον μεταλλικής σκάλας στο κτίριο.
Δεδομένης της ευαισθησίας της Δημοτικής Αρχής για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης για τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας των παιδιών, ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής έχει ανταποκριθεί πλήρως στα αιτήματα της Διεύθυνσης σε εργασίες συντήρησης, επισκευών και εξοπλισμού, τόσο στο 16ο Δημοτικό Σχολείο, όσο και στο 10ο Νηπιαγωγείο, ενώ έχει πιστώσει σημαντικό ποσόν για τις λειτουργικές ανάγκες και τις μικροεπισκευές.

Σοφία Συνοδινού:«Η αβάσταχτη αυτοτέλεια των στελεχών της εκπαίδευσης»


Σκέψεις πάνω στις «Προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία και την αυτοτέλεια των σχολικών μονάδων» της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.
Οι διευθυντές της θητείας 2011-2015 και η πλειοψηφία αυτών που εκλέχτηκαν για τη θητεία 2015-2017 καμώνονται - ίσως δικαίως σε κάποιο βαθμό - ως οι περισσότερο αξιολογημένοι, όχι μόνο λόγω των δύο διαφορετικών θεσμικών εκλογής τους αλλά και λόγω της συμμετοχής τους στη διαδικασία αξιολόγησης στελεχών της εκπαίδευσης του 2014.
Δεν γνωρίζουν λοιπόν από τις σπουδές τους στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες (η πλειοψηφία των οποίων κατέχουν)  ότι αυτό που προβάλλεται ως  θεματολογία, [γνωστή και ως «ημερήσια διάταξη», δηλαδή περί τίνος να σκεφτούμε, να συζητήσουμε και να αισθανθούμε και άρα σε ποια θέματα να στρέψουμε την προσοχή μας (Δεμερτζής, 2002, 102)] γίνεται σκόπιμα για να μονοπωλήσει όχι μόνο το ενδιαφέρον, αλλά και το δημόσιο διάλογο προκειμένου να επιβληθεί «λαϊκιστικά» ως εκπαιδευτική πολιτική;
Δεν γνωρίζουν το πλαίσιο νοηματοδότησης της έννοιας «αυτονομία» σχολικών μονάδων ή παίζουμε κρυφτούλι με τις λέξεις εξ ου και ο όρος «αυτοτέλεια» που χρησιμοποιούν;

«Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», τραγουδάνε στις 8:30 μ.μ. στη «Γερμανική Σχολή Αθηνών»!!!

Δε+κατα με ... Λογοτεχνικές Περιθάλψεις!!!

Αύριο στο Δημαρχείο η ενημερωτική εκδήλωση για τις νεότερες θεραπείες της νόσου Πάρκινσον

Το Τμήμα Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου - Ιατρείο Μνήμης του ΥΓΕΙΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την πρώτη περιγραφή της νόσου Πάρκινσον το 1817, διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 ενημερωτική εκδήλωση για το ευρύ κοινό με τίτλο “200 Χρόνια νόσος Πάρκινσον: 
Η θεραπεία σήμερα και στο μέλλον”.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα, Μαρούσι) στις 11.00 το πρωί. 
Η  είσοδος είναι ελεύθερη.  
Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν το κοινό για τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της ολιστικής αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων της νόσου, τόσο από ειδικούς νευρολόγους, όσο και από φυσιάτρους, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ψυχολόγους, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Επιπλέον, θα υπάρξει ενημέρωση για το τί αναμένεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, και θα συζητηθούν όλες οι νέες θεραπείες.
Όπως τονίζει η κα Μαρία Σταμέλου, Υπεύθυνη του Τμήματος Πάρκινσον  & Κινητικών Διαταραχών του ΥΓΕΙΑ & επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας Παν/μίου Marburg, Γερμανίας:

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

«Ανοίγει αυλαία αύριο στις 8:30 μ.μ. ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος»

           Δωρεάν προβολή των παιδικών ταινιών: 
«Οι Ευχούληδες Trolls» «Ψάχνοντας την Ντόρι Finding Dory»

To Σάββατο o Πάνος Μαλαχιάς στο «BABEL»

Aλλαγή ηγεσίας στο Υπ. Εσωτερικών ζητά από τον Τσίπρα η ΚΕΔΕ!!!

Να ζητήσει συγγνώμη από τους Δημάρχους ο κ. Σκουρλέτης
Τον εκθέτει πολιτικά η δικαστική εξέλιξη στο ζήτημα των συμβασιούχων, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επιβεβαιώνεται η Κ.Ε.Δ.Ε. όταν υποστήριζε ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης ήταν συνταγματικά έωλες.
                             ----------------------------------------------------------------------------------
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση πληρώνουν ακριβά τους αδέξιους χειρισμούς της Κεντρικής Εξουσίας. 
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αποδεικνύει την ανευθυνότητα  με την οποία αντιμετωπίστηκε το ζήτημα αυτό.
Την προχειρότητα και τον νομικά έωλο χειρισμό η Κ.Ε.Δ.Ε. τον επισήμανε από την πρώτη στιγμή, από το τέλος του 2016. 
Όμως αντί να μας ακούσουν, οι κ.κ. Βερναρδάκης και Σκουρλέτης μας επιτέθηκαν, απειλώντας ακόμη και με πειθαρχικές διώξεις τους Δημάρχους που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την κυβερνητική εντολή.
Στις αντιδράσεις των Δημάρχων, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης «απάντησε» με εγκύκλιο προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, με την οποία υπογράμμιζε πως η παράταση των εν λόγω συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι υποχρεωτική.
Πλέον, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Σκουρλέτης είναι διπλά έκθετος. 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά να επιστρέψουν τους μισθούς οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ!

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ (Δήμων και Κοινοτήτων) υποχρεούνται να επιστρέψουν όσα χρήματα έλαβαν κατά το χρόνο της παράτασης των συμβάσεών τους, σύμφωνα με όσα οριστικά και αμετάκλητα έκρινε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, όπως μετέδωσε το «Protothema.gr».
 H απόφαση αυτή της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς στην κυβέρνηση και ειδικά το δεύτερο σκέλος της, σύμφωνα με το οποίο θα προχωρήσουν οι καταλογισμοί στους συμβασιούχους προκειμένου να επιστραφούν οι αποδοχές που έλαβαν παράνομα.
Υπευνθυμίζεται ότι η Ολομέλεια έκρινε χτες αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι βρίσκονται πλέον κυριολεκτικά στον αέρα.
Εξέλιξη που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, η οποία είχε επιλέξει ακόμη και τον δρόμο της δικαστικής δίωξης σε δημάρχους που αρνιόντουσαν να εφαρμόσουν τον αντισυνταγματικό – όπως αποδείχτηκε – νόμο.
Η διάταξη αυτή αφορά περισσότερους από 7.000 εργαζόμενους.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η κυβέρνηση είχε αγνοήσει επιδεικτικά τις επισημάνσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες, η αντισυνταγματικότητα του νόμου θα δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα και στους Δήμους και στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Με εκπροσώπους της εταιρείας Corallia συναντήθηκε ο Γιώργος Πατούλης

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με εκπροσώπους της εταιρείας Corallia & συγκεκριμένα με τους κ.κ.  Βασίλειο Μακιό, Καθηγητή, Γενικό Διευθυντή, Δρ. Jorge Sanchez - Παπασπηλίου, Επικεφαλής Τμ. Στρατηγικής και Οικονομικών, Νίκο Βογιατζή, Υπεύθυνο Ανάπτυξης και Διοίκησης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Προγραμματισμού και Αξιοποίησης Πόρων κ. Δημήτρης Αμίτσης.     
Το Corallia αποτελεί τον πρώτο φορέα που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters). 
Εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία ολοκληρωμένων παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων, στα οποία δραστηριοποιούνται συντονισμένα παράγοντες από συγκεκριμένους κλάδους και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, και πρωτίστως, σε κλάδους έντασης γνώσης, υψηλής τεχνολογίας και εξαγωγικού χαρακτήρα.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι και ενέργειες προκειμένου η από κοινού συνεργασία να συμβάλει ώστε να καταστεί δυνατή η καλλιέργεια ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη, εκμετάλλευση και προώθηση καινοτομιών.

Τα παιδιά των δημοτών του Αμαρουσίου κ. Δούρου, είναι παιδιά Β΄ κατηγορίας;

Σιγή… ασυρμάτου από την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση κατασκευής του Βρεφονηπιακού στο Ψαλίδι
Με αφορμή την παρουσία της Περιφερειάρχης Αττικής κας Ρένας Δούρου στη θεμελίωση ανέγερσης νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Δήμο Ηρακλείου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Βασίλης Κόκκαλης επισημαίνει τα παρακάτω:
Πρώτον:Υπενθυμίζουμε στην Περιφερειάρχη Αττικής ότι o Δήμος Αμαρουσίου έχει αποστείλει στην Περιφέρεια πλέον των 2 ετών, ώριμη μελέτη για την κατασκευή στο Ο.Τ. 580 (περιοχή Ψαλιδίου) Παιδικού Σταθμού, σύγχρονων προδιαγραφών, με βιοκλιματικό σχεδιασμό, αξιόλογης αισθητικής και φιλικό προς το περιβάλλον.   
Δεύτερον: Από το αρχικό αίτημα για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου, ουδείς έως σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής έχει ανταποκριθεί και έχει απαντήσει στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, παρά τη επανειλημμένη αναζήτηση απαντήσεων.
Τρίτον: Ερωτούμε την Περιφέρεια Αττικής:
►Τα παιδιά των δημοτών του Δήμου Αμαρουσίου, είναι παιδιά Β’ κατηγορίας;
►Δεν έχουν δικαίωμα όπως τα παιδιά των όμορων Δήμων σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις;

Στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου 24 Μαΐου θα γίνει & 2ος πλειστηριασμός για τις μεζονέτες της Εκάλης

Δύο πλειστηριασμούς των πολυτελών ακινήτων της καλείται να αποτρέψει μέσα σε διάστημα 15 ημερών η Δήμητρα Λιάνη  
Ο λόγος που μια από τις μεζονέτες βγαίνει συχνά στο σφυρί είναι τα χρέη της, ύψους περίπου 440.000 ευρώ. 
Από αυτά, 360.000 ευρώ οφείλονται στην τράπεζα Eurobank, 51.050,40 ευρώ στην Εφορία της Κηφισιάς και 25.943,52 ευρώ στη Χριστιανική Ενωση Νεανίδων Ελλάδος (ΧΕΝ). 
Η κ. Δήμητρα  Λιάνη καλείται να αντιμετωπίσει τη ΧΕΝ, η οποία διεκδικεί οφειλόμενα ενοίκια από την περίοδο κατασκευής των μεζονετών, όταν η χήρα του πρώην πρωθυπουργού έμενε σε διαμέρισμα που ανήκει στη συγκεκριμένη ένωση.
Για πρώτη φορά το ακίνητο στην Εκάλη βγήκε σε πλειστηριασμό τον Νοέμβριο του 2011 με τιμή εκκίνησης 1.200.000 ευρώ. 
Ωστόσο, η αντιδικία της Δήμητρας Λιάνη με τη ΜΚΟ Χριστιανική Ενωση Νεανίδων ως προς την οφειλή των μισθωμάτων οδήγησε σε αναστολή του πλειστηριασμού, με το σπίτι να παραμένει στα χέρια της. 
Τελικά, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν προχώρησε και έτσι τον Ιανουάριο του 2012 ορίστηκε ξανά να γίνει ο πλειστηριασμός της τετραώροφης μεζονέτας. 
Εως σήμερα, πάντως, δεν έχει ευδοκιμήσει καμία προσπάθεια.

Ξεκινάει σήμερα στα Δημόσια Σχολεία της πόλης μας εκστρατεία ενημέρωσης &ευαισθητοποίησης για την Ανακύκλωση συσκευασιών

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 11 Μαϊου στα Δημόσια Σχολεία της πόλης,  εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα οφέλη της Ανακύκλωσης συσκευασιών.
Βασικός στόχος του προγράμματος, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή μαθητών στην ανακύκλωση.
Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση, καθώς και τοποθέτηση ειδικών κάδων στα σχολικά κτίρια.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διανεμηθούν στους μαθητές του Δημοτικού έντυπα, μαγνητάκια και γόμες, ενώ για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα διανεμηθεί έντυπο υλικό και τσάντες ανακύκλωσης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή αυτή την σημαντική δράση δήλωσε πως, «Η ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος.

Φυγή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα Εμπρος!!!


Κ.Ι.Σ: Γνήσιος εκφραστής του «παραδοσιακού» & του «νέου» Αντισημιτισμού ο Στάθης!

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος για τον «Νέο Αντισημιτισμό»
Άρθρα & γελοιογραφίες στον Τύπο και στο διαδίκτυο συμβάλλουν στην κατασκευή ενός στερεοτύπου που βασίζεται στο αμάλγαμα μεταξύ «Εβραίων», «Σιωνιστών» & «Ναζί», εξομοιώνοντας τους πρώτους με τους τελευταίους, μέσα σε ένα πλαίσιο φρενήρους ναζιστικοποίησης & δαιμονοποίησης του Κράτους του Ισραήλ, που παρουσιάζει τον λαό του ως την ενσάρκωση του απόλυτου Κακού. 
Είναι η θεμέλια βάση αυτού που ονομάζεται «Νέος Αντισημιτισμός».
Σκοπίμως δε, χρησιμοποιείται ο όρος «πράκτορες» του Ισραήλ, έτσι ώστε δημοσιογράφοι, σκιτσογράφοι και μέσα, να μην κατηγορηθούν για αντισημιτισμό, προφασιζόμενοι ότι δεν βάλλουν εναντίον των Εβραίων αλλά εναντίον των Σιωνιστών. 
Έτσι προέκυψε από την Άκρα Δεξιά ο όρος «Εβραιοσιωνιστής». 
Είναι η σύγχρονη μορφή του Αντισημιτισμού, & χρησιμοποιείται τόσο από την Άκρα Δεξιά όσο και από πολλούς κύκλους της Αριστεράς που επιθυμούν την απονομιμοποίηση του ιδίου του δικαιώματος ύπαρξης του Κράτους του Ισραήλ.
Με θλίψη διαβάσαμε τον νέο αντισημιτικό λίβελο του κ. Στάθη με το εξοργιστικό σκίτσο.

...Παίρνουμε χρυσό & στον «Αντι-σημιτισμό»!!!

                           Με μελάνη από αίμα
●►Η προπαγάνδα δεν έχει κοντά ποδάρια όπως το ψέμα. Εχει μακριά και μαύρα χέρια. Που πνίγουν τις κοινωνίες. Και χειραγωγούν τις εξελίξεις.
Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύθηκε (Παρασκευή 5/5/2017) ένα ρεπορτάζ (μάλιστα με «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα)
που διαπίστωνε ότι εμείς οι Ελληνες (με το συμπάθιο για τη λέξη) «παίρνουμε… χρυσό στον αντισημιτισμό».
●►Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκριτης (κυριολεκτώ) εφημερίδας, «τα ευρήματα για τις περί Εβραίων αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας ξεπέρασαν τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις». Και (αυτά με έμφαση): 
«Δύο δημοσκοπήσεις - του 2014 και του 2015- δίνουν θλιβερή πρωτιά στην Ελλάδα πανευρωπαϊκά, με ποσοστό 67%, ακολουθούν Πολωνία, Γαλλία, ενώ προβληματικές απόψεις για το Ολοκαύτωμα έχουν εκφράσει πολιτικοί όλου του φάσματος, οι οποίοι και ονοματίζονται». Δηλαδή, προγράφονται.
●►Ας δούμε όμως, διαβάζοντας τις δύο δημοσκοπήσεις, πού βασίζονται τα συμπεράσματά τους. Καθώς, οι ίδιες κι όχι κάποιος άλλος, διαπιστώνουν ότι «το 40,2% των Ελλήνων πιστεύει ότι το Ισραήλ συμπεριφέρεται στους Παλαιστίνιους όπως συμπεριφέρθηκαν οι ναζί στους Εβραίους». 
Κατά τη
●►δημοσκόπηση λοιπόν η κριτική στην πολιτική του Ισραήλ συνιστά… αντισημιτισμό! Εύγε!!!
●►Το κόλπο είναι παλιό. Η ενοχοποίηση για αντισημιτισμό όσων κριτικάρουν την πολιτική του Ισραήλ (ακόμη και Εβραίων, μάλιστα πολύ συχνά) με σκοπό την ακύρωση αυτής της κριτικής, είναι παλιά πρακτική της ισραηλινής προπαγανδιστικής μηχανής.

Δ. Κιτσίκης:«Τὸ κράτος τοῦ Ἰσραὴλ κινδυνεύει»!!!

Ἔφθασε ἡ στιγμή, μετὰ τὴν πτώση τῆς ΕΣΣΔ, τὸ 1991, τῆς ἀνακατατάξεως τῆς Ἐνδιάμεσης Περιοχῆς, καὶ συγκεκριμένα τῶν Βαλκανίων καὶ τῆς Μέσῃς Ἀνατολῆς. 
Ἀκόμη & τὸ ἀπόρθητο φρούριο τοῦ Ἰσραὴλ κινδυνεύει νὰ ἁλωθῆ.
Τὸ Ἰσραήλ, ἀπὸ τὴν συγκρότησή του τὸ 1948, ἄν καὶ ἐπαναστατικὸ καὶ σοσιαλιστικό, πολὺ γρήγορα ἀπεμακρύνθη ἀπὸ τὴν ΕΣΣΔ, τὴν πατρίδα τοῦ σοσιαλισμοῦ, περνῶντας στὸ στρατόπεδο τοῦ ἀμερικανικοῦ καπιταλιστικοῦ ἰμπεριαλισμοῦ, πιεζόμενο ἀπὸ τὸ παγκόσμιο ἑβραϊκὸ κεφάλαιο τῶν τραπεζῶν, ἀπομακρυνόμενος ἀπὸ τὶς ὑπέροχες μάχες τῆς εὐρωπαϊκῆς ἑβραϊκῆς ἰντελλιγκέντσιας ὑπὲρ τῶν δικαιωμάτων τῶν λαϊκῶν στρωμάτων καὶ ἰδιαίτερα στὸν πρῶτο παγκόσμιο πόλεμο, στὴν μπολσεβικικὴ ἐπανάσταση καὶ στὸν Μεσοπόλεμο.
Ἀκολουθῶντας τὴν πορεία τοῦ εὐρωπαϊκοῦ ἐθνικισμοῦ συγκροτήσεως ἐθνοκρατῶν, οἰκοδόμησε μὲ τὴν σειρά του τὸν ἑβραϊκὸ ἐθνικισμό, ἀπὸ τὸ 1896 καὶ μετά, ποὺ ὠνόμασε Σιωνισμὸ μὲ στόχο τὴν ἵδρυση τοῦ ἐθνοκράτους τοῦ Ἰσραὴλ καὶ τὴν ἐπέκταση του σὲ Ἐρὲτζ Ἰσραήλ, σὲ μεγάλο Ἰσραήλ, καθ’ὁμοίωσιν τῆς μεγάλης Γερμανίας, τῆς μεγάλης Ῥωσίας, τῆς Μεγάλης Ἑλλάδος, τῆς Μεγάλης Βουλγαρίας καὶ ὅλων τῶν ὑπὸ ἵδρυσιν ἐθνοκρατῶν τῶν Βαλκανίων καὶ τῆς Μέσης Ἀνατολῆς.
Ὅλα τὰ ἐθνοκράτη ἀγκάλιασαν ἕναν ἰδικό τους ἐπεκτατικὸ σιωνισμό, δηλαδὴ τὴν θεωρία ἐπεκτάσεως τοῦ ἐθνοκράτους σὲ ὅσο γίνεται πιὸ διευρυμένα ἐθνικὰ ἐδάφη, σπρώχνοντας ὅλο καὶ πιὸ πέρα τὰ ἐθνικά τους σύνορα.

Εντεκα νέοι εργαζόμενοι στην οικογένεια του Δήμου Αμαρουσίου

Εντεκα  νέοι εργαζόμενοι θα ενισχύσουν τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου και τις σχολικές μονάδες της πόλης, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για τους επόμενους οκτώ μήνες.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης καλωσόρισε τους νέους εργαζόμενους στη μεγάλη οικογένεια του Δήμου Αμαρουσίου, υπογραμμίζοντας τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις όλων των εργαζομένων απέναντι στον πολίτη.
«Όλοι μαζί είμαστε μια ομάδα για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, που κάποιοι μπορεί να είναι άνεργοι, αλλά πληρώνουν τα δημοτικά τους τέλη και ζητούν από εμάς να ανταποκριθούμε με επάρκεια  στις υποχρεώσεις μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης. 

Ελεγκτικό Συνέδριο:Αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων στους ΟΤΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρεί απαγορευτική και την πληρωμή των συμβασιούχων για όσο χρόνο οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν παράνομα.
Αντισυνταγματικές φαίνεται να κρίνει κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τις παρατάσεις των συμβάσεων για τους συμβασιούχους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη έκρινε ότι το σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των επί συμβάσει υπαλλήλων.

ΚΕΔΕ:Τι ακριβώς σχεδιάζουν οι κυβερνώντες για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

                                      Γ. Πατούλης: Το ποτήρι ξεχείλισε!!!
Ομόφωνα αντίθετο το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στη πρόταση του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική υπαγωγή των παιδιών, ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία - Συμπαράσταση στους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών σταθμών
Τη στάση της κυβέρνησης και των υπουργών, που αγνοούν συστηματικά τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης σε μείζονα ζητήματα που αφορούν στη καθημερινότητα των πολιτών και στη λειτουργία των δήμων, καυτηρίασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Γ. Πατούλης, με αφορμή την εξαγγελία του υπουργού  Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση για άλλη μία φορά λαμβάνει αποφάσεις για τις Τοπικές Κοινωνίες χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης. 
Υπογράμμισε πως εάν δεν υπάρξει αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από το συγκεντρωτικό κράτος προς τις τοπικές αρχές, οι παθογένειες θα συνεχιστούν.
«Εμείς λειτουργούμε εθνικά πάνω και πέρα από κομματικές γραμμές» τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: 
«Περιμένουμε επιτέλους από την κυβέρνηση & τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να μας πουν ξεκάθαρα τι σχεδιάζουν για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εμείς επιθυμούμε το διάλογο και θα συνεχίσουμε να τον επιδιώκουμε. Δεν προκαλέσαμε εμείς κανέναν. Άλλοι μας αποκάλεσαν βλαχοδημάρχους και ταλιμπάν.  Ας μην νομίζουν κάποιοι ότι θα κάνουν πολιτική καριέρα στην πλάτη μας. Το ποτήρι ξεχείλισε».

Στις 3:30 μ.μ. η 17η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΤΡΙΑ(03) θέματα περιλαμβάνει η  17η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).

Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Συζήτηση με θέμα : 
«Δασικοί Χάρτες [Ν. 998/79 (ΦΕΚ 289/Α’/1979) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 4467/2017 (ΦΕΚ 56/Α’/2017)] και ισχύει».
2. Έγκριση Υποβολής Πρότασης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρος στο έργο με τίτλο: 
«SafePark: Εκτίμηση και διαχείριση επικινδυνότητας για πτώση δένδρων και τμημάτων δέντρων σε χώρους αστικού πρασίνου» στο πλαίσιο του προγράμματος:
Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»” του Επιχειρησιακού προγράμματος: Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020).

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Οι Bootleggers - GR αύριο στις 9:00 μ.μ. στο «Σπίρτο»

Στην τελετή θεμελίωσης βρεφονηπιακού σταθμού στον Δήμο Ηρακλείου η Ρένα Δούρου

Περιφερειάρχης Αττικής: «Θεμελιώνουμε όλα όσα έχει ανάγκη η πατρίδα»
Στην τελετή για τη θεμελίωση της ανέγερσης νέου βρεφονηπιακού σταθμού στον Δήμο Ηρακλείου, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, παρευρέθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο
Πρόκειται για τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου και, πρακτικά, σηματοδοτεί την εκκίνηση των εργασιών για την υλοποίηση του έργου που θα κατασκευασθεί επί της λεωφόρου Πλαπούτα.
Η Περιφερειάρχης κατά τον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε ότι «σήμερα θεμελιώνουμε τα αυτονόητα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διακατέχεται από μία «γλυκόπικρη συγκίνηση διότι αν σε τούτο τον τόπο χρειάζονται 31 συναπτά έτη για να φτιάξουμε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, τότε αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες που έχουμε όλες & όλοι όταν η χώρα μας δοκιμάζεται από την κρίση χρέους & την κρίση Δημοκρατίας».

Σπουδογέλοιος πολιτικός βίος

Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς πρώην πρ. Αργεντινής:
«Και η χώρα μου επίσης περνά δύσκολες μέρες εδώ & 7χρόνια»
Στην ελληνική γραμματεία, ο όρος «σπουδογέλοιος» ή «σπουδογελοίος» είναι σπάνιος. 
Απαντάται λιγότερο από δέκα φορές στο σύνολο των σωζόμενων κειμένων. 
Πρώτα τον βρίσκουμε στους «Βίους Φιλοσόφων» του Διογένους Λαερτίου (Βιβλίο 9, παρ. 17, στ. 12). 
Επειτα τον διαβάζουμε στα «Γεωγραφικά» του Στράβωνος. 
Υπάρχει και στα «Εθνικά» του Στεφάνου Βυζαντίου. 
Η ίδια η σύνθεση της λέξης, ο ήχος που παράγει ο όρος, προδίδει το περιεχόμενό του. 
Σημαίνει εκείνον που ανακαλύπτει τη φαιδρή, την αστεία, την κωμική, ίσως και γελοία (με τη σημερινή έννοια) πλευρά των σοβαρών ζητημάτων του ανθρώπινου βίου.
Το σπουδογέλοιον ήταν και στιλ γραφής. 

Τα μνημόνια του Ακροαριστερού Τσίπρα ...

Michael Hudson:Δουλειά του Τσίπρα είναι να πει στους δανειστές πως θα κάνει ότι του πουν!

O καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι κ. Michael Hudson επισημαίνει ότι δουλειά του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι να εκπροσωπεί τους Έλληνες αλλά να κάνει ότι του λένε οι δανειστές προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία
Με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, όπου περιλαμβάνει 140 μέτρα, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης, στην ιστοσελίδα της Eurasia Group φιλοξενείται μια συνέντευξη του Michael Hudson, ο οποίος είναι καθηγήτης στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στο Κάνσας.
Μάλιστα, έχει γράψει και ένα βιβλίο, του οποίου τρία κεφάλαια ασχολούνται με το πως το ΔΝΤ ήξερε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της, αλλά παρ' όλα αυτα παρείχε δάνεια στην Ελλάδα.
Ερωτηθείς, λοιπόν, για το τι ακριβώς είναι υπό διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, ο ίδιος απαντά: 
«Δεν θα το έλεγα διαπραγμάτευση.Απλά στην Ελλάδα υπαγορεύεται τι πρέπει να κάνει. Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση»... 

Μάθημα «Αριστερής» δουλικότητας από τον Ελληνα πρωθυπουργό!

Ο πρωθυπουργός έδωσε χτες ακόμα μια παράσταση ηρωισμού και αντίστασης απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών, δηλώνοντας ότι αν δεν εφαρμοστούν μέτρα για τη μείωση του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα μέτρα που έχει συμφωνήσει! 
Φαίνεται ότι δεν έχει βαρεθεί να ταϊζει με πασιφανή ψέματα το ελληνικό λαό
Πασιφανή για δύο λόγους:
1. Τα βήματα για την κατ όνομα ελάφρυνση του χρέους έχουν συμφωνηθεί και δρομολογούνται από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση θα αρχίσει να εφαρμόζει τις απαιτήσεις των δανειστών. 
Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί με το κλείσιμο της προηγούμενης αξιολόγησης και έχει υπογραφεί.
Επομένως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που δηλώνει ο πρωθυπουργός! 
Πρώτα θα εφαρμοστούν τα μέτρα και μετά θα δρομολογηθεί η ελάφρυνση. Αυτός είναι ο όρος.
2. Ο πρωθυπουργός δεν έχει τηρήσει καμιά από τις απειλές εναντίον των δανειστών από το 2015 που κυβερνά
Αντιθέτως, λεονταρίζει και στην πράξη υποχωρεί και δέχεται τα πάντα.
Οι δανειστές ξέρουν καλά ότι ο πρωθυπουργός και το κόμμα του δίνουν ο,τιδήποτε αρκεί να διατηρήσουν την εξουσία. Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σ αυτήν επάνω στοχεύει ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ.
Η συλλογιστική ΣΥΡΙΖΑ είναι η συλλογιστική που ανέκραξε προχτές ο στενός συνεργάτης του Μαδούρο: 
«Δεν κοπιάσαμε να κατακτήσουμε την εξουσία για να την αφήσουμε στα χέρια άλλων».

Κυβερνητικός «εφιάλτης» στον δρόμο προς την ψήφιση των μέτρων

Η αμηχανία που προκάλεσε στην κυβέρνηση η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το βράδυ της Τρίτης, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως δεν υπήρξε αμέσως επίσημη αντίδραση.
Σημειώνεται πως για το ανώτατο δικαστήριο, οι περικοπές είναι αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, ενώ η Ολομέλεια διαπιστώνει πρόβλημα και από το γεγονός πως καλείται να αποφανθεί επί περικοπών σε συντάξεις, δίχως προηγουμένως να έχει συνταχθεί αναλογιστική μελέτη, όπως προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων.
Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται το News247, η γνώμη του ανώτατου δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική, ενώ γίνεται αναφορά επίσης στο γεγονός πως αντίστοιχη γνωμοδότηση είχε δώσει και στον νόμο Κατρούγκαλου τον περσινό Απρίλιο.
Παράλληλα, σύμφωνα με έτερη «πηγή» που επικαλείται Ναυτεμπορική, η κυβέρνηση επιχειρεί να διασκεδάσει τις αρχικές αντιδράσεις που προκάλεσε η γνωστοποίηση του τελευταίου προσχεδίου της συμφωνίας και τα όσα αυτό περιλαμβάνει, διαψεύδοντας αρχικά πως έχει συμφωνήσει με τους δανειστές για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% έως το 2022.

Και η «ΕΝΟΤΗΤΑ» στην απεργία ενάντια στα Νεοφιλελεύθερα-μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα!!!

Συνεδρίασε στις 5-5-2017 η συντονιστική επιτροπή της παράταξης με θέμα το προωθούμενο νομοσχέδιο από την Κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η περικοπή των συντάξεων από 1-1-2019, οι εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, η μείωση του αφορολόγητου, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, η συνέχιση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων, των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων σε όφελος των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων.
Αυτά τα νεοφιλελεύθερα-μνημονιακά μέτρα και η διατήρηση των υψηλών πλεονασμάτων, άγνωστο προς το παρόν για πόσα χρόνια, είναι υφεσιακού χαρακτήρα και δεν οδηγούν στην ανάπτυξη και τη δυναμική αποκλιμάκωση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων.
Εξακολουθούν να κρατούν τη χώρα σε διαρκή επιτήρηση από τους δανειστές.  

Προπόνηση στο κλειστό του Αμαρουσίου κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Στην Ελλάδα είναι ο Γιάννης με τον Κώστα Αντετοκούνμπο...

Προστασία Δημόσιας Υγείας:Ενώνουν δυνάμεις ΙΣΑ, ΚΕΔΕ & ΚΕΕΛΠΝΟ

Οι συντονισμένες ενέργειες για την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια καθώς και την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης του προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καθηγητή Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, τον αντιπρόεδρο Αγάπιο Τερζίδη, την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Χημειοθεραπείας καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου και τον γ. διευθυντή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Σωτήρη Παπασπυρόπουλο
Στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποφασίσθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των φορέων, για την πραγματοποίηση κοινών προγραμμάτων που αφορούν την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Ρόζενμπεργκ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία να συνεργαστούν οι φορείς, για τη σωστή ενημέρωση του κοινού, σχετικά με την αξία των εμβολιασμών και την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια.