Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Αύριο στις 8:30 μ.μ. η συναυλία του Σταύρου Σοφιανόπουλου στο «Ιδιόμελο»

Επιστρέφει στο σπίτι της η Μυρτώ, 5 χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε από Πακιστανό στην Πάρο!

Αφιλοκερδώς φιλοξενείται η Μυρτώ στο κέντρο αποκατάστασης Animus τα τελευταία 3 χρόνια
Ετοιμη να συνεχίσει  πλέον την μάχη της αποκατάστασής της από το σπίτι της, έκριναν οι γιατροί της Μυρτούς, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Onlarissa.gr.
Η επίθεση της 15χρονης τότε κοπέλας στην παραλία της Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. 
Στις 22 Ιουλίου του 2012, η Μυρτώ εντοπίστηκε σεξουαλικά κακοποιημένη και βαριά τραυματισμένη στην παραλία.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διακομίστηκε άμεσα σε νοσοκομείο της Αττικής.
Ύστερα από έρευνες, προέκυψε πως δράστης ήταν ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, ο οποίος ομολόγησε την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα. 

Aύριο οι Μαθηματικοί Αγώνες των Αρσακείων

Διαγωνίζονται το 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου & το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα
Οι  Μαθηματικοί Αγώνες των Αρσακείων  Σχολείων, παρακινούν τους μαθητές να δουν τα Μαθηματικά σαν παιχνίδι. Ενα παιχνίδι του νου, που θα τους σταθεί πολύτιμο εφόδιο στη ζωή τους.

Το Γυμνάσιο Dorpfeld στην Αθήνα

120+1 Χρόνια: το βιβλίο του Jens Godber Hansen
Με επιτυχία και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, γονέων, μαθητών και καθηγητών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου η εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων για τα 120+1 χρόνια λειτουργίας της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. 
Στην Aula βρέθηκαν, συζήτησαν και διηγήθηκαν τις δικές τους λιγότερο ή περισσότερο προσωπικές ιστορίες απόφοιτοι από τις δεκαετίες του 1930 έως και του 2010, παρουσιάζοντας την συνέχεια και κυρίως την συνέπεια στο πνεύμα που καθόρισε τον χαρακτήρα του Σχολείου.
Ειδικά για την εκδήλωση ήλθε από την Γερμανία ο γενικός διευθυντής της Deutsche Welle, Peter Limbourg ο οποίος φοίτησε στο Σχολείο τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1970, όσο ο πατέρας του ήταν πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα. 
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρέσβης Dr. Peter Schoof και η διευθύντρια της DSA Annette Brunke-Kullik, ενώ ένα συγκινητικό ηχογραφημένο μήνυμα έστειλε ο Απόστολος Πίτσος, απόφοιτος του '36. 
Παρούσα ήταν Έβη Τουλούπα, διάσημη αρχαιολόγος και εκπρόσωπος της λεγόμενης γενιάς των «αποφοίτων του Πολέμου» μαζί με τον Βασίλη Μαυρίδη, που εκτός των άλλων διετέλεσε και πρόεδρος του Συλλόγου Philadelphia. 

Η Φιλοσοφική «Σχολή» ΑλαφΟΥΖΟΥ

Δεν ξέρω εάν το γνωρίζατε, αλλά στην Αθήνα, εδώ και καιρό, έχει ανοίξει μία σπουδαία φιλοσοφική σχολή, της οποίας το βασικό πρόγραμμα σπουδών, αποτελείται από όλα τα ρεύματα του φιλελευθερισμού, δηλαδή το οικονομικό, το φιλοσοφικό, και το κοινωνικό.
Τα μαθήματα παραδίδονται εξ αποστάσεως, όπως εξάλλου συμβαίνει με πολλά σύγχρονα «πανεπιστήμια».
Ο «διευθυντής» & «πρύτανης» της «σχολής» ονομάζεται Αλαφούζος. 
Δεν γνωρίζω (& άρα δεν το υιοθετώ), εάν το επίθετο του έχει κάποια  σχέση  με όσα διάβασα στο εβραϊκό περιοδικό «Χρονικά», τεύχος Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2010, σελίδα 8:
«…υπάρχουν πολλά εβραϊκής προέλευσης προσωπικά ονόματα, όπως Σαμπάτης (Σαμπεθάι), Αβράμης (Αβραάμ), δάβος (δαβίδ), Αρώνης (Ααρών), Λεβής (Λεβύ) καθώς και Μπενιζέλος
(Μπεν Ζελόν), ίσως και Αλαφούζος.
Φυσικά πολλά από τα προαναφερθέντα ονόματα δεν χρησιμοποιούνται πλέον ως προσωπικά, έχουν όμως επιβιώσει σε επώνυμα…».
Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και εάν το επίθετό του δεν έχει σχέση με τα παραπάνω, υπάρχει  η  παροιμία που λέει:
άλλος έχει τ’ όνομα (ή τη φήμη) και άλλος τη χάρη…
Λέγαμε λοιπόν, ότι σε αυτή την «πανεπιστημιακή σχολή» κάτι περίεργοι - ανθρωπολογικά - τύποι, διδάσκουν στους «αμύητους» ‘Έλληνες τη σωτηριολογική γνώση του φιλελευθερισμού, ήτοι, όλο το απαύγασμα της αγγλικής πνευματικής ανωμαλίας.

Αύριο στις 12:00 μ.μ. τα αποκαλυπτήρια της Προτομής του Νίκου Καπετανίδη

Αύριο στις 11:00 π.μ. η εκδήλωση της ΚΟ Μελισσίων - Πεντέλης του ΚΚΕ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Κέντρο Ιδεολογικής Υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ ...

Στην κυβέρνηση Τσίπρα ο τίτλος της πιό φιλο-Ισραηλινής κυβέρνησης!!!

Τον τίτλο της πιο φιλοϊσραηλινής κυβέρνησης κέρδισε ο Έλληνας πρωθυπουργός με την απόφαση να καταψηφίσει ψήφισμα της UNESCO το οποίο ασκούσε κριτική στο Ισραήλ για τη διαχείριση των κατεχόμενων εδαφών στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα.
Στο ψήφισμα η Ιερουσαλήμ (την οποία μόνο ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει «ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ») χαρακτηρίζεται «κατεχόμενη» πόλη, ενώ τονίζεται ότι το κράτος του Ισραήλ δεν ασκεί νόμιμη κυριαρχία στην περιοχή.
Το ψήφισμα πέρασε με την στήριξη 22 χωρών έναντι 10 που καταψήφισαν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα!!!
Το κείμενο έχει προκαλέσει την οργή του Τελ Αβίβ, το οποίο κάλεσε τον πρέσβη της Σουηδίας 
(η οποία στήριξε την απόφαση) να απολογηθεί.

«Ακαδημία Γονέων από το Α έως το Ω»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε μια ακόμη κοινωνική δράση του Δήμου Αμαρουσίου που αφορά την οικογένεια.
«Η Ακαδημία Γονέων από το Α έως το Ω» στελεχωμένοι από έγκριτους και έμπειρους επιστήμονες ενημερώνουν για θέματα ψυχικής υγείας, πρόληψης κινδύνων, διατροφής και οικογενειακών σχέσεων.
Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη μετέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαος Πέππας ο οποίος τόνισε ότι,
«Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο περιβάλλον των παιδιών και συμβάλλει τα μέγιστα στη σωματική και ψυχοκοινωνική τους υγεία. 
Ο ρόλος του γονέα είναι ο πιο συναρπαστικός για τους περισσότερους από εμάς, ωστόσο δεν προετοιμαζόμαστε γι’ αυτόν. 
Είναι ένας ρόλος με προκλήσεις, απαιτήσεις, αλλά και χαρά, ικανοποίηση, συγκινήσεις και πολλά επιτεύγματα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εφηβική υγεία και ιατρική» έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων στα βασικά πεδία της Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με την ιδιαιτερότητα της φροντίδας υγείας των εφήβων. 
Ο εκπαιδευόμενος θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει βασικές γνώσεις σε κύρια πεδία της εφηβικής υγείας και ιατρικής που θα του επιτρέψουν την αξιολόγηση, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση με τρόπο εξειδικευμένο στις ανάγκες αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Οι κατά Γαβρόγλου προτεραιότητες στην εκπαιδευτική πολιτική της Αριστεράς

Το υπουργείο Παιδείας διαμορφώνει την πολιτική του με βάση τους εξής άξονες:
1. Να ενισχύσει και να βελτιώσει όλα όσα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί: 
Άνοιγμα σχολείων στην ώρα τους, γενίκευση του ολοήμερου σχολείου, εξορθολογισμός προγραμμάτων σπουδών στα Γυμνάσια, εμμονή στη βελτίωση συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, πρόσθετες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των ΕΠΑΛ κ.τ.λ.
2. Να προχωρήσει σε μια σειρά ρυθμίσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που θα υλοποιούν ένα ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο, ανάμεσα σε άλλα, θα καθιερώσει και τη 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
3. Να εξαντλήσει όλες τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι διορισμοί δασκάλων και καθηγητών για να παύσει το καθεστώς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
4. Να καθιερώσει ένα σύστημα ουσιαστικής επιμόρφωσης και αποτίμησης του έργου των σχολικών μονάδων και αξιολόγησης των στελεχών της εκπαίδευσης με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση των εκπαιδευτικών διεργασιών.
Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που επεξεργαζόμαστε ήδη και το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί στο τέλος Ιουνίου έχει ορίζοντα υλοποίησης την επόμενη τριετία και αφορά το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος – από την προσχολική αγωγή ώς τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Προτεραιότητά μας ωστόσο αποτελούν οι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, η διαδικασία εισαγωγής στα πανεπιστήμια και η αναδιαμόρφωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τομείς που παρουσιάζουν τα περισσότερα προβλήματα και που κρίνουμε ότι είναι οι πιο κρίσιμοι προκειμένου να επιτύχει το σύνολο του μεταρρυθμιστικού σχεδίου.

Β΄ΕΛΜΕ:Σάρωσε η ΔΑΚΕ στις εκλογές


Επίσκεψη προπτυχιακών φοιτητών του ΕΜΠ στην πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ )

Επίσκεψη στο εργοτάξιο κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλ. Ευτέρπης(πλατεία ΗΣΑΠ), πραγματοποίησαν 20 φοιτητές, του 4ου έτους, του Τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΥ, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ειδικά θέματα θεμελιώσεων».
Τους φοιτητές συνόδευαν ο Καθηγητής Γεώργιος Μπουκουβάλας και ο Επίκουρος Καθηγητής Αχιλλέας Παπαδημητρίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης κατά την ξενάγηση και ενημέρωση των φοιτητών για την αναγκαιότητα του έργου στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης υπογράμμισε:

Ενισχύουν & αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, άλλοι 20 εργαζόμενοι

Είκοσι (20) ακόμη νέοι εργαζόμενοι εντάσσονται στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για τους επόμενους οκτώ μήνες.

Συνολικά 111 εργαζόμενοι έχουν τοποθετηθεί ήδη στις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμη 65 νέοι συμβασιούχοι θα προσληφθούν μέσω του νέου προγράμματος.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης καλωσόρισε τους νέους εργαζόμενους στην μεγάλη οικογένεια του Δήμου μας, υπογραμμίζοντας ότι  όλοι μαζί είμαστε μια ομάδα που έχουμε υποχρεώσεις και δικαιώματα και που όλοι μαζί είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. 
Εκείνοι είναι οι κριτές μας, σε εκείνους λογοδοτούμε.

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Η Βάσια Δανιά αύριο στις 10:00 μ.μ. στον Πυρήνα Τέχνης «BABEL»

Tραγούδια της Μεσογείου με την Αιμιλία Ράπτη την Παρασκευή στο «Ιδιόμελο»

ΣΥΡΙΖΑ:Ελληνικέ Λαέ, τα καλύτερα έρχονται!

Το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας μας & η χαλιναγώγηση των Eλλήνων δημοσιογράφων

Ήταν 11 Μαρτίου 2017 όταν στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αποκαλύφθηκε το μέγεθος μίας εν εξελίξει απόπειρας καταστρατήγησης κάθε διεθνούς συνθήκης αλλά και του τρόπου άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
                                                                  Η ονομασία των Σκοπίων
Κι αν επί 15 μήνες το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, με ευθύνη της ηγεσίας του, δεν είχε συνεδριάσει, στις 11 Μαρτίου είχαν λόγο σοβαρό να θυμηθούν (!) ότι υπάρχουν εκλεγμένα όργανα, που πρέπει να λειτουργήσουν.
Στις 18-19 Μαΐου είχε αποφασιστεί να διοργανωθεί στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ). Επισημαίνεται ότι η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ είναι από τις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΟΔ.
Κι αν η διοργάνωση αυτή αποτελούσε μία πρώτης τάξης ευκαιρία ώστε η ΕΟΔ να καταστεί κοινωνός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα, όπως φίμωση Μέσων Ενημέρωσης, στοχοποίηση συναδέλφων από κυβέρνηση και κυβερνητικά κέντρα, κατάργηση του αγγελιοσήμου και ισοπέδωση κάθε εργατικού κι εργασιακού κεκτημένου, κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη.
Μέλος της ΕΟΔ – όχι όμως ιδρυτικό - είναι και τα Σκόπια(το link εδώ).
Μόνο που από τον Ιούνιο του 2015, στην επίσημη ιστοσελίδα αναγράφονταιως «Μακεδονία»! 

Μία άλλη «ΤΙΝΑ»:Από το Μνημόνιο στο GREXIT...

Πολύ αργά αλλά απολύτως σταθερά γίνεται κατανοητό σε όλο & περισσότερους, εντός & εκτός Ελλάδος, ότι η μόνη πιθανή κατάληξη της πορείας της χώρας είναι κάποιου είδους Grexit - & ότι εξωτικά είδη όπως η «επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων» ή η «έφοδος στην ανάπτυξη» υπήρχαν εξ αρχής μόνο ως κακοραμμένα αφηγήματα προς διάδοση & πολιτική χρήση. 
Μόλις φτάσει κανείς σε αυτή τη συνειδητοποίηση, μπορεί πλέον να θέσει το μοναδικό ερώτημα που πραγματικά έχει νόημα, ήτοι το δίλημμα ανάμεσα στα πολύ διαφορετικά ενδεχόμενα Grexit–μια συζήτηση που αυτή τη στιγμή θεωρείται στην Ελλάδα αδιανόητη.
Θα μπορούσε να αναφερθεί κανείς στις διαπιστώσεις εντός του ΔΝΤ ήδη από το 2010 για το ενδεχόμενο αποτυχίας του προγράμματος «ακόμα κι αν εφαρμοστούν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις», ή στο γεγονός ότι τα «τεχνοκρατικά προγράμματα» προέκυψαν ως παζλ/μπουχάρα ψηφίδων-κουρελιών από συνταγές για άλλα κράτη με άλλες ανάγκες και άλλα προβλήματα. 
Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για τους απολύτως σουρεαλιστικούς στόχους, όπως το 3,5% του πλεονάσματος, τους οποίους δεν επιτυγχάνουν ούτε τα κράτη που τους επιβάλλουν.

Ως πότε παλικάρια….

 Όποιος πιστεύει πως η Γερμανία άλλαξε, «πλανάται πλάνην οικτράν»
Όταν σκύβει κανείς το κεφάλι, δεν υπάρχει τέλος στα μαρτύρια του, ειδικά όταν έχει απέναντι του έναν Γερμανό που είναι εκ φύσεως ανελέητος και δεν νοιώθει ποτέ αλληλεγγύη - ενώ, όπως οι ενήλικοι δεν αλλάζουν αλλά έχουν απλά την ικανότητα να προσποιούνται, έτσι και οι λαοί με ιστορία.
«Πάντοτε υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις, όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος να αγωνισθεί για την ανάκτηση της εθνικής του κυριαρχίας – γνωρίζοντας πως κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει έναν αποφασισμένο λαό, αλλά όλοι ποδοπατούν έναν τρομοκρατημένο λαό».
                         ------------------------------------------------------------------------------
Η άποψη μας σχετικά με το εθνικό νόμισμα είναι ότι, ακόμη και αν υποθέσουμε πως θα αποτελούσε λύση, δεν υπάρχει κανένα κόμμα που θα μπορούσε να το δρομολογήσει με ασφάλεια, πόσο μάλλον να το διαχειριστεί σωστά στο μέλλον - ούτε ένας υπεύθυνος, συνεκτικός και υπερήφανος «λαός», ο οποίος θα είχε την αποφασιστικότητα, το σθένος, την υπομονή και την ανιδιοτέλεια να το στηρίξει.
Εκτός αυτού, όταν αναφερόμαστε σε μαζικές κινητοποιήσεις των Πολιτών εναντίον της πολιτικής των μνημονίων, η οποία εξαθλιώνει τους Έλληνες με στόχο τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής τους περιουσίας, καθώς επίσης τη μετατροπή της πατρίδας τους σε χώρα της LIDL, δεν εννοούμε πως ο στόχος θα ήταν η ανατροπή της κυβέρνησης - αφού θα αντικαθιστούταν απλά από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία έχει δηλώσει εκ των προτέρων την υποταγή της στα μνημόνια, στην καγκελάριο και στον Αδόλφο υπουργό οικονομικών της.
Εννοούμε την πραγματική κυβέρνηση της χώρας, τους οικονομικούς δικτάτορες δηλαδή που τη διοικούν απολυταρχικά, αφού προηγουμένως την έχουν κατακτήσει με οικονομικά όπλα – φυσικά με εγχώριους συνεργάτες, όπως ορισμένα ΜΜΕ που για πολλά χρόνια εκθείαζαν τα προγράμματα της Τρόικας, καθώς επίσης τους ανεύθυνους εάν όχι ενδοτικούς πολιτικούς που υπέγραψαν τα τρία διαδοχικά μνημόνια και το PSI.

Φούμαρα από πονηρούς «Αριστερούς» για ηλίθιους

                    Ενα μάτσο Ποκοπίκοι

Ανήμερα Πρωτομαγιάς ο Τσίπρας συμφώνησε για το νέο πακέτο μέτρων.
Ανήμερα Πρωτομαγιάς έστειλε την αργία της Κυριακής στη Γυάρο, αποδέχθηκε την υποπρολεταριοποίηση της εργασίας και
ύστερα πήγε στην Καισαριανή να καταθέσει στεφάνι στους Ηρωες.
Ανήμερα Πρωτομαγιάς ο Τσίπρας όχι μόνον πήρε νέα μέτρα, αλλά ανέθεσε στον κ. Μητσοτάκη (ή όποιον άλλον θα είναι ο επόμενος) να τα πραγματώσει! Πρόκειται
πλέον για οικονομική δικτατορία, ανεξαρτήτως προσώπων. 
Με αυτουργό και τον Τσίπρα. 
Ο οποίος κατόπιν αυτού τραγούδησε τον παιάνα τού Ηθικού Πλεονεκτήματος της Αριστεράς (που Γονάτισε): «είμαστε όλες οι λέξεις του Συντάγματος» – τραγουδάμε και το γαμάμε…

Ανήμερα Πρωτομαγιάς οι Γερμανοί ταπείνωσαν τον Τσίπρα βάζοντάς τον να υπογράψει όλα όσα έλεγε ότι δεν θα υπογράψει ποτέ. Πάλι καλά που δεν τον έβαλαν να υπογράψει σε κάποιο βαγόνι τραίνου, όπως υποχρέωσε ο Χίτλερ τους Γάλλους το 1941. Αναρωτιέμαι αν πλέον αυτός ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον εξευτελισμό ή αν τον αντιμετωπίζει διά του αυτοεξευτελισμού.

Αύριο στις 7:30 μ.μ. στα Βριλήσσια η εκδήλωση - συζήτηση για την «κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία»

Γ. Καραμέρος:Τα βόρεια προάστια & το ΟΑΚΑ να γίνουν νέος προορισμός για τους Κινέζους πολίτες

Σε μια πολύ σημαντική συνεργασία προχωρά η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), το οποίο αποτελεί πυρήνα του συνεργατικού σχηματισμού (cluster) «Discover North Athens» που συντονίζει με επιτυχία εδώ και ένα χρόνο η Περιφέρεια Αττικής. 
Συγκεκριμένα με βραχυπρόθεσμο στόχο την αδελφοποίηση των Ολυμπιακών σταδίων Αθήνας και Πεκίνου, εννεαμελής κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Beijing NGO Association for International Exchanges, κ. Xu Qiang, έγινε δεκτή, στις 3/5/2017, από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ, Βασίλη Βελέντζα, τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, και, τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, Σπύρο Πάντζα.
Οι Κινέζοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο  αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σταδίου του Πεκίνου "Φωλιά του Πετεινού" και εκπρόσωποι τριών δήμων του Πεκίνου, ξεναγήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις  του ΟΑΚΑ, ενώ ενημερώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη για το cluster «Discover North Athens», τις αναπτυξιακές προσπάθειες, αλλά και προοπτικές των βορείων προαστίων και συνολικά της Περιφέρειας Αττικής. 

Για ΄Οσκαρ ή για Χρυσό Βατόμουρο η παράσταση για το «Σικιαρίδειο Ίδρυμα»;

                                                         ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Είναι γνωστό ότι εδώ και μήνες, οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι απλήρωτοι καθώς οι απαιτούμενες επιχορηγήσεις για τη λειτουργία του δεν έχουν καταβληθεί. 
Είναι γνωστό επίσης ότι η Διοίκηση του Ιδρύματος προσπάθησε να επιβάλλει κόμιστρο για τη μεταφορά των εκπαιδευόμενων, ακριβώς επειδή δεν υπήρχαν τα χρήματα να υποστηριχθεί η υπηρεσία. 
Τέλος, είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση εργασίας επειδή δεν πληρώνονταν.
Η ύπαρξη των προβλημάτων αυτών δεν είναι κάτι καινούριο. 
Οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια αγωνίζονται ενάντια στις αντιξοότητες που η κρίση και τα μνημόνια επέβαλαν στο Ίδρυμα και κοινωνοί του θέματος είναι και το αρμόδιο Υπουργείο, και η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αμαρουσίου.
Όμως, παρόλο που εδώ και 4 μήνες οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, παρόλο που το ζήτημα της χρηματοδότησης της μεταφοράς των εκπαιδευομένων προέκυψε ήδη από το Φεβρουάριο, το Υπουργείο, η Περιφέρεια και τα κόμματα σιωπούν. 
Οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε απεργία το Μάρτιο, αλλά το Υπουργείο, η Περιφέρεια και τα κόμματα σιωπούν. 
Αρχές Απριλίου διακόπτεται η λειτουργία του Σικιαριδείου, αλλά ακόμη το Υπουργείο, η Περιφέρεια και τα κόμματα σιωπούν.
                                                  ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Εμπρακτη στήριξη στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αμαρουσίου

Την έμπρακτη στήριξη τους για άλλη μια φορά έδειξαν οι πολίτες του λεκανοπέδιου Αττικής  στην πρωτοβουλία του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, ίδρυσης Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου στην Αθηνά  με έδρα το Μαρούσι.
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ξεκίνησε  ο Γ΄ Κύκλος του ΑΛΠ με θέμα «Η Επιστήμη της Ευτυχίας».
Την επιστημονική  επίβλεψη του συγκεκριμένου προγράμματος την έχει ο Dr. Σταλίκας Αναστάσιος καθηγητής ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ,ψυχοθεραπευτής και πρόεδρος της Ελληνικής Θετικής Ψυχολογίας.
Οι διαλέξεις ξεκίνησαν με την Dr. Μερτίκα Αντιγόνη η οποία ανέπτυξε το θέμα «Αισιοδοξία, απαισιοδοξία. Η δύναμη της επιλογής».

Στις 3:30 μ.μ. η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η  16η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Δάφνης – Υμηττού για την κατασκευή του έργου με τίτλο: 
«Ανακατασκευή παιδικών χαρών με στόχο την ποιοτική τους αναβάθμιση και την πιστοποίησή τους για τη νόμιμη λειτουργία τους, Δήμου Δάφνης – Υμηττού», συνολικού προϋπολογισμού 1.170.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Μελέτη εφαρμογής πεζογέφυρας οικισμού Γεννηματά», συνολικού προϋπολογισμού 700.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)
3. Έγκριση σύναψης και όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Ι.Δ. Τ.Ο.Ε.Β. Λεμονοδάσους Πόρου για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο: 

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Οι Περιφέρειες κρίσιμος παράγοντας για την ανάταση της εθνικής οικονομίας

«Σήμερα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αναγνώρισε τον ρόλο που μπορεί να έχει ο δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένας, ουσιαστικά, κρίσιμος παράγοντας για το μεγάλο στοίχημα της ανάτασης της εθνικής οικονομίας. 
Επισημάνθηκε ότι το ελληνικό κράτος, η κεντρική Κυβέρνηση, καθυστερημένα, και ουσιαστικά για πρώτη φορά, αντιλαμβάνεται ότι χρειαζόμαστε μία σύζευξη μεταξύ της κεντρικής Κυβέρνησης και των Περιφερειών μέσω του επιτελικού συντονιστικού ρόλου που παίζουν, καθώς λόγω της θέσης τους, γνωρίζουν καλά την κοινωνική πραγματικότητα, διαχειρίζονται ευρωπαϊκά προγράμματα και βάζουν στόχους αναπτυξιακούς για την τοπική κοινωνία.

Περί αποτελεσματικής πυροπροστασίας στο Μαρούσι

Παρέμβαση στο Δ.Σ. Αμαρουσίου της 25ης Απριλίου  αναφορικά με την αποτελεσματική πυροπροστασία της πόλης μας, έκανε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού
Την αναγκαιότητα αυτή, συνδύασε με τη μεταφορά εργαζομένων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (και του ΕΚΑΒ) για την υποστήριξη των αεροδρομίων που ανέλαβε η FRAPORT καθώς το θέμα αυτό επηρεάζει την άρτια λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδίως εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και συνακόλουθα επηρεάζει αρνητικά την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και της περιουσίας όλων μας.
                        ------------------------------------------------------------------------------------
Είναι γνωστό ότι στο πλαίσιο του ξεπουλήματος της πατρίδας και των εθνικών πόρων που υλοποιεί πιστά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδοθεί στην κοινοπραξία FRAPORT GREECE η διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Αυτό που ίσως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, είναι ότι η σύμβαση της Fraport με το δημόσιο περιλαμβάνει όρο σύμφωνα με τον οποίο το Δημόσιο θα παράσχει υπηρεσίες πυρασφαλείας στα αεροδρόμια αυτά!

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου

Γ. Πατούλης: Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα...
Με αντικείμενο την οργάνωση, το συντονισμό και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης κατά την αντιπυρική περίοδο 2017, συνεδρίασε υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, την Τρίτη 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αφού ευχαρίστησε τον καθένα χωριστά από τους εμπλεκόμενους φορείς για το σημαντικό έργο και την προσφορά τους, τόσο κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο, όσο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ζήτησε να υπάρχει ακόμη  καλύτερη οργάνωση, καθώς και η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα και στενή συνεργασία όλων για την πρόληψη και την αποτροπή δυσάρεστων συμβάντων καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αυξημένη επαγρύπνηση για την προστασία του Δάσους Συγγρού, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε την ευθύνη να το προστατεύσουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.  
Αναφερόμενος στην έλλειψη παρουσίας και συμπαράστασης από την Περιφέρεια Αττικής κατά  την περσινή αντιπυρική περίοδο, ζήτησε από την Περιφέρεια να συμβάλει στο τομέα της πρόληψης όπως έχει υποχρέωση με τη διάθεση υδροφόρας. 

Βασικές συμβουλές από τον Σ.Π.Α.Π, με την ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με την ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου υπενθυμίζει μερικές βασικές και χρήσιμες οδηγίες για την αποφυγή πυρκαγιάς και για την προφύλαξη από τυχόν πυρκαγιά.
Συμβουλές για την αποφυγή πυρκαγιών
Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.
Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος
Δημιουργείστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι καθαρίζοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα και φύλλα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά.

Oλοκληρώθηκε η Ημερίδα εργασίας του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού έργου IMPRESS

Με την συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε η Ημερίδα εργασίας του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού έργου IMPRESS (Ιmproving Preparedness & Response of Health Services in Major Crises) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συντονιστής του οποίου είναι η INTRASOFT International S.A και εταιρίας του οποίου είναι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.Ε.Π.Υ) του Υπουργείου Υγείας.
Τον Δήμο Αμαρουσίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμαρουσίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης  ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη.

Μαίρη Διακολιού: Απαράδεκτες οι «Συστάσεις» Μαγιάκη στους Εργαζόμενους του Δήμου

Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου τρία ερωτήματα, τα εξής δύο, μια και η διαπίστωση ότι η ψήφος της είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο, δεν είναι ερώτημα. 
Όμως, ο συντάκτης της ανακοίνωσης, θα όφειλε, αντί να κάνει κριτική, να έχει την ευαισθησία και το σεβασμό να κατανοήσει ότι το σωματείο στο οποίο απευθύνεται, αποτελείται από εργαζομένους που δεν έχουν απαραίτητα το χρόνο και την εμπειρία, ούτε είναι θεσμικά επιφορτισμένοι με την υποχρέωση να παρακολουθούν κατά πόδας τη δράση των δημοτικών παρατάξεων.
 Ως προς τα δύο ερωτήματά της, λοιπόν:
1Η εντός του ΔΣ κριτική εναντίον των πρακτικών της Διοίκησης του ΟΚΟΙΠΑΔΑ να προσλαμβάνει εργαζομένους μέσω εργολάβου αποτελεί ουσιαστικά απόκρυψη του θέματος, αφού ο ρόλος μίας παράταξης που θα ήθελε πραγματικά να βοηθήσει τους εργαζομένους, θα ήταν να ειδοποιήσει άμεσα, με την λήψη της ημερησίας διάταξης του ΔΣ του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, το σωματείο των εργαζομένων, ώστε σύσσωμο να προσέλθει στη συνεδρίαση και να διαμαρτυρηθεί για να εμποδίσει στο μέτρο του δυνατού τη λήψη της απόφασης.

Ερωτήματα «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με αφορμή την ανακοίνωση του Σ.Ε.Δ.ΑΜ

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω :

Οι τελευταίοι με τους οποίους επιθυμούμε να αντιπαρατεθούμε είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους.
Στην ανακοίνωσή τους, όμως που αναφέρεται στις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. να εκχωρήσει σε εργολαβική εταιρία τις υπηρεσίες καθαριότητας του νομικού προσώπου γράφουν :
«Αίσθηση προκαλεί και η στάση της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που μπορεί να το καταψήφισε (& από την δική μας τη μεριά δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το πιστέψουμε) αλλά με τη στάση τους, την απόκρυψη ουσιαστικά του θέματος είναι σαν να τη στηρίζουν
Απευθύνουμε τρία ερωτήματα προς το Δ.Σ. του Σωματείου και τους εργαζόμενους του δήμου Αμαρουσίου :
1.Οι συγγραφείς της ανακοίνωσης θεωρούν πως μας κάνουν χάρη όταν λένε «(και από την δική μας τη μεριά δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το πιστέψουμε)»;
Δεν επιθυμούμε να μας πιστέψουν. 

Ελάτε να κάνουμε τον Καρκίνο του παχέος εντέρου παρελθόν!!!

2017: Έτος αφιερωμένο στην πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου
Πανελλαδική Εκστρατεία των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για την πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου.
Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του Δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανακηρύσσει το 2017, ως Διαδημοτικό Έτος Πρόληψης του Καρκίνου του παχέος εντέρου.
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας συμμετέχει ενεργά και σε αυτήν την Εκστρατεία. Βασιζόμενοι στα προληπτικά πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ.   προτρέπουμε όλους τους δημότες:
1.Να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο Ανίχνευσης Αιμοσφαιρίνης Κοπράνων, αν είναι 50 έως 75 ετών, στα συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα με τιμή έως 3€.
2.Να εγγραφούν στο λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου τους για να ενημερώνονται εγκαίρως για την επανεξέταση τους.
3.Να λάβουν ηλεκτρονικά το ενημερωτικό υλικό κάνοντας «like» στην σελίδα του συνεργαζόμενου Διαγνωστικού Κέντρου στο facebook, ή μέσω e-mail. 
4.Ένας μικρός αριθμός πολιτών (έως 10% του συνόλου των παραπεμπομένων) ανασφάλιστων και απόρων, που έχουν λάβει ειδικό παραπεμπτικό μέσω του Δήμου τους ότι ανήκουν  στις ευπαθείς ομάδες, θα εξυπηρετείται δωρεάν.

Στις 7:00 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου «Λεξικό χωρίς γραβάτα του Γιάννη Βλαστάρη»

Τετάρτη 3 Μαΐου, 7:00 μ.μ.
Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310)


Το Λεξικό αυτό καταγράφει κάπου 350 λέξεις που έχουν εισβάλει στον δημόσιο λόγο με στόχο να αντικαταστήσουν κάποιες άλλες, αρνητικά φορτισμένες ή να παραμορφώσουν την ίδια την σημασία τους, ώστε να γίνουν εύπεπτη τροφή στην κοινή γνώμη. 
Το αποτέλεσμα; 
Μία επικοινωνιακή Βαβέλ στην πολιτική ρητορική, στα Μ.Μ.Ε, στις καθημερινές κουβέντες και στον τρόπο σκέψης μας.
Με τον Γιάννη Βλαστάρη θα συνομιλήσουν ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης και ο δημοσιογράφος Σωκράτης Τσιχλιάς.

Στις 9:30 π.μ. ξεκινά το 5ο Ετήσιο Συνέδριο για την Άμυνα & την Ασφάλεια

Η Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. και το Ελληνο - Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) το 5ο Ετήσιο Συνέδριο για την αμυνα και την Ασφάλεια “EXPOSEC-DEFENSEWORLD” | Moving toward a dynamic Defense & Security Policy.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροναυπηγικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).
Στόχος του συνεδρίου είναι η συμβολή στη χάραξη στρατηγικής για την αποτελεσματική θωράκιση της χώρας σε επίπεδο άμυνας και εσωτερικής ασφάλειας.
Η δημιουργία συνεργειών, η ορθολογική αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας, η μεταφορά εξειδικευμένης γνώσης και η ανταλλαγή εμπειριών μπορούν να αποτελέσουν τη λύση, όχι μόνο για την κάλυψη των αμυντικών/επιχειρησιακών απαιτήσεων της χώρας αλλά και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύνθετων απειλών που καλείται να  διαχειριστεί, με στόχο τη διασφάλιση ενός σταθερού κλίματος ασφάλειας και κοινωνικής ειρήνης στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.