Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ: Γκολ οι Θεσμοί, σέντρα εμείς!!!

Στουρνάρας & Προβόπουλος «καίγονται» για την (ποινική) προστασία των τραπεζιτών

Ομπρέλα προστασίας για τα τραπεζικά στελέχη που διαχειρίζονται «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, ώστε να μην έχουν ποινικές και αστικές ευθύνες για τους χειρισμούς τους σε αναδιαρθρώσεις, ρυθμίσεις και πωλήσεις δανείων, και άμεσο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ζήτησαν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας & ο προκάτοχός του Γιώργος Προβόπουλος στις ομιλίες τους στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ  των «Α» ... Δελφών.
«Ποιο τραπεζικό στέλεχος θα υπογράψει αναδιάρθρωση χρέους, όταν οι εισαγγελείς το τρέχουν στα δικαστήρια;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Προβόπουλος, ενώ ο κ. Στουρνάρας ζήτησε να ψηφιστεί άμεσα ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, την απαλλαγή των τραπεζικών στελεχών από ποινικές ευθύνες για την αναδιάρθρωση δανείων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Πέραν αυτού όμως οι δύο κορυφαίοι τραπεζίτες κινήθηκαν σε εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις, με τον κ. Στουρνάρα να θεωρεί ότι δεν υπάρχει θέμα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και τον κ. Προβόπουλο να δηλώνει ότι το Grexit δεν θα φύγει εύκολα από το προσκήνιο. 
Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε όμως το γεγονός ότι ο τέως διοικητής της ΤτΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί & νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το 2018.

Ευρώπη πολλών ταχυτήτων θέλουν οι ισχυροί της ΕΕ

Τους ομολόγους του από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία υποδέχθηκε στις Βερσαλλίες ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Στόχος τους, να επαναπροωθήσουν το ευρωπαϊκό σχέδιο μετά το πλήγμα του Brexit και την ενίσχυση του λαϊκισμού.
Οι τέσσερις ηγέτες εξέτασαν τις εκδοχές μιας Ευρώπης «πολλών ταχυτήτων», που θα επιτρέψει σε ορισμένες χώρες να προοδεύσουν γρηγορότερα από άλλες.
«Η ενότητα δεν είναι ομοιομορφία. Αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζω νέες μορφές συνεργασίας, ώστε ορισμένες χώρες να κινηθούν ταχύτερα και δυναμικότερα, χωρίς να αποκλείουμε άλλες και χωρίς να υπάρχουν άλλες που να διατυπώνουν αντιρρήσεις», είπε ο Φρανσουά Ολάντ.
Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε, "ορισμένες χώρες" θα μπορούσαν "να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο μακριά σε τομείς όπως η άμυνα, η ευρωζώνη, μέσω της εμβάθυνσης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, όπως είναι η φορολογική και κοινωνική εναρμόνιση, όπως είναι ο πολιτισμός ή η νεολαία".
«Πρέπει να έχουμε το θάρρος να δεχθούμε ότι ορισμένες χώρες κινούνται πιο γρήγορα, αν δεν θέλουν όλες να συμμετέχουν. Μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων είναι απαραίτητη, αλλιώς θα κολλήσουμε. Θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους, χωρίς κανείς να αποκλείεται, αλλά και χωρίς να είναι υποχρεωτικό να συμμετέχουν σε κάθε πρότζεκτ», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Οι σκλάβοι ήταν ... μετανάστες!

Μπορεί στην Ελλάδα τα νεύρα κάποιων να γίνονται κουρέλια από τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύουν κάθε μέρα οι «κυβερνώντες» αλλά το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Η εξουσία σε όλον τον πλανήτη βάζει μπροστά το αποδεδειγμένα άρρωστο εγκεφαλικά δυναμικό της. 
Ίσως η Ελληνική πραγματικότητα  των «ταξικών ατυχημάτων», των «γεμιστών», των «μουσικών συνθέσεων» του Τσίπρα και της καθημερινής ανοησίας να μην αφήνει περιθώριο για να χωρέσει και η βλακεία που μεταδίδεται καθημερινά από τον πλανήτη, όμως είναι υπαρκτή και έρχεται να βεβαιώσει για μια ακόμη φορά πως το μοναδικό που ΔΕΝ έχει η ανθρωπότητα, είναι μέλλον.
Ο μαύρος Μπεν Κάρσον (τώρα τους λένε αφροαμερικανούς) είναι μια περίπτωση απόλυτης βλακείας & είναι νευροχειρούργος, αν έχετε πρόβλημα με τα νεύρα σας τώρα ξέρετε που θα πάτε. Για όποιον λόγο κι αν ξεστόμισε αυτή την βλακεία τον καθιστά αυτομάτως ανεγκέφαλο και πουλημένο.
«Οι σκλάβοι που μεταφέρθηκαν βιαίως από την Αφρική ήταν μετανάστες που έψαχναν το αμερικάνικο όνειρο».
«Αυτό είναι η Αμερική: μια γη ονείρων και ευκαιριών», δήλωσε ο υπουργός Στέγασης & Πολεοδομίας σε ομιλία του ενώπιον του προσωπικού του υπουργείου του, την ημέρα που η κυβέρνηση Τραμπ υιοθέτησε ένα νέο διάταγμα για τη μετανάστευση.

Στο μαντείο των «Α» Δελφών με... non paper!

Με την έναρξη της λειτουργίας του ιερού του Απόλλωνα στους Δελφούς εξαπλώθηκε η φήμη πως ο θεός Απόλλωνας κατοικούσε μέσα στο ιερό του φυτό, τη δάφνη, και πως μέσα από το θρόισμα των φύλλων του φυτού προφήτευε δίνοντας χρησμούς για τα μελλούμενα.
Αυτά τους αρχαίους χρόνους
Σήμερα τα φύλλα του φυτού έγιναν... non paper, ο θεός Απόλλωνας ένας κοινός θνητός ονόματι Αλέξης Τσίπρας και το μαντείο των Δελφών μεταφέρθηκε στην Ηρώδου Αττικού.
Διαβάζοντας το περίφημο πλέον non paper που εκδόθηκε από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου λίγα πράγματα από όσα περιείχε τότε φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται σήμερα 15 μέρες μετά. 
Για την ακρίβεια μόνο ένα μέρος της πρώτης παραγράφου επιβεβαιώθηκε, το οποίο κάνει λόγο για «συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής πλευράς και τους επικεφαλής των Θεσμών ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα».
Το δεύτερο μέρος που ανάφερε ότι «θα ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (SLA) εντός ολίγων ημερών» είναι ευκόλως εννοούμενο ότι δεν ίσχυσε, αλλά δεν είναι το σημαντικότερο του κυβερνητικού κειμένου που επικοινωνήθηκε εκείνη την μέρα.

Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση για την «Έμφυλη Βία»

«Κυριακή της Ορθοδοξίας» στο Μαρούσι

Γ. Πατούλης: Η από κοινού δράση με την Εκκλησία, ενδυναμώνει την προσπάθειά μας & προσφέρει ελπίδα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας
Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ιερού Κλήρου της πόλης και των εκπροσώπων της Εκκλησίας παρέθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  κ. Γιώργος Πατούλης, ανήμερα της «Κυριακή της Ορθοδοξίας», κατά την οποία γιορτάζεται το κορυφαίο γεγονός της Αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων.
Η παραχώρηση επίσημου γεύματος από τη Διοίκηση του Δήμου προς τον τοπικό Κλήρο, όπως είθισται κάθε χρόνο, αποτελεί πράξη σεβασμού και αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς της Εκκλησίας στην κοινωνία και δείγμα της αγαστής σχέσης και συνεργασίας των δύο φορέων. 
Συνδαιτυμόνες στο επίσημο γεύμα ήταν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου από τους Ενοριακούς Ναούς της πόλης, μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων, εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Επανεξελέγη Πρόεδρος ο Θεόδωρος Σχινάς

Στην εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, προχώρησε χθες το ΠΕΣΥ στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 165 και 175 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης).
 Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου επανεξελέγη ο Θεόδωρος Σχινάς ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»), Αντιπρόεδρος εξελέγη η Άννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου («ΑΤΤΙΚΗ») και Γραμματέας ο Γεώργιος Βλάχος («180º Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ»).
Παράλληλα, κατά την ειδική συνεδρίαση εξελέγησαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. 
Συγκεκριμένα:
Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
Αικατερίνη Αδαμοπούλου - Κουτσογιάννη
Αθανάσιος Αλεξίου
Φωτεινή Βρύνα
Δημήτριος Δημάκος
Κωνσταντίνος Καράμπελας
Γεώργιος Μπαλάφας
ΑλεξάνδραΜπαλού
Αγγελική Σαπουνά (Αγγέλικα)
Ιωάννα Στεργίου
Αιμιλία Τζίβα
Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Ο Παναγιώτης Βραχνός νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Αντιπρόεδρος ο Πέτρος Κούκουζας & Γ.Γ. η Μαίρη Καρανάσιου
Σε ενωτικό &συναινετικό πνεύμα, η εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου
Με ενισχυμένη πλειοψηφία εξελέγη το Νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, μετά και το κάλεσμα του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη για την επικράτηση κλίματος συναίνεσης και ομοψυχίας από όλες τις δημοτικές παρατάξεις προς επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.   
Με εισήγηση του Δημάρχου κ. Πατούλη, νέος Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Παναγιώτης Βραχνός. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. μετά από πρόταση του Συνδυασμού «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» εξελέγη ο κ. Πέτρος Κούκουζας, ενώ στη θέση του Γενικού Γραμματέα εξελέγη η κα Μαίρη Καρανάσιου, που πρότεινε ο Συνδυασμός «Μαρούσι η Πόλη μας».          Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, μίλησε για τη νέα εποχή που ξεκινά στο Μαρούσι το 2017 και κάλεσε όλα τα μέλη του Δ.Σ. με αυτοδιοικητική διάθεση, να συνεισφέρουν στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών στην πόλη.
«Το 2017 γίνεται ένα νέο ξεκίνημα στην πόλη μας με ορίζοντα το 2019. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και αγώνα πετύχαμε να έχει δρομολογηθεί η συνέχιση των έργων, που θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν  την ποιότητα ζωής των κατοίκων του προαστίου μας.

Σςςςςςς...Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά!!!

Αύριο το συνέδριο του Ελληνο - Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου:«A triple win from working together»

Το Ελληνο - Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο & η Επιτροπή Απασχόλησης διοργανώνουν, Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 στις 9:00 π.μ. στο American School of Classical Studies, Cotsen Hall το συνέδριο που έχει ως στόχο να καθιερωθεί ως ετήσιο με θέμα: 
Human Capital, Employability, Competitiveness: A triple win from working together

Αύριο η Ημερίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς για το Δημόσιο Χρέος στην Ελλάδα & στην Ευρώπη

Πώς ν’ αντιμετωπίσουμε το δημόσιο χρέος; Μαθήματα & πολιτικές...

Ημερίδα για το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, διοργανώνει η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL, αύριο Τρίτη 7 Μαρτίου 09.00 - 12.30 (τοπική ώρα) στο Ευρωκοινοβούλιο, με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, πρώην Υπουργών, εκπροσώπων της Κομισιόν, αλλά και Ευρωβουλευτών από τις πολιτικές ομάδες της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων.
Η ημερίδα υπό τον τίτλο, 
“Πώς να αντιμετωπίσουμε το Δημόσιο Χρέος; Μαθήματα και πολιτικές», διοργανώνεται από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα, από τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλη και τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου, καθώς και από την Ευρωβουλευτίνα Eleonora Forenza από την Ευρωομάδα L’Altra Europa con Tsipras (IT) και τη Marisa Matias, Ευρωβουλευτίνα του Bloco de Esquerda (PT).

6 Μαρτίου - Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της UNESCO σχετικά με τα φαινόμενα σχολικής βίας και εκφοβισμού τα ποσοστά είναι άκρως ανησυχητικά. 
Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω έρευνα, που διεξήχθη σε 18 χώρες του κόσμου και κάλυπτε ένα δείγμα 100.000 νέων κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα:
Το 25% από το εν λόγω δείγμα ανέφερε ότι είχε πέσει θύμα εκφοβισμού λόγω της σωματικής του εμφάνισης, το 25% λόγω του φύλου του και ένα ακόμη 25% λόγω της εθνικότητάς του
Η συγκεκριμένη έκθεση καταδεικνύει την αρνητική πρωτιά των έφηβων κοριτσιών στο χώρο του διαδικτυακού εκφοβισμού, ο οποίος συχνά συνοδεύεται από σεξουαλική κακοποίηση (π.χ. διασπορά μηνυμάτων και εικόνων σεξουαλικού περιεχομένου, εξακολουθητική παρενόχληση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σεξουαλικός εκβιασμός).
Επιπλέον, σε εθνικό επίπεδο και σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Παιδείας κατά το χρονικό διάστημα 2015-2016, το 32,98% των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσε ότι έχει βρεθεί στον ρόλο του θύματος
Επιπλέον, το 30,84% των μαθητών δήλωσε ότι έχει βρεθεί στη θέση του θύτη.(*)

Το 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος, «Κάντο ν’ ακουστεί 2017»

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τον διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος!
Το 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος
 και Τραγουδιού «Κάντο ν’ ακουστεί 2017» με θέμα: 
«Η τέχνη της επικοινωνίας» προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμα της δράσης τους για την εθελοντική δωρεά αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.
Στη διαμόρφωση του μηνύματος και στην τελική ηχογράφηση συνέβαλαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου: 

«Τιμή στη Μικρασιάτισσα γυναίκα» στις 8:00 μ.μ. από την «Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων»

Η «Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων» σας προσκαλεί την Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. στην εκδήλωση της για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης
(17ης Νοέμβρη & Αγίου Γεωργίου)
Θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα για τη Μικρασιάτισσα - «Τιμή στη Μικρασιάτισσα γυναίκα». Ομιλήτρια η κα Καλλιόπη Στεριάδου - Παγκάκη, διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου συγγραφέας. Την εκδήλωση θα διανθίσει με παραδοσιακά τραγούδια η χορωδία του σωματείου
«Ύμνος & Παράδοση»  υπό την διεύθυνση του κ. Χάριτωνα Γραικού.

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ενισχύονται με 4 νέους μόνιμους υπαλλήλους, οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου

Συνεχίζεται η ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου.
Τέσσερις νέοι μόνιμοι υπάλληλοι Ανώτερης και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης εντάχθηκαν στο δυναμικό του Δήμου μας προκειμένου να συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει εκπονήσει ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές όσο και σε στελεχιακό δυναμικό όπου σε συνδυασμό με επιμέρους ενέργειες αναδιάρθρωσης των δομών του Δήμου στοχεύει στην περαιτέρω αναβάθμιση και βελτίωση των υπηρεσιών προς όφελος των δημοτών.

Διευρύνει από σήμερα τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας & τις Κυριακές ο Δήμος Αμαρουσίου

Γ. Πατούλης: Αναβαθμίζουμε συνεχώς την ποιότητα ζωής της πόλης προς όφελος των δημοτών 
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας ο Δήμος Αμαρουσίου διευρύνει τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας και τις Κυριακές.
Οι γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας,
020 ΗΣΑΠ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
030 ΗΣΑΠ – ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
040 ΗΣΑΠ – ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 05 – 03 – 2017
Το τελευταίο Δρομολόγιο αναχώρησης τους από τον ΗΣΑΠ θα είναι
020 ΗΣΑΠ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 11:43 π.μ.
030 ΗΣΑΠ – ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 12:13 π.μ.
040 ΗΣΑΠ – ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ: 11:37 π.μ.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας και τις Κυριακές τόνισε: 

Βρέχει (μέτρα) στην Εθνική οδό, σε κάποιο της χιλιόμετρο ...

Ζώντας με μνήμη θανάτου ...

Ὅλα, παιδιά, γίνονται γιά κάποιο λόγο. Κι ἐγώ αὐτά ἔλεγα. Γιατί νά συμβεῖ σε ἐμένα, ἔλεγα ἐγώ. Ποιός εἶσαι ἐσύ, ρέ μεγάλε; Εἶναι θέλημα Θεοῦ. Ἐγώ πιστεύω στήν Παναγία καί τον Χριστό. 
Εἶμαι ὀρθόδοξος. Τα πιστεύω πολύ αὐτά τα πράγματα. 
Ό,τι γίνεται στή ζωή μας γίνεται γιὰ κάποιο σκοπό.»… (Υπάτιος Πατμάνογλου, τραγικός σύζυγος καί πατέρας, τῆς γυναίκας καί τοῦ παιδιοῦ πού χάθηκαν στό ἀτύχημα, στό πάρκινγκ τοῦ 83ου Χλμ τῆς ἐθνικῆς ὁδοῦ Ἀθηνῶν -Λαμίας)
…Κι ὅταν ἔρχεται αὐτός νά διαλέξει τί θά θερίσει τή μέρα ἤ τή νύχτα, ποιόν ἄνθρωπο θά πάρει στήν σοδειά του, ἡ σιωπή σκεπάζει κάθε ἐκκωφαντικό θόρυβο. 
Κι ὅλα τα πράγματα πού ἔχουν πραγματική βαρύτητα στόν κόσμο ἀναδύονται στήν ἐπιφάνεια τῆς χλιαρῆς μας ζωῆς: τρόμος, δέος, ἀπώλεια, ἀγάπη, συντροφικότητα, συγχώρεση…
Τα λόγια τοῦ πατέρα, πού ἔζησε την προηγούμενη ἑβδομάδα το τραγικότερο ἴσως γεγονός που μπορεῖ να ζήσει ἕνας ἄνθρωπος, βλέποντας ξαφνικά σε λίγα δευτερόλεπτα την οἰκογένειά του νά ἀποτεφρώνεται, πολλούς τους ξένισαν, ἄλλους τους νευρίασαν, κάποιους τους συγκλόνισαν…  Ἐμένα μέσα στήν ἱστορικιστική μου διαστροφή, μου φάνηκε σάν να ἀκούω τον Ἐπίκτητο
ὅταν ἔλεγε πρός τους μαθητές του πώς δέν πρέπει νά θεωροῦν τίποτα στή ζωή τους ὥς δικό τους
Οὔτε την γυναῖκα καί το παιδί τους, γιατί ὅλα ἀνήκουν στούς θεούς. 

Φονικές μηχανές στους αυτοκινητόδρομους, ζεστός κοπανιστός αέρας στα μέσα «κοινωνικής» δικτύωσης

Με αφορμή το πρόσφατο φοβερό περιστατικό με την «Πόρσε», είδαμε πάλι το γνώριμο από τα πολιτικά (και άλλα) πράγματα φαινόμενο στα μέσα επικοινωνίας, και ιδίως στα νέα διαδικτυακά: Όσο πιό σοβαρό - ή και τραγικό - το γεγονός, τόσο πιό επιφανειακός, αερολόγος και τελικά κοινωνικά τοξικός ο επικοινωνικός χειρισμός του.
Φυσικά, κανείς από τους μανιακούς & μανιακές των «κοινωνικών» δικτύων δεν θα είχε ποτέ τόση ευθυκρισία και θάρρος της γνώμης, ώστε να τολμά να υποστηρίξει, λόγου χάρη, το εξής: 
Σε μια δημοκρατική χώρα, η οποία, εκτός των άλλων, θα ήθελε να μεριμνά & για την ασφάλεια των πολιτών της, η πώληση τέτοιων αυτοκινήτων όπως η Πόρσε του φοβερού ατυχήματος, όταν προορίζονται για το οδικό δίκτυο & όχι για τις πίστες των ράλι, θα έπρεπε να επιτρέπεται υπό έναν όρο: 
Να πωλούνται διασκευασμένα, με προσθήκη «κόφτη» στο γκάζι τους. 
Που ενεργοποιείται αυτόματα όταν η ταχύτητα φτάνει γύρω στα 140 χιλιόμετρα την ώρα.
Και πόσοι από αυτούς έθεσαν, π.χ., ερωτήματα όπως από ποιό ΚΤΕΟ πέρασε αυτό το αυτοκίνητο ή άν το ΚΤΕΟ έλεγξε τα λάστιχα που πρωτοφορέθηκαν το 2006 (σε περίπτωση που αυτό όντως ισχύει);

ΣΥΡΙΖΑ: Παρελθόν, Παρόν & Μέλλον & τα ... Μνημονιακά τους!

Στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση : «Η Γενοκτονία του Ελληνισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»

Στις 5:00 μ.μ. η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δ.Σ. Αμαρουσίου

Η Εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής & της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, είναι το θέμα της Ειδικής συνεδρίασης του Σώματος(6/2017)η οποία θα διεξαχθεί (σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 64 και 74 του Ν.3852/2010), σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

Στις 10:30 π.μ. η ειδική 8η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή, 5 Μαρτίου στις 10:30 π.μ. το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 165 και 175 του Ν. 3852/2010, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Συγκρότηση – Εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Εκλογή Τακτικών και Αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής.

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Από «βλαχοδήμαρχοι», «πασάδες στα Γιάννενα»

Οι μάσκες έπεσαν  κι αποκαλύπτονται, μέρα με τη μέρα, τα πραγματικά σχέδια της Κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση
Είναι αναμφισβήτητο ότι στο κόμμα που αποτελεί το βασικό εταίρο της  σημερινής Κυβέρνησης, ακόμη και τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, ποτέ δεν της ήταν αρεστός ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης.
Θυμόμαστε όλοι με θλίψη πως κάποτε μας χαρακτήρισαν «βλαχοδήμαρχους». 
Ελπίζαμε ότι η ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών θα είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να ωριμάσουν πολιτικά και να αντιληφθούν ότι ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός κι αξίζει σεβασμού από τους εκπροσώπους της Κεντρικής Κυβέρνησης.
Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και οι ιδεολογικές εμμονές κάποιων θα τους οδηγούσαν να μιλήσουν ξανά με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους αιρετούς εκπροσώπους ενός θεσμού, που στις τοπικές τους κοινωνίες τυγχάνουν τόσο υψηλής αποδοχής.
Το να μας χαρακτηρίζει ο κ. Σκουρλέτης «πασάδες στα Γιάννινα» δεν αποτελεί προσβολή για μας, αλλά για εκείνον που ρίχνει τόσο χαμηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Σχολικά Μαγειρέματα για προσφυγόπουλα, την Κυριακή στο 10 Δ.Σ. Αμαρουσίου!

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 2ου Ποδοσφαιρικού Τουρνουά Αλληλεγγύης που πραγματοποιεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αμαρουσίου, ο Σύλλογος, σε συνεργασία με την ομάδα προσφοράς και αλληλεγγύης Reflections Of A Different Society (R.O.A.D.S Αντανακλάσεις Μίας Διαφορετικής Κοινωνίας - ΔΡΩμοι), απλώνει χέρι αλληλεγγύης  και ανθρωπιάς, προς τους συνανθρώπους μας, θύματα του σύγχρονου οικονομικού πολέμου.
Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00, στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, θα μαγειρέψουμε όλοι μαζί, ένα Κυριακάτικο Γεύμα. 
Μέρος του γεύματος θα συσκευαστεί και με τη συμβολή της ομάδας προσφοράς και αλληλεγγύης R.O.A.D.S. θα μεταφερθεί στο κέντρο της Αθήνας όπου θα χρησιμοποιηθεί για τη σίτιση άστεγων συμπολιτών μας.
Για την καλύτερη διοργάνωση της δράσης μας, έχουμε χωρίσει τα υλικά που χρειάζονται για την προετοιμασία του γεύματος ανά τάξη και για κάθε τάξη έχουμε ορίσει έναν εκπρόσωπο του Δ.Σ. στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε, για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, στην προμήθεια των υλικών.
Μπορείτε επίσης να δηλώσετε την προσφορά σας με αποστολή mail στο e-mail του συλλόγου : dekato.dim.amarousiou@gmail.com 

Η μαλθακοποίηση των αγοριών!!!

Ίσως να ανήκω στη τελευταία γενιά αγοριών όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια στην αλάνα, την βρομιά, την αντιπαλότητα και το βουνό
Δεν υπήρχε μέρα που να μην επιστρέφω στο σπίτι βρόμικος και με εκδορές σε όλο το σώμα μου. 
Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, ξεκινούσαμε από το πρωί τις δραστηριότητες και τελειώναμε αργά το βράδυ, ακούραστοι και ανεξάντλητοι από ενέργεια. 
Παίζαμε ποδόσφαιρο, ποδήλατο, καλαθοσφαίριση, κρυφτό, κυνηγητό και κάναμε κάθε λογής παιδικές μπαγαποντιές και αταξίες
Αρπάζαμε μούρα και δαμάσκηνα από τις αυλές, επισκευάζαμε μόνοι μας τα ποδήλατά μας, φτιάχναμε ξίφη από σανίδες και δόρατα από χοντρά κλαδιά και παλεύαμε μεταξύ μας. 
Στο σχολείο υπήρχε αντιπαλότητα και ανταγωνισμός, μπορεί να είχε & νταήδες, αλλά μαθαίναμε να τους αντιμετωπίζουμε. 
Γενικά δεν ήμασταν τόσο ευαίσθητα παιδιά, ούτε παίρναμε βαριά ο,τι μας έκαναν, το ξεπερνούσαμε γρήγορα. 
Σήμερα θα μας χαρακτήριζαν αγροίκους και απολίτιστους. 
Όμως παρά τις σκανδαλιές και το θράσος που υπήρχε μεταξύ μας, διαπνεόμασταν από ένα σεβασμό και φρόνιμο ήθος, για να χρησιμοποιήσω λόγια του Κολοκοτρώνη περί φρονίμου ελευθερίας, προς τους μεγαλύτερους, τους δασκάλους, τα όργανα της τάξης & τους γονείς μας
Δεν θέλω να εξιδανικεύσω εκείνη την εποχή και τη γενιά μου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα.
Τα σύγχρονα αγόρια διακρίνονται για την μαλθακότητα & την ηττοπάθειά τους
Γεννήματα υπερπροστατευτικών γονέων που έχουν αναθρέψει μία γενιά άβουλων ανθρώπων που δεν λερώθηκαν ποτέ, δεν χτύπησαν ποτέ, δεν τσακώθηκαν και γενικώς έπαψαν να ζουν πριν προλάβουν να γεράσουν. 

Κυκλοφορεί σήμερα η «ΡΗΞΗ» Μαρτίου

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Οι «Iernis» αύριο στις 9:30 μ.μ.στο «Σπίρτο»


 Οι «Iernis»είναι το παλαιότερο συγκρότημα Κέλτικης μουσικής στην Ελλάδα, με βασικό πυρήνα τους αδερφούς Γιώργο και Μανώλη Γαλιάτσο, και ασχολούνται με τη διάδοση της παραδοσιακής Κέλτικης μουσικής στη χώρα μας παίζοντας χορευτικούς σκοπούς και μαγευτικά τραγούδια από Ιρλανδία, Σκωτία, Γαλικία και Βρετάνη.

«Μια κατσαρόλα παραμύθια» αύριο στις 6:00 μ.μ.στον Χώρο Τέχνη «Ιδιόμελο»!

«Θάνατος» στις συν-τάξεις!!!

«Συν-εταξάμην»!!!
Αόρατες οι νέες ΣΥΝτάξεις, στην ΕΝτατική οι παλιές!
Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η έκδοση νέων συντάξεων, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ ξεκαθαρίζει ότι αδυνατεί να υπολογίσει τον ετήσιο συντελεστή μεταβολής μισθών, βάσει του οποίου θα υπολογίζονταν στο εξής και οι νέες συντάξεις. 
Αυτό έχει ως συνέπεια να εκκρεμεί η χορήγηση όσων αιτήσεων συντάξεων έχουν υποβληθεί από τις 12 Μαΐου και μετά, καθώς και όσες θα υποβληθούν στο εξής.
Η Αρχή αφήνει δε αιχμές και κατά του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας πως έχει ήδη ενημερώσει για το γεγονός ότι:
 «οι διαθέσιμες στατιστικές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατάρτιση του εν λόγω συντελεστή, επειδή αυτός αποκλίνει από το Δείκτη Κόστους Εργασίας που καταρτίζει και η δημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ».
Χάος με τις συντάξεις, «πόλεμος» ΕΛΣΤΑΤ - υπουργείου Εργασίας
Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε ότι βρήκε λύση στο «γόρδιο δεσμό» του υπολογισμού νέων συντάξεων, με τροπολογία που «κατέθεσε»  στη Βουλή (σε νομοσχέδιο που ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα) σχετικά με τον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης.
 Συγκεκριμένα στελέχη του Υπουργείου διέρρευσαν το μεσημέρι στον τύπο την τροπολογία με την αιτιολογική έκθεση, διαβεβαιώνοντας ότι κατατέθηκε, για να διαπιστωθεί αργότερα ότι δεν έχει κατατεθεί και δεν πρόκειται να κατατεθεί !!!
Ιδού πως ανέλυσε(πριν από μία 17ετία), τις έννοιες «Θάνατος - ΣΥΝ-ταξη», ο Ν. ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»:

«Tαξίδι στον κόσμο με όχημα τη μουσική & το χορό» στις 7:00 μ.μ. στην Κηφισιά

Αύριο στις 6:30 μ.μ. η παρουσίαση του μυθιστορήματος KAIRLOV της Πέμης Γκανά στα Βριλήσσια

«Οικολογική & ανεμπόδιστη μετακίνηση» : Εξαιρετική η παρουσίαση της εργασίας από τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων Δούκα

Την αμέριστη υποστήριξή του στους μαθητές του γυμνασίου των εκπαιδευτήριων Δούκα που συμμετέχουν στην εκστρατεία οικολογικής μετακίνησης Ecomobility  2017, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, κατά την παρουσίαση της εργασίας τους  στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαϊς.
Οι μαθητές συμμετείχαν  δυναμικά για μια ακόμη χρονιά στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στο ζήτημα της οικολογικής και ανεμπόδιστης μετακίνησης, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι το σχολείο παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συλλογικής κουλτούρας στις τοπικές κοινωνίες.
Στέλνοντας πολλαπλά και διαφορετικά μηνύματα όχι μόνο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αλλά και σε όλους εμάς τους απλούς πολίτες, υπογράμμισαν ότι «για να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας πρέπει προηγουμένως να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Να υιοθετήσουμε μια οικολογική συνείδηση και να αναθεωρήσουμε εσφαλμένες νοοτροπίες και συμπεριφορές.»

Εγκαινιαστηκε το «1ο πανευρωπαϊκό Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης

Στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» στην Ευρώπη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και προσωπικοτήτων κύρους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το πρώτο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» δημιουργήθηκε από το εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»  σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και αποτελεί το πρώτο στην Ευρώπη.
Το Πάρκο Ανακύκλωσης έχει ως στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, καθώς και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Πάρκου Ανακύκλωσης, δήλωσε «Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να αναδείξω από την πλευρά της Πολιτείας  αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια.  Είναι,  μια μεγάλη αρχή και βρίσκομαι εδώ για να τονίσω ότι είναι ανάγκη να βρείτε όσο γίνεται περισσότερους  μιμητές.»

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

«Γύρω γύρω μήνες»:Παρατείνονται οι παραστάσεις της Θεατρικής ομάδας «Μικρός Νότος» στο «BΑBEL»


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ  της ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στο BΑBEL, Γύρω γύρω μήνες» από την  Θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος».
Μετά το  αποκριάτικο ξεφάντωμα που προηγήθηκε τις Κυριακές του Φεβρουαρίου, ακολουθούν τα έθιμα για τον ερχομό της Άνοιξης, όλες τις Κυριακές του Μαρτίου (5, 12, 19 & 26/3)

Με αυτά που λέει ο Ευκλείδης, γράφει τραγωδία ο Ευριπίδης!!!

Κοινό Ψήφισμα ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ για την στάση της Τ.Α απέναντι στις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στη Διοικητική Μεταρρύθμιση

Σε Έκτακτη Κοινή Συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΕΝ.Π.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 1 Μαρτίου, συζητήθηκε το θέμα που αφορά την αλλαγή του 
«Καλλικράτη», στο πλαίσιο της Μεταρρύθμισης στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση και τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της Επιτροπής που έχει συστήσει το Υπουργείο Εσωτερικών.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέληξαν στις παρακάτω θέσεις με κοινό ψήφισμα που καταρτίστηκε:
Ζητούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να καταθέσει άμεσα τις επίσημες Κυβερνητικές Προτάσεις για την Διοικητική Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λαμβάνοντας υπόψη τις επίσημες θέσεις των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης που εκφράζουν τις τοπικές κοινωνίες. 
Συστήνεται Κοινή Επιτροπή του Πρώτου και του Δεύτερου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αντικείμενο την επεξεργασία θέσεων για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εξουσιοδότησαν τους δύο Προέδρους ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για τη διεξαγωγή κοινού συνεδρίου με βασικό αντικείμενο την οριστικοποίηση των θέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Cine Ρήξη:Ξεκινάει στις 7:30 μ.μ. το αφιέρωμα στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη(2, 16 & 30 Μαρτίου)
Η ταινιοθήκη της Ρήξης θα πραγματοποιήσει τον Μάρτιο κινηματογραφικό αφιέρωμα στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη 
θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:
«Το δέντρο που πληγώναμε», 
Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, 19:30
«Νίκη της Σαμοθράκης», 
Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 , 19:30
«Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων», 
Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 , 19:30
χώρος πολιτικής & πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα
Λίγα λόγια για τις ταινίες
Το δέντρο που πληγώναμε: 
ταινία παραγωγής 1986. 
Σκηνοθεσία και σενάριο: Δήμος Αβδελιώδης.
Ο τίτλος αναφέρεται στην επεξεργασία της μαστίχας, όπου για να ληφθεί το δάκρυ τα μαστιχόδεντρα «κεντιούνται» (πληγώνονται).
Πλοκή
Η ιστορία διαδραματίζεται στη Χίο του 1960. 
Δύο μικρά αγόρια και πολύ καλοί φίλοι έρχονται σε σύγκρουση λίγο πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις καλοκαιρινές διακοπές με αφορμή ένα άτυχο συμβάν. Αργότερα, στα μέσα του καλοκαιριού, ξαναβρίσκονται. Το υπέροχο καλοκαίρι που θα περάσουν διακόπτεται σύντομα από την έλευση του φθινοπώρου.

Η Σάρα, η Μάρα & ο Σημίτης με φωνή ...Στουρνάρα!!!

Συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σπεύδει να γίνει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας με την ανακοίνωση που εξέδωσε για το  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» σχετικά με την εγκληματική πώληση 20 τόνων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) το 2003.
Η απάντηση της ΤτΕ επιβεβαιώνει ότι τα μισά αποθέματα χρυσού της χώρας μας βρίσκονται εκτός συνόρων και επιχειρεί να δικαιολογήσει το έγκλημα επί κυβερνήσεως Σημίτη, κάνοντας λόγο για:
 «Πολιτική που ακολουθούσαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες» την εποχή εκείνη και για «απόφαση που εντασσόταν στο πλαίσιο της αποδοτικότερης διαχείρισης του χαρτοφυλακίου» της τράπεζας.
Μάλιστα, η έγνοια του διοικητή της ΤτΕ να υπερασπιστεί τον πολιτικό «μέντορά» του είναι τόσο μεγάλη, ώστε δεν κρατάει την παραμικρή απόσταση από την επίμαχη απόφαση, παρότι οι εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν εξαλείψει και την παραμικρή αμφιβολία για το πόσο επιβάρυνε τη χώρα.
Επιπλέον, δεν έχει να πει ούτε λέξη για το γεγονός ότι οι 20 τόνοι χρυσού πουλήθηκαν το 2003 στη δίνη της επίθεσης στο Ιράκ τον Μάρτιο του ίδιου έτους και ενώ όλοι οι αναλυτές περίμεναν περαιτέρω άνοδο της τιμής του πολύτιμου μετάλλου, όπως και έγινε.
Η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας αναφέρει ότι σχεδόν το ήμισυ των διαθεσίμων σε χρυσό βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιό της, ενώ το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (FED) στις ΗΠΑ και στην Ελβετία.
Προκειμένου να υπεραμυνθεί της διασποράς των αποθεμάτων χρυσού της χώρας στο εξωτερικό, η ΤτΕ αναφέρει πως: 
«Η φύλαξη μέρους του χρυσού και εκτός συνόρων αποτελεί διεθνή πρακτική για σχεδόν όλες τις κεντρικές τράπεζες» και ότι «τα αποθέματα που φυλάσσονται στο εξωτερικό βεβαιώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική όλων των κεντρικών τραπεζών».