Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Από «βλαχοδήμαρχοι», «πασάδες στα Γιάννενα»

Οι μάσκες έπεσαν  κι αποκαλύπτονται, μέρα με τη μέρα, τα πραγματικά σχέδια της Κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση
Είναι αναμφισβήτητο ότι στο κόμμα που αποτελεί το βασικό εταίρο της  σημερινής Κυβέρνησης, ακόμη και τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, ποτέ δεν της ήταν αρεστός ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης.
Θυμόμαστε όλοι με θλίψη πως κάποτε μας χαρακτήρισαν «βλαχοδήμαρχους». 
Ελπίζαμε ότι η ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών θα είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να ωριμάσουν πολιτικά και να αντιληφθούν ότι ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός κι αξίζει σεβασμού από τους εκπροσώπους της Κεντρικής Κυβέρνησης.
Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και οι ιδεολογικές εμμονές κάποιων θα τους οδηγούσαν να μιλήσουν ξανά με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους αιρετούς εκπροσώπους ενός θεσμού, που στις τοπικές τους κοινωνίες τυγχάνουν τόσο υψηλής αποδοχής.
Το να μας χαρακτηρίζει ο κ. Σκουρλέτης «πασάδες στα Γιάννινα» δεν αποτελεί προσβολή για μας, αλλά για εκείνον που ρίχνει τόσο χαμηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Σχολικά Μαγειρέματα για προσφυγόπουλα, την Κυριακή στο 10 Δ.Σ. Αμαρουσίου!

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 2ου Ποδοσφαιρικού Τουρνουά Αλληλεγγύης που πραγματοποιεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αμαρουσίου, ο Σύλλογος, σε συνεργασία με την ομάδα προσφοράς και αλληλεγγύης Reflections Of A Different Society (R.O.A.D.S Αντανακλάσεις Μίας Διαφορετικής Κοινωνίας - ΔΡΩμοι), απλώνει χέρι αλληλεγγύης  και ανθρωπιάς, προς τους συνανθρώπους μας, θύματα του σύγχρονου οικονομικού πολέμου.
Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00, στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, θα μαγειρέψουμε όλοι μαζί, ένα Κυριακάτικο Γεύμα. 
Μέρος του γεύματος θα συσκευαστεί και με τη συμβολή της ομάδας προσφοράς και αλληλεγγύης R.O.A.D.S. θα μεταφερθεί στο κέντρο της Αθήνας όπου θα χρησιμοποιηθεί για τη σίτιση άστεγων συμπολιτών μας.
Για την καλύτερη διοργάνωση της δράσης μας, έχουμε χωρίσει τα υλικά που χρειάζονται για την προετοιμασία του γεύματος ανά τάξη και για κάθε τάξη έχουμε ορίσει έναν εκπρόσωπο του Δ.Σ. στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε, για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, στην προμήθεια των υλικών.
Μπορείτε επίσης να δηλώσετε την προσφορά σας με αποστολή mail στο e-mail του συλλόγου : dekato.dim.amarousiou@gmail.com 

Η μαλθακοποίηση των αγοριών!!!

Ίσως να ανήκω στη τελευταία γενιά αγοριών όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια στην αλάνα, την βρομιά, την αντιπαλότητα και το βουνό
Δεν υπήρχε μέρα που να μην επιστρέφω στο σπίτι βρόμικος και με εκδορές σε όλο το σώμα μου. 
Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, ξεκινούσαμε από το πρωί τις δραστηριότητες και τελειώναμε αργά το βράδυ, ακούραστοι και ανεξάντλητοι από ενέργεια. 
Παίζαμε ποδόσφαιρο, ποδήλατο, καλαθοσφαίριση, κρυφτό, κυνηγητό και κάναμε κάθε λογής παιδικές μπαγαποντιές και αταξίες
Αρπάζαμε μούρα και δαμάσκηνα από τις αυλές, επισκευάζαμε μόνοι μας τα ποδήλατά μας, φτιάχναμε ξίφη από σανίδες και δόρατα από χοντρά κλαδιά και παλεύαμε μεταξύ μας. 
Στο σχολείο υπήρχε αντιπαλότητα και ανταγωνισμός, μπορεί να είχε & νταήδες, αλλά μαθαίναμε να τους αντιμετωπίζουμε. 
Γενικά δεν ήμασταν τόσο ευαίσθητα παιδιά, ούτε παίρναμε βαριά ο,τι μας έκαναν, το ξεπερνούσαμε γρήγορα. 
Σήμερα θα μας χαρακτήριζαν αγροίκους και απολίτιστους. 
Όμως παρά τις σκανδαλιές και το θράσος που υπήρχε μεταξύ μας, διαπνεόμασταν από ένα σεβασμό και φρόνιμο ήθος, για να χρησιμοποιήσω λόγια του Κολοκοτρώνη περί φρονίμου ελευθερίας, προς τους μεγαλύτερους, τους δασκάλους, τα όργανα της τάξης & τους γονείς μας
Δεν θέλω να εξιδανικεύσω εκείνη την εποχή και τη γενιά μου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα.
Τα σύγχρονα αγόρια διακρίνονται για την μαλθακότητα & την ηττοπάθειά τους
Γεννήματα υπερπροστατευτικών γονέων που έχουν αναθρέψει μία γενιά άβουλων ανθρώπων που δεν λερώθηκαν ποτέ, δεν χτύπησαν ποτέ, δεν τσακώθηκαν και γενικώς έπαψαν να ζουν πριν προλάβουν να γεράσουν. 

Κυκλοφορεί σήμερα η «ΡΗΞΗ» Μαρτίου

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Οι «Iernis» αύριο στις 9:30 μ.μ.στο «Σπίρτο»


 Οι «Iernis»είναι το παλαιότερο συγκρότημα Κέλτικης μουσικής στην Ελλάδα, με βασικό πυρήνα τους αδερφούς Γιώργο και Μανώλη Γαλιάτσο, και ασχολούνται με τη διάδοση της παραδοσιακής Κέλτικης μουσικής στη χώρα μας παίζοντας χορευτικούς σκοπούς και μαγευτικά τραγούδια από Ιρλανδία, Σκωτία, Γαλικία και Βρετάνη.

«Μια κατσαρόλα παραμύθια» αύριο στις 6:00 μ.μ.στον Χώρο Τέχνη «Ιδιόμελο»!

«Θάνατος» στις συν-τάξεις!!!

«Συν-εταξάμην»!!!
Αόρατες οι νέες ΣΥΝτάξεις, στην ΕΝτατική οι παλιές!
Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η έκδοση νέων συντάξεων, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ ξεκαθαρίζει ότι αδυνατεί να υπολογίσει τον ετήσιο συντελεστή μεταβολής μισθών, βάσει του οποίου θα υπολογίζονταν στο εξής και οι νέες συντάξεις. 
Αυτό έχει ως συνέπεια να εκκρεμεί η χορήγηση όσων αιτήσεων συντάξεων έχουν υποβληθεί από τις 12 Μαΐου και μετά, καθώς και όσες θα υποβληθούν στο εξής.
Η Αρχή αφήνει δε αιχμές και κατά του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας πως έχει ήδη ενημερώσει για το γεγονός ότι:
 «οι διαθέσιμες στατιστικές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατάρτιση του εν λόγω συντελεστή, επειδή αυτός αποκλίνει από το Δείκτη Κόστους Εργασίας που καταρτίζει και η δημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ».
Χάος με τις συντάξεις, «πόλεμος» ΕΛΣΤΑΤ - υπουργείου Εργασίας
Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε ότι βρήκε λύση στο «γόρδιο δεσμό» του υπολογισμού νέων συντάξεων, με τροπολογία που «κατέθεσε»  στη Βουλή (σε νομοσχέδιο που ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα) σχετικά με τον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης.
 Συγκεκριμένα στελέχη του Υπουργείου διέρρευσαν το μεσημέρι στον τύπο την τροπολογία με την αιτιολογική έκθεση, διαβεβαιώνοντας ότι κατατέθηκε, για να διαπιστωθεί αργότερα ότι δεν έχει κατατεθεί και δεν πρόκειται να κατατεθεί !!!
Ιδού πως ανέλυσε(πριν από μία 17ετία), τις έννοιες «Θάνατος - ΣΥΝ-ταξη», ο Ν. ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»:

«Tαξίδι στον κόσμο με όχημα τη μουσική & το χορό» στις 7:00 μ.μ. στην Κηφισιά

Αύριο στις 6:30 μ.μ. η παρουσίαση του μυθιστορήματος KAIRLOV της Πέμης Γκανά στα Βριλήσσια

«Οικολογική & ανεμπόδιστη μετακίνηση» : Εξαιρετική η παρουσίαση της εργασίας από τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων Δούκα

Την αμέριστη υποστήριξή του στους μαθητές του γυμνασίου των εκπαιδευτήριων Δούκα που συμμετέχουν στην εκστρατεία οικολογικής μετακίνησης Ecomobility  2017, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, κατά την παρουσίαση της εργασίας τους  στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαϊς.
Οι μαθητές συμμετείχαν  δυναμικά για μια ακόμη χρονιά στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στο ζήτημα της οικολογικής και ανεμπόδιστης μετακίνησης, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι το σχολείο παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συλλογικής κουλτούρας στις τοπικές κοινωνίες.
Στέλνοντας πολλαπλά και διαφορετικά μηνύματα όχι μόνο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αλλά και σε όλους εμάς τους απλούς πολίτες, υπογράμμισαν ότι «για να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας πρέπει προηγουμένως να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Να υιοθετήσουμε μια οικολογική συνείδηση και να αναθεωρήσουμε εσφαλμένες νοοτροπίες και συμπεριφορές.»

Εγκαινιαστηκε το «1ο πανευρωπαϊκό Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης

Στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» στην Ευρώπη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και προσωπικοτήτων κύρους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το πρώτο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» δημιουργήθηκε από το εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»  σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και αποτελεί το πρώτο στην Ευρώπη.
Το Πάρκο Ανακύκλωσης έχει ως στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, καθώς και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Πάρκου Ανακύκλωσης, δήλωσε «Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να αναδείξω από την πλευρά της Πολιτείας  αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια.  Είναι,  μια μεγάλη αρχή και βρίσκομαι εδώ για να τονίσω ότι είναι ανάγκη να βρείτε όσο γίνεται περισσότερους  μιμητές.»

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

«Γύρω γύρω μήνες»:Παρατείνονται οι παραστάσεις της Θεατρικής ομάδας «Μικρός Νότος» στο «BΑBEL»


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ  της ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στο BΑBEL, Γύρω γύρω μήνες» από την  Θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος».
Μετά το  αποκριάτικο ξεφάντωμα που προηγήθηκε τις Κυριακές του Φεβρουαρίου, ακολουθούν τα έθιμα για τον ερχομό της Άνοιξης, όλες τις Κυριακές του Μαρτίου (5, 12, 19 & 26/3)

Με αυτά που λέει ο Ευκλείδης, γράφει τραγωδία ο Ευριπίδης!!!

Κοινό Ψήφισμα ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ για την στάση της Τ.Α απέναντι στις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στη Διοικητική Μεταρρύθμιση

Σε Έκτακτη Κοινή Συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΕΝ.Π.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 1 Μαρτίου, συζητήθηκε το θέμα που αφορά την αλλαγή του 
«Καλλικράτη», στο πλαίσιο της Μεταρρύθμισης στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση και τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της Επιτροπής που έχει συστήσει το Υπουργείο Εσωτερικών.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέληξαν στις παρακάτω θέσεις με κοινό ψήφισμα που καταρτίστηκε:
Ζητούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να καταθέσει άμεσα τις επίσημες Κυβερνητικές Προτάσεις για την Διοικητική Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λαμβάνοντας υπόψη τις επίσημες θέσεις των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης που εκφράζουν τις τοπικές κοινωνίες. 
Συστήνεται Κοινή Επιτροπή του Πρώτου και του Δεύτερου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αντικείμενο την επεξεργασία θέσεων για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εξουσιοδότησαν τους δύο Προέδρους ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για τη διεξαγωγή κοινού συνεδρίου με βασικό αντικείμενο την οριστικοποίηση των θέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Cine Ρήξη:Ξεκινάει στις 7:30 μ.μ. το αφιέρωμα στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη(2, 16 & 30 Μαρτίου)
Η ταινιοθήκη της Ρήξης θα πραγματοποιήσει τον Μάρτιο κινηματογραφικό αφιέρωμα στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη 
θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:
«Το δέντρο που πληγώναμε», 
Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, 19:30
«Νίκη της Σαμοθράκης», 
Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 , 19:30
«Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων», 
Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 , 19:30
χώρος πολιτικής & πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα
Λίγα λόγια για τις ταινίες
Το δέντρο που πληγώναμε: 
ταινία παραγωγής 1986. 
Σκηνοθεσία και σενάριο: Δήμος Αβδελιώδης.
Ο τίτλος αναφέρεται στην επεξεργασία της μαστίχας, όπου για να ληφθεί το δάκρυ τα μαστιχόδεντρα «κεντιούνται» (πληγώνονται).
Πλοκή
Η ιστορία διαδραματίζεται στη Χίο του 1960. 
Δύο μικρά αγόρια και πολύ καλοί φίλοι έρχονται σε σύγκρουση λίγο πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις καλοκαιρινές διακοπές με αφορμή ένα άτυχο συμβάν. Αργότερα, στα μέσα του καλοκαιριού, ξαναβρίσκονται. Το υπέροχο καλοκαίρι που θα περάσουν διακόπτεται σύντομα από την έλευση του φθινοπώρου.

Η Σάρα, η Μάρα & ο Σημίτης με φωνή ...Στουρνάρα!!!

Συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σπεύδει να γίνει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας με την ανακοίνωση που εξέδωσε για το  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» σχετικά με την εγκληματική πώληση 20 τόνων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) το 2003.
Η απάντηση της ΤτΕ επιβεβαιώνει ότι τα μισά αποθέματα χρυσού της χώρας μας βρίσκονται εκτός συνόρων και επιχειρεί να δικαιολογήσει το έγκλημα επί κυβερνήσεως Σημίτη, κάνοντας λόγο για:
 «Πολιτική που ακολουθούσαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες» την εποχή εκείνη και για «απόφαση που εντασσόταν στο πλαίσιο της αποδοτικότερης διαχείρισης του χαρτοφυλακίου» της τράπεζας.
Μάλιστα, η έγνοια του διοικητή της ΤτΕ να υπερασπιστεί τον πολιτικό «μέντορά» του είναι τόσο μεγάλη, ώστε δεν κρατάει την παραμικρή απόσταση από την επίμαχη απόφαση, παρότι οι εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν εξαλείψει και την παραμικρή αμφιβολία για το πόσο επιβάρυνε τη χώρα.
Επιπλέον, δεν έχει να πει ούτε λέξη για το γεγονός ότι οι 20 τόνοι χρυσού πουλήθηκαν το 2003 στη δίνη της επίθεσης στο Ιράκ τον Μάρτιο του ίδιου έτους και ενώ όλοι οι αναλυτές περίμεναν περαιτέρω άνοδο της τιμής του πολύτιμου μετάλλου, όπως και έγινε.
Η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας αναφέρει ότι σχεδόν το ήμισυ των διαθεσίμων σε χρυσό βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιό της, ενώ το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (FED) στις ΗΠΑ και στην Ελβετία.
Προκειμένου να υπεραμυνθεί της διασποράς των αποθεμάτων χρυσού της χώρας στο εξωτερικό, η ΤτΕ αναφέρει πως: 
«Η φύλαξη μέρους του χρυσού και εκτός συνόρων αποτελεί διεθνή πρακτική για σχεδόν όλες τις κεντρικές τράπεζες» και ότι «τα αποθέματα που φυλάσσονται στο εξωτερικό βεβαιώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική όλων των κεντρικών τραπεζών».

Το «χρυσό» ... έγκλημα του Αρχιερέα της Ελληνικής Οικονομικής καταστροφής, Κώστα Σημίτη!


Σε διευκρινίσεις για τη διαχείριση του χρυσού προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος, απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου, σημειώνοντας πως «η φύλαξη μέρους του χρυσού & εκτός συνόρων αποτελεί διεθνή πρακτική για όλες σχεδόν τις Κεντρικές Τράπεζες».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤτΕ:
Σε συνέχεια δημοσιεύματος της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», αναφορικά με τη διαχείριση του χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίζεται ότι:
Στην Έκθεση του Διοικητή & ειδικότερα στον Ισολογισμό της δημοσιεύεται ακριβώς το ποσό του χρυσού που κατέχει η Τράπεζα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, την 31η Δεκεμβρίου 2016 τα διαθέσιμα και οι απαιτήσεις σε χρυσό φτάνουν τους 149,1 τόνους και η αξία τους τα 5.261,8 εκατομμύρια ευρώ*.

Το ήμισυ σχεδόν των διαθεσίμων σε χρυσό βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, από το οποίο δεν έχει μετακινηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες
Το υπόλοιπο φυλάσσεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και στην Ελβετία.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ισολογισμού της Τράπεζας (9.2 Απαιτήσεις από τη μεταβίβαση συναλλαγματικών διαθεσίμων στην ΕΚΤ) το ποσοστό του χρυσού, που μεταβιβάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την ένταξη της χώρας στη ζώνη του Ευρώ και τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ευρωσύστημα, είναι πολύ μικρό συγκρινόμενο με το συνολικό απόθεμα σε χρυσό. 
Ανάλογη μεταβίβαση έγινε από όλες τις χώρες που μετέχουν στην ζώνη του ευρώ...

Ξεκινά στη 1:00 μ.μ. το 2ο Οικονομικό Φόρουμ των «Α» ... Δελφών

Μετά την Κυριακή αναμένονται τα «Δελφικά» παραγγέλματα των ΕΛ   ιτιστών προς τους ... Μαζάνθρωπους !!!
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το 2ο Ετήσιο Συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών το οποίο θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Πέμπτη 2 έως την Κυριακή 5 Μαρτίου στους Δελφούς με τη συμμετοχή πολλών και καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών. 
Κατά την διάρκεια του τετραημέρου θα συζητηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά θέματα, σε παράλληλες συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν σε 5 διαφορετικές αίθουσες.
Οι συζητήσεις θα κινηθούν σε 4 κύριους άξονες:
α) παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις,
β) ευρωπαϊκές προκλήσεις,
γ) ζητήματα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και
δ) ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης.
Σε κάθε άξονα εντάσσονται επιμέρους θεματικές, οι οποίες εξειδικεύουν τις συζητήσεις και στις οποίες θα συμμετάσχουν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες. 
Την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ενδεικτικά, στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ και ο επικεφαλής Policy Strategy and Banking του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Ρολφ Στράους, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, o Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Λ. Τσούκαλης και ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ειδική συζήτηση για το ελληνικό χρέος με την συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου και του μέλους της επιτροπής σοφών της γερμανικής κυβέρνησης, καθηγητή Λαρς Φελντ.

Μια αναδρομή στην απαρχή της Σημιτικής € - ιστορίας μας

Πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια από την έλευση του ευρώ στην Ελλάδα. Ο Κ. Σημίτης, προειδοποιεί για επιστροφή της δραχμής, αν δεν έχουμε βγει στις αγορές μέχρι το '18
Ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς του 2002.
Ο Κ. Σημίτης φωτογραφίζεται περιχαρής δίπλα σε ΑΤΜ, κρατώντας στα χέρια του χαρτονομίσματα του νέου νομίσματος της χώρας, του ευρώ. 
Δίπλα του, ο τότε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος, χειροκροτεί.
Ο κ. Σημίτης συνδέθηκε με το χρηματιστήριο αφού επί πρωθυπουργίας του, πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες είχαν ενασχόληση με μετοχές. 
Πολλές από αυτές, όμως, τελικά, τον Σεπτέμβριο του 1999 αποδείχθηκαν "φούσκες", η αξία τους εκμηδενίστηκε, και η κυβέρνηση Σημίτη έγινε στόχος κατηγοριών για οργανωμένο σχέδιο αναδιανομής των κεφαλαίων, αφού δεν ήταν λίγα τα κυβερνητικά στελέχη που ενθάρρυναν την αγορά μετοχών εκ μέρους των Ελλήνων μικροεπενδυτών. "Φούσκες" μεν, αλλαγή νομίσματος δε.
                           Μια αναδρομή στην απαρχή της ευρω-ιστορία μας
"Το ευρώ είναι η σταθερή αφετηρία για την εδραίωση της ισχυρής και υπερήφανης Ελλάδας, μιας Ελλάδας που δεν μελαγχολεί, δεν παραιτείται, δεν μεμψιμοιρεί, αλλά επιμένει, προσπαθεί, πετυχαίνει και η εικόνα του φτωχού συγγενή δίνει πλέον τη θέση της στην εικόνα μιας χώρας που πιστεύει στον εαυτό της", έλεγε ο Κώστας Σημίτης με το ξημέρωμα του 2002.
Η Ελλάδα με τις κυβερνήσεις Σημίτη, έκανε τα πάντα για να επιτευχθεί ο στόχος του ευρώ. 
Στο δρόμο της περίφημης "δημοσιονομικής εξυγίανσης" και της επίτευξης των κριτηρίων της Συνθήκης του Μάαστριχτ για την ένταξη στο ευρώ, φτάσαμε στη μείωση του ελλείμματος από 10,4% το 1995 σε 1,09% το 1999 και του δημοσίου χρέους από 111,3% του ΑΕΠ σε 105,2%.
Το 2001 η είσοδος στην Ευρωζώνη γιορτάστηκε από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία είχε συμμαχήσει μυστικά ακόμη και με την Goldman Sachs προκειμένου να εξασφαλίσει την υλοποίηση της. Μέσα σε μόλις 2 χρόνια, φάνηκε πως το ευρωπαϊκό όνειρο είχε αρχίσει να μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Στις 7:00 μ.μ. η συνάντηση με θέμα:«Απ' τον Έρντογαν των Μεταρρυθμίσεων στον Έρντογαν του Σήμερα»

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

OKTΩ (08) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(5/2017) του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έκδοση παραχωρητηρίου εξοφλημένης κτιστής ατομικής οστεοθήκης (υποθ.ΕΙΡΗΝΗ ΚΛΑΔΗ)
2. Έγκριση ή μη αιτήματος για παράταση του χρόνου ταφής (υποθ.Ειρήνη Ρομποτή)
3. Απόδοση ποσού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) του Υπουργείου Εσωτερικών της Β' κατανομής 2017, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών του Ν.Π.Δ.Δ. "Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου ( ΟΚΟΙΠΑΔΑ)"

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΤΡΙΑ (03) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (8/2017), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/201 * Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2017
2. «Έγκριση ή μη του πρακτικού επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για την αξιολόγηση δικαιολογητικών και τεχνικών προσφορών που αφορούν στην προμήθεια με τίτλο:
“ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ”».

Στις 10:00 π.μ. στην Αίθουσα Πολυμέσων του ΕΜΠ ξεκινά το «Fabspace 2.0 Open Days»

Το έργο FabSpace 2.0, στο οποίο συμμετέχει το si-Cluster, στοχεύει να κινητοποιήσει τους φοιτητές, τους επαγγελματίες και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο πολίτη γύρω από θέματα διαστημικής τεχνολογίας και συγκεκριμένα γεωπαρατήρησης (Earth Observation) και να τους διασυνδέσει με πλήθος εργαλείων και δεδομένων που μπορούν να αξιοποιήσουν για να υλοποιήσουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα ή προϊόν.

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Τα 4 χρόνια λειτουργίας του κλείνει σήμερα «Το Σπίρτο»...


Ένα Σπίρτο φέρνει την άνοιξη & το δικό σας «Σπίρτο»
κλείνει αισίως σήμερα τα 4 χρόνια λειτουργίας του!
Long story short η ιδέα του Σπίρτου γεννήθηκε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με μοναδικό όνειρο και ανάγκη ο χώρος αυτός να γεμίζει με ανθρώπους που χαμογελούν και ερχόμενοι εδώ να ξεχνούν ό,τι δυσάρεστο τους απασχολεί!
Ο στόχος επετεύχθη, η δουλειά και η νύχτα σκληρή αλλά το χαμόγελο του καθενός σας ξεχωριστά μας κάνει και συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε όσο μας βαστάνε τα πόδια μας!

Εκδηλώσεις, Βιβλιοπαρουσιάσεις & Διαλέξεις από τα «Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης»

Τετάρτη 1η Μαρτίου, 19.00
Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310)
Παρουσίαση βιβλίων:
Ανισότητες, φτώχεια, οικονομικές ανατροπές στα χρόνια της κρίσης: 
Τάσος Γιαννίτσης - Σταύρος Ζωγραφάκης &
Το ασφαλιστικό και η κρίση: Τάσος Γιαννίτσης
Με τις επιπτώσεις της κρίσης να έχουν σήμερα διαχυθεί σε κάθε πτυχή της πραγματικότητάς μας, προϋπόθεση για να δούμε τι επιτέλους πρέπει να κάνουμε είναι να αφήσουμε πίσω μας τα λάθη μας και να θελήσουμε συλλογικά «να κάνουμε κάτι».
Ο ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Τάσος Γιαννίτσης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρος Ζωγραφάκης θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους και θα συνομιλήσουν με το κοινό.
Πέμπτη 2 Μαρτίου, 19.00
Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)
Παρουσίαση βιβλίου: Οράματα και χίμαιρες, του Αλέξανδρου Π. Μαλλιά (εκδ. Ι. Σιδέρης)

Η πολιτική & η Δεξιά σύμφωνα με την παράδοση

Τα νέα πολιτικά σενάρια, τους τελευταίους μήνες, φαίνεται να διαμορφώνουν μία ενοποιητική διαδικασία σε αυτό που κοινώς αποκαλείται «Εθνικολαϊκό Kίνημα»(Σ.τ.μ. αναφέρεται στο εξωτερικό). 
Αναφερόμαστε σε εκείνο το σύνολο των μικροκομμάτων, των στρατευμένων κοινοτήτων και των μεμονωμένων ατόμων, που με διαφοροποιημένο τρόπο σχετίζουν την πολιτική και υπαρξιακή τους δράση με τα κινήματα της αντίδρασης στο ψεύτικο δίπολο καπιταλισμός - κομμουνισμός, που κατά την διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων είχαν την άμεση πραγμάτωση τους σε διάφορα μέρη της Ευρώπης και του κόσμου. 
Η αναφορά μόνο στην Ιταλία ή στη Γερμανία θα ήταν πολύ περιοριστική και θα πρέπει να συμπεριλάβουμε, για παράδειγμα και κινήματα όπως το Βελγικό Ρεξισμό του Leon Degrelle ή τη Ρουμανική «Σιδηρά Φρουρά» του Corneliu Codreanu. 
Υπό αυτές τις εξελίξεις λοιπόν, επιβάλλονται μερικές γενικές θεωρήσεις πάνω σε αυτό που παραδοσιακά πρέπει να νοείται με τον όρο Πολιτική και με τον όρο Δεξιά.
Θα αρχίσουμε εξετάζοντας την πραγματική σημασία της λέξης Πολιτική, που φυσικά είναι πολύ διαφορετική από αυτό που κοινώς νοείται σήμερα, δηλαδή ένα κινηματισμός, μία δράση για τη δράση, η οποία δεν εμψυχώνεται από καμία ανώτερη Ιδέα, αλλά μόνον από σλόγκαν και κατασκευασμένες φράσεις, που στην καλύτερη περίπτωση δεν οδηγούν πουθενά και στη χειρότερη σε μία σατανική πορεία προς την εξουσία, με την πιο υλιστική και αντι-παραδοσιακή έννοια του όρου. 
Για να το επιτύχουμε αυτό, είναι απαραίτητο να αναφερθούμε κυρίως στο έργο του Πλάτωνα, αναλύοντας αυτό που εννοούσε ο μαθητής του Σωκράτη ως «Πολιτεία», για να παρουσιάσει καλύτερα μία Ιδέα αναφοράς, ένα Αρχέτυπο, που μπορεί να μας κάνει να διακρίνουμε μεταξύ των παραδοσιακών θεσμικών αντιλήψεων και των σύγχρονων κοινωνικών συνενώσεων όπως εξηγούνται από τον Hobbes ή τον Rousseau.

Εταιρεία οργανώνει ψεύτικες διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο!

Η εταιρεία «Demand Protest» προσφέρει online υπηρεσίες!!!
Μια ξένη εταιρεία που ισχυρίζεται ότι διοργανώνει στημένες διαδηλώσεις για όποιο σκοπό θέλουν οι πελάτες της έχει κάνει την εμφάνισή της στο διαδίκτυο δίνοντας απίστευτες προεκτάσεις για το κατά πόσο αυθεντικά είναι τελικά τα κινήματα διαμαρτυρίας που βλέπουμε ανά την υφήλιο.
Η εταιρεία ονομάζεται «Demand Protest» & στην ιστοσελίδα της ισχυρίζεται ότι επιχειρεί «σε όλο τον κόσμο»!!!
Στο ξεκίνημα η ιστοσελίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: 
«Από οργανώσεις απλού λαού μέχρι ομάδες υπεράσπισης, σπέρνουμε τα σενάρια και συγκεντρώνουμε το κοινό που επιθυμείτε. 
Όταν η στρατηγική σας απαιτεί πληρωμένη διαμαρτυρία, οργανώνουμε και την φέρνουμε στη ζωή.»
Ακαταμάχητη αυθεντικότητα
Στην ενότητα αυτή η ιστοσελίδα αναφέρει:
 «Με την απόλυτη διακριτικότητα ύψιστη προτεραιότητα, οι χειριστές μας δημιουργούν πειστικές σκηνές που γίνονται οι δομικές μονάδες μαζικών κινημάτων. Όταν χρειάζεστε την εμφάνιση οργής, είμαστε σε θέση να το παραδώσουμε σε κλίμακα, διατηρώντας παράλληλα τη φήμη σας ανέπαφη».
Στο κομμάτι «Διαμαρτυρίες» αναφέρεται ότι:

Προληπτικό προφυλακτικό μέτρο περικοπών ... Εφαρμόζει τέλεια & έχει γεύση μπανάνας!!!

Αλλάζει ρόλο το ΔΝΤ μετά από 70 χρόνια ζωής;

        Πριν από 70 χρόνια ιδρύθηκε το ΔΝΤ !!!
Από την 1η Μαρτίου του 1947 όμως έχουν αλλάξει πολλά στη διαχείριση των παγκόσμιων οικονομικών κρίσεων. 
Ενισχύονται πλέον οι σκέψεις για σύσταση περιφερειακών ταμείων.
«Όχι ειδικές συμφωνίες». 
Οι προτροπές της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προς τη Γερμανία και άλλους πιστωτές της Ελλάδας είναι σαφείς. 
Η μικρή χώρα της Μεσογείου που πασχίζει εδώ και επτά χρόνια να βγει από την κρίση δεν θα πρέπει να λάβει ειδική μεταχείριση, όπως ξεκαθάρισε η Λαγκάρντ μετά από συνάντηση που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο. Το ΔΝΤ θα πρέπει καταρχάς να τηρήσει τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του και τους οποίους ακολουθούν τα 188 μέλη του. 
Σε πολλές χώρες-μέλη του, κυρίως αναπτυσσόμενα κράτη, η κατάσταση άλλωστε είναι πολύ χειρότερη σε σύγκριση με την Ελλάδα.
Το ΔΝΤ ιδρύθηκε με στόχο να δρα ως εγγυητής της σταθερότητας των αγορών. 

Ωστόσο ο ρόλος του ως πυροσβέστη στην κρίση στην ευρωζώνη φαίνεται να τελειώνει, 70 χρόνια μετά την ίδρυσή του. 
Οι μεγάλες οικονομικές κρίσεις της δεκαετίας του 1920 και του 1930, οι οποίες εν μέρει ήταν συνυπεύθυνες για το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επαναληφθούν.
Παράλληλα οι σκέψεις για την ίδρυση ενός αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας ολοένα και πυκνώνουν και κυρίως στη Γερμανία. 
Παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του τύπου «Ποτέ χωρίς το ΔΝΤ» φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ(στο Μαρούσι), ενωμένο, χαρωπό!!!

Την προηγούμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου σε συνεργασία με στελέχη από όλο το φάσμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια στον σταθμό του Αμαρουσίου με κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Ξεκαλάκη και καλεσμένους τους Μιχάλη Καρχιμάκη (πρώην υπουργός, ΚΙΔΗΣΟ) και Θόδωρο Μαργαρίτη (ΔΗΜΑΡ).
Επισήμανε την ανάγκη «ο χώρος των Σοσιαλδημοκρατών και των Σοσιαλιστών να μείνει ενωμένος ενάντια στη συντήρηση και τη δημαγωγία για να εκπληρώσει το χρέος του απέναντι στην ιστορία και την κοινωνία και να επιστρέψει πρωταγωνιστής στις εξελίξεις που θα καθορίσουν το μέλλον του χώρου».
Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η παράταξη για να δοθεί προοπτική στους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι «ο χώρος καλείται ξανά να πρωταγωνιστήσει και να συνδράμει με νέες ιδέες και πρόσωπα στην πολυπόθητη αναγέννηση που έχει ανάγκη η χώρα».

Αρνείται να αποστείλει στο Σωματείο Εργαζομένων τις νέες Συμβάσεις Εργασίας, η LIDL!!!

Την Κυριακή 12 Μαρτίου η Γ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην  LIDL  
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1.ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ.
2.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2017.
3.ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
Η πολυεθνική LIDL στα πλαίσια της μείωσης του λεγόμενου «εργατικού κόστους»  το οποίο προωθεί σταδιακά (απολύσεις παλαιών εργαζόμενων αλλά & συμβασιούχων, νέες συμβάσεις με μικρότερους μισθούς για τους νέους εργαζόμενους στην επιχείρηση) ετοιμάζεται να επιβάλει νέες συμβάσεις εργασίας στους συναδέλφους μας στα καταστήματα που εκτελούν χρέη «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ». 
Στα πλαίσια των καινούργιων συμβάσεων ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ όλα τα ΠΡΙΜ που έπαιρναν οι συνάδελφοι  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ (ανοίγματος - κλεισίματος καταστήματος & κλειδιών) και αντικαθιστώνται από μια μικρή αύξηση στο μηνιάτικο μισθό των συναδέλφων & μια μικρή προσαύξηση στην ωριαία απασχόληση τους, κάτι που θα έχει αποτέλεσμα ότι οι μειώσεις στους μισθούς μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν ακόμα και τα 300 ευρώ μηνιαίως εκτός αυτού ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις παλαιών συναδέλφων (βοηθών καταστημάτων-αντικαταστατών) που διατηρούν ακόμα κάποια συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Συνάδελφοι-ισσες
Το σωματείο  καταγγέλλει την πολυεθνική LIDL για την ΑΡΝΗΣΗ της να αποστείλει στο σωματείο τις «ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» που προωθεί και που είχε δεσμευτεί γι΄αυτό κάτι που αποτελούσε και προϋπόθεση για την συνάντηση που είχε οριστεί για την ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ.

Γ. Πατούλης: «Να κρατήσουμε στον τόπο τη νέα γενιά της Ελλάδος »

Την ανάγκη να λειτουργήσουν στη χώρα μας μη κρατικά πανεπιστημιακά ιδρύματα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο της«φοιτητικής μετανάστευσης» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε άρθρο του που φιλοξενεί η εφημερίδα «ΚΕΦΑΛΑΙΟ».

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει την αντίφαση, αφενός να αναγνωρίζονται στη χώρα μας πτυχία και επαγγελματικά δικαιώματα από πανεπιστήμια άλλων κρατών αλλά και εγχώριων ιδιωτικών κολλεγίων και αφετέρου να μην επιτρέπεται η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Ειδικότερα τονίζει πως πρόκειται για ένα αναγκαίο βήμα με πολλαπλά οφέλη όπως:
Ενίσχυση του ανταγωνισμού γνώσεων με τα κρατικά πανεπιστήμια
Οικονομικό όφελος για τη χώρα καθώς θα περιοριστεί η διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό για την πληρωμή διδάκτρων, σίτιση και στέγαση των φοιτητών
Προσέλκυση σημαντικών κεφαλαίων με δεδομένο ότι η Ελλάδα θα μπει στον επενδυτικό χάρτη μεγάλων διεθνών εκπαιδευτικών οργανισμών

Hellenic Innovation Forum 2017: Ένα πολυσυνέδριο για την καινοτομία & τις εφαρμογές της

Ένα νέο φιλόδοξο πολυσυνέδριο για την καινοτομία διοργανώνεται στην Αθήνα στις 1-2 Μαρτίου 2017. Όραμα των οργανωτών του «Hellenic Innovation Forum» (HIF‐17) (Ethos Media S.A., Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo-Επιστήμη Επικοινωνία), είναι η καθιέρωση του ως πολυσυνεδριακού θεσμού που θα χρησιμεύει ως μόνιμο βήμα ανάδειξης και προώθησης της καινοτομίας και της ανάπτυξης συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ των μερών του τριγώνου «Θεσμικοί Παράγοντες ‐ Ακαδημαϊκή/Ερευνητική Κοινότητα‐ Επιχειρηματικός Κόσμος».
 Η Α’ Δράση της εκδήλωσης περιλαμβάνει τα Κεντρικά Συνέδρια Εφαρμοσμένης Καινοτομίας.
Συγκεκριμένα, κατά την 1η Ημέρα θα πραγματοποιηθούν κεντρικές ομιλίες από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς ομιλητές και τέσσερις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενο τα μέρη του τριγώνου της εφαρμοσμένης καινοτομίας: 
Το Θεσμικό Πλαίσιο, την Επιχειρηματική Καινοτομία, την Επιστημονική Έρευνα, καθώς και το πλαίσιο χρηματοδότησης της εφαρμοσμένης καινοτομίας.

Ξεκίνησε ο 5ος Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας

Η έναρξη του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας πραγματοποιήθηκε χθες στις 10:00 π.μ. στο Μουσείο Μπενάκη, παρουσία εμπειρογνωμόνων που εργάζονται στην Ελλάδα και αλλού, όπως οι OpenLab Athens, Ondula, OuiShare, Fairmondo, Impact Hub Athens και Nesta.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά καινοτομίες σε εργαλεία, υπηρεσίες και μοντέλα που θα επιτρέψουν σε όλα τα μέλη της κοινωνίας να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες και να εκμεταλλευθούν τις πολυάριθμες ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και η ψηφιακή επανάσταση.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες. 
Θα απονεμηθούν 3 βραβεία των 50 000 ευρώ στις καλύτερες ιδέες.
Κηρύσσοντας την έναρξη του διαγωνισμού, μαζί με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ράνια Αντωνοπούλου, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε: 
“Η οικονομική κρίση, η ανάγκη για τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων απασχόλησης στην Ευρώπη απαιτούν να βρούμε νέους τρόπους δράσης. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια κοινωνία που να δίνει στον καθένα και στην καθεμία τη δυνατότητα να διερευνήσουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να ευημερήσουν. Θα πρέπει να επιδιώξουμε δράσεις που, πέρα από τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων απασχόλησης για όλους, να έχουν προστιθέμενη αξία για το κοινωνικό σύνολο και τις τοπικές κοινωνίες, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να επωφελούνται από αυτές και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Αναβάλλεται η έναρξη των μαθημάτων στην Ακαδημία Γονέων

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει ότι η έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων της Ακαδημίας Γονέων που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, αναβάλλεται εξαιτίας της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σε επόμενη ανακοίνωση οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορηθούν το νέο πρόγραμμα συναντήσεων της Ακαδημίας Γονέων στο Δήμο Αμαρουσίου.        

«Maroussi In Colour»:Σε ρυθμούς Latin διασκέδασαν μικροί & μεγάλοι στο Μαρούσι

Μία ξεχωριστή διασκεδαστική γιορτή με μουσική, χορό, κέφι και φυσικά χρώμα απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στην εκδήλωση «Maroussi In Colour», που διοργάνωσε το «Colour Day Festival», η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού & Πολιτισμού  του Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α.), σε συνεργασία με την ομάδα Εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας.          
Με αποκριάτικη διάθεση και χρώμα όλοι οι συμμετέχοντας στο πιο κεφάτο party, διασκέδασαν με την ψυχή τους, έβγαλαν πολλές φωτογραφίες, βαφτήκαν με έγχρωμη διάθεση και απήλαυσαν Ζumba χορούς από σχολές της πόλης και δυνατή χορευτική μουσική από τον DJ Marnick και τους Otherview που ξεσήκωσαν με την παρουσία τους.
Την εκδήλωση συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, ο οποίος αναφερόμενος στην ξεχωριστή πολύχρωμη εκδήλωση σημείωσε: