Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Αμαρουσίου: ...δεν θα αφήσουμε τον κ. Καραμέρο να «βουλιάξει» το Μαρούσι & την αλήθεια!

«Βούλιαξαν» τη Μάντρα με την ανικανότητά τους. 
Δεν θα αφήσουμε τον κ. Καραμέρο να «βουλιάξει» το Μαρούσι 
& την αλήθεια, στη «λάσπη» των ψεμάτων του!
Η αντιπλημμυρική προστασία είναι πολυ σοβαρή υπόθεση, για να επιτρέπουμε σε ανεύθυνους αντιπεριφερειάρχες, όπως ο κ. Καραμέρος, να «βουλιάζουν» στη λάσπη την αλήθεια και τις ζωές μας.
Ο κ. Καραμέρος χωρίς ίχνος ντροπής, εξέδωσε μια ανακοίνωση γεμάτη ψέματα, που αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Αμαρουσίου. 
Έβγαλε το «καναρινί» γιλέκο με το οποίο περιφερόταν απο κανάλι σε κανάλι και φωτογραφιζόταν, για να φορέσει τη στολή του λασπολόγου. 
Στα ψέματα του , ο Δήμος Αμαρουσίου απαντά με αλήθειες.
Αλήθεια 1η,
η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είναι αυτή που απο την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη θητεία της, το 2007, ξεκίνησε να εκπονεί μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. 
Στα συρτάρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου δεν βρήκαμε ούτε μια μελέτη για το σκοπό αυτό απο την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. 
Αν και η κατάρτιση των μελετών για τα όμβρια ύδατα ήταν ευθύνη της Περιφέρειας και ο Δήμος απλώς δύναται να τις εκπονεί ,  όταν εμείς αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, δεν κρυφτήκαμε πίσω απο αυτό. 
Αλλά με αισθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους του προαστίου μας, αναλάβαμε την ευθύνη να καταρτίσουμε τις αναγκαίες μελέτες. 
Χάρη στις μελέτες αυτές, σήμερα έχουν εκτελεστεί με απόφαση και χρηματοδότηση της προηγούμενης Διοίκησης της Περιφέρειας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, σε αρκετές γειτονιές του Αμαρουσίου. 
Η κα Δούρου και ο κ. Καραμέρος μέχρι σήμερα, αν και βρίσκονται τρία χρόνια στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Αττικής,  δεν έχουν δώσει με δική τους απόφαση ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι.

Αλήθεια 2η,
 η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν κρύβεται πίσω απο δασάρχες , όπως κάνει η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, ούτε μηνύει τον εαυτό της, για να κρύψει τις ευθύνες της για την έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης . Αναλαμάνει τις ευθύνες της και προχωρά στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών.
Αλήθεια 3η. 

Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει καταθέσει δέκα μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι. Απο τις δέκα μελέτες, μόνον για τις δύο έγιναν παρατηρήσεις από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. 2 στις 10. Λέει λοιπόν συνειδητά ψέματα ο κ. Καραμέρος όταν μιλά για «τιτλους έργων χωρίς μελέτες» η για «προβληματικές μελέτες». Είναι και ψεύτης και άσχετος.
Αλήθεια 4η. 
Η μοναδική καθυστέρηση στην αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Αμαρουσίου,  οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην ανικανότητα της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας να εγκρίνει τα έργα , γιατί μελέτες ώριμες έχει στα συρτάρια των υπηρεσιών της. 
Η ευθύνη για την καθυστέρηση έχει ονοματεπώνυμο. Δούρου και Καραμέρος. Η ανικανότητά τους είναι παροιμιώδης, αφού έφτασε ο κ. Καραμέρος πριν μερικές ημέρες να φωτογραφίζεται μπροστά σε διαγραμισμένες διαβάσεις, οι οποίες 3-4 μέρες μετά ξέβαψαν. 
Ούτε μια διαγράμμιση δεν είναι ικανός να κάνει.
Αλήθεια 5η. 
Σε ό,τι αφορά στο ρέμα Σαπφούς, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου απέστειλαν στην Περιφέρεια νέα μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη τις επισημάνσεις που τους έγιναν , με καθυστέρηση μάλιστα πολλών μηνών απο την αρχική ημερομηνία υποβολής. 
Η αύξηση του προυπολογισμού απο τα 6 στα 10 εκατομμύρια ευρώ οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην υιοθέτηση των παρατηρήσεων που έγιναν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και στην υιοθέτηση κάποιων νεων τεχνικών για κάποιες πτυχές του έργου. 
Δεν αναιρεί το γεγονός αυτό, την ωριμότητα της μελέτης που αρχικά κατατέθηκε απο τις υπηρεσίες του Δήμου. 
Επιπλέον, ενημερώνουμε τον κ. Καραμέρο ότι η νέα μελέτη του Δημου Αμαρουσίου για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, διαθλέτει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Αλήθεια 6η

ανεύθυνος και πολιτικά ανώριμος αποδεικνύεται ο κ Καραμέρος, ο οποίος οφείλει να εξηγήσει πως έβαλε στον προυπολογισμό της Περιφέρειας το ποσό των 6.000.000 ευρώ για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, ενώ δεν είχε στα χέρια του την οριστική μελέτη; 
Τι είδους «παπατζιλίκι» είναι αυτό, να φτιάχνει προυπολογισμούς «μαιμού», για έργα που δεν έχουν οριστικές μελέτες; Έτσι καταρτίζουν στην Περιφέρεια Αττικής τους Προυπολογισμούς; Εντάσσουν έργα χωρίς οριστικές μελέτες; Τόση ανευθυνότητα; Τόση αδιαμφισβήτητη ομολογία απουσίας σοβαρότητας;
Τέλος, 
οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής και των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου προσωπικά,  όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής συνολικά και του Δήμου Αμαρουσίου ειδικά, είναι τεράστιες.
Ο κ. Καραμέρος δεν έχει πια καμία δικαιολογία. Η θα χρηματοδοτήει άμεσα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Αμαρουσίου , βάση των μελετών που ήδη διαθέτει, ή οφείλει να παραιτηθεί.
Θρηνήσαμε αρκετούς νεκρούς στη Μάντρα. Ας μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα  εξαιτίας της πιο ανίκανης Διοίκησης που είχε η Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία χρόνια. Ως εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου