Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Τρόπους στήριξης των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, αναζητά η ΚΕΔΕ

Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ την Παρασκευή  στις 11.30 π.μ. με κεντρικό θέμα την προστασία της πρώτης κατοικίας
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 το πρωί, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με κεντρικό θέμα, τους τρόπους στήριξης των πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εξαιτίας των οφειλών τους σε τράπεζες και στο Δημόσιο.
Ήδη ο κ. Πατούλης έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία της Ένωσης να διερευνήσει τρόπους, στα πλαίσια πάντοτε του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, στήριξης των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. 
Σε δηλώσεις του επισημαίνει τα εξής:
«Η διαχείριση του ζητήματος των κόκκινων δανείων πρέπει να αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, γιατί από την 1-1-2018 ο κίνδυνος χιλιάδες οφειλέτες να χάσουν τα σπίτια τους, είναι υπαρκτός.
Οι δήμοι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως κάνουμε άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, τους συμπολίτες μας που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Μέσα από τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες μας, στα πλαίσια πάντοτε του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε Δήμου.
Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ επικαιροποίησε στο Συνέδριό της πριν μερικές ημέρες στα Ιωάννινα, απόφαση που έχει λάβει από το Νοέμβριο του 2016 , με την οποία ζητά από την Κυβέρνηση την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία από κατάσχεση λόγω οφειλών μέχρι ενός ύψους, σε Δήμους ή Εφορία.
Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα και δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση από πλευράς Κεντρικής Εξουσίας.
Δεν  πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί ούτε ένα σπίτι συμπολίτη μας που βρέθηκε πραγματικά  στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το δάνειό του.
Οφείλουμε παράλληλα ως Κράτος να διαχωρίσουμε αυτούς που έχουν αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, από αυτούς που είναι συστηματικά κακοπληρωτές.
Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες, αυτοί που έσπειραν ανέμους υποσχόμενοι «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», σύντομα θα κληθούν να θερίσουν τις θύελλες  από τις ψεύτικες προσδοκίες που δημιούργησαν.
Σε αυτή τη δύσκολη για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας συγκυρία, οφείλουμε όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς  καλλιέργεια νέων ψεύτικων προσδοκιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου