Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Τρικούβερτο Γλέντι μέχρι πρωίας στη «Γιορτή Τσικουδιάς» της Ένωσης Κρητών

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κράτησε το παραδοσιακό κρητικό γλέντι για   της «Γιορτή Τσικουδιάς» που διοργάνωσε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017.
Στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» εκατοντάδες μέλη και φίλοι της Ένωσης διασκέδασαν  με κρητικά τραγούδια και χορούς  και απόλαυσαν πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, ενώ την τιμητική του είχε το ρακοκάζανο, που με παραδοσιακό τρόπο γινόταν η απόσταξη και η έβγαινε η τσικουδιά που όλοι δοκίμασαν.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, στο χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης, συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Κωστή Σηφάκη και τα μέλη του Δ.Σ. για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις, τη λαογραφία,  τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης.
Μίλησε επίσης για την άριστη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την Ένωση, που υπηρετεί τον κοινό στόχο για τη διατήρηση και την προαγωγή του πολιτισμού μας και στις επόμενες γενιές, ενώ αναφερόμενος στο όνειρο για τη στέγαση της Ένωσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα ικανοποιηθεί.

 Ο Πρόεδρος κ. Κωστής Σηφάκης καλωσορίζοντας τον κόσμο, αναφέρθηκε στην 40χρονη πορεία της Ένωσης και την προσφορά της στη διαφύλαξη και παρουσίαση των ιστορικών παραδόσεων και εθίμων της Κρήτης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου που βρίσκεται κοντά τους και στηρίζει το έργο τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Βασίλης Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Ρώτας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ. Νικόλαος Πέππας, κα Ελένη Βλάχου- Σταματάκη, κ. Δημήτρης Σμυρνής, κ. Πέτρος Κόνιαρης, κα. Αικατερίνη Ψάλτη και κ. Παναγιώτης Σαγρής.
Επίσης, η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων κα Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, καθώς και πλήθος εκπροσώπων των συλλόγων και φορέων της πόλης.     
                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου