Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Υπό το βάρος της τραγωδίας στη Δυτική Αττική, η συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα

Την «θλίψη» τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων
Στη σκιά της πολύνεκρης τραγωδίας στη Δυτική Αττική ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα στην κοινή συνεδρίαση των 3 συναρμόδιων επιτροπών της Βουλής.
Η προεδρεύουσα, Χαρά Καφαντάρη, εξέφρασε την οδύνη για τα θύματα κάνοντας λόγο για «ακραίες καιρικές συνθήκες» και τονίζοντας την ανάγκη ο κρατικός μηχανισμός «να είναι παρών» σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Τη θλίψη τους για τους νεκρούς εξέφρασαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. 
Έντονη κριτική ασκήθηκε, πάντως, από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος μίλησε για αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει στην περιοχή τονίζοντας πως πρέπει «να μιλάτε και για ευθύνες σας και όχι να λέτε για ακραία καιρικά φαινόμενα». 
Το νομοσχέδιο για το μέρισμα
Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του στη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία συζητείται το νομοσχέδιο. 

Δικαιολογώντας τη διαδικασία πάντως ο υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημείωσε πως το νομοθέτημα δεν γινόταν να έρθει νωρίτερα γιατί δεν υπήρχε η συμφωνία με τους δανειστές στο τελικό ποσό που θα διαμοιραστεί, ενώ αν ερχόταν αργότερα και καθυστερούσε η ψήφιση, τότε τα ποσά δεν θα μπορούσαν να δοθούν μέσα στο 2017.
                           
ΠΗΓΗ:vouliwatch.gr/news/article/skiastike-apo-tin-tragodia-tis-dytikis-attiki-i-syzitisi-gia-to-koinoniko-merisma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου