Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση με τον Γ. Καραμέρο είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου «Το Νέο Μαρούσι»

Aντιπροσωπεία του Δ.Σ του συλλόγου «Το Νέο Μαρούσι», αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Σταμέλο και τα μέλη Βασίλη Λαδονικόλα και Απόστολο Αποστολούδη, συναντήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Γιώργο Καραμέρο στο γραφείο του στην Περιφέρεια Αττικής. 
Σκοπός της εν λόγω συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με ζητήματα βασικών υποδομών και περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Νέου Αμαρουσίου, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και τα οποία ο Σύλλογος είχε διαβιβάσει με σχετική επιστολή στον αντιπεριφερειάρχη.
Το 1ο θέμα, που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του έργου των δικτύων αγωγών όμβριων υδάτων για την περιοχή του Νέου Αμαρουσίου, συμπεριλαμβανομένου και του αποδέκτη του ρέματος Σαπφούς. 
Ο κ. Γ. Καραμέρος ενημέρωσε το ΔΣ ότι έχει κατατεθεί αίτημα χρηματοδότησης του έργου από τον Δήμο, αλλά δεν έχει διαβιβαστεί ακόμη στην περιφέρεια η επιβαλλόμενη μελέτη που αφορά το έργο του δικτύου αγωγών όμβριων υδάτων για το Νέο Μαρούσι. 

Διαβεβαίωσε ότι μόλις ληφθεί η σχετική ολοκληρωμένη μελέτη θα επιληφθούν άμεσα του θέματος οι μηχανικοί της περιφέρειας και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. 
Μάλιστα τόνισε ιδιαίτερα, ότι είναι ενήμερος για τα τεράστια προβλήματα που παρατηρούνται σε βασικούς και δευτερεύοντες οδικούς άξονες της περιοχής μετά από βροχοπτώσεις ακόμα και ήπιας μορφής. 
Επίσης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για όλα τα σημερινά δεδομένα και τις εξελίξεις, όσον αφορά την οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος της Σαπφούς, καθώς και για όλες τις σχετικές ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η περιφέρεια στο συγκεκριμένο ρέμα, που ως γνωστόν αποτελεί βασικό άξονα απορροής των αγωγών όμβριων υδάτων του Νέου Αμαρουσίου και  της ευρύτερης περιοχής.
Στο κρίσιμο θέμα της κατασκευής αναγκαίων έργων οδοποιίας στην πολύπαθη περιοχή, ο κ. Καραμέρος διευκρίνισε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίησή τους αφορούν τον Δήμο, ενώ η χρηματοδότησή τους από την Περιφέρεια γίνεται στο πλαίσιο ενός συνολικού προγραμματισμού. Όσο για την κατασκευή των πεζοδρομίων, που δεν υπάρχουν στην περιοχή, τόνισε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου.       
Συνολικά με τα θέματα που αφορούν τη ρεματιά Πεντέλης - Χαλανδρίου (στο κοινό τμήμα της περιοχής του Αμαρουσίου με τα Βριλήσσια), το ΔΣ του Συλλόγου επισημάναμε στον κ. Καραμέρο ότι το προηγούμενο διάστημα παρακολουθησε με ικανοποίηση το έργο διαμόρφωσης μέρους της κοίτης της ρεματιάς πλησίον της γέφυρας της Σισμανογλείου, ζητώντας παράλληλα πληρέστερη ενημέρωση τόσο για το εν λόγω έργο, όσο και για σχετικά έργα που θα διασφαλίζουν την περιοχή από επικίνδυνες καταστάσεις κατακρημνίσεων, πλημμυρών και ατυχημάτων που έχουν καταγραφεί κατά το παρελθόν.
Ζήτησαν επίσης την συμβολή της Περιφέρειας στη διαμόρφωση και παράδοση των παραρεμάτιων πεζοδρόμων προς κοινή χρήση, καθώς και τη δημιουργία των συνθηκών για την διατήρηση και ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος της ρεματιάς.
Ο κ. Καραμέρος από την πλευρά του, αφού γνωστοποίησε ότι οι αρμοδιότητες της περιφέρειας περιορίζονται στην κοίτη και τα πρανή του ρέματος κατέστησε σαφές  ότι η περιφέρεια καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατηθούν αυτά καθαρά ενόψει και των βροχοπτώσεων. 
Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενως στους καθαρισμούς & ψεκασμούς που έχουν γίνει τόσο στο εν λόγω ρέμα όσο και σε άλλα ρέματα, καθώς &  στον εντοπισμό και καθαρισμό των φραγμάτων επισημαίνοντας ότι επί χρόνια ήταν εγκαταλειμμένα στο βουνό της Πεντέλης
Το Δ.Σ του Συλλόγου με δελτιο  τυπου που εξέδωσε χαρακτηρίζει την συνάντηση με τον τον Γ. Καραμέρο άκρως εποικοδομητική & ταυτόχρονα διευκρινιστική επί πολλών θεμάτων. 
Δεσμευθήκαμε αμφότεροι, τονίζει, να έχουμε μια πιο τακτική και ολοκληρωμένη συνεργασία & επικοινωνία για τα προβλήματα της περιοχής  που άπτονται των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας, ώστε σε αγαστή συνεργασία με το δήμο Αμαρουσίου αλλά και όμορων δήμων να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίλυσής τους…
Ιδιαιτέρως για τα θέματα της ρεματιάς, ο κ. Καραμέρος δεσμεύτηκε για κοινή επιτόπια αυτοψία στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, προκειμένου να καταγραφούν ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης.
                                                 Εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου «Νέου Αμαρουσίου»
                                                                O πρόεδρος, Σταμέλος Δημήτρης
                                                              e-mail: stamelosdimitris@gmail.com
                                                    www.facebook.com/groups/1555159228049560/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου