Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Με τους Διευθυντές των Γυμνασίων & Λυκείων της πόλης, συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Την συνέχιση της αγαστής & εποικοδομητικής συνεργασίας προς όφελος των νέων μας ζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης από τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Καλωσορίζοντας τους 24 επικεφαλής των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης  τους ευχαρίστησε  για την διαρκή και ακούραστη προσπάθεια στο εκπαιδευτικό τους έργο, ευχόμενος από καρδιάς «καλή δύναμη» τη νέα σχολική χρονιά.
Εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και του ιδίου προσωπικά τόνισε ότι «προτεραιότητά μας είναι η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης μας και η διατήρηση της εκπαίδευσης σε υψηλό επίπεδο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην ασφάλεια του σχολικού περιβάλλοντος για την πρόληψη οποιασδήποτε παραβατικότητας. 
«Από την πλευρά μας - πρόσθεσε - εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για να δημιουργούμε τις καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας των μαθητών, ώστε μέσα σε ένα λειτουργικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον να λάβουν όλα τα εφόδια για την κατάκτηση της γνώσης και την καλλιέργεια των αρχών, των αξιών και των ιδανικών εκείνων που θα τους οδηγήσουν σ’ ένα καλύτερο μέλλον
Αναφερόμενος  διεξοδικά στις εργασίες αναβάθμισης και ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου στα σχολεία, τα οποία διατηρούνται σε καλή κατάσταση παρά την παλαιότητα των κτηρίων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις εργασίες που υλοποιήθηκαν στους αύλειους χώρους των σχολειών για τη δημιουργία αθλητικών χώρων, οι οποίοι θα είναι φιλόξενοι για τα παιδιά ακόμη και τις απογευματινές ώρες.
«Πρόθεση μας - υπογράμμισε - είναι να γίνουν τα σχολεία φιλόξενες εστίες άθλησης και πολιτισμού, καθώς και η ένταξη προγραμμάτων πρόληψης για όλους τους μαθητές.
Σας ευχαριστούμε θερμά για το σημαντικό έργο που επιτελείτε και τη μεταλαμπάδευση της γνώσης στους νέους μας, ακόμη και σε ζητήματα ζωής. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα παιδιά κοντά μας.»            
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης, ο Πρόεδρος της  Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Διδασκάλου.  
Στο πλαίσιο της ασφάλειας στους σχολικούς χώρους, βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για τη φύλαξη από εταιρεία σεκιούριτι των σχολείων από τις 02:00μ.μ. έως τις 06:00 π.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου