Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Νηπιαγωγεία & Δημοτικά Σχολεία στο Μαρούσι, έτοιμα να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές

Έμφαση στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας για το καλό των παιδιών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της πόλης, έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη συνάντησή του με τους διευθυντές των 17 Δημοτικών και των 15 Νηπιαγωγείων ευχόμενός τους, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. 

Με την ομάδα των συνεργατών του σε θέματα παιδείας ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε κάθεμία από τις σχολικές μονάδες με στόχο και αυτή τη χρονιά να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές σε ποιοτικούς και ασφαλείς χώρους διατηρώντας το κοινώς αναγνωρισμένο υψηλό επίπεδο λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου.
«Είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές των σχολείων μας. Σας θέλουμε συνεργάτες για το καλό των παιδιών μας στο ίδιο πνεύμα καλής επικοινωνίας και συνεννόησης που διατηρούμε εδώ και χρόνια. Ως Δήμος, στο μέτρο των δυνατότητων μας, πράττουμε το καλύτερο δυνατόν για να περνούν τα παιδιά μας ευχάριστα δημιουργικά και πρωτίστως με ασφάλεια μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η συμβολή σας για τη διαχείριση όποιου προβλήματος στη σχολική κοινότητα, μας είναι πολύτιμη» ανέφερε ο κ. Πατούλης, δίνοντας έμφαση στην καλή συνεργασία για το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος των μαθητών.

Κάνοντας αναφορά στη διαχρονικότητα της παθογένειας της ελληνικής αυτοδιοικητικής πραγματικότητας, που αναιρεί την ίδια την ταυτότητα της εξαρτώμενη λειτουργικά από το κεντρικό Κράτος και την Περιφέρεια, εστίασε ότι λειτουργώντας σε αυτό το δύσκαμπτο πλαίσιο, ο Δήμος κατορθώνει, παραταύτα, να εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους για να δρομολογεί τις σχολικές του παρεμβάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών στους σχολικούς αύλειους χώρους προκειμένου τις ώρες μη λειτουργίας των σχολείων να μπορούν να λειτουργούν ως χώροι άθλησης των γειτονιών, η φύλαξη των σχολικών μονάδων, η πρόληψη της παιδικής υγείας με εμβολιαστικές παρεμβάσεις και άλλες προληπτικές εξετάσεις, η εμπέδωση των νέων τεχνολογιών αλλά και της αξίας του Βιβλίου και της Βιβλιοθήκης ως ανυπέρβλητης και διαχρονικής, βρίσκονται στις προτεραιότητες της Διοίκησης.

«Θέλουμε σχολεία ασφαλή και τους προαύλιους χώρους τους ασφαλείς και ανοικτούς, στη διάθεση των νέων της πόλης μας και μετά το πέρας της σχολικής βάρδιας για άθληση και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι ενέργειές μας για εξασφάλιση προσωπικού για φύλαξη των σχολικών μονάδων» επεσήμανε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.
Οι εργασίες της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου που έχουν αποπερατωθεί ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις έχουν ως εξής:
Προμήθεια υλικών και εργασίες επισκευής των κλιματιστικών μονάδων, προμήθεια και εγκατάσταση κλιματιστικών μηχανημάτων σε σύνολο σχολείων.
Προμήθεια και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων σε σύνολο σχολείων.
Εργασίες ελαιοχρωματισμού εσωτερικών σχολικών χώρων σε σύνολο Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.
Συντήρηση και επισκευή στις πέργκολες και στα παγκάκια, προμήθεια και εγκατάσταση φυσικού αερίου και υλικών περίφραξης στο 3ο και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο.
Προμήθεια ηχητικής εγκατάστασης στο 18ο Νηπιαγωγείο και στο 18ο Δημοτικό Σχολείο.
Προμήθεια φωτοτυπικού στο 13ο Δημοτικό Σχολείο.
Εγκατάσταση συστήματος θυροτηλεφώνου με οπτική ένδειξη. Προμήθεια και αντικατάσταση κουφωμάτων και κλειδαριάς στο 15ο Δημοτικό Σχολείο.
Προμήθεια έγχρωμου πολυμηχανήματος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.
Tοποθέτηση κουρτινών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.
Αποκατάσταση στέγης προκατασκευασμένων αιθουσών, τοποθέτηση σκαλοπατιών, κεκλιμένων ραμπών και στεγανωτικής μεμβράνης στην ταράτσα αίθουσας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο.
Επισκευή και συντήρηση γηπέδου μπάσκετ, πορτών και παραθύρων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Εγκατάσταση ελαστικού δαπέδου στο 16ο Νηπιαγωγείο.
Ηλεκτρολογικές εργασίες στο 13ο Νηπιαγωγείο.
Τοποθέτηση κονσερτίνας στην ταράτσα 10ου Νηπιαγωγείου.
Εγκατάσταση συστήματος θυροτηλεφώνου, κουρτινών και σιδηροδρόμου στο 9ο Νηπιαγωγείο.
Καλωσορίζοντας τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων της πόλης, παλιούς και νέους, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ελένη Βλάχου Σταματάκη, έθεσε ως προτεραιότητα του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου τα σχολεία ως χώρους «ασφαλείς φωλιές» για τα παιδιά.
«Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ενώ η χρηματοδότηση έχει σταματήσει στο μείον 60% από ΣΑΤΑ και ΚΑΠ, Διοίκηση του Γιώργου Πατούλη, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει θεσπίσει ποσοστό από φόρους ηλεκτροδοτούμενων χώρων ώστε τα σχολεία μας να είναι φροντισμένα και παράδειγμα προς μίμηση, χωρίς να είναι υπερβολή να πω, ακόμα και πανελλαδικά» ανέφερε η κ. Βλάχου.
Παρόντeς στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλής, ο Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δημήτρης Σμυρνής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου.
                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου