Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Νέα ανακοίνωση της ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ κατά του προέδρου της ΚΕΔΕ!

Συνεχίζεται η «κόντρα» μεταξύ ΚΟΒ Αμαρουσίου της ΚΚΕ και του δημάρχου Αμαρουσίου σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Καθαριότητα δήμων.
Στη νέα ανακοίνωσή της ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ σημειώνει:
Με επίθεση στο ΚΚΕ και τους απεργούς συμβασιούχους συνεχίζει, σε «απάντησή» του (που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου!) ο κ. Πατούλης, τον δρόμο του ξεφτισμένου αντικομμουνισμού, δρόμο που συνηθίζουν να παίρνουν όσοι, ταγοί του εκμεταλλευτικού συστήματος, δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα, σε όσους συμπαραστέκονται στους αγώνες των εργαζομένων.
Θυμίζουμε τις δηλώσεις του: 
«Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από σήμερα καθιστούν επιτακτική την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους… Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, που αναζητά κομματικά παράσημα να παίζει στην πλάτη των πολιτών παιχνίδια κομματικής πειθαρχίας… Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε… να εμποδίζονται υδροφόρες του Δήμου σε συνθήκες καύσωνα να κάνουν το αυτονόητο…».
Δηλώσεις, θλιβερός απόηχος παρόμοιων δηλώσεων, που επαναλαμβάνονται κάθε φορά που οι εργαζόμενοι διεκδικούν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους και που αποβλέπουν στην ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, με στόχο να συκοφαντηθούν οι εργαζόμενοι και να αναγκαστούν να σταματήσουν την απεργία.
Φυσικά  άλλη είναι η αλήθεια και τη γνωρίζει ο κ. Πατούλης!

Γνωρίζει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους συμβασιούχους, συνεπώς, αφού οι συμβασιούχοι απεργούσαν, φυσικό ήταν να μην μπορούν να λειτουργήσουν και η υπηρεσία καθαριότητας και η υπηρεσία πρασίνου.
Την απεργία ήθελε να σπάσει!
Πέρα από τις στρεψοδικίες λοιπόν (ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ) και τις κορόνες του τύπου: «στόχος και προτεραιότητά μας είναι: 
Να διασφαλίσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση», ας απαντήσει:  
Συμφωνεί ότι η αποκομιδή και η διαχείριση, γενικότερα, των απορριμμάτων πρέπει να σχεδιάζεται και να υλοποιείται από φορείς του δημόσιου τομέα, με ουσιαστική χρηματοδότηση από κεντρικούς δημόσιους πόρους, με μόνιμο προσωπικό, χωρίς εργολάβους και ιδιώτες, χωρίς χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών;
Και αν κάποιες ανέξοδες δηλώσεις του ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δεν είναι «έπεα πτερόεντα», στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεών του, γιατί δεν βγαίνει να συμφωνήσει ανοιχτά με τη θέση των εργαζομένων για κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης;
Ρητορικές οι ερωτήσεις αφού γνωρίζουμε καλά ότι ουσιαστικές απαντήσεις δεν πρόκειται να δοθούν. 
Γιατί και στα νοσοκομεία και τους παιδικούς σταθμούς και στο κέντρο της πόλης και τις λαϊκές αγορές και όπου αλλού υπήρξε πρόβλημα δημόσιας υγείας οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν. 
Για αυτό άλλωστε οι κάτοικοι του Μαρουσιού συμπαραστάθηκαν όλες αυτές τις μέρες στον αγώνα τους και θα συμπαρασταθούν, όταν χρειαστεί και πάλι να δώσουν τη μάχη, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου