Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Η Διοίκηση Πατούλη διαχρονικά στηρίζει τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ , όπου σχολιάζει τη στάση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη απέναντι στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ για το ζήτημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, ο Γ. Πατούλης, τόσο ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, όσο και ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, διαχρονικά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους Δήμους.
Ως Δήμαρχος Αμαρουσίου εξασφάλισε το 2009 μόνιμη δουλειά και εισόδημα σε εκατοντάδες εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου, που ως τότε  εργάζονταν με διάφορες μορφές συμβάσεων και ουσιαστικά, σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας. 
Ενώ πρωτοστάτησε στη συνέχεια σε κινητοποιήσεις για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στις κοινωνικές δομές των Δήμων αλλά και ενάντια στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.
Δεύτερον, ο Γ. Πατούλης ποτέ δεν καταφέρθηκε εναντίον του ΚΚΕ, το οποίο τιμά και για τους αγώνες του και για την ιστορία του. Και η ιστορία αυτή δεν συνάδει με τις τακτικές συγκεκριμένων συνδικαλιστών, οι οποίο με τη συμπεριφορά και τις πρακτικές τους στρέφουν την κοινωνία απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων.

Τρίτον, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος. 
Αντίπαλος δεν είναι οι Δήμαρχοι και οι πολίτες, αλλά η Κυβέρνηση που προωθεί μια πολιτική που βλάπτει μακροπρόθεσμα, τόσο τους εργαζόμενους στους Δήμους, όσο και τον ίδιο το θεσμό. 
Η υπεύθυνη στάση που επέδειξε η ΠΟΕ- ΟΤΑ τις προηγούμενες ημέρες με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα. 
Κανένας δεν έχει δικαίωμα με την ανεύθυνη στάση του να στρέψει τις τοπικές κοινωνίες, απέναντι στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. 
Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνει με τους πολίτες απέναντι.
Με την ενότητα των αιρετών διοικήσεων των Δήμων και των εργαζομένων και με την «καθαρή συμμαχία» που θα χτίσουμε μαζί με τους πολίτες, θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου