Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Μάθανε ότι τον «παίρνουμε» με ...υπερηφάνεια, πλακώσαν & οι Dickasso !!!

Γεμίζουν την Αθήνα με πέη γιατί όπως διαλαλούν,
 η κατάσταση στην Αθήνα είναι για ... π**τσο!
Το θέμα το δανείστηκα από το «lifo.gr». 
Η συντάκτρια του κειμένου Μερόπη Κοκκίνη στον πρόλογό της αναφέρει ότι την 1η φορά που είδε τα πέη των Dickasso ήταν στο newsfeed του facebook της, σε μια ανάρτηση που έκανε μία κολλητή της, όπου εγραφε: 
«Ανακάλυψα αυτόν τον φοβερό graffiti artist. Λέγεται Dickasso. Ζωγραφίζει μόνο πέη στην Αθήνα.» 
Από κάτω είχε τη φωτογραφία μιας μπανάνας τύπου Γουόρχολ εν είδει σκίτσου μέσα από την οποία βγαίνει ένα πέος
Η Μερόπη Κοκκίνη γέλασε αντανακλαστικά & με το όνομα αλλά & με το σχέδιο, και άρχισε να ψάχνει μανιακά για περισσότερες πληροφορίες. Και βρήκε... 
Αρκετοί φίλοι της υπέδειξαν τα διάφορα σημεία στα οποία είχαν δει τεράστια πέη ζωγραφισμένα πάνω σε τοίχους σε όλη την Αθήνα και έναν λογαριασμό στο instagram (dickasso) μέσα στον οποίο αναρτούνται όλα τα σημεία που έχουν επέμβει οι Dickasso.  
Πρόκειται, όπως έμαθε αργότερα σε επικοινωνία που κατάφερε να έχει μαζί τους, για δυο άτομα. 
«Είμαστε φίλοι από το Γυμνάσιο, της είπαν και το πρότζεκτ Dickasso το έχουμε ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία. Πιστεύω όλοι μας έχουμε σχεδιάσει ένα πέος στην έδρα της δασκάλας, στο τετράδιο ή στο θρανίο κάποιου φίλου μας επειδή το θεωρούσαμε αστείο. Πέρασε ο καιρός και εμείς συνεχίσαμε να κάνουμε το ίδιο αλλά όχι πια σε τετράδια». 
Και γιατί να ζωγραφίζει κανείς πέη στους τοίχους της πόλης τους ρωτησε. 
«Κυρίως θέλουμε να χαρίσουμε ένα ηλίθιο χαμόγελο σε όσους το βρίσκουν τόσο αστείο όσο εμείς. Όμως συγχρόνως θέλουμε να εκνευρίσουμε τους μίζερους ανθρώπους χωρίς χιούμορ που ενοχλούνται και προσβάλλονται με το παραμικρό, δεν καταλαβαίνουν τη μαγεία του πρότζεκτ μας και το βρίσκουν χυδαίο, αηδιαστικό, προκλητικό, σεξιστικό», λένε αυθάδικα.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και μεγαλοπρεπή πέη των Dickasso είναι ζωγραφισμένο πάνω στην δεξαμενή της πρώην Αμεριάνικης Βάσης, στην Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος του σταθμού του μετρό στο Ελληνικό. Υπάρχουν όμως κι άλλα στη Γλυφάδα, 
στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, 
στο Μαρούσι και αλλού. 
«Έχουμε μια ιδιαίτερη αγάπη με τα rooftops, κυρίως για αυτό στο Zara Γλυφάδας μιας και είναι ένα σποτ που μας το σβήνουν συνέχεια. Τα μέρη τα επιλέγουμε με βάση το πόσο εύκολα γίνονται αντιληπτά από τους περαστικούς. 

Προτιμάμε τα ψηλότερα σημεία διότι είναι πιο επιβλητικά».  
Όμως δεν φοβούνται να ζωγραφίζουν υπερμεγέθη πέη σε ψηλά σημεία; 
Και επιπλέον δεν φοβούνται τις αρνητικές αντιδράσεις; 
«Οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι δεχόμαστε κυρίως αρνητικά σχόλια. Η αλήθεια είναι ότι αρκετός κόσμος μας στηρίζει, και γουστάρει αυτό που κάνουμε. Φυσικά, οι περισσότεροι ξαφνιάζονται από το μέγεθος και χαμογελάνε. Άλλοι αναρωτιούνται πως φτάσαμε εκεί πάνω, αν χρησιμοποιήσαμε σκάλες», απαντούν οι ίδιοι. 
Λένε πως θα ήθελαν να εκθέσουν τα έργα της σειράς  Dickasso σε κάποια γκαλερί. 
Είναι κάτι που έχουν βάλει ως μελλοντικό στόχο. 
«Αρκεί να βρούμε την κατάλληλη ευκαιρία & το κατάλληλο κοινό. Γενικά όμως η κατάσταση στην Αθήνα είναι για τον π**** & αυτός είναι ένας από τους λόγους που ξεκινήσαμε το πρότζεκτ».   
Και το μέγεθος φαίνεται ότι μετράει στην περίπτωση τους. 
«Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο ενοχλητικό. Επίσης, όταν είναι μεγάλο αποκλείεται να περάσεις από μπροστά και να μη το προσέξεις. Τα σχήματα, το στυλ και το μέγεθος προσαρμόζονται ανάλογα με το μέρος.», λένε οι καλλιτέχνες.   
                                                            
                                                      
                                                           www.facebook.com/dickasso/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου