Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Στη μάχη για το δικαίωμα στη μόνιμη & σταθερή δουλειά, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Τ.Α

        Καταλήψεις αμαξοστασίων, συνελεύσεις & συγκεντρώσεις
           «Στο πόδι» οι εργαζόμενοι και στο δήμο Αμαρουσίου
Αμεση αγωνιστική απάντηση δίνουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους με σειρά κινητοποιήσεων, με τα ταξικά συνδικάτα & τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους, ενάντια στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου 
που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων και την πληρωμή μισθών για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής μισθών που έχουν καταβληθεί.
Από προχθες νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι του κλάδου προχωρούν σε καταλήψεις αμαξοστασίων στους δήμους και άλλες αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα, ενώ την Πέμπτη 22/6 θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Στην Αττική, προχθες έγιναν καταλήψεις σε δεκάδες δήμους, μεταξύ άλλων σε Μαρούσι, Λυκόβρυση - Πεύκη, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Χαϊδάρι,  και αλλού.
Προχθές επίσης πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, από την ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δυνάμεις της ΔΑΣ και του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.
Δρομολογούνται χιλιάδες απολύσεις - Επιβεβαιώνεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός
Τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ακολούθησε η αντίδραση - ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία επιβεβαίωσε τον κυβερνητικό εμπαιγμό σε βάρος των συμβασιούχων αλλά και ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μιλά μόνο για πληρωμή των δεδουλευμένων και προτείνει στους δημάρχους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνει το υφιστάμενο αντιλαϊκό πλαίσιο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που θα προκαλέσουν οι απολύσεις.
Πρακτικά προτείνει στους δήμους να προχωρήσουν σε προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις...
Στο άκουσμα της απόφασης, τα ταξικά συνδικάτα κάλεσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο σε συνεδριάσεις και συσκέψεις τους συμβασιούχους και τις Επιτροπές Αγώνα, προκειμένου να δοθεί άμεση αγωνιστική απάντηση.
Την Κυριακή, σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ πήρε απόφαση για τις καταλήψεις και την απεργία, με αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ πρότεινε να γίνουν καταλήψεις τη Δευτέρα, απεργία την Τρίτη και να ακολουθήσει κλιμάκωση του αγώνα, σημειώνοντας την ανάγκη της άμεσης αγωνιστικής απάντησης, όπως και ότι οι κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό. Τελικά η πρότασή της δεν έγινε δεκτή.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ υιοθετεί τη θέση για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, θέση που έχουν αναδείξει τα ταξικά συνδικάτα, και η οποία πρόσφατα κατατέθηκε από αυτά και τις Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων με τη μορφή πρότασης νόμου στα κόμματα της Βουλής, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Προηγουμένως, είχε συνεδριάσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από πολλούς δήμους, προκειμένου να προγραμματίσουν τη συνέχεια της δράσης τους.
               Γενικός ξεσηκωμός - Καμία απόλυση συμβασιούχου!
Με το σύνθημα αυτό το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και την απεργία της Πέμπτης, με προσυγκέντρωση του Συνδικάτου στις 10:00  π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο (κρατικός μηχανισμός) κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό. Η απόφαση είναι σαφής όσο και αν σπέρνουν τον εφησυχασμό διάφορα συμφέροντα και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δεσμεύεται μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις 2μήνων, απολύοντας τους συναδέλφους συμβασιούχους (...) Ηδη η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θεωρεί τους δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους "δικαιωμένους" (...) Κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!
Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν πρόθυμο δήμαρχο τη Δευτέρα να κάνει απολύσεις!
Καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ
Μπορεί σήμερα, για πρώτη φορά, υπό την πίεση του αγώνα μας να υιοθέτησε την πρόταση των Επιτροπών Αγώνα από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, αλλά αύριο μπορεί να τα διπλώσει και να ανακαλύψει πάλι φανταστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Εμείς σε τακτικισμούς για τις ημερομηνίες του αγώνα δεν συμμετέχουμε!
Αν και έχουμε ξεκάθαρη δημόσια θέση για τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνα, δίνουμε από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, με όλες μας τις δυνάμεις, τον αγώνα με καταλήψεις σε όλα τα αμαξοστάσια, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις στους δήμους και τις γειτονιές, παρεμβάσεις σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια.
(...) Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
(...) Η Παναττική Επιτροπή Αγώνα των Συμβασιούχων, οι Επιτροπές Αγώνα ανά δήμο και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους (...) Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά».
                                            ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr/story.do?id=9402654
                                      ============================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου