Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

«Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας»:Πλήθος πολιτών στην εκδήλωση «Προστάτεψε τη γονιμότητά σου»

Η πρόληψη σημαντικός παράγοντας για την προστασία της γονιμότητας, επεσήμαναν οι ειδικοί επιστήμονες
Στους  επιβαρυντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα στα ζευγάρια, αλλά και στις μέτρα πρόληψης και προστασίας της αναφέρθηκαν οι ειδικοί επιστήμονες στην ενημερωτική εκδήλωση που διεξήχθη στο Δήμο Αμαρουσίου, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας».
Την  εκδήλωση με θέμα «Προστάτεψε τη γονιμότητά σου», διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου και η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Η αναπαραγωγική ηλικία, η σωστή διατροφή, η καλή υγιεινή του γεννητικού συστήματος και της υγείας γενικότερα είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα επεσήμαναν οι εξειδικευμένοι, παρέχοντας επίσης την καθοδήγησή τους για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση επεσήμανε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας πρέπει να είναι η αφορμή για την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Πολιτεία, που θα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα και θα ενθαρρύνουν τα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.

Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε αγαστή συνεργασία με τη επιστημονική κοινότητα για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στη χώρα μας. 
«Στην πόλη μας βρίσκονται οι πιο σύγχρονες ιδιωτικές μονάδες υγείας, στελεχωμένες από τους πιο ικανούς επιστήμονες που διαθέτει σήμερα η χώρα μας. Το Μαρούσι μπορεί να γίνει η πόλη που θα προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, 12 μήνες το χρόνο. Είναι η δική μας αναπτυξιακή προσέγγιση, η δική μας πρόταση εξωστρέφειας, με στόχο το Μαρούσι να καθιερωθεί σε Παγκόσμιο κέντρο Τουρισμού Υγείας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.  
Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής κ. Ευγένιος Κουμαντάκης και ο Δρ. Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Δ/ντής Κλινική Γένεσις Αθηνών, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής  Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Πάντος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου