Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Στις 9:00 μ.μ. στo θερινό cine «Μίμης Φωτόπουλος», η επίσημη 1η προβολή της ταινίας «ΞΑ ΜΟΥ»

Από Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, ώρα έναρξης 21:00 και 22:45
Μετά τη θερμή υποδοχή της ταινίας «Ξα Μου», στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, την προβολή της στο 27ο Palm Springs International Film Festival, και ενώ ταξιδεύει στην Αμερική για το 11ο Los Angeles Greek Film Festival, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Κλειώς Φανουράκη, κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος» (Αγ. Κωνσταντίνου 42),  υποδέχεται την επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας «ΞΑ ΜΟΥ», από την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017. 
▲Η ταινία θα προβάλλεται στις 21:00 και στις 22:45.
Γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στην Κρήτη, το «Ξα Μου» συγκινεί μέσα από μία ζωντανή συνύπαρξη ηθοποιών και μη ηθοποιών: Γιώργος Χωραφάς, Λευτέρης Ελευθερίου, Σοφία Χιλλ, Άννα Φόνσου, Ζωή Χωραφά, Τατιάνα Καλαντζή, Νίκος Μπουσδούκος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάνος Πετράκης κ.ά. συναντούν πραγματικούς ντόπιους (αγρότες, αμπελουργούς, κτηνοτρόφους, τυροκόμους, ψαράδες) μέσα από μια αισιόδοξη ιστορία μυθοπλασίας με στοιχεία ηθογραφίας σε σενάριο Κλειώς Φανουράκη.
►Παίζουν ακόμη: 
Γιώργης Σμπώκος, Καλλιρόη Καραμάνου, Τατιάνα Καλαντζή, Γιώργης Μανωλάκης, Άγγελος Χιλλ, Δημήτρης Τσουπέη, Αντώνης Ορφανός, Ευγενία Σμπώκου, Αριστείδης Φραγκιαδάκης. 
●Σενάριο-Σκηνοθεσία: Kλειώ Φανουράκη, 
►Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θωμάς Βαρβίας 
●Moντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, 
►Μιξάζ: Kώστας Βαρυμποπιώτης 
●Hχοληψία: Γιάννης Αντύπας, 
▲Μουσική (κατά αλφαβητική σειρά): Mάρω Θεοδωράκη, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Γιώργης Μανωλάκης, Επιμέλεια κοστουμιών& styling: Ρενάτα Μαστοράκη, Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Σκιαδόπουλος Παραγωγή: Amusic Freeater.
Λίγα λόγια για την ταινία:
Η απάντηση του Τζώνη στην ξαφνική απόλυσή του από διευθυντής ξενοδοχείου, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι το να φτιάξει κι αυτός το δικό του σπήλαιο. 
Από τη γυναίκα και τα παιδιά του όμως ως τους τυχαίους συνοδοιπόρους του στην Κρήτη, θα παρακινηθεί σε ανοίκεια, απρόοπτα και αναζωογονητικά βιώματα κοντά στη γη και τη φύση που ίσως τον φέρουν αντιμέτωπο με την ίδια τη δύναμη και τη θέληση του εαυτού του, με την «εξά» του και με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και δεν τα βλέπουμε.
Με την κρητική γη ν΄αποτελεί όχι απλώς πεδίο δράσης αλλά οργανικό κομμάτι της ταινίας και φέρνοντας στο μυαλό την «αλληγορία του σπηλαίου» του Πλάτωνα, το «ΞΑ ΜΟΥ» δεν είναι μια ταινία για την ελληνική κρίση. Είναι μια αισιόδοξη ταινία για όλες τις κρίσεις, εκείνες που καταρρίπτουν τις σταθερές και μας αναγκάζουν να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τη γη… και τον κόσμο γύρω μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου