Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Δεκάδες πολίτες προσέλκυσε η διάλεξη:«Ο ρόλος της Αγιουρβέδα στην Ολιστική Ιατρική»

Στο πλαίσιο των διαλέξεων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου ήταν για μια ακόμη φορά αξιοσημείωτη η ανταπόκριση των πολιτών, αφού ο   Δρ. Νικόλαος Κωστόπουλος ανέπτυξε το θέμα: «Ο ρόλος της Αγιουρβέδα στην Ολιστική Ιατρική».
Η ισορροπία της ενεργείας , των αισθήσεων και του νου δημιουργούν μια υγιή ζωή.
Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, η Ολιστική Ιατρική σε συνεργασία με την μοντέρνα Ιατρική δίνουν μια νέα διάσταση στη θεραπεία των ασθενών και στην διάγνωση.
Είναι η «επιστήμη της υγιεινής ζωής και της μακροζωίας» τόνισε χαρακτηριστικά, που αντιμετωπίζει το νου, το σώμα και το πνεύμα ως ένα ενιαίο σύνολο (ολιστικά) και βασίζεται στην εγγενή ικανότητα του ανθρώπινου οργανισμού να αναζωογονείται, να ανανεώνεται, να αυτοθεραπεύεται και να αποκαθιστά τη φυσική του ισορροπία. 

Επίσης, ήταν η πρώτη που αναγνώρισε την έννοια της ξεχωριστής βιολογικής ιδιοσυγκρασίας του κάθε ανθρώπου, συμπλήρωσε ο κ. Κωστόπουλος.
Από την άλλη πλευρά όπως είπε ή Ayurveda λειτουργεί με τη φιλοσοφική της Αρχή – που είχε εκφραστεί και από τον πατέρα της σύγχρονης ιατρικής Αρχαίο Έλληνα Ιπποκράτη «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία», χρησιμοποιώντας ιατρικά βότανα, θεραπευτικά έλαια, μασάζ, πρακτικές γιόγκα και διαλογισμού, μαζί με προτάσεις συμβατής με την ατομική ιδιοσυγκρασία διατροφής και συμβουλές για ένα τρόπο ζωής με ηθικές Αρχές, σε αρμονία με τη φύση.
Στόχος της είναι η υγιεινή διαβίωση και η μακροζωία σε συνδυασμό με την πνευματική εξέλιξη και ευτυχία, κατέληξε ο κ. Κωστόπουλος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου