Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η Μαίρη Διακολιού ...Για την Επιτροπή Διαβούλευσης

Η εξασφάλιση της κοινωνικής συμμετοχής είναι Δημοκρατία
Την Πέμπτη 16-3-2017 στις 10.00 π.μ. ορίστηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης  για τη συζήτηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.
Αποτελεί υποβάθμιση του θεσμού της Διαβούλευσης και μόνο το ότι οι συνεδριάσεις της ορίζονται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, ενώ απευθύνεται σε φορείς,  κατοίκους και πολιτικούς παράγοντες της πόλης, σε ανθρώπους, δηλαδή, που κατά κανόνα είναι εργαζόμενοι και οικογενειάρχες, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν το πρόγραμμά τους για να καταφέρουν να παρευρεθούν.
Το συγκεκριμένο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όμως, αποτελεί καίριο ζήτημα της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών και θα έπρεπε η Διοίκηση να δείξει ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία, διευκολύνοντας τη συμμετοχή όσο δυνατόν περισσότερων, αντί το αντίθετο.
Αντ’ αυτού όμως, η διοίκηση του Δήμου επέλεξε να αποστείλει ένα ογκώδες υλικό, άνω των 200 σελίδων, 
(που είναι το μισό απ’ όσα θα όφειλε να είχε στείλει) 
μόλις μία εβδομάδα προ της συνεδρίασης, καθιστώντας απαγορευτική τη μελέτη του, ενώ όρισε -κατά την προσφιλή της συνήθεια- την συνεδρίαση σε εργάσιμη ημέρα και ώρα.
Την Πέμπτη 16-3-2017 η συνεδρίαση στάθηκε αδύνατο να γίνει, λόγω έλλειψης απαρτίας και ορίσθηκε μετ’ αναβολή συζήτηση τη Δευτέρα 20-3-2017 στις 9.30 πμ, ήτοι πάλι εργάσιμη ημέρα και ώρα.

Η αιτιολογία που δόθηκε ήταν ότι η καθηγητική ομάδα (που αμείβεται για την εργασία της) αδυνατούσε να προσέλθει σε άλλο χρόνο, πράγμα που γεννά απορίες σχετικά με το ποια είναι η προτεραιότητα της Διοίκησης: 
Η εξυπηρέτηση του (καθ’ όλα σεβαστού) προγράμματος της καθηγητικής ομάδας που η παρουσία της στη διαβούλευση αποτελεί μέρος των αμειβόμενων καθηκόντων της, ή των Μαρουσιωτών που πρέπει να διευκολύνονται στην έκφραση της άποψής τους;
                                                                           Για το ΔΣ
Παράλληλα, το ΔΣ που εθιμικά εδώ και χρόνια συγκαλείται τις Τρίτες και εκτάκτως τις Πέμπτες, για πρώτη φορά και εντελώς απροειδοποίητα, ορίστηκε Δευτέρα 20/3/2017, με ημερήσια διάταξη που περιλαμβάνει και κάποια ιδιαίτερα σοβαρά θέματα.
Με λίγα λόγια, τη Δευτέρα 20/3/2017 η δημοτική αρχή απαιτεί από τους εργαζόμενους και οικογενειάρχες δημοτικούς συμβούλους, κατοίκους, εκπροσώπους φορέων να διαθέσουν ολόκληρη την εργάσιμη ημέρα τους  στα  δημοτικά θέματα χωρίς να τους έχει προειδοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο γι αυτό.
                                                                              Μαίρη Διακολιού
                                                   Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
                                                                                       Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου