Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Με 50 βιβλία της Γεωργικής Βιβλιοθήκης, η «4η Επιστημονική Συνάντηση για τις τοπικές & γηγενείς ποικιλίες»

Σε συνεργασία με το ΙΓΕ, την Παρασκευή 10 Μαρτίου, οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» μετέφεραν 50 βιβλία της Γεωργικής Βιβλιοθήκης τα οποία είχαν αναφορές σε ελληνικές τοπικές ποικιλίες προηγούμενων ετών στην «4η Επιστημονική Συνάντηση για τις τοπικές και γηγενείς ποικιλίες» που διεξήχθη στο «Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».
Το μεγαλύτερο μέρος των βιβλίων αυτών προέρχονταν από το παράρτημα του γεωργικού δελτίου της «Ελληνικής Γεωργικής Εταιρίας».
Σε αυτήν την Επιστημονική Συνάντηση εγινε προσπάθεια να αναδειχτούν νέες προσεγγίσεις, τα χαρακτηριστικά και οι πολλαπλές δυνατότητες τους.

Οι τοπικές και γηγενείς ποικιλίες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της αγροτικής βιοποικιλότητας που αντιμετωπίζει όμως σε πολλές περιπτώσεις τον κίνδυνο της εξαφάνισης. 
Πολύ σπάνια καλλιεργούνται πια τοπικές ποικιλίες σιτηρών, φακής και ρεβιθιού. 
Αξίζουν λοιπόν της προσοχής μας και από τα Πανεπιστήμια και την κοινωνία. 
Η «4η Επιστημονική Συνάντηση» διερεύνησε μέσα από εισηγήσεις ειδικών ερευνητών πρώτα από όλα τις ιστορικές τους καταβολές και παρουσίασε τα αποτελέσματα, ίσως της πιο παλιάς, εξερευνητικής αποστολής στην Ελλάδα και την έννοια του «τοπικού» στην έρευνα του αγροδιατροφικού συστήματος, επιδιώκοντας να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενεργοποίηση των υπεύθυνων φορέων ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση των τοπικών και γηγενών ποικιλιών και του πολιτιστικού φορτίου που φέρουν.
ΠΗΓΗ:www.facebook.com/%CE%9F%CE%B9-%CE%A6%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%94%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%8D-295870453807445/?ref=page_internal


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου