Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

«Fair Play» την Τετάρτη στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης


Tην τσέχικη ταινία «Fair Play» της Andrea Sedláčková, παραγωγής 2014, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με τη στήριξη της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
Η ταινία μας μεταφέρει στην Τσεχοσλοβακία της δεκαετίας του ΄80.
Η νεαρή σπρίντερ Άννα γίνεται μέλος του Κέντρου Πρωταθλητών.
Η μητέρα της και ο προπονητής της ελπίζουν ότι θα πετύχει τα όρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τη μόνη απόδρασή της από τον κόσμο της σκληρής αθλητικής άσκησης αποτελεί η ερωτική σχέση της με τον Τόμας.
Στην Άννα αρχίζουν να χορηγούνται, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, αναβολικά στεροειδή. Η αθλητική απόδοσή της αυξάνεται, παράλληλα όμως εμφανίζονται και προβλήματα υγείας. Η Άννα μαθαίνει την αλήθεια για τα σκευάσματα και παρόλο που έτσι βάζει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αποφασισμένη να συνεχίζει να προπονείται χωρίς αυτά.
Η μητέρα της όμως ελπίζει ότι η Άννα θα εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να φύγει από το «σιδηρούν παραπέτασμα» και να μεταναστεύσει, οπότε και αποφασίζει να της δίνει τα αναβολικά κρυφά, προσποιούμενη ότι πρόκειται για αβλαβείς βιταμίνες.
►Σενάριο - Σκηνοθεσία: Karin Babinská
►Παίζουν: Vica Kerekes, Richard Krajčo, Vanda Hybnerová, David Novotný, Lenka Vlasáková, Jakub Prachař κ.ά.
►Διάρκεια: 100’
►Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου