Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Μαίρη Διακολιού:Όχι στην υποβάθμιση της ζωής των Μαρουσιωτών


Την εκδίκαση της αίτησης αναστολής που κατέθεσαν οι κ.κ. Γαρδέλης, Πάντος, Πιτταρας, κατά της συνέχισης των οικοδομικών εργασιών ανέγερσης κτιρίου γραφείων στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, παρακολούθησε την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού 
Από το ΔΣ του Συλλόγου Παραδείσου παρέστησαν οι κυρίες Προεστάκη & Κουφοπούλου και από τον σύλλογο Αγ. Φιλοθέης η κα Βερνάρδου.
Παρέμβαση υπέρ της συνέχισης των εργασιών άσκησε η επενδύτρια εταιρεία "ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ ΑΕ" και το ΤΑΙΠΕΔ,  που διενήργησε τη σκάνδαλωδη αγοραπωλησία.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, πέραν των νομικών θεμάτων,  τεκμηριώθηκε η βλάβη των κατοίκων από την ανέγερση του κτιρίου,  κυρίως αναφορικά με την οικιστική, περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση της γειτονιάς του Αγ. Θωμά και των γύρω περιοχών.
Ενδιαφέρουσα ήταν η υπερασπιστική γραμμή του ΤΑΙΠΕΔ που επικαλέσθηκε παραδοχή εκ μέρους της ΥΔΟΜ Αμαρουσίου της δυνατότητας δόμησης των ΧΕΥ προ της Υπουργικής Απόφασης Ταγαρά (που μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι εκείνη πρώτη καθιέρωσε χρήσεις γενικής κατοικίας και όρους δόμησης στους χώρους των ΧΕΥ).
Δηλώνω τη συμπαράστασή μου στην προσπάθεια να εμποδιστεί η συνέχιση της υποβάθμισης της καθημερινότητας των Μαρουσιωτών κυρίως του Αγ. Θωμά, της Αγ. Φιλοθέης, του Παραδείσου και του Πολυδρόσου,  αλλά και σε κάθε ατομική και συλλογική προσπάθεια ενεργών πολιτών που έχει στόχο τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                      Μαίρη Διακολιού
                                             Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
                                                                               Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου