Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

«Ζεστές Ιστορίες για το Χειμώνα & τα Χριστούγεννα» αύριο στο «Ιδιόμελο»


Μικροί και μεγάλοι, ελάτε μαζί μας στο Ιδιόμελο, στις 7 του Γενάρη, σε ένα ταξίδι με ιστορίες και μουσικές.
Τέσσερα λαϊκά παραμύθια και μια νεότερη ιστορία θα μας ταξιδέψουν σε μέρη μακρινά, που το χιόνι είναι αφράτο και το κρύο τσουχτερό.
Όμως μη φοβάστε, οι ιστορίες ζεσταίνουν την ψυχή!
Στο ταξίδι μας θα συναντήσουμε καλικάντζαρους, παγωμένα ποτάμια, τη γρια-Μπεφάνα από την Ιταλία που μοιράζει δώρα στα παιδιά, 7 μητέρες και 6 κόρες θα μας φιλοξενήσουν κάπου στη Νορβηγία και όταν φτάσουμε στη Σκωτία …θα βοηθήσουμε μια βασίλισσα να απαλλαγεί από το κρύο που σκεπάζει την καρδιά της και ολόκληρο το βασίλειό της.
Στο τέλος…
 κάπου προς την Μέση Ανατολή θα συναντήσουμε και τον Νασρουντίν Χότζα, που καβαλάει το γαϊδούρι του ανάποδα και δίνει πάντα τις καλύτερες συμβουλές.
Μία παράσταση για όλη την οικογένεια!
Ένα προσεκτικά διαλεγμένο πρόγραμμα με ιστορίες και μουσικές που θα σας κάνουν να γελάσετε, να προβληματιστείτε, να συγκινηθείτε και κυρίως να νιώσετε την ζεστασιά που φέρνει στις καρδιές  η ζωντανή αφήγηση των παραμυθιών!
Σε αρμονία με το πνεύμα των Χριστουγέννων μαζευόμαστε όλοι μαζί να ακούσουμε τέσσερα λαϊκά παραμύθια και μία νεότερη ιστορία, που θα συνοδεύονται από όργανα όπως το βιολοντσέλο, το ακορντεόν, το ούτι και η πολίτικη λύρα. Οι μουσικές που θα ακούσουμε είναι διασκευασμένα τραγούδια από τις παραδόσεις των χωρών που προέρχονται τα παραμύθια.
Μέσα από τις ιστορίες, θα δούμε με την φαντασία μας εικόνες από μαγικούς τόπους και θα μάθουμε πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να συγχωρούμε και να βοηθούμε ο ένας τον άλλο, να δράττουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά μας, να μπορούμε να δούμε τα πράγματα από πολλές οπτικές, και να μην ξεχνάμε να τιμούμε μέσα μας τις περασμένες γενιές.
Οδηγοί στο ταξίδι μας είναι η Έλλη Γιαννάκη, η Έλσα Κούντιγκ και ο Δημήτρης Κούρτης. Η Έλλη η Έλσα και ο Δημήτρης συνεργάζονται εδώ και κάποια χρόνια σχεδιάζοντας και υλοποιώντας παραστάσεις αφήγησης, γράφοντας παραμύθια και εμπλουτίζοντάς τα με μουσικές. Ή Έλλη και η Έλσα είναι αφηγήτριες και μουσικοπαιδαγωγοί με εμπειρία στην διδασκαλία και την εμψύχωση ομάδων (Εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού, παιδική διαπολιτισμική χορωδία Polyphonica, συνεργασίες με ομάδες όπως η παιδική χορωδία Rosarte και το Caravan Project). O Δημήτρης είναι κοινωνιολόγος και μουσικός με μεγάλο πάθος για τις ιστορίες.
Τις «Ζεστές Ιστορίες για το Χειμώνα & τα Χριστούγεννα»αφηγείται η Έλλη Γιαννάκη ενώ στην μουσική συνοδεία είναι η Έλσα Κούντιγκ και ο Δημήτρης Κούρτης.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 50’ χωρίς διάλειμμα.
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», 
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου, 
Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Έναρξη: 7.00
Είσοδος: 7 ευρώ
Πληροφορίες – κρατήσεις:  210 6817042, 2108050869


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου