Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Προκήρυξη της 18ης Biennale 2017

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ενίσχυση και ανάδειξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προσκαλεί τους νέους καλλιτέχνες της χώρας μας, ηλικίας 18 μέχρι 34 ετών (να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1982), να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη 18η Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.
Θέμα: Προκήρυξη της 18ης Biennale 2017

Αλέξης Τσίπρας:«VIVA LA RIVOLUTION CAPITALISTA» !!!




Επιμένει η «ΕΝΟΤΗΤΑ»:Εξ αιτίας ολιγωρίας & άστοχων ενεργειών του «συστήματος Πατούλη», η απώλεια της δομής!

Νο 2 :Αποκλειστική ευθύνη Πατούλη, η απώλεια της δομής Κ.Δ.ΑΠ - Μ.Ε.Α για το Μαρούσι
Χρειάστηκαν δύο ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του κ. Πατούλη για να πληροφορηθούν όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας πως η δομή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) δε θα λειτουργήσει φέτος στο Δήμο Αμαρουσίου.
Για τη 2η μάλιστα ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της κ. Ελένης Λέκκα, προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α.), διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το εάν συντάχθηκε από την ίδια καθώς είναι εμφανές πως δεν ταιριάζει στο ύφος της, ούτε στα λεγόμενά της, πριν από λίγες ημέρες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.
Οι συνήθεις αναφορές των συντακτών της τελευταίας ανακοίνωσης, περί κομματικών κινήτρων του δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας κ. Πέτρου Κούκουζα και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί έχουν μοναδικό και σαφή σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους αναγνώστες από τα αναμφισβήτητα γεγονότα :

Προεδρείο 36ου Συνεδρίου Α.Δ.Ε.Δ.Υ:Ολοι αύριο στην Απεργία!

Αύριο η Πανεργατική Απεργία: Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη!

Συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε προκηρύσσοντας Απεργία στις 8 Δεκέμβρη & συμμετέχοντας στην Πανεργατική Απεργία & την Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει την 3η αξιολόγηση ποτίζοντας με το αίμα των εργαζομένων τα κέρδη εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών. 
Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ βρήκαν το χρήσιμο σύμμαχο για να ισοπεδώσουν εργασιακά δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία και κοινωνικές παροχές. 
Κυβέρνηση και κουαρτέτο κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού, διαπραγματεύονται ενάντια στα συμφέροντά μας.
Η ανάπτυξη που τάζουν δεν είναι εθνική υπόθεση. θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων. 
Αφορά αποκλειστικά τα συμφέροντα μιας χούφτας παράσιτων που θέλουν να δουν τα κέρδη τους να αβγατίζουν ξανά.
Ο κατήφορός τους δεν έχει τέρμα.

Στις 8:30 μ.μ. στο «ΣΠΙΡΤΟ» το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση»

Σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 σας προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε μαζί το ντοκιμαντέρ της Angelique Kourounis «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση»(Golden Dawn: A Personal Affair) σε παραγωγή της OmniaTV.

Αύριο στις 6:00 μ.μ. η Ημερίδα:«Ελληνοτουρκικές Σχέσεις: Ιστορία, Προκλήσεις & Προοπτικές σε ένα ασταθές Γεωπολιτικό Περιβάλλον»

Το νησί του ... RO !!!

Στις 6:30 μ.μ. η συζήτηση για το «Ελληνικό Δημόσιο Χρέος & τις Ευρωπαϊκές Εξελίξεις», στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Aegean College»

Η Κοινότητα Διαλόγου ΣύνΘεσις - Sinthesis.eu, σε συνεργασία με το Aegean Research Centre - ARC και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Ινστιτουτο Διεθνων Σχεσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 6:30 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα), συζήτηση με τίτλο:
«Ελληνικό Δημόσιο Χρέος και Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:
Christos Triantopoulos, Ερευνητής ΚΕΠΕ & Πρόεδρος Σύνθεσις
Antonios Masselos-Marselos, Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού στο Πρωθυπουργό
Nikos Lymouris, Συντονιστής Κέντρου Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο:
Ntinos Ritiniotis, Δημοσιογράφος - Πολιτικός Επιστήμονας

Αύριο στις 6:30 μ.μ. η εκδήλωση:«Διαδίκτυο: Μύθοι και Πραγματικότητα. Τι μέλλει γενέσθαι»

Στις 5:45 μ.μ το σεμινάριο «Η Αξία του Εθελοντισμού & της Προσφοράς»

Με αφορμή την «Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού»(Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου), ο «Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου» διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:
«Η Αξία του Εθελοντισμού & της Προσφοράς», διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 5:45 μ.μ, στα γραφεία του Ομίλου μας Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.
Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς, όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερό του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό, είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα. 
Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών, που εμπλέκονται σε φορείς ή οργανώσεις.
Ο εθελοντισμός τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει πάρει μια πιο οργανωμένη μορφή. 
Χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της παρουσίας είναι η αύξηση του αριθμού οργανώσεων, η υποστήριξη οργανώσεων καθώς και η αφύπνιση του επιστημονικού ενδιαφέροντος για το θέμα. 

Στις 4:45 μ.μ. το επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:«Πράκτορες του Πλανήτη, Αποστολή: Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της υποστήριξης των προγραμμάτων με θεματολογία σχετική με τη διαχείριση των απορριμμάτων σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πράκτορες του Πλανήτη» διοργανώνει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών με θέμα:«Πράκτορες του Πλανήτη, Αποστολή: Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια». 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  σήμερα  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Μαραθωνοδρόμου 54 τηλ. 210 80 52 552) και ώρες 4:45 μ.μ. - 8:00 μ.μ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
4:45 μ.μ. - 5:00 μ.μ. Προσέλευση
5:00 μ.μ. - 5:15 μ.μ. Η διαχείριση απορριμμάτων στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 
Δημήτριος Γκότζος, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας.
5:15 μ.μ. - 8:00 μ.μ. 
Βιωματικό εργαστήριο: 
«Πράκτορες του Πλανήτη: Αποστολή: Σώστε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια». 

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου οι εκλογές στο Συλλογο Γονέων Λυκείου Μελισσίων

«Το παιχνίδι & ο ρόλος του, στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών», στις 6:30 μ.μ. στο 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων

Στις 7, 8 & 9 Δεκεμβρίου «Τo Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι της Αγάπης»

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ελένη Λέκκα:«Με λάσπη, κακοήθεια & εμπάθεια διαστρεβλώνει την αλήθεια ο Π. Κούκουζας»

Η απάντηση της προέδρου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α στα δημοσιεύματα
Από το 2008 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη εξασφαλίσαμε με δικές του ενέργειες τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία δομής ΚΔΑΠ - ΜΕΑ στον Δήμο Αμαρουσίου.
Η δομή λειτουργούσε απόλυτα νόμιμα σε ένα κτίριο που είναι χαρακτηρισμένο ολυμπιακό.
Δεν είναι ευθύνη του Δήμου το γεγονός ότι η δομή σταμάτησε να λειτουργεί.
Αποκλειστική ευθύνη φέρει η Περιφέρεια Αττικής που για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους απαίτησε να αλλάξουν οι χρήσεις του συγκεκριμένου κτιρίου και όχι γιατί το κτίριο ήταν ακατάλληλο.
Υπενθυμίζουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες φιλοξενούνταν στην εν λόγω δομή, η διασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος εναρμόνισης ΕΣΠΑ αλλά και η μισθοδοσία του προσωπικού είναι ένα από τα σημαντικά έργα της διοίκησης Πατούλη.
Καταλαβαίνουμε απολύτως την στάση του κ. Κούκουζα ο οποίος με λάσπη, κακοήθεια και εμπάθεια προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια αντιπολιτευόμενος οικογένειες και ευπαθείς ομάδες.

ΕφΣυν:«Στο έλεος του Θεού 23 παιδιά & 8 εργαζόμενοι»!


Αποκλειστική ευθύνη για τη μη λειτουργία δομής Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στο Μαρούσι φέρει η διοίκηση Πατούλη, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η παράταξη «Ενότητα Ανατροπή & Εργο για το Μαρούσι»
Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει 23 παιδιά και τις οικογένειές τους καθώς και οχτώ εργαζόμενους που θα απασχολούνταν στη δομή.
Η δομή λειτουργούσε εδώ και δύο χρόνια σε κτίριο με σοβαρά προβλήματα δομικού χαρακτήρα και χωρίς νόμιμη άδεια, παρά το γεγονός ότι είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Εναρμόνισης του ΕΣΠΑ και λάμβανε χρηματοδότηση για τη φιλοξενία 23 παιδιών, ενώ από το ίδιο πρόγραμμα χρηματοδοτούνταν και οι αποδοχές οχτώ εργαζομένων.
Το ζήτημα φανερώθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ).
Για σημαντικές παραλείψεις και καθυστερήσεις της διοίκησης του Δήμου κάνει λόγο ο Πέτρος Κούκουζας, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου με την παράταξη «Ενότητα Ανατροπή & Εργο για το Μαρούσι», υποστηρίζοντας ότι τόσο η διοίκηση του ΟΚΟΙΠΑΔΑ όσο και ο ίδιος ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, γνώριζαν το ζήτημα της ακαταλληλότητας του κτιρίου σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Μόνο ο Τσίπρας κερδίζει σε δημοψήφισμα, είτε βγει «ΝΑΙ», είτε βγει «ΟΧΙ» !!!

Με λαμπρότητα o εορτασμός του Αγίου Νικόλαου στο Μαρούσι

Στον εορτασμό του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου
Με κάθε λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε παρουσία πλήθους πιστών η μνήμη του Αγίου Νικόλαου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Μαρούσι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Συνεχίζει την προσφορά του στους Μαρουσσιώτες, το «Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο»

Ο τρόπος που αναπτύσσεται ο άνθρωπος, το πως αξιοποιεί τις απώλειες και πως μεταμορφώνεται σε έναν σπουδαίο δάσκαλο ανέπτυξε στους συμμετέχοντες του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Αμαρουσίου η κ. Αγγελική Πλουμά στο πλαίσιο του κύκλου «Η Τέχνη της Επικοινωνίας».

Ο μεστός και βιωματικός λόγος της κ. Πλουμά καθήλωσε για μια ακόμη φορά τους συμμετέχοντες και παρομοίασε την εξέλιξη και την ανάπτυξη του ανθρώπου με τον «Δρόμο της Πεταλούδας».
Το να βρίσκεται ο καθένας μας «στο στοιχείο σου» τις σημερινές μέρες, δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα.
Αυτή η στάση εξασφαλίζει την επιτυχία με τον «οικονομικότερο τρόπο» τόνισε, ενώ η ομιλήτρια δεν περιορίστηκε μόνο σε θεωρητικές περιγραφές αλλά μίλησε με πολλά παραδείγματα και ιστορίες συγκινώντας το ακροατήριο.

Η Δ.Α.Σ Ο.Τ.Α σχετικά με το 44ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ

Χωρίς απόφαση τροποποίησης του καταστατικού έληξε η 1η μέρα του ενδιάμεσου συνεδρίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ που είχε καταστατικό χαρακτήρα

Την κύρια ευθύνη έχει η παράταξη Συνδικαλιστική Ανατροπή (Μπαλασόπουλος) η οποία ξεκίνησε την διαδικασία με μια εκβιαστική λογική για υπερψήφιση της συνολικής τους πρότασης η οποία πέρα από αποκλεισμούς κατηγοριών εργαζομένων από την εγγραφή εμπεριείχε και την δημιουργία περιφερειακών συμβουλίων και επικύρωση μέσω του καταστατικού της συμμετοχής τη ΠΟΕ ΟΤΑ στα ευρωπαικά συνδικάτα (CES). 
Σύμμαχο και στυλοβάτη σε αυτή την προσπάθεια βρήκε το ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) το οποίο στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ είχε ψηφίσει τη πρόταση για εγγραφή όλων των εργαζομένων στην ΠΟΕ ΟΤΑ όμως άλλαξε στάση και στήριξε και ψήφισε την πρόταση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής η οποία έβαζε όρο εγγραφής τα 2 οχτάμηνα που μπορεί σήμερα να κάλυπτε κάποιες (κι όχι όλες τις ειδικότητες) ομάδες συναδέλφων αλλά θα καταδίκαζε τις επόμενες φουρνιές συμβασιούχων σε αποκλεισμό και επίσης έβαζε όρο για τους συναδέλφους στις κοινωνικές δομές και ΕΣΠΑ τα 2 χρόνια στη δουλειά.

Στις 10:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (26/2016) της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 10:00  π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Χωροθέτηση νέας συμπληρωματικής θέσης (πιάτσας) στάσης - στάθμευσης ΤΑΞΙ (δύο θέσεων αυτοκινήτων), επί της οδού Β. Όλγας, στο τμήμα μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου & Ερμού.
2. Έγκριση η μη θέσης στάθμευσης για όχημα χρηματαποστολής
3. Έγκριση ή μη χορήγησης αδειών συμμετοχής στις θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις της Κοιμ. Θεοτόκου στις 14/08 & 15/08/2017 και των Αγ. Αναργύρων στις 30/06 & 01/07/2017, καθώς και στις 31/10 & 01/11/2017
4. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, «Επιχείρηση Κομμωτήριο - Κουρείο - Περιποίησης χεριών - ποδιών»  της Erisa Balliu, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, O.T. 490 , επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου, αρ. 40, εντός εμπορικού κέντρου «Αίθριο" (ισόγειο).

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Γ. Πατούλης: «Πάμε για μια Νέα Ελλάδα μέσα από τις ρίζες των παραδόσεών μας»
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Παναττικό Φεστιβάλ Παράδοσης: 
«Χοροί της Πατρίδας μας - Ήθη και έθιμα», στις 3 & 4 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ (Μαρούσι), στο πλαίσιο του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαδημοτικών Δρωμένων «Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2016», - Παναττικής εμβέλειας -, του νεοσύστατου Τομέα πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ)., που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο αυτοδιοικητικό κάλεσμα, με επίκεντρο την ανάδειξη των Παραδόσεων της Πατρίδας μας, των ηθών και εθίμων που είναι άρρηκτα συνυφασμένα με την ιστορική φυσιογνωμία του Έλληνα, ενισχύοντας ταυτόχρονα την αφιλοκερδή προσπάθεια εκατοντάδων χορευτών απ’ όλη την Αττική. 
Το Φεστιβάλ Παράδοσης, που φιλοξενήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου, αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους πυλώνες πολιτιστικής εξωστρέφειας που πρεσβεύει ο Τομέας Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, πετυχαίνοντας το στοίχημα της διαδημοτικής συνένωσης και της προαγωγής της τοπικής κουλτούρας, σε ένα κοινό πλαίσιο παραδοσιακών αξιών, με τη δημιουργική καθοδήγηση της Κ.Ε.Δ.Ε.

«Eπιτυχημένη» η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου:«Από το Brexit στον Trump:Οι διεθνείς εξελίξεις & οι προκλήσεις για την Αριστερά»

Οι πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις,  αποτέλεσαν το επίκεντρο της επιτυχημένης θεματικής εκδήλωσης -  που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι - με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ  Αμαρουσίου  & ομιλητή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνο του Τομέα Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων,  ο Γιάννης Μπουρνούς  ανάλυσε τις αιτίες που  προκαλούν  - σε διεθνές επίπεδο-  την ενίσχυση ακραία συντηρητικών, εθνοκεντρικών, εθνικιστικών κύκλων,  οδηγώντας στην ανασυγκρότηση των δυνάμεων της ακροδεξιάς, όπως τη βιώνουμε σήμερα.
«Ξετυλίγοντας» το συντηρητικό νήμα που ενώνει την εκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ, το Brexit, την εκλογή Φάρατζ  την απειλή  Λεπέν, την Αυστριακή ακροδεξιά, τον Όρμπαν, την Πολωνική ηγεσία ή τον Βίλντερς στην Ολλανδία, κατέδειξε  τη  σημαντική επίδραση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος,  στη διαμόρφωση των νέων πολιτικών και ιδεολογικών συσχετισμών, σε διεθνή κλίμακα.
Το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το 2017 ως μια υπερκρίσιμη χρονιά  για την υπόθεση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης  και τις διεξόδους της Ευρώπης από την κρίση

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών:Στις 6:30 μ.μ. η εκδήλωση:«Ο Τραμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ: Πέσαμε από τα σύννεφα;»

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά τον Εθελοντισμό & συμμετέχει σε δράσεις για το Περιβάλλον

Ο εθελοντισμός είναι μια πράξη προσφοράς και απολαβής ταυτόχρονα. 
Προσφορά γιατί αφιερώνεται ελεύθερος χρόνος είτε στην φροντίδα συνανθρώπων που έχουν ανάγκη, είτε στην προστασία του περιβάλλοντος. 
Απολαβή γιατί αποκτώνται εμπειρίες και δεξιότητες, καθώς και διαφορετική προσέγγιση και κατανόηση για τη σοβαρότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι που ζουν στον ίδιο κόσμο με εμάς. 
Είναι κατά κάποιο τρόπο το παράθυρο μέσα από το οποίο μπορεί κάποιος να παρατηρήσει και να βιώσει τους διαφορετικούς κόσμους που συνθέτουν τη μια πραγματικότητα.
Σε παλαιότερες κοινωνίες οι περισσότεροι άνθρωποι δρούσαν εθελοντικά όπως και όποτε αυτό χρειαζόταν. Ο ένας βοηθούσε τον άλλο, γνωρίζοντας ότι θα έχει την υποστήριξη σε περίπτωση ανάγκης. 
Τότε οι άνθρωποι δεν λειτουργούσαν με όρους όπως ο εθελοντισμός, ούτε είχαν ανάγκη την ύπαρξη οργάνωσης για τη μεθόδευση του, είχαν όμως ανεπτυγμένο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.
Στο Δήμο μας η δημιουργία Γραφείου Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς  και της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας έχει ως σκοπό την προώθηση του ιδεώδες του εθελοντισμού και η ανάπτυξη νέων μορφών του. 
Πρωταρχικοί στόχοι αποτελούν η ενθάρρυνση της συμμετοχής των Εθελοντών στα τοπικά δρώμενα και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εθελοντικής κοινωνικής δράσης.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

«Το κορίτσι με τα μεγάλα μάτια» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Προσωπική & συλλογική ελευθερία


Η προσωπική και η συλλογική ελευθερία είναι δύο έννοιες που δεν έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους, όπως διατείνονται διάφοροι ιδεολόγοι που ρέπουν είτε προς τον πλήρη κολλεκτιβισμό είτε προς τον πλήρη ατομικισμό (individualism). 
Η προσωπική ελευθερία συνίσταται στο δικαίωμα του ανθρώπου να βούλεται και να πράττει ελεύθερα μέχρι το σημείο που δεν υπονομεύει και δεν στερεί το ίδιο δικαίωμα στον συνάνθρωπό του.
 Η συλλογική ελευθερία θεωρείται το δικαίωμα ενός έθνους, δηλαδή ενός συνόλου ανθρώπων με κοινή κουλτούρα, καταγωγή, συμφέροντα, θρησκεία και γλώσσα, να ορίζουν οι ίδιοι την πολιτική πορεία τους και να αποφασίζουν για τα εσωτερικά ζητήματά τους, ή ένα σύνολο ανθρώπων, όχι απαραίτητα εθνικό, το οποίο παρ’ όλα αυτά έχει συγκροτήσει πολιτεία με καθορισμένους νόμους και μία κυρίαρχη κουλτούρα.
Αμφότερα τα είδη των ελευθεριών μπορούν να υφίστανται χωρίς να υπονομεύει το ένα τ’ άλλο.

Ο σιωπών δοκεί συναινείν

Όταν οι ιθαγενείς δεν θέλουν να καταλάβουν πως η σιωπή ερμηνεύεται ως αποδοχή ή συναίνεση, καθώς επίσης πως το αντίτιμο του φόβου είναι η δουλεία, τότε η καταστροφή δεν αποφεύγεται - ενώ δεν θα είναι μόνο οικονομική αλλά, επί πλέον, εθνική.   
 «Κάτω από τις συνθήκες που βιώνουμε, η σιωπή δεν είναι χρυσός, αλλά «λίβανος & σμύρνα» - επειδή η σιωπή μπορεί να ερμηνευθεί σαν αποδοχή ή συναίνεση, αφού όποιος σιωπά φαίνεται πως συναινεί κατά το ρωμαϊκό δίκαιο. 
Δεν έχουμε λοιπόν το δικαίωμα να σιωπάμε, αφού σωπαίνοντας εμφανιζόμαστε ως αποδεχόμενοι ή ανεχόμενοι τα όσα γίνονται.
Σε τέτοιες στιγμές, σαν τις σημερινές, το ουσιώδες είναι να προστατεύει κανείς τον εαυτό του όχι από τη δίωξη, αλλά από τον εξευτελισμό. 
Να περισώνει την αξιοπρέπειά του ως ανθρώπου, ως Πολίτη και ως επιστήμονα. 
Να κατανοεί τη σημασία της πολιτικής ελευθερίας, ως ιστορικής κατάκτησης για την παραπέρα εξέλιξη του κοινωνικού βίου - ως προϋπόθεση για τη γενικότερη απελευθέρωση και καταξίωση του ανθρώπου. 
Επειδή δε θεωρία και πράξη είναι αλληλένδετες, το ουσιώδες είναι να μείνει κανείς ελεύθερος, όρθιος και αλύγιστος απέναντι στους καταναγκαστικούς και ιδεολογικούς μηχανισμούς των κρατούντων.
Θερμή παράκληση λοιπόν, τουλάχιστον να μην επιτρέψουμε να μας «εξανδραποδίσουν». 
Να διατηρήσουμε, μέσα στους ζοφερούς και άρρωστους αυτούς καιρούς, άγρυπνη και ανυπόταχτη τη σκέψη μας -  να περιφρουρήσουμε την υγεία και ρωμαλεότητα της ψυχής μας, να κρατήσουμε στητό και αγέρωχο το ανάστημά μας.
Αν δε η Εξουσία που την συμφέρει να έχει παθητικούς και πολιτικά αδιάφορους υπηκόους μας πει ότι, ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο δεν είμαστε φρόνιμοι και νομοταγείς Πολίτες, ας της αποδείξουμε πως καλός Πολίτης είναι μόνο ο ελεύθερος Πολίτης - ο συνειδητός, ενεργός και υπεύθυνος Πολίτης.

Αντί για «αλλαγή χρόνου» θα γιορτάζουμε πλέον «αλλαγή Μνημονίου»!!!

Το «Κοπι Πάστε» δεν αρκεί!!!

Ακόμη & ο περιστασιακός παρατηρητής των ελληνικών πραγμάτων διαπιστώνει ότι υπάρχουν μερικά αναλλοίωτα δεδομένα, τα οποία καθορίζουν την περιλάλητη ελληνική «ιδιαιτερότητα» όπως αυτή ανεπήδησε μετά την κατάρρευση της χούντας και την άνοδο της πλέριας ελληνικής «δημοκρατίας».
1ο & καλύτερο τέτοιο δεδομένο είναι η αέναος εισαγωγή «προοδευτικών καταχτήσεων» από τας Ευρώπας, αλλά κι από το πηγαίο και πάντοτε εφευρετικό περιβάλλον της υπερατλαντικής μας συμμάχου--που για τα ελληνικά δεδομένα και τις ελληνικές παραδόσεις έχουν φτωχό ή καθόλου νοηματικό περιεχόμενο.
2ο, τόσον η επίσημος Ελλάς, ενεργούσα μέσω των εκάστοτε κυβερνήσεων, όσο, και ιδιαιτέρως, η «ανεπίσημος» ετέρα Ελλάς, εκδηλουμένη μέσω κινημάτων, μαζώξεων, αντιρρησιών, «αντί-εξουσιαστών», ομάδων «κοινωνικής αλληλεγγύης», «διαλόγων», «διανοούμενων» κ.λπ., επιμένουν στο εξουθενωτικό κυνήγι της «εναλλακτικής πρότασης» που κανείς, καμία, και κανένα δεν μπόρεσαν ποτέ να περιγράψουν επακριβώς και λογικώς.
Και 3ον, οποιαδήποτε, έστω και δειλή, απόπειρα άτυχων κάποιων να επισημάνουν ότι ο (Έλλην) βασιλεύς περιφέρεται τσίτσιδος μπορεί να προκαλέσει θύελλα κατηγοριών και βαρύτατους υπαινιγμούς περί του ό,τι οι εκφράζοντες τέτοιες απόψεις είναι «όργανα σκοτεινών ξένων κέντρων» και κακολογούν εκ προμελέτης την χώρα. 
Που και που προστίθεται και το καρύκευμα περί «ακροδεξιών», «φασιστών» κ.λπ. σε δόσεις αναλόγων των περιστάσεων.

Στις 5:30 μ.μ. στον Αγ. Σώστη η εκδήλωση των Θρακών Ν. Ελλάδας

Οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν & την εκλεκτή Θρακιώτικη «Βαρβάρα»!!!

Από τις 10:00 π.μ. η «5η Εθελοντική αναδάσωση στο Πεντελικό»

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Μάχη χωρίς πυρά: Ανθρώπινα δικαιώματα & εξωτερικό χρέος

Είναι, πια, σχεδόν αναντίρρητα δεκτό πως τα «απόνερα» της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008, μίας εκ των μεγαλύτερων οικονομικών κρίσεων που έχει ποτέ υποστεί ο σύγχρονος κόσμος, εξακολουθούν να ταράζουν έως σήμερα τα - μέχρι προ κρίσεως - «ήρεμα νερά» της οικονομικής πραγματικότητας της Ευρώπης, βυθίζοντας μεγάλο αριθμό χωρών στην ύφεση.
Η εκτίναξη του εξωτερικού χρέους πληθώρας χωρών, λόγω του υπέρμετρου εξωτερικού δανεισμού, οδήγησε αναπόδραστα στην αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή και, συνεπακόλουθα, στην υιοθέτηση πολιτικών λιτότητας, θέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο εν αμφιβόλω το “status” θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν κατοχυρωθεί βάσει διεθνών και νομικά δεσμευτικών κειμένων (ήγουν των επονομαζόμενων διεθνών συνθηκών, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – ΕΣΔΑ).
Πιο συγκεκριμένα, οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης, καταβάλλοντας εντατικές και σκληρές προσπάθειες προκειμένου να τηρήσουν στο ακέραιο τις διεθνείς οικονομικές τους υποχρεώσεις σχετικά με την αποπληρωμή του εξωτερικού τους χρέους, κατέφυγαν στην υπογραφή και την απαρέγκλιτη τήρηση των πολυσυζητημένων μνημονίων.
Τα εν λόγω μνημόνια περιλαμβάνουν, αφενός, δομικές μεταρρυθμίσεις, με επίδραση τόσο στη δημόσια όσο και την ιδιωτική σφαίρα, αφετέρου περιλαμβάνουν μέτρα λιτότητας, συνυπολογιζόμενων -σαφώς- των περικοπών στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, και τις συντάξεις.

Το 4ο μνημόνιο ...

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μία ακόμη συμμορία της Τρόικα που θα είναι ίσως η κυβέρνηση του παράλληλου νομίσματος, της δραχμής & της χρεοκοπίας, αλλά μία πολιτική ηγεσία που να έχει σκοπό την απελευθέρωση της - αφού μόνο εκείνοι οι λαοί που είναι ελεύθεροι θέτουν στόχους για το μέλλον τους, τους οποίους αγωνίζονται πραγματικά για να επιτύχουν
==========================================
Πυρ ομαδόν εναντίον της κυβέρνησης.
Να φύγει αυτή και να έλθει η επόμενη.
Είπε χιλιάδες ψέματα για να υπεξαιρέσει δόλια την εξουσία, δεν τήρησε καμία από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αποδείχθηκε πλήρως ανίκανη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς επίσης στην ορθολογική διαχείριση του κράτους διευρύνοντας την πελατειακή του μορφή, έσκυψε το κεφάλι με τη σειρά της ακλουθώντας την πεπατημένη των παλαιοτέρων, βυθίστηκε στη διαφθορά και στη διαπλοκή όπως όλες οι άλλες, υπέγραψε ένα ακόμη οδυνηρό μνημόνιο, ενώ πρόδωσε τόσο την πατρίδα της, όσο και την αριστερή της ιδεολογία.
Η επόμενη όμως, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η αμέσως προηγούμενη - η οποία διεκδικεί την αυτονομία, αφενός μεν λόγω της κατάρρευσης των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αφετέρου επειδή όλες εκείνες οι μικρές παρατάξεις που στάλθηκαν από τους Έλληνες στη Βουλή, τους απογοήτευσαν παταγωδώς.
Ετοιμάζεται λοιπόν να ανέλθει στην εξουσία ένα κόμμα, το οποίο δεν έχει ανάγκη πια να υποσχεθεί τίποτα - αφού δεν υπάρχει κανένας σοβαρός αντίπαλος απέναντι του.

Στο «ΜΕΤΩΠΟ ΛΟΓΙΚΗΣ» του ... Τάσου Αναστασίου



Eκδηλώσεις τιμής στον Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο

Με αφορμή το θάνατο του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Fidel Castro, οργανώνονται και στην Αθήνα μια σειρά δραστηριότητες που σκοπό έχουν όχι μόνο την απόδοση τιμής αλλά και την καλύτερη γνωριμία με την πολιτική και ηθική κληρονομιά και το παράδειγμα του θρυλικού αυτού επαναστάτη.
ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 3 Δεκέμβρη στις 11:00 π.μ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»  καλεί τους φίλους του και τους φίλους της Κούβας  στην κουβανική  πρεσβεία (Σοφοκλέους 5, Φιλοθέη) να υπογράψουμε μαζικά στο βιβλίο συλλυπητηρίων που έχει ανοίξει η πρεσβεία.
Η κορύφωση των δραστηριοτήτων θα είναι η εκδήλωση αύριο Κυριακή 4 Δεκέμβρη, στο σινεμά «Αλκυονίδα» (Ιουλιανού & Αριστοτέλους, Πλ. Βικτώριας). Όπου:

Στις 6.30 μ.μ. τα εγκαίνια της νέας ατομική έκθεσης της Μαριλένας Φωκά

Τίτλος Εκθεσης:«Η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα»
Στο χώρο  του πολιτιστικού κέντρου  του Λαογραφικού & Ιστορικού Μουσείου Μελισσίων (17ης  Νοεμβρίου 15) θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις  6.30 μ.μ.  η νέα έκθεση - δρώμενο Αγιογραφίας  της Μαριλένας  Φωκά που είναι αφιερωμένη στην  Αγία Βαρβάρα & θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016. 
Η έκθεση  έχει τίτλο «Η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα» και  περιλαμβάνει 20 περίπου εικόνες τις Αγίας πλαισιωμένες από χορό μαρτύρων. 
Πρόκειται για αποτυπώσεις της δημιουργού  βυζαντινής, ρωσικής   και ευρωπαϊκής τεχνοτροπίας  αποτελούμενες από κεφαλές, ολόσωμες απεικονίσεις και πολύπτυχα. 
Ο θεωρητικός - ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει την έκθεση αναφέρει σε κείμενό του για την Αγιογράφο: 
«Οι δημιουργίες της Μαριλένας Φωκά αναδίδουν ευλάβεια, κατανυκτική αρμονία και προσήλωση στο μεγαλείο του ένθεου ιδανικού.