Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Που πάς ρε Καρατσίπρα;

Αντίο Φιντέλ...

Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιδέλ Κάστρο απεβίωσε χθες Παρασκευή το βράδυ στην Αβάνα σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του Ραούλ Κάστρο, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 2006.
«Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ», (05:29 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) είπε ο Ραούλ Κάστρο σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας.
«Οι λεπτομέρειες της επικήδειας τελετής θα ανακοινωθούν» αργότερα, πρόσθεσε σε αυτό το σύντομο διάγγελμα που καταλήγει με ένα βροντερό: "Hasta la victoria siempre!" ("Μέχρι τη νίκη" ) τη γνωστή φράση-ορόσημο του κομαντάντε.
Ο «Λίδερ Μάξιμο», που κυβέρνησε τη χώρα του με σιδηρά πυγμή από την επανάσταση του 1959 και είχε αψηφήσει την αμερικανική υπερδύναμη για περισσότερο από μισό αιώνα, παραχώρησε την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ από το 2006 έπειτα από εντερική αιμορραγία.
Το 2011 εγκατάλειψε και τις τελευταίες επίσημες αρμοδιότητές του, παραχωρώντας το αξίωμα του πρώτου γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας (PCC) στον Ραούλ, ο οποίος ήταν δεύτερος στην ιεραρχία του κόμματος από την ίδρυσή του το 1965.

Αύριο στις 6:30 μ.μ, η παρουσίαση του βιβλίου «Οι φίλοι μου οι συγγραφείς»

Ξεκινάει σήμερα στο Μαρούσι, το Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

«Μοιράζομαι το τώρα & εμπνέομαι το αύριο…»
Το GR Bossible αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ αφιερωμένο στη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα που διοργανώνει το Skywalker.gr στις 26 & 27 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 20.00, στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO,  Λεωφ. Κηφισίας 39, στο Μαρούσι.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.
Σκοπός του φεστιβάλ είναι η συνάντηση του οικοσυστήματος της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας με τους νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες σε μια ενιαία φυσική πλατφόρμα παρουσίας, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Πότε θα φύγει αυτή η μαυρίλα;

«Gorilla 11»:το Βράδυ Σαββάτου, αφιερωμένο στους «Metallica»

«Lumini & Sombri», η Κατερίνα Κτώνα & το σύνολο «Ortensia» την Κυριακή στο«Ιδιόμελο»

«Να ανακρούσει πρύμναν» έστω & την ύστατη στιγμή, καλεί την κυβέρνηση ο Γ. Πατούλης

«Στο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης η Αυτοδιοίκηση θα γυρίσει σελίδα»
Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση πως αν εμμείνει στις νέες μειώσεις εσόδων των Δήμων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2017, η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού θα αντιδράσει δυναμικά, έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Γ. Πατούληςκατά την Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις μειώσεις στα έσοδα των δήμων κατά 10% για την επόμενη χρονιά, που προβλέπονται στο νέο προϋπολογισμό,
«Είμαστε υπέρ του διαλόγου αλλά αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία» ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε την κυβέρνηση, με αφορμή και τη διοργάνωση του επικείμενου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ από τη 1 έως τις 3 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη «έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθεί τις ευθύνες τις απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και να ανακρούσει πρύμναν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Αυτοδιοίκηση από τον ένα άκρο της Ελλάδας μέχρι το άλλο θα αντιδράσει μαζί με τους πολίτες για τους πολίτες».
Ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους αρμόδιους  υπουργούς, πριν αρχίσει η συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Βουλή:
Την έναρξη της διαβούλευσης και των διαπραγματεύσεων για την σταδιακή απόδοση της νέας γενιάς παρακρατηθέντων, που από το 2009 ως σήμερα ξεπερνούν τα 13,5 δις ευρώ
•►Την πιστή και κατά γράμμα εφαρμογή του Ν. 3852/2010 και
Την αναπλήρωση της εκ νέου μείωσης κατά 10% των πόρων της Αυτοδιοίκησης για το 2017 από άλλες πηγές.

Έργα 164,3 εκ. € στη Βόρεια Αθήνα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής

Σε 164.359.725,18€ ανέρχεται πλέον η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής για 105 συνολικά έργα που έχουν ενταχθεί, δημοπρατούνται ή υλοποιούνται στη Βόρεια Αθήνα. 
Το 35% της χρηματοδότησης κατευθύνεται σε 33 αντιπλημμυρικά έργα (57.254.634,14€), το 37% σε πλατείες, κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους (61.578.387,34€) και το 19% σε αθλητικές και κοινωνικές υποδομές (31.665.295,89€). Σ΄ αυτά περιλαμβάνονται και 15 νέα έργα, ύψους 52.177.488,98€, τα οποία εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2017 εγκρίθηκαν και προβλέπουν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο Μαρούσι, την Νέα Πεντέλη, το Χαλάνδρι, τον Παπάγο και το Χολαργό. 
Επίσης, προβλέπουν: κατασκευή του βόρειου ποδηλατοδρόμου (Κηφισιά – Γκάζι), ανέγερση Δημαρχείου- Κέντρου Πολιτισμού & Επιχειρηματικότητας Αγ. Παρασκευής, διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Μεταμόρφωσης και γηπέδου Νεοπεντελικού, καθώς και κατασκευή πεζογέφυρας στα Βριλήσσια για την ασφαλή διέλευση μαθητών και μαθητριών.
 «Αλλάζουμε την εικόνα των πόλεων και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής, με κριτήριο την ωριμότητα των έργων και τη χρησιμότητά τους για τους πολίτες», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος
«Με διαβούλευση και με τη συνεργασία δήμων και κοινωνικών φορέων ενισχύουμε την αντιπλημμυρική προστασία λησμονημένων περιοχών, μετατρέπουμε σε πηγή ζωής σιωπηλές πλατείες, αποκαθιστούμε κοινόχρηστους χώρους και παιδικές χαρές, κατασκευάζουμε σχολικές και αθλητικές μονάδες».

Καημένη Κύπρος, καημένη Ελλάδα ...

Διατηρητέο κτίριο μεγάλης περιβαλλοντικής & ιστορικής αξίας αποκτά ο Δήμος Αμαρουσίου

Ένα ακόμη σημαντικό διατηρητέο κτίριο μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας, ευρισκόμενο στη διασταύρωση των οδών Σουρή 4 και Πλαστήρα 29, στο Ο.Τ. 88, θα αποκτήσει ο Δήμος Αμαρουσίου με χρηματοδότηση ύψους 450.000 € από το «Πράσινο Ταμείο».
Πρόκειται για μια παλαιά πετρόκτιστη & διατηρητέα διόροφη οικία, η αγορά της οποίας θα  πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα σε υλοποίηση, αφενός, της υπ’ αριθμ. 429/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, και της υπ’ αριθμ. 109.6.2./2016  απόφασης του Πράσινου Ταμείου, αφετέρου, με την οποία εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Αμαρουσίου για ένταξη  στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2016», του Άξονα Προτεραιότητας 3 «Συνεχιζόμενο Πρόγραμμα Απόκτησης διατηρητέων Κτιρίων» για την αγορά του ως άνω διατηρητέου κτιρίου».
Η απόκτηση του συγκεκριμένου διατηρητέου κτιρίου είναι ιδιαιτέρως σημαντική για το Δήμο Αμαρουσίου τόσο από πολεοδομική και ιστορική άποψη, όσο και από περιβαλλοντική σκοπιά:

Συνεχίζεται η βιωματική εκπαίδευση των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αμαρουσίο

Μετά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «απ’ τα αμπέλια στο κρασί», τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς  Σταθμούς Αμαρουσίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν με τους παιδαγωγούς τους το Κτήμα Μάρκου στην Παλλήνη και στην  Παιανία και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες για τα μάζεμα της ελιάς.
Στη βιωματική δραστηριότητα «απ’ την ελιά στο λαδάκι», τα παιδιά συμμετείχαν στο ράβδισμα και χτένισμα των ελιών, γνώρισαν την παραδοσιακή μυλόπετρα και έλιωσαν ελιές σε ξύλινα γουδιά. 
Παρακολούθησαν επίσης διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με το μύθο του Ποσειδώνα και της Αθηνάς για την προέλευση της ελιάς και γεύτηκαν το φρέσκο ελαιόλαδο.

«Woman No Cry» στις 6:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Η εκδήλωση με τίτλοWoman No Cry» θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα: 06:00 μ.μ. - 08:00 μ.μ. 

UNESCO Αμαρουσίου:«Τα δύο μισά του ένα»

Σήμερα, 25 Νοεμβρίου στην Ελλάδα και σʼ ολόκληρο τον κόσμο γιορτάζεται η «παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών» 

Από το 1999 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έχει θεσμοθετήσει τη μέρα αυτή, καλώντας τις κυβερνήσεις, τις οργανώσεις, τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς - οργανισμούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία σχετικά με τη βία απέναντι στις γυναίκες. 
Η UNESCO Αμαρουσίου γνωρίζει πολύ καλά, πως οι ενέργειες αυτές δεν μπορεί να περιορίζονται μόνο στην ευαισθητοποίηση, όσο σημαντική κι αν είναι αυτή και όσο κι αν εμείς πιστεύουμε ή επενδύουμε σʼ αυτή, αλλά να επεκτείνονται ως συνολική δράση στην καθημερινότητα όλων μας. 

Κι αυτό, γιατί όπως έχουμε τονίσει κι άλλες φορές στις εκδηλώσεις μας, στους λόγους μας, ελπίδα μας είναι να μετατρέψουμε κάθε μέρα, που περνά, σε μία παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών. 
Γιατί, κάθε μέρα σʼ ολόκληρο τον κόσμο εκατοντάδες γυναίκες υφίστανται βία και στις χειρότερες περιπτώσεις σκοτώνονται από τους συντρόφους τους. 

ΣΤΕΚΙ+:Στις 7:00 μ.μ. «STOP στη Βία κατά των Γυναικών»


Ξεκινάει σήμερα το «Φορουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2016»

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στις 25-27 Νοεμβρίου το «Φορουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» στην Αθήνα από τους φορείς που συμμετέχουν στην ανοιχτή πλατφόρμα του (www.seforum.gr)
Το φετινό Φόρουμ θέτει προς συζήτηση κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία, αυτοοργάνωση και δικτύωση των κοινωνικών επιχειρήσεων του πεδίου φιλοδοξώντας έτσι να συμβάλλει στο χτίσιμο των τοπικών οικοσυστημάτων, τα οποία διευκολύνουν τους ενδιαφερόμενους φορείς να ανταλλάξουν εμπειρία, δημιουργώντας έναν χώρο επικοινωνίας, διάχυσης καλών πρακτικών, σκέψης, ανάπτυξης ιδεών και προτάσεων πολιτικής.
Η τρίτη μέρα του Φόρουμ είναι αφιερωμένη στην προσφορά της κοινωνικής οικονομίας στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης  & στην ένταξη προσφύγων στην αγορά εργασίας, ένα πολύ επίκαιρο και καυτό θέμα.

Στις 12:00 μ.μ. & οχι στις 11:00 π.μ. η σ/τ του Γ. Πατούλη

Στις 12:00 μ.μ. & οχι στις 11:00 π.μ. όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ  Γ. Πατούλη
Η Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος  (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, στον 6ο όροφο).
Υπενθυμίζουμε ότι αντικείμενο της Συνέντευξης Τύπου θα είναι οι νέες μειώσεις εσόδων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το 2017 που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2017, αλλά και η διεξαγωγή του επικείμενου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ το οποίο θα διεξαχθεί από τις 1 έως τις 3 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Από τις 9:00 π.μ. η «Ημέρα Αιμοδοσίας» στο δίκτυο των InnoHubs, που διοργανώνει το «Corallia»

 Για 7η συνεχόμενη χρονιά & για 2η φορά κατά τη διάρκεια του 2016, το Corallia διοργανώνει Ημέρα Αιμοδοσίας στο δίκτυο των InnoHubs που διαχειρίζεται με την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου «Σωτηρία» στην Αθήνα & του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. 
Η Ημέρα Αιμοδοσίας θα λάβει χώρα ταυτόχρονα σε δύο σημεία, στο α2-innohub στο Μαρούσι και στο π1-innohub στο Κατρίτσι (Πάτρα) για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος (Coral Blood Bank).

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

«25+1 τραγούδια για 51+1 χρόνια ζωής» αύριο στις 8:30 μ.μ. στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»

Στα ύψη η κόντρα ΚΕΔΕ - κυβέρνησης Τσίπρα!

Αύριο η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ
Μετά την απόρριψη της πρότασης της ΚΕΔΕ από τη κυβέρνηση να ισχύσει το μέτρο της κινητικότητας δημοτικών υπαλλήλων με τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων, από το Γραφείου Προέδρου της ΚΕΔΕ εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση: 
Καλούμε τη Κυβέρνηση να μας πει «πώς θα λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό οι μικροί νησιωτικοί, ορεινοί και  απομακρυσμένοι από τα αστικά κέντρα δήμοι»
Για άλλη μια φορά παραβιάζεται η αρχή της εγγύτητας και το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους.
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην οποία ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των υπαλλήλων, απορρίφθηκε η πρόταση της ΚΕΔΕ σύμφωνα με την οποία η κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων θα μπορεί να υλοποιείται μετά τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων. 
Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκης, εισηγήθηκε να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο πρόβλεψη, με βάση την οποία, για την όποια μετακίνηση δημοτικού υπαλλήλου να ζητείται η σύμφωνη γνώμη του δημάρχου. 
Να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της παραπάνω εισήγησης είχε ομόφωνα συμφωνηθεί στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ το 2015 & έχει διατυπωθεί και εκφραστεί δημόσια πολλές φορές από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.

Εξακολουθούμε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας!!!

Κυκλική οικονομία: ένα οικονομικό μοντέλο του μέλλοντος

Με την εξάντληση των φυσικών πόρων το γραμμικό μοντέλο παραγωγής που επικρατεί σήμερα (εξαγωγή – κατασκευή – απόρριψη), στο οποίο βασίζεται η οικονομία μας μετά τη Βιομηχανική Επανάσταση, δεν είναι πλέον βιώσιμο. Επείγει λοιπόν να σκεφτούμε ένα νέο μοντέλο, καινοτόμο, αποτελεσματικό και με σεβασμό προς το περιβάλλον.
Η έννοια της κυκλικής οικονομίας προκύπτει ως μια απάντηση του μέλλοντος, ενσαρκώνοντας το όνειρο μιας ιδανικής οικονομίας στην οποία τίποτα δεν θα χάνεται και τα πάντα θα ξαναδημιουργούνται. Αυτό το νέο μοντέλο προϋποθέτει νέους τρόπους σύλληψης, παραγωγής και κατανάλωσης (περισσότερο τη χρήση αγαθών παρά την κατοχή τους, την ανακύκλωση…) και κυρίως απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων της οικονομικής ζωής (επιχειρήσεις, τοπικές κοινότητες, πολίτες-καταναλωτές).
Στις κοινωνίες μας που μαστίζονται από την κρίση, η κυκλική οικονομία, εκτός από τα οφέλη για το περιβάλλον, προσφέρει μια οικονομική και κοινωνική ευκαιρία.

«Flamenco Nights» τις Πέμπτες στο «Βabel»


Σήμερα το βράδυ χoρεύει η εκπληκτική Thetis Misiou


Αύριο στις 11:00 π.μ. η σ/τ Γ. Πατούλη για τις περικοπές εσόδων στους ΟΤΑ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ένωσης(Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, στον 6ο όροφο) .
Αντικείμενο της συνέντευξης τύπου θα είναι οι νέες μειώσεις εσόδων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το 2017 
που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2017, αλλά και η διεξαγωγή του επικείμενου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου 
της ΚΕΔΕ το οποίο θα διεξαχθεί από τις 1 έως τις 3 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Πατούλης θα παρουσιάσει τη θέση και τα αιτήματα της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των ΟΤΑ ενόψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού 2017, οι προβλέψεις του οποίου παραπέμπουν σε νέα δημοσιονομική στοχοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική κυβέρνηση.

Αντιδρά έντονα η ΚΕΔΕ για τις νέες μειώσεις εσόδων της Τ.Α

Έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της Ενωσης την Παρασκευή
 Την έντονη αντίδραση της ΚΕΔΕ προκάλεσαν  οι προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού 2017, που αφορούν  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς προβλέπονται νέες μειώσεις  στα έσοδα των δήμων κατά 10% για την επόμενη χρονιά.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή που απέστειλε προς τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη & Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, τονίζει πως για μία ακόμη χρονιά, η Αυτοδιοίκηση γίνεται ο «στόχος» της Κεντρικής Κυβέρνησης & υπογραμμίζει ότι  η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να αποδεχθεί τα τετελεσμένα που επιχειρείται να δημιουργηθούν  μέσω του νέου προϋπολογισμού.
Ο κ. Πατούλης  ζητά από τους υπουργούς, πριν αρχίσει η συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Βουλή,  την έναρξη της διαβούλευσης και των διαπραγματεύσεων για την σταδιακή απόδοση της νέας γενιάς παρακρατηθέντων, που από το 2009 ως σήμερα ξεπερνούν τα 17 δις , την πιστή και κατά γράμμα εφαρμογή του Ν. 3852/10 και τέλος την αναπλήρωση της εκ νέου μείωσης κατά 10% των πόρων της Αυτοδιοίκησης  για το 2017 από άλλες πηγές.
Όπως τονίζει  ο κ. Πατούλης στην επιστολή του, ο προϋπολογισμός του 2017 αναγράφει για τους δήμους ποσό 2.347 εκ. € το οποίο είναι το μικρότερο από την εφαρμογή του Καλλικράτη, αλλά και πιο πριν.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:Ολοι σήμερα στην απεργία!!!

 Απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ. 
Συνάδελφοι /σσες, δίνουμε δυναμική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει!
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με την ενιαία συμμετοχή και δράση όλων των εργαζομένων μόνιμων και συμβασιούχων, αορίστου και εργαζομένων στα διάφορα προγράμματα!!! 
Αποφασιστικά, μαχητικά οργανώνουμε την συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των νέων εργαζομένων!
Αντιπαλεύουμε το κλίμα ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε άμεση συνεργασία με Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αποφασισμένη να περάσει για λογαριασμό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών όλα τα μέτρα που δεν κατάφεραν να περάσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό το φόβο των αγώνων των εργαζομένων.  
Όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ) τηρούν με ευλάβεια την υπογραφή τους στο 3ο μνημόνιο. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων 100 χρόνια πίσω.
Ετοιμάζονται να φέρουν:

Σήμερα η 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ

Όλοι & όλες στην απεργία & στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια

Πούλμαν του σωματείου θα ξεκινήσει στις 9:15 π.μ. από το Δημαρχείο Πεύκης
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε άμεση συνεργασία με Ευρωπαϊκή Ένωση & Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αποφασισμένη να περάσει για λογαριασμό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών όλα τα μέτρα που δεν κατάφεραν να περάσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό το φόβο των αγώνων των εργαζομένων. 
Όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ) τηρούν με ευλάβεια την υπογραφή τους στο 3ο μνημόνιο. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων 100 χρόνια πίσω.
Κατέθεσαν προϋπολογισμό με νέο τσουνάμι φόρων, περικοπών και μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Αυξάνουν τους φόρους κατά 3,1 δις και μειώνουν τις δαπάνες κατά 960 εκατ. Αυξάνουν το φόρο εισοδήματος για μισθωτούς & συνταξιούχους 14,5% και μειώνουν το φόρο για επιχειρήσεις 7%. Αυξάνουν τα έσοδα από ΦΠΑ κατά 5,2%. 
Για μισθούς & συντάξεις Δημοσίου η περικοπή φτάνει στο 32,3%, από 17,797 δις € σε 12,057 δις €.
Φέρνουν παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα! 
Ατομικές συμβάσεις στο Δημόσιο, παραπέρα επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με μισθούς πείνας των 300 €! 

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο Σύλλογος Ψαλιδίου την Κυριακή στον Αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού

 Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου  ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ψαλιδίου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή» , διοργανώνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.
Η συνάντηση θα γίνει στις 11:00 π.μ στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, Ερμού 148.
Η πρόσβαση είναι από τον πεζόδρομο της Ερμού μετά από τον σταθμό ΗΣΑΠ «Θησείο».
Ισχύει το μειωμένο εισιτήριο για όλους των 4 ευρώ.
Ελεύθερη είσοδος για νέους έως 18 ετών.

Με τον Σύλλογο Ψαλιδίου «Ζωοδόχος Πηγή» συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου «Ζωοδόχος Πηγή» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία των Αντιδημάρχων Βασίλη Κόκκαλη, Ρένας Χαλιώτη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γεώργιου Διδασκάλου.
Σε φιλική ατμόσφαιρα, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Θεοχάρης και τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν υπόψη της Διοίκησης τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή του Ψαλιδίου, κυρίως περιβαλλοντικού και κυκλοφοριακού χαρακτήρα, εξαιτίας της επιβάρυνσης που δέχεται το Ψαλίδι από τις υπερτοπικές χρήσεις.
Ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να εξετασθούν τα αιτήματα του Συλλόγου και όπου υπάρχει δυνατότητα να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Στην συνεστίαση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου ο Γ. Πατούλης

Στη ζεστή και φιλική συνεστίαση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου, σε γνωστό μεζεδοπωλείο της πόλης, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης μαζί με φίλους και μέλη του Προσκοπισμού.
Η συνεστίαση είχε στόχο την οικονομική ενίσχυση των δράσεων του Συστήματος, καθώς και των μελών του που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του 1ου Συστήματος Προσκόπων, μίλησε με θερμά λόγια για την εθελοντική κοινωνική και περιβαλλοντική προσφορά  των προσκόπων στην τοπική κοινωνία.
«Στηρίζουμε το έργο και τις δράσεις του προσκοπικού κινήματος, καθώς συμβάλλουν στην καλλιέργεια του πνευματικού και ψυχικού κόσμου των νέων μας, τους καλλιεργούν τις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, αλλά και του ελληνικού πολιτισμού.

Στη Μόσχα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Στο Διεθνές Φόρουμ με θέμα:«Ενεργειακή αποδοτικότητα &  Βιώσιμη ανάπτυξη» 
«Τα ζητήματα που σχετίζονται με την ενέργεια βρίσκονται σε υψηλή προτεραιότητα για τους Δήμους της χώρας μας καθώς διαρκής στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να παίξει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας και ιδιαίτερα της Ελληνικής Περιφέρειας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην ομιλία του κατά τη διοργάνωση του διεθνούς φόρουμ με θέμα «Ενεργειακή αποδοτικότητα και Βιώσιμη ανάπτυξη» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Μόσχα από το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας και το Δήμο Μόσχας.
Στη θεματική ενότητα συζήτησης όπου μίλησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμμετείχαν επίσης ο εκπρόσωπος για την κλιματική αλλαγή της Γ.Γ του υπ. Εξωτερικών της Μ.Βρετανίας D.King και οι Δήμαρχοι του Καζάν Ilsur Metshin, του Bottrop B.Tischler, του Μάντσεστερ T.Lloyd, του Δουβλίνου Β.Carr, της πόλης Naberezhnie Chelny N.Magdeev και της Μπολόνια R.Malagoli.
Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει εποικοδομητικές απόψεις για τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενεργειακή ανάπτυξη των εθνικών χωρών με τον υφυπουργό Ενέργειας Anton Inyutsyn και τον Δήμαρχο Καζάν Ilsur Metshin.

«Η Τουρκία μετά το Πραξικόπημα & την Εκλογή Trump».

Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα για την Ελλάδα;

Προκαλούν οι τουρκόφιλες επιλογές Τραμπ

Ο 57χρονος απόστρατος υποστράτηγος Michael T. Flynn είναι η προτίμηση Tραμπ για την καίρια θέση-κλειδί του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας.
Οι επιλογές Ντόναλντ Τραμπ στις καίριες κυβερνητικές θέσεις που γίνονται ήδη γνωστές από διαρροές του περιβάλλοντος του νεοεκλεγέντος προέδρου σημαίνουν μία στροφή προς ακραίες θέσεις που είχαν καιρό να φανούν στο προσκήνιο.
Ο Μάικλ  Φλιν, που υπήρξε επικεφαλής της «Defense Intelligence Agency», της υπηρεσίας πληροφοριών του Πενταγώνου, είναι εδώ και μήνες σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφαλείας. Επιπλέον, ο Μάικ Φλιν, θεωρείται πως υποστηρίζει σθεναρά τις υποσχέσεις του Τραμπ περί υιοθέτησης ακόμη πιο σκληρής στάσης από τις ΗΠΑ έναντι των τζιχαντιστικών οργανώσεων.
Από τη θέση που πρόκειται να αναλάβει, θα παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και θα έχει απευθείας και συχνή επαφή και μεγάλη δύναμη επιρροής σε έναν πρόεδρο που δεν έχει καμία γνώση παρόμοιων θεμάτων.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ Jason Miller, αναφερόμενος στις δημοσιογραφικές  διαρροές για την επιλογή Φλιν, είπε πως «ο  νεοεκλεγείς πρόεδρος συναντήθηκε με τον στρατηγό, ο οποίος θα κάνει μια φανταστική προσθήκη στην ομάδα».
                                                             Ο Φλιν «έμμισθος» από τουρκικές πηγές

«Και τώρα τι κάνουμε;»


Αντιμέτωπος με την πιο επικίνδυνη κρίση που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι γονατισμένη οικονομικά & κοινωνικά, που έχει σπαταλήσει το διπλωματικό κεφάλαιο και την αξιοπιστία της με τα καμώματα της κυβέρνησής του τα τελευταία δυο χρόνια, θα πρέπει να διαχειρισθεί το εκρηκτικό μείγμα του αχαλίνωτου Ερντογάν που ευθέως πλέον ανοίγει θέμα συνόρων, το αδιέξοδο στο Κυπριακό, την εθνικιστική πολιτική του Έντι Ράμα στην Αλβανία και την αρνητική τροπή που παίρνει & πάλι το Μεταναστευτικό.
Με τα χέρια ψηλά η Αθήνα, χωρίς απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα και με άδεια την διπλωματική φαρέτρα της, πρέπει να διαχειρισθεί την κρίση που ξετυλίγεται μπροστά μας.
Ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει την συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν με την ελπίδα ότι θα γίνει βολιδοσκόπηση των προθέσεων του Τούρκου ηγέτη τόσο για το κυπριακό όσο και για τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό, ώστε να υπάρξει αποσυμπίεση της συσσωρευμένης έντασης. 
Με τα σημερινά δεδομένα είναι αμφίβολο αν θα γίνει η συνάντηση αυτή, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι ακόμη κι αν πραγματοποιηθεί, απλώς θα επιβεβαιώσει το νέο αρνητικό σκηνικό που διαμορφώνεται…
Και όλα αυτά σε ένα διεθνές περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο βαρύ λόγω των πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ, στην Βρετανία αλλά και το ρευστό τοπίο που διαμορφώνουν το δημοψήφισμα στην Ιταλία, και οι εκλογές σε Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, όπου η Ελλάδα και τα προβλήματά της μόνο με αρνητικό τρόπο μπαίνουν πλέον στην ατζέντα.
Η κυβέρνηση & ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχαν, όπως όλοι σχεδόν οι κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια, υιοθετήσει το βολικό θεώρημα ότι οι επιθετικές δηλώσεις, οι εντάσεις στο Αιγαίο, η ανάμιξη στις υποθέσεις της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, γίνονταν για «λόγους εσωτερικής κατανάλωσης»...

15η Ιουλίου:Η νομιμοποίηση της νέας Τουρκίας























Στην τελική φάση η συνωμοσία κατά της Κύπρου

Φαίνεται, αν αληθεύουν όσα μεταδίδονται από την Ελβετία την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές & δεν ανατραπούν μέχρι το τέλος αυτών των απερίγραπτων «διαπραγματεύσεων», ότι οφείλουμε ως λαός ευγνωμοσύνη στον Ταγίπ Ερντογάν, γιατί, με την αδιαλλαξία του, απέτρεψε προς στιγμή την κατάλυση του κυπριακού κράτους. Βεβαίως πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να δούμε αν όντως επέλθει διαφωνία στην Ελβετία, ή αν δεν πρόκειται για το τελικό φόρσινγκ ώστε να αποσπασθούν και άλλες παραχωρήσεις από τον κ. Αναστασιάδη.
                                               Από την Κοζάνη στη Λωζάννη!
Είναι άλλωστε απολύτως ακατανόητο γιατί δύο άνθρωποι που βρίσκονται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου ο ένας από τον άλλο πήγαν στη Γενεύη να λύσουν το κυπριακό.
Ο κ. Αναστασιάδης δεν πήρε καν μαζί του το Εθνικό Συμβούλιο, όπως γινόταν πάντα μέχρι τώρα, ενώ απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους η είσοδος στο ξενοδοχείο.
Δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες γιατί ο διεθνής παράγων θέλει απομονωμένο τον κ. Αναστασιάδη, ούτε να αναφερθούμε στις «γελτσινικού τύπου» συνήθειές του, ή στα δημοσιεύματα διεθνώς για τα μέσα που έχουν να τον πιέσουν.
Οχι γιατί αυτά δεν έχουν σημασία, ασφαλώς και έχουν, αλλά γιατί, σε τελικά ανάλυση, είναι η πολιτική φιλοσοφία και όχι τόσο η προσωπικότητα του Κυπρίου Προέδρου που απειλεί την επιβίωση του κράτους του.

Στα πρόθυρα ολοκληρωτικής τουρκοποίησης η Κύπρος!!!


Η Κύπρος αποτελεί το τελευταίο προπύργιο/υπόλειμμα του ιστορικού ελληνισμού στην ανατολική Μεσόγειο. Και όμως, οι ηγεσίες της Ελλάδας κλεισμένες στον μικρο - Ελλαδισμό και τα φοβικά τους σύνδρομα απέναντι στην Τουρκία, την εκχωρούν σταδιακά, βήμα το βήμα, εδώ & 10ετίες στη ζώνη επιρροής του νεοθωμανισμού, με προοπτική τον πλήρη εκτουρκισμό της.
Οποιεσδήποτε άλλες ηγέτιδες τάξεις, σε οποιοδήποτε μήκος ή πλάτος του πλανήτη, θα θεωρούσαν την ελληνική Κύπρο ως το σημαντικότερο μέρος του χώρου τους και θα έκαναν τα πάντα για να διασφαλιστεί, τουλάχιστον, η στενή σχέση κυπριακού και ελλαδικού ελληνισμού. Αρκεί να κοιτάξει κανείς τον χάρτη για να διαπιστώσει την τεράστια γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου, η οποία με την ύπαρξή της και μόνο καθιστά τον ελληνισμό υπολογίσιμη δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο.
Αντίθετα η έκλειψή της, ή ακόμα χειρότερα η παράδοσή της στα χέρια των διαχρονικών αντιπάλων του ελληνισμού, θα οδηγήσει στη μεταβολή της Ελλάδαςσε συρρικνούμενο και ανίσχυρο βαλκανικό κρατίδιο.
Αυτό το γνωρίζει ολόκληρος ο πλανήτης και πριν απ’ όλους οι μεγάλες αποικιακές δυνάμεις.
Ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος επικεφαλής των σταυροφόρων του κατέλαβε την Κύπρο το 1192 και οι Άγγλοι συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να διατηρούν τις μεγαλύτερες και τελευταίες σημαντικές βάσεις τους στην Κύπρο.
Οι Αμερικανοί θεωρούν την Κύπρο αποφασιστικής σημασίας για τον έλεγχο της Μ. Ανατολής, ενώ και οι Ρώσοι έχουν καταδείξει σε αναρίθμητες ευκαιρίες τα τελευταία εξήντα χρόνια το ενδιαφέρον τους για το νησί.