Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Τα άφθαρτα πρόσωπα των ΣΥΡΙΖοφιλελεύθερων

Γ. Πατούλης: «Η ψυχική υγεία & η φυσική άσκηση στο επίκεντρο των Υγιών Πόλεων»

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η 14η Συνάντηση Εργασίας των Δήμων - μελών του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, που είναι Πιστοποιημένο Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) με την ευρεία συμμετοχή από 44 Δήμους - μέλη και περισσότερους από 70 Εκπροσώπους από τους Δήμους-μέλη του Δικτύου πανελλαδικά και άλλων φορέων.
Ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος του Δικτύου και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου,  κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε: «Ακολουθώντας τις αρχές και τους στόχους της ατζέντας για βιώσιμη ανάπτυξη, θέτουμε τις στρατηγικές για την υλοποίησή τους. Με την πολύτιμη συμβολή του Επιστημονικού Συμβουλίου του Δικτύου είμαστε σε θέση να επικεντρωνόμαστε στις πολιτικές για την ψυχική υγεία και τη φυσική άσκηση και την εφαρμογή τους στις πόλεις μας».
Οι εργασίες ξεκίνησαν με την 1η ενότητα όπου η κα. Παπαθανασοπούλου, Κοινωνιολόγος, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, ενημέρωσε τους παριστάμενους για το Πρόγραμμα των Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, παρουσιάζοντας την πρόσφατη Εκπαιδευτική Συνάντηση των Συντονιστών που πραγματοποιήθηκε στο Τουρκού της Φινλανδίας. Επιπλέον, η κα. Παπαθανασοπούλου αναφέρθηκε στην υλοποίηση, από τις Υγιείς Πόλεις της Ευρώπης, των αρχών και των στόχων της ατζέντας της βιώσιμης ανάπτυξης μέχρι το 2030 (Sustainable Development Goals 2030), όπως έχει ψηφιστεί από τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και περιλαμβάνει 17 στόχους που αφορούν στην προαγωγή της υγείας.

Στις 7:00 μ.μ. τα εγκαίνια των γραφείων της ΛΑΕ Αμαρουσίου

Η τοπική επιτροπή της Λαϊκης Ενότητας Βορείων σας πρσοκαλεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στα εγκαίνια των γραφείων της στο Μαρούσι (Δήμητρος 20). 
Η Λαϊκή Ενότητα γεννήθηκε μετά το δημοψήφισμα και το ιστορικό «ΟΧΙ» του λαού μας το οποίο προδόθηκε εν μια νυκτί από δυνάμεις και αγωνιστές που δεν αποδέχτηκαν ποτέ τα μνημόνια ως μονόδρομο και θέλουν να παλεύουν και να ονειρεύονται να ζήσουν στον τόπο τους έξω από τον  μονόδρομο που μας επιβάλλουν οι ευρωπαϊκή ένωση σε αγαστή συνεργασία με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. 

Στις 9:00 μ.μ. στο «Σπύρος Λούης» η «ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ 2016»

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Συγκροτήθηκε ΕΣΡ στην Ελλάδα!!!

«Αυτοαπασχόληση Νέων»:Η ομιλία Γ. Πατούλη στο συνέδριο της Π.Ε.Δ.Α

Την ανάγκη να έχει η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό και στη δρομολόγηση των δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Αυτοαπασχόληση των Νέων, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.
Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε τη σημασία να δοθούν ουσιαστικές αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να έχουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες  για το καλό των πολιτών και του τόπου τους. 
«Αν δεν υπάρξει τοπική ανάπτυξη δεν θα επιτευχθεί ποτέ ο στόχος για εθνική ανάπτυξη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.
Αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στον τομέα της απασχόλησης στους νέους τόνισε πως βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση στην αγορά εργασίας έναντι των μελών του εργατικού δυναμικού μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς δυσκολότερα εξέρχονται από το καθεστώς της ανεργίας, ενώ παράλληλα ευκολότερα εισέρχονται σε αυτό, καθώς:

Συνάντηση των Προέδρων ΚΕΔΕ και Τ.Π.&Δ

Θέματα που σχετίζονται με το συντονισμό των δράσεων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της ΚΕΔΕ σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων συγκεκριμένων προγραμμάτων στους δήμους βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου μέσα από τη στενότερη συνεργασία της ΚΕΔΕ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επιπλέον υπογράμμισε ότι οι συνεργασία των δύο πλευρών μπορεί να συμβάλει στην ταχύτερη ενεργοποίηση και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων στους δήμους.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης των χρηματοδοτήσεων που αφορούν στον οδοφωτισμό καθώς και στην διαδικασία ενεργοποίησης του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων.
Για τη καλύτερη ενημέρωση των αιρετών πρώτου βαθμού σχετικά με τις πολιτικές και τους σχεδιασμούς του Ταμείου, συμφωνήθηκε να υπάρξει ειδικό θέμα συζήτησης στο πλαίσιο του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Το Σαββατοκύριακο η πανελλαδική συνδιάσκεψη του κινήματος «Άρδην»

                                    Πρόγραμμα πανελλαδικής συνδιάσκεψης Άρδην 
                                 Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 - Κυριακή 13 Νοεμβρίου
Το Άρδην θα πραγματοποιήσει την Πρώτη πανελλαδική του συνδιάσκεψη το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016. Θα γίνει παρουσίαση των θέσεων του Κινήματος και των άμεσων πολιτικών και οργανωτικών του στόχων.
Η αίθουσα που θα λάβει χώρο η συνδιάσκεψη είναι το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Σίνα και Δαφνομήλη 1Α)... 
Η συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί και η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
9.30 – 10.15: Εγγραφές μελών και παρατηρητών συνεδρίου
10.15-12.00: Πεντάλεπτοι χαιρετισμοί από προσωπικότητες και φορείς που έχουν προσκληθεί
Το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό στα νησιά του Αιγαίου: 
Παρέμβαση από εκπρόσωπο της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα
12.00-13.00: Κεντρική ομιλία: Γιώργος Καραμπελιάς
13.00-13.20: Ομιλία για τις πολιτικές προοπτικές: Γιώργος Ρακκάς
13.20-13.40: Ομιλία επί των οργανωτικών στόχων του Κινήματος και πρόταση για Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο και Θεματικές Επιτροπές: Γιάννης Ξένος

Στις 2:00 μ.μ. η συνάντηση Γ. Πατούλη, με το νέο υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη

Την πρώτη συνάντηση με τον νέο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη θα έχει σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη.
Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν το προεδρείο της ΚΕΔΕ καθώς και οι επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.
Εκ μέρους της ΚΕΔΕ θα τεθούν προς συζήτηση όλα τα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού και ειδικότερα η δρομολογούμενη αλλαγή του Καλλικράτη, τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα των δήμων, αλλά και η προώθηση των εκκρεμών από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

Την Κυριακή η Ετήσια Τακτική Γ. Σ. του Συλ. Αθμονέων

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ    
Το Διοικητικό Συμβούλιοτου Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ βάση της απόφασης που έλαβε στη συνεδρίαση της 16ης /9/2016 και έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 13,14,15,16 και 17 του καταστατικού του καλεί τα μέλη του σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30 π.μ. στο Γραφείο του Συλλόγου (Στ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου), με θέματα ημερήσιας διάταξης :
1.Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2.Απολογισμός Πεπραγμένων Δ.Σ.
3.Οικονομικός Απολογισμός
4.Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
5.Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού και απαλλαγή Δ.Σ. από πάσης ευθύνης.

Στις 5:45 μ.μ. το σεμινάριο:«Συναισθηματική Διαπαιδαγώγηση & πρακτικές εφαρμογές»

Ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα:
«Συναισθηματική Διαπαιδαγώγηση και πρακτικές εφαρμογές», διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 11/11/2016 και ώρα 17:45, στα γραφεία του Ομίλου μας Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.
Τα τελευταία χρόνια έρευνες έχουν αναδείξει τη συναισθηματική νοημοσύνη σε έναν από τους σημαντικούς παράγοντες για την ευτυχία και την επιτυχία στη ζωή του ανθρώπου. 
Η ικανότητα κάποιου να προσδιορίζει, να ελέγχει, και να εκφράζει κατάλληλα τα συναισθήματά του αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής του και τις σχέσεις του με τους άλλους.
Γιʼ αυτό το λόγο, η έννοια της συναισθηματικής διαπαιδαγώγησης ολοένα και περισσότερο εισχωρεί στην ατζέντα της οικογενειακής και σχολικής ζωής. 
Τα άτομα μέσα απʼ αυτό το είδος της εκπαίδευσης μαθαίνουν να εμπιστεύονται τα συναισθήματά τους και να λύνουν τα προβλήματα και τις συγκρούσεις, αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έχουν καλές σχέσεις με τους άλλους. 

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Αύριο η Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης, Σ.Π.Α.Π, Δήμου Κηφισιάς & ΣΚΑΪ

«ENOTHTA»:Δέκα βασικοί λόγοι για να απορριφθεί η ΣΜΠΕ του ΕΧΣ για το Mall

Δέκα Βασικοί Λόγοι για να απορριφθεί η Στρατηγική Μελέτη  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την περιοχή του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου  Τμήμα Π.Ε 6&17 του ΓΠΣ Αμαρουσίου Αττικής
1Σύμφωνα με το Παράρτημα 1 της ΚΥΑ 170225/6-12-2014 του ΥΠΕΚΑ  θα έπρεπε να καθορισθεί η ζώνη άμεσης επιρροής του ΕΧΣ σε ακτίνα τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από το Mall.  
Να περιλαμβάνει τουλάχιστον & τις Π.Ε  Ψαλίδι-Πέλικα  και Εργατικών Κατοικιών, που απέχουν λιγότερο από 100 μέτρα από το αυθαίρετο και παράνομο κτίριο. Αντί για αυτό η ζώνη άμεσης επιρροής περιορίζεται προς βορρά μόνο μέχρι την Αττική οδό.
2►Ο μελετητής του φορέα (LAMDA)  δεν λαμβάνει υπόψη τους πραγματικούς πολεοδομικούς φόρτους  στη Λ. Κηφισίας λόγω μεταφερόμενου συντελεστή δόμησης (ΣΔ), αλλά και από μεγάλα Εμπορικά Κέντρα,  Ιδιωτικά Νοσοκομεία ,Golden Hall, Helexpo, Κέντρο Γραπτού Τύπου, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Παιδείας, Σταθμό Νερατζιωτίσσης, Αττική Oδό κλπ., και μελλοντικούς οικοδομικούς όγκους στην ΑΣΠΑΙΤΕ, Δηλαβέρη κλπ. Επιπλέον δεν έχουν υπολογισθεί οι νέες χρήσεις γης λόγω  του Π.Δ  του 2012  οι οποίες είναι ακόμα πιο επιβαρυντικές για την υπό κρίση περιοχή. 
Θα έπρεπε  στη ζώνη άμεσης επιρροής να υπολογισθεί το  περιβαλλοντικό ισοζύγιο  όχι από  τις ιδεατές επιβαρύνσεις αλλά από τις πραγματικές  και από όσες πρόκειται να εγκατασταθούν.

Ο Τραμπ πλανητάρχης ...

Κι όμως, δεν είναι ο Τράμπ η απειλή!!!

Από χτες το πρωί η ανθρωπότητα στην πλειονότητά της ζει με το φόβο ενός νέου μπαμπούλα.
Το όνομά του είναι Τράμπ. Ντόναλντ Τράμπ. Στο πρόσωπό του έχουν πάρει σάρκα και οστά όλα τα δαιμόνια και οι κίνδυνοι που απειλούν την ανθρωπότητα. Αλλά, αν παρατηρήσει κανείς μέσα και πίσω από τον Τράμπ θα δει ότι δεν είναι εκείνος
Ο Κίνδυνος. Ο Κίνδυνος είναι οι Άλλοι. 
Αυτοί που έφεραν τον Τράμπ. 
Και δεν είναι οι ψηφοφόροι.
Για να δούμε τα πράγματα πιο ψυχρά, ο Τράμπ δεν είναι ως δείγμα γραφής το χειρότερο μοντέλο υποψήφιου και εκλεγμένου προέδρου στις ΗΠΑ.
Η ανθρωπότητα μοιάζει να ξεχνάει ότι ο Μπούς ο νεώτερος ήταν ένας ρατσιστής, μισογύνης, πολεμοκάπηλος, οπλομανής, ανίδεος από πολιτική, μειωμένης ευφυίας, μπουρδολόγος και αθεράπευτα τεμπέλης.
Ένα πραγματικό νούμερο.
Ο Μπούς πατέρας δεν υστερούσε σε ακρότητα αντιλήψεων, μόνο που είχε περισσότερο μυαλό από το γιό του. 
Και οι δύο, όπως αναγγέλλει και ο Τράμπ, κυβέρνησαν αγκαλιά με το στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες και τους οπλοφόρους Αμερικανούς.
Και οι δύο μοίρασαν τόσες βόμβες και τόσο θάνατο σε άλλους λαούς όσο κανείς μετά τον Β Παγκόσμιο, διαλύοντας όλη τη Μέση Ανατολή και δημιουργώντας επί της ουσίας τα σημερινά σημεία πολεμικών συγκρούσεων υπερδυνάμεων και τα εκατομμύρια των σημερινών προσφύγων.
Αλλά, ας μη μείνουμε εκεί.
Ο «δημοκράτης» Κλίντον βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία...

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Τραμπ και την Αμερική

Το προχθεσινό αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει σεισμικές δονήσεις στα κέντρα του παγκοσμίου συστήματος, τα οποία καθαρά με δική τους ευθύνη είχαν αναδείξει την αναμέτρηση του Ντόναλντ Τράμπ & της Χίλαρι Κλίντον, σε μια μάχη επιβίωσης τους.
Όλοι αυτοί που μέχρι χθες δήλωναν ότι μόνο με θαύμα ο Ντόναλντ Τράμπ θα ήταν ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, σήμερα αδυνατούν να χωνέψουν πως το θαύμα έγινε & ο δισεκατομμυριούχος εκκεντρικός επιχειρηματίας κέρδισε την εκλεκτή του συστήματος, Χίλαρι Κλίντον.
Οι δημοσκοπήσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το πολιτικό κατεστημένο και στα δύο πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ, η Wall Street, και το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου του πλανήτη, αδυνατούσε να αφουγκραστεί, το Rebellion (ξεσηκωμό) που επικρατούσε στην αμερικανική κοινωνία, και τις τάξεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών.
Το κατεστημένο, οι δημοσκοπήσεις & τα μέσα ενημέρωσης, απέτυχαν να δώσουν την απαιτούμενη σημασία στον κινηματικό χαρακτήρα των υποστηρικτών του Γερουσιαστή, Μπέρνι Σάντερς, στη  μάχη του με την Χίλαρι Κλίντον, για το χρίσμα των Δημοκρατικών , και των επίσης κινηματικό χαρακτήρα των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τράμπ, στη μάχη του με 16, κυρίως συστημικούς, αντιπάλους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ανησυχία & απογοήτευση στην γερμανική Κυβέρνηση, από την εκλογή Τραμπ

►Το Βερολίνο φοβάται, ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος θα αλλάξει ριζικά τις αμερικανο-ευωπαϊκές σχέσεις στα θέματα της ασφάλειας και της γερμανικής επιρροής & ανάμειξης στην Ουκρανία και την Ελλάδα!
►Τρομάζει την γερμανική Κυβέρνηση το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του Τραμπ & ο αυθορμητισμός του!
Όπως αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες από το Βερολίνο, αγωνία και απογοήτευση επικρατεί στην πολιτική ηγεσία της Γερμανίας, εξαιτίας της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.
Ιδιαίτερα η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε δείχνουν εμφανώς την ανησυχία τους, ενώ η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν χαρακτήρισε την εκλογή του Τραμπ ως «μεγάλο σοκ», ξεπερνώντας, μάλιστα, τα διπλωματικά εσκαμμένα και δείχνοντας τον φόβο του Βερολίνου για την επέλαση του Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ.
«Είναι δύσκολο να γίνουν τώρα εκτιμήσεις» παραδέχθηκε στην «Handelsblatt» ο Γιούργκεν Χαρντ, συντονιστής της γερμανικής Κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις.
«Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει ελάχιστους συμβούλους, με τους οποίους τα μέλη της γερμανικής Κυβέρνησης θα μπορούσαν να έχουν επαφές και όλο το στενό του περιβάλλον αποτελείται από ανθρώπους, που δεν προέρχονται από τον πολιτικό χώρο».
Το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών διακατέχεται από πολλές αμφιβολίες, φοβούμενο, ότι η εκλογή Τραμπ θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στις αμερικανο-ευρωπαϊκές σχέσεις, ενώ τις ίδιες αμφιβολίες έχει και το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών στο θέμα της πολιτικής ασφάλειας!

Ο Τραμπ η Ελλάδα & ο ρόλος που πρέπει να διεκδικήσουμε για να μην είμαστε «κομπάρσοι»

Όσα είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ προκαλούν προβληματισμό σε πολλούς. Τι έχει πει ο Τραμπ;
«Δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία», έχει πει.
Επίσης έχει ταχθεί υπέρ του Grexit.
Και μας έχει χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα προς αποφυγή αναφερόμενος σε θέματα οικονομίας και χρέους.
Το «ελληνικό άγχος» για το πως θα διαμορφωθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι δικαιολογημένο.
Ειδικά η κυβέρνση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν κι έχουν επενδύσει πολλά στην αμερικανική υποστήριξη που είχαν επί Ομπάμα.
Και σε πολιτικό επίπεδο με τη μορφή δηλώσεων στήριξης και παρέμβασης για το θέμα του χρέους, αλλά και στρατιωτικά με την «άτυπη ασπίδα προστασίας» που παρέχουν οι ΗΠΑ και την «παραχώρηση»  μεταχειρισμένου αμυντικού υλικού. 
Τι θα γίνει αν ο Τραμπ υλοποιήσει όσα έχει πει;
Κάποτε  πρέπει να καταλάβουμε ότι οφείλουμε να πάψουμε να περιμένουμε πως θα αποφασίσουν οι άλλοι να ασχοληθούν ή να μην ασχοληθούν μαζί μας. 
Και να βρούμε τρόπους για να ασχοληθούν όπως επιθυμούμε εμείς.
Όσο μπορούμε να το πετύχουμε…

Αλλαγή παραδείγματος στις Η.Π.Α.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό της εκλογής του κ. Trump είναι το ότι, οι Πολίτες έχουν πάψει πια να χειραγωγούνται από τα ΜΜΕ των ελίτ -  διαψεύδοντας όλες τις δημοσκοπήσεις, όπως τη νίκη του ΝΑΙ στην Ελλάδα και του BREMAIN στη Βρετανία.
Μετά το ελληνικό δημοψήφισμα (ΟΧΙ, άσχετα με την εθνική προδοσία και τη δολοφονία της ελπίδας που ακολούθησαν), καθώς επίσης το BREXIT, όπου άλλες ήταν οι επιθυμίες των ελίτ, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ που τα χρησιμοποιούν προς όφελος τους και άλλες αυτές των απλών Πολιτών, η ιστορία επαναλήφθηκε στις Η.Π.Α. – τεκμηριώνοντας πως οι άνθρωποι έχουν πάψει πια να χειραγωγούνται.
Το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ελεύθερο διαδίκτυο – σε αυτό δηλαδή που δεν απευθύνεται σε κομματικούς ή άλλους πελάτες, δεν χρηματίζεται και δεν εκτελεί «παραγγελίες» έναντι διαφημίσεων.
Επομένως οι ειδήσεις, καθώς επίσης οι αναλύσεις που δημοσιεύονται, είναι πολύ περισσότερο αντικειμενικές - ενώ φιλοξενούνται όλες οι απόψεις.
Ένα επόμενο χαρακτηριστικό της εκλογής Trump είναι πως για 2η φορά (η 1η ήταν στην Ουκρανία με τον Porosckenko) εκλέχθηκε ένας επιχειρηματίας πρόεδρος - αποδεικνύοντας πως οι Πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά των επαγγελματιών πολιτικών που υπηρετούν έμμισθα το σύστημα, ειδικά τις τράπεζες και τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ήταν άλλωστε γνωστό πως όλες οι μεγάλες τράπεζες, οι αγορές, τα επενδυτικά κεφάλαια κοκ. στήριζαν την κυρία Clinton - η διαφθορά και η φοροδιαφυγή της οποίας, μέσω του ιδρύματος της, έχει τεκμηριωθεί άπειρες φορές.

Το Σάββατο ανοίγει τις πύλες της η «54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής»

Η «54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής», που αποτελεί θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου και κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική τέχνη ανοίγει τις πύλες της, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 8:00, στο «Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής» στο Μαρούσι.
Στα εγκαίνια της Έκ μ.μ. θεσης θα απονεμηθούν  τα βραβεία και οι έπαινοι στους κεραμίστες που διακρίθηκαν στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κεραμικής, τον οποίο διοργάνωσε η ΠΕΚΑ, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους κεραμίστες, αλλά και σε ήδη καταξιωμένους να έλθουν σε επαφή και να προτείνουν νέες προσεγγίσεις, νέες φόρμες και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της αρχαιότερης των τεχνών.               
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης & ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών κ. Νίκος Βαλλάτος απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους φίλους της κεραμικής να τιμήσουν με την παρουσία τους την έκθεση και το σημαντικό έργο των Ελλήνων κεραμιστών. Παρούσες στη συνέντευξη τύπου ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη και η κεραμίστρια και Μάρω Κερασιώτη.      
Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε τη σπουδαιότητα που έχει για το Μαρούσι η έκθεση κεραμικής, που φέρει μια μακρά ιστορία 54 ετών, καθώς και τη σημασία  που έχει ο χώρος του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής για την ανάπτυξη της τέχνης των Ελλήνων κεραμιστών. 

Σήμερα & αύριο το Ευρωπαϊκό ΣΥΝέδριο για την αυτοαπασχόληση των Νέων


Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

«Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας», αύριο στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση & τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη
Την Παρασκευή 11/11/16, η Καλλιόπη Βασιλείου στο τραγούδι και την κρητική λύρα, η Ελένη Μπελιμπασάκη στο πιάνο και ο Ηφαιστείωνας Βαξεβανέρης στο τραγούδι και την κιθάρα παρουσιάζουν στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο ένα αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση και τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη με τον γενικό τίτλο: 
«Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας» 
Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)
Έναρξη: 21.30
Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 
και Βασιλέως Κωνσταντίνου, 
Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

«Oέο, οέο με το Μητιληναίο», Δημοτική Αρχή & ΣΥΡΙΖΑ!!!

για την επέκταση κατά 5.000 τ.μ. περίπου του ήδη υπάρχοντος «κτιρίου» στον Παράδεισο!!! 

Οπως μας ενημερώνει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού,  το θέμα της «ΜΠΕ Μυτιληναίου» συζητήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο οποίο εγκρίθηκε(με τις ψήφους της παράταξης που υποστηρίζεται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ), η επέκταση κατά 5.000 τ.μ. περίπου του ήδη υπάρχοντος «κτιρίου Μυτιληναίου» στον Παράδεισο Αμαρουσίου.!
Οπως μας ενημερώνει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού,  το θέμα της «ΜΠΕ Μυτιληναίου» συζητήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο οποίο εγκρίθηκε(με τις ψήφους της παράταξης που υποστηρίζεται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ), η επέκταση κατά 5.000 τ.μ. περίπου του ήδη υπάρχοντος «κτιρίου Μυτιληναίου» στον Παράδεισο Αμαρουσίου.
Ο Δήμος, σημειώνει η Μαίρη Διακολιού, αν & η εν λόγω ΜΠΕ του είχε αποσταλεί από τον Αύγουστο, δεν την έθεσε σε διαβούλευση ώστε οι κάτοικοι και οι φορείς να εκφράσουν την γνώμη τους, ως όφειλε.
Λειτουργώντας με τον τρόπο αυτό, αν δεν βρισκόταν σε φρικτή & αδικαιολόγητη άγνοια, ουσιαστικά έκανε τα στραβά μάτια στον επιχειρηματία, υποβοηθώντας τον στον στόχο του, χωρίς να ανοίξει μύτη.

Ο Donald Trump 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Στις 3 Απριλίου 2016, στο αγγλικό σχόλιο αυτής της σελίδας, με τίτλο Hurricane Trump, γράψαμε:
If there is one thing certain among the piling uncertainties surrounding Hurricane Donald is that he is determined to bring a future presidency straight into uncharted waters without much care about what is etched in stone or what the establishment sensitivities, preferences, and cushy cooperative relationships define as prim and proper...
Στις 8 Νοεμβρίου 2016, η πρόβλεψη αυτή μεταβλήθηκε σε πραγματικότητα μετά από την μεγαλύτερη εκλογική έκπληξη στην ιστορία της ηγέτιδας δύναμης του Δυτικού κόσμου.
«Και εταράχθησαν τα όρη και νέφη μελανά διέτρεξαν τους ουρανούς».
Το σύνολο των θετικών απόψεων, έστω και οριακών, που εκφράσθηκαν για τον μόλις εκλεγέντα 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ στα ελληνικά «μέσα» υπολογίζεται στο «0» δηλ. μηδέν.
«Αναλυτές» πάσης φύσεως, κατευθύνσεως, θρησκευτικής ταυτότητος, και πνευματικής ικανότητος συμφωνούσαν καθημερινώς ότι ο «μισογύνης», «ολοκληρωτικός», «χιτλερίσκος», «ρατσιστής», «δικτατορίσκος», «χυδαίος», «εγωπαθής» και, φυσικά, «λαϊκιστής» Τραμπ είχε προσγειωθεί στην Γη κατ’ευθείαν απ’ τον Κάτω Κόσμο και συγκεκριμένα από τον Ένατο Κύκλο της Κολάσεως.
Με την εξαίρεση δύο-τριών ψύχραιμων και λογικών σχολιαστών (των οποίων οι απόψεις δεν βρίσκουν πάντοτε απήχηση ακριβώς επειδή ανήκουν σε πνευματικό επίπεδο που οι ελληνόφωνοι έχουν εγκαταλείψει προ πολλού), η υποψηφιότητα Τραμπ αντιμετωπίστηκε στην Ελλάδα ωσάν τα διαπλεκόμενα αμερικανικά μέσα και οι βαμμένοι Δημοκρατικοί, που, με το θυμιατό στο χέρι και τα εξαπτέρυγα αναπεπταμένα, άλλαζαν βάρδιες μπροστά στο Βυζαντινό εικόνισμα της Κυρίας Κλίντον μέχρι το βράδυ της 8/11, είχαν μετακομίσει ομαδικώς στην Αθήνα.
Το γεγονός δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία αν οι συνθήκες δεν ήσαν αυτές που είναι σήμερα στην χρεοκοπημένη και δέσμια Ελλάδα. Η Αθήνα έχει μηδαμινές δυνατότητες να επηρεάσει το τι γίνεται στην Ουάσιγκτον και απλώς παρακολουθεί
Όμως, έστω και από θέση αδυναμίας, είναι ζωτικής σημασίας για τους «ειδικούς» μας να βλέπουν καθαρότερα το πως εξελίσσεται μια κρίσιμη κατάσταση στρατηγικής σημασίας και που οδηγεί καθ’ όσον επηρεάζει ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα και τα «εθνικά θέματα».

Ο Τραμπ νικητής στο Εβραϊκό ντέρμπυ των Αμερικανικών εκλογών

Donald Trump: Θα κάνουμε μεγάλο ξανά το αμερικανικό Έθνος!
Ένας διαφορετικός Ντόναλτ Τραμπ, ενωτικός, ευγνώμων και ονειροπόλος, εμφανίστηκε τις αργά τη νύκτα  (ώρα Νέας Υόρκης) στους πανηγυρίζοντες ψηφοφόρους του, για να γιορτάσει την μεγάλη -απρόσμενη  για τους πολλούς- νίκη του στις αμερικανικές εκλογές.
Ο κ. Τράμπ, υποσχέθηκε να εργασθεί προκειμένου να «να κλείσει τις πληγές του διχασμού», να κάνει ξανά «μεγάλο το αμερικανικό Έθνος», να δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας με ένα πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης, να χτίσει καλύτερη και ισχυρότερη οικονομία, ενώ απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα διακήρυξε ότι «πρώτο θα βάζουμε το συμφέρον της Αμερικής αλλά θα είμαστε δίκαιοι  με όλους τους λαούς».
Ο κ. Τραμπ, στον πρώτο ως εκλεγμένος νέος Πρόεδρος λόγο του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Κίνημά του, όπως αποκάλεσε την προσπάθειά του, να μετεξελιχθεί σε ένα τρίτο κόμμα, διασπώντας τον πατροπαράδοτο διπολισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

Η νύχτα της μεγάλης ανατροπής στις ΗΠΑ...

                                             Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο 45ος πρόεδρος
                                                        Θα ορκισθεί στις 20 Ιανουαρίου
«Θρίαμβος του Τραμπ». Αυτός είναι ο τίτλος της  Washington Post. Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η καταμέτρηση η εφημερίδα του έδινε 280 εκλέκτορες ενώ στην Κλίντον 218.
Παρ΄όλο που μετά τη νίκη του Τραμπ στις πολιτείες - κλειδιά που τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα στην αρχή ανέφεραν ότι είναι καθοριστικής σημασίας για το νικητή, φάνηκαν φειδωλοί σε σχόλια υπέρ του Τραμπ. Είχαν δαγκώσει τη γλώσσα τους.
Πολύ πριν κλείσουν οι κάλπες, το Ρώυτερ είχε κάνει την πρόβλεψη:
«Όλα δείχνουν πως η Κλίντον θα κερδίσει κατά 90% την προεδρική εκλογή»!
Θα πρέπει σήμερα να σπάσουν την γυάλινη μαντική τους σφαίρα.
Στο CNN οι σχολιαστές εξηγούσαν συνεχώς στη διάρκεια της  ροής των αποτελεσμάτων, πως οι Κουβανοί και οι άλλοι Λατίνοι στην πολιτεία της Φλόριντα θα έδιναν την Πολιτεία στην Κλίντον. Έχασαν κι αυτοί.
Καθώς  προχωρούσε η νύχτα, όμως, όλα άρχισαν να αναποδογυρίζουν.
Το CNN υποχρεώθηκε να κάνει την πρόβλεψη: 90% οι πιθανότητα νίκης του Τραμπ.
Οι ως τώρα δημοσκοπήσεις πήγαν στο καλάθι των αχρήστων. Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε σχεδόν όλες τις πολιτείες - κλειδιά στο νότο με εξαίρεση τη Βιρτζίνια απ’ όπου κατάγεται ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Τζιμ Κέιν (Βόρεια Καρολίνα Φλόριδα, Τζόρτζια), καθώς και την Αϊόβα στις μεσοδυτικές πολιτείες. Επικράτησε επίσης στο Οχάιο, παρά το γεγονός ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του, Τζον Κέισικ δεν τον υποστήριξε.
Το CNN μετά την ανακοίνωση αυτών των αποτελεσμάτων άλλαξε ρότα για να προειδοποιεί»:
Στο δρόμο για τους 270 (εκλέκτορες) οι Ρεπουμπλικάνοι απέχουν ίντσες…

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Τι λένε για την σημερινή εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ

Απόψεις αποδοκιμασίας χωρίς σύνορα & χωρίς όρια!!!
Όπως έχει γράψει ο Κάρλ Πόπερ, (από τους σημαντικότερους κοινωνικούς και πολιτικούς φιλόσοφους του περασμένου αιώνα, στο  «Ανοικτή Κοινωνία και οι Εχθροί της»), «δεν υπάρχει τρόπος επιλογής ενός καλού από έναν κακό κυβερνήτη. 
Και αυτό επειδή οι άνθρωποι που προσελκύονται από την εξουσία, είναι συνήθως κάτω του μετρίου είτε ηθικής είτε εφυϊας».
Η σκέψη αυτή ήρθε στο νου, καθώς οι Αμερικάνοι ψηφοφόροι πηγαίνουν αυτή την ώρα στις κάλπες - όσοι προτίμησαν να διαλέξουν αν η Χίλαρι Κλίντον  ή ο Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι από τις 20 Ιανουαρίου ένοικος του Λευκού Οίκου και δεν προτίμησαν να απέχουν. 
Για την τρίτη προεδρική υποψήφια, την Jill Stein των Πρασίνων, ούτε λόγος να γίνεται. Ούτε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι έχουν πληροφορηθεί πολλά γι΄αυτήν. 
Άλλωστε το διπολικόσύστημα αυτό απαιτεί...
Σε λίγες ώρες θα φανεί ποιος εχει επιλεγεί να ηγείται του δυτικού κόσμου...
Εμείς καταγράφουμε μερικές απόψεις, που δεν εμφανίζονται στα συστημικά Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης.
Ο «σφυριχτράκιας» Τζούλιαν Ασάνζ που έπαιξε τον ενεργό ρόλο του με τις αποκαλύψεις που έκανε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υποστηρίζει: 
«Μια ματιά στην ιστορία του FBI, θα διαπιστώσει κάποιος το ρόλο του ως αυστηρή αστυνομία: Θυμίζουμε «ότι εξανάγκασε σε παραίτηση τον πανίσχυρο πρώην επικεφαλής της  CIA  στρατηγό David Petraeus, αποκαλύπτοντας πως έχει ερωμένη. Μόνον  η Χίλαρι Κλίντον κατόρθωσε να αντισταθεί  στις καταγγελίες του FBI και τις αποκαλύψεις της αλληλογραφίας της
Που αποδείκνυαν ότι χρηματοδοτήθηκε με 12 εκατομμύρια δολάρια από το Μαρόκο
Ότι έχει χρηματοδοτηθεί από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, μέσω του ιδρύματος Κλίντον, την ώρα που η ίδια ενέκρινε πωλήσεις δισεκατομμυρίων όπλων στις χώρες αυτές».

Βρες κρέας σε κόκαλα ....

         Dylan Thomas
«Βρὲς κρέας σὲ κόκαλα ποὺ σύντομα δὲν θἄχουν
Καὶ πιὲς στοὺς δύο γαλακτοφόρους ὀγκολίθους

Τὸ πλέον εὐχάριστο μεδούλι καὶ τὰ ἱζήματα
Πριχοῦ τὰ στήθη τῶν κυράδων νἆναι δαίμονες
Καὶ τἄκρα νἄχουνε σχιστῆ.
Τὰ νεκροσέντονα μὴν ἐνοχλήσης, γιέ μου
Ἄλλ’ὅταν οἱ κυρές σὰν πέτρα θἆναι κρύες
Κρέμασε ἕν’ἄγριο ρόδο πάνω ἀπ’τὰ κουρέλια.
»Ἐξεγείρου ἐνάντια στὸ σύμβολο φεγγάρι
Καὶ τὸ κοινοβούλιο τοὐρανοῦ,
Τὶς βασίλειες τέχνες τῆς μοχθηρᾶς θαλάσσης
Αὐτοκρατορία ἡμέρας καὶ νυκτός
Δικτατορία τοῦ ἡλίου.
Ἐξεγείρου ἐνάντια στὴ σάρκα καὶ τὸ ὀστοῦν,
Τὸν λόγο τοῦ αἵματος, τὸ ὕπουλο δέρμα,
Καὶ τὸ σκουλήκι οὐδένα θὰ φονεύση.»

O Donald Trump, η Εναλλακτική Δεξιά & το Μέλλον του Δυτικού Πολιτισμού

Πάνω  στην καμπή μιας κρίσιμης εποχής για τον Δυτικό Πολιτισμό, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το γεγονός ότι οτιδήποτε συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί σε μια οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή ή γενικότερα Λευκή χώρα επηρεάζει το σύνολο των Δυτικών Κρατών.
Έτσι ακολουθώντας την πορεία των γεγονότων φτάνουμε από το Brexit & το Ουγγρικό Δημοψήφισμα, στις Αμερικάνικες Εκλογές. Γιατί είναι όμως σημαντικές; 
Αυτό θα απαντηθεί παρακάτω κάνοντας ταυτόχρονα μια μικρή Ιστορικο-Πολιτική Διαδρομή στην Αμερικάνικη Ιστορία και επικαιρότητα καθώς και στην σύνδεσή της με τα Ευρωπαϊκά Δρώμενα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σαν νέο κράτος χωρίς προηγούμενη συλλογική εμπειρία σαν αυτή των ευρωπαϊκών κρατών εξελίχθηκε, όπως κάθε δυτική αποικία,  στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της εποχής, που υιοθέτησε και έφερε από την ιδιαίτερη πατρίδα του ο κάθε ένας από αυτούς τους γενναίους λευκούς που διακινδυνεύοντας τα πάντα εξερεύνησαν και κατέστησαν βιώσιμη μια γη κατειλημμένη από την άγρια φύση και τις πρωτόγονες φυλές των ερυθρόδερμων.
Αυτή λοιπόν η έλλειψη ιστορικού υποβάθρου και η σύνδεση με τη ατομική πρωτοβουλία έκαναν τις λιμπεραλιστικές ιδέες να κυριαρχούν σε αυτή την χώρα ακόμη και σε μια εποχή όπως ο 20 Αιώνας όπου είχαν αρχίσει να φθίνουν οι ωφελιμιστικές δοξασίες και να αναδεικνύονται οι δυναμικές κινήσεις των απόλυτων πολιτικών.

ΚΕΔΕ:Να απαλλάξει η κυβέρνηση από το βραχνά των πλειστηριασμών τους μικροοφειλέτες σε Δημόσιο & Δήμους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη μικροοφειλετών  προς το δημόσιο και τους Δήμους.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.
Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία να μπαίνουν σε πλειστηριασμό κατοικίες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για οφειλές μικρών ποσών.

Ευχαριστήρια επιστολή στον Γ. Πατούλη από τον Α.Δ. της Υποδ/νσης Ασφαλείας Β/Α Αττικής

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη 

ο  Αστυνομικός Διευθυντής, Τμηματάρχης της Υποδ/νσης Ασφαλείας Β/Α Αττικής κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, του εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την άμεση και ουσιαστική συμβολή του, κατά την επιχείρηση μεταφοράς των κλεμμένων και τεμαχισμένων οχημάτων από την περιοχή της Παιανίας, προς τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, στην Μαγουλέζα Αττικής. 
«Το προσωπικό του Δήμου σας που διατέθηκε για να μας συνδράμει, επέδειξε υψηλό επαγγελματισμό και σε αρμονική συνεργασία, τόσο με το προσωπικό που διατέθηκε για τον ίδιο σκοπό από άλλους Δήμους, όσο και με το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που επιφορτίστηκε με το έργο αυτό, όλοι μαζί περαίωσαν το εγχείρημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Το Πολιτιστικό Οραμα γίνεται πράξη»!!!

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ το 1ο Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαδημοτικών Δρώμενων του ΕΔΔΥΠΠΥ
Το 1ο Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαδημοτικών Δρωμένων «Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2016» του νεοσύστατου Τομέα πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) παρουσιάσθηκε σε συνέντευξη τύπου, σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.
Σε συνέχεια της πετυχημένης παναττικής συνάντησης των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στο πολιτιστικό κάλεσμα του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. τον περασμένο Σεπτέμβριο, η παρουσίαση του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων επισφράγισε το νέο ξεκίνημα της ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης, της εποικοδομητικής ανταλλαγής ιδεών και ευρύτερων συνεργασιών μεταξύ των συμμετεχόντων Δήμων.
Ανοίγοντας το διάλογο ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε μία σύντομη αναδρομή στη σύσταση & τους σκοπούς που υπηρετεί το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) που έφερε κοντά τους δήμους μέλη του μέσα από προγράμματα πρόληψης της Υγείας, αλλά & στη νέα πρόκληση που έφερε εις πέρας και επεκτείνοντας τις προσπάθειές του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.
«Ο τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κατάφερε να συνθέσει και να αξιοποιήσει τις Πολιτιστικές δομές των Δήμων σε έναν ενιαίο κορμό αυτοδιοικητικής εξωστρέφειας και δημιουργικής λογικής.

Συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Δήμο Αμαρουσίου

Με τη διάλεξη του Εκπαιδευτή σε θέματα Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων κ. Μάνου Παυλάκη, με θέμα: «Η ανάπτυξη της επικοινωνίας μας, μέσα από τους κανόνες της συναισθηματικής νοημοσύνης», ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα ακόμη μάθημα του πρώτου θεματικού κύκλου 
«Η Τέχνης της Επικοινωνίας», από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Δήμο Αμαρουσίου.
Οι κύριες ενότητες που ανέπτυξε ο κ. Παυλάκης στους σπουδαστές σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος είναι:
Η αναγνώριση των συναισθημάτων μας: 
Η αυτοεπίγνωση, η αναγνώριση δηλαδή των συναισθημάτων μας την ώρα που δημιουργούνται θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος της Συναισθηματικής Νοημοσύνης.
Ο έλεγχος των συναισθημάτων μας: 
η ικανότητα αυτή σχετίζεται με τη χειραγώγηση και τον έλεγχο των συναισθημάτων, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι καταστάσεις της ζωής. Η ικανότητα αυτή οικοδομείται πάνω στην αυτοεπίγνωση.
Η εξεύρεση κινήτρων για τον εαυτό μας: 

Κατανυκτική ατμόσφαιρα στο ιστορικό εκκλησάκι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών


Την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ & Γαβριήλ στο ομώνυμο ιστορικό εκκλησάκι της πόλης τίμησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης
Στον εορτασμό του ιστορικού ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ συμμετείχε ανήμερα της εορτής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, μαζί με πλήθος πιστών.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα.
Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι: