Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Γ. Πατούλης:Σήμερα γιορτάζουμε για 1η φορά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας

«Εργαζόμαστε όλοι μαζί προκειμένου αναδείξουμε την πανανθρώπινη διάσταση της Ελληνικής Γλώσσας. Με μεθοδική δουλειά και τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων καταφέραμε να καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού”». 
Στη δήλωση αυτή προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα με αφορμή την 1η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού.
Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι μέσα από την καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, μπορεί να αναδειχθεί η σημαντική παγκόσμια συμβολή της Ελληνικής  γλώσσας, ως εργαλείου διάπλασης, ανάπτυξης και διαμόρφωσης αρχών και εννοιών, όχι μόνο στο πεδίο της φιλοσοφίας και των επιστημών, αλλά και των πολιτικών ιδεών και του ευρωπαϊκού πολιτισμού».
Να σημειωθεί ότι για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας & Ελληνικού Πολιτισμού, έχει πρωτοστατήσει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων & Αδελφοτήτων Ιταλίας (Ο.Ε.Κ.Α.Ι), η οποία πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων σε περισσότερες από 10 ιταλικές πόλεις.

Ο Χρήστος Νινιός αύριο στις 10:00 μ.μ. στο «Bookabar»

«Μουσική Περιπλάνηση στον Κόσμο», με τους Κωνσταντίνα Ρούσσου & Φοίβο Μποζά στο «Ιδιόμελο»

To πρόγραμμα πανηγύρεως I.N. Aγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Σισμανογλείου Νοσοκομείου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΩΡΩΠΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ
Το  ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ πανηγυρίζει  με  κάθε  λαμπρότητα  και  μεγαλοπρέπεια ο  Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Σισμανογλείου Νοσοκομείου, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Μαΐου 2016    
6:00μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός 
και Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος 
εντός του προαυλίου χώρου του Νοσοκομείου
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Μαΐου 2016 
 7:30 – 10:00 π.μ Πανηγυρικῆ   Θεία  Λειτουργία 

Η απάτη, η αυταπάτη & η «αυτοκριτική» του Αλέξη Τσίπρα ...

Οι Κοτσαμπάσηδες & η (ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ) «Αριστερά»

Η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου και της ισχύος δεν είναι ούτε καπιταλιστική ούτε εθνική ούτε κοινωνική. Παραπέμπει ευθέως στην εποχή των «κοτζαμπάσηδων» επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και για τον λόγο αυτόν επικεντρώνεται σε μια κλειστή έννοια υπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος τόσο της κρατικής οντότητας όσο και των εργαζομένων, αποτελούμενων την ευρεία μάζα της κοινωνίας που ουσιαστικά τους θέλει σε θέση πάλαι ποτέ «δουλοπάροικου». 
Η κοινωνική σχέση που επιζητά η νεοπλουτίστικη αυτή ολιγαρχία της Μεταπολίτευσης είναι ακόμη και σήμερα σε συνθήκες πλήρους και δομικής χρεοκοπίας της χώρας, εκείνης του «τσιφλικά» και του «κολίγου».
Η στρεβλή αυτή ολιγαρχία, που βάσισε τον πλούτο και την πολιτική επιρροή της στο καθεστώς κλεπτοκρατίας σε βάρος του «έθνους και του λαού», επικράτησε καθοριστικά μετά την ένταξη στην ΕΟΚ αρχικά και στο ευρώ κάποιες δεκαετίες μετά. 
Συμπίπτει πολιτικά με την κυριαρχία του σοσιαλιστικού και «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. 
Το κομματικό δημιούργημα του Α. Παπανδρέου αρχικά, που εξελίχθηκε σε «όχημα» της πτέρυγας των γερμανικής αντίληψης ευρωπαϊστών Σοσιαλδημοκρατών υπό τον Κ. Σημίτη στην εποχή του τέλους του Ψυχρού Πολέμου και του Μάαστριχ μετά τα μέσα της δεκαετίας του '90. 
Το ΠΑΣΟΚ δεν εντασσόταν και δεν εντάσσεται έως και σήμερα, που πλέον έχει πολιτικά και ιδεολογικά αποκαθηλωθεί, ούτε στη Δεξιά ούτε στο Κέντρο ούτε και στην Αριστερά. 
Ουσιαστικά αποτέλεσε τον κυρίαρχο πόλο του μεταπολιτευτικού δικομματισμού και ενός ευκαιριακού Συντάγματος συνεχώς αναθεωρούμενου, βάσει συγκυριακών σκοπιμοτήτων, αυτό του 1975, ως σύστημα διακυβέρνησης εκ προσωπικοτήτων.

Ξέχασαν το κατοχικό δάνειο & ξεπούλησαν άρον - άρον την Ελλάδα για 99 χρόνια, οι «Αριστεροί» Εφιάλτες!!!

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει επιστροφή, δώστε μας προοπτική...
Στα όρια της «απελπισίας» και με ομολογούμενη, σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις, προσωπική και πολιτική κατήφεια, βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της ψήφισης του «τερατογόνου» και «τερατογενούς» νομοσχεδίου.
Το μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να τους διατηρεί συντεταγμένους, πεπεισμένους και πειθήνιους, έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα τρία διαφορετικά αφηγήματα:
1. «Και οι άλλοι τα ίδια έκαναν»
Εν αρχή δικαιολογούσε τα νομοθετήματα που απέρρεαν από το αριστερό μνημόνιο, λέγοντάς τους ότι το μνημόνιο το ψήφισαν και τα άλλα κόμματα, άρα βρίσκονται τουλάχιστον στο ίδιο μήκος πολιτικής ευθύνης, και αυτό τους απάλλασσε από τη χρεία να απολογηθούν σε όποιον βουλευτή, των πρώην κυβερνητικών κομμάτων.
2. Το… άγιο δισκοπότηρο του χρέους
Όταν αυτό το επιχείρημα πάλιωσε και ξέφτισε, σταματώντας να δίνει προωθητική δύναμη στα επιχειρήματα των βουλευτών (ου μη και στην καθόλου επαναπαυμένη πολιτική τους συνείδηση), επιστρατεύτηκε ο μύθος της ελάφρυνσης του χρέους.

«Oι καιροί αλλάζουν», οι Γερμανοί ... όχι!

Ο ε.α. σμήναρχος Μανώλης Λουτσέτης ανέβασε μια φωτογραφία με εξαιρετικό ενδιαφέρον από την Ιεράπετρα. 
Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα πολυβολείο των Γερμανών στην Ιεράπετρα της Κρήτης που πλέον δίπλα του κτίστηκε ένα σούπερ μάρκετ LIDL!!!
Φαίνεται όμως ότι 75 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, όπως σημειώνει και στο σχόλιό του που δημοσιεύει το «agonaskritis.gr»,  αυτό που κάποτε πετύχαιναν με τα όπλα, τώρα το πετυχαίνουν αλλιώς.
Διαβάστε τι γράφει:
Το πολυβολείο των Γερμανών στη Κρήτη, που με τα χέρια των πατεράδων μας χτίστηκε για να είναι ασφαλείς οι Γερμανοί πολεμιστές...

Ο υπαλληλάκος του Ράιχ ξαναχτυπά...

                Νομίμως έσφαζαν οι Ναζί !!! 
      Οι αποζημιώσεις δόθηκαν & τις φάγαμε ... 
            Η Ελλάδα χρωστάει στην Γερμανία
Για κάποιον ιδιαίτερο λόγο η υπόθεση καθηγητή Ρίχτερ δεν λέει να κλείσει. 
Επίσης για κάποιον μάλλον πιο ιδιαίτερο λόγο η εφημερίδα «Καθημερινή» λίγες ημέρες πριν την ημέρα Μνήμης της Μάχης της Κρήτης ξαναβγάζει στο προσκήνιο έναν καθηγητή που εμμένει στις απόψεις του ότι οι Γερμανοί «ιδεαλιστές» καταδρομείς σφαγιάστηκαν από τους Κρητικούς.
Αυτή την φορά ο Ρίχτερ με αφορμή την επιστολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης ο οποίος του ζητά να αποποιηθεί τον διδακτορικό τίτλο που του έχει δοθεί, επανέρχεται δριμύτερος μέσα από μία «Ελληνική» εφημερίδα. 
«Τους είπα πως δεν θα το κάνω. Θα ήταν σαν να αποδέχομαι την κατηγορία πως είμαι ναζιστής. 
Αν θέλουν, ας έρθουν να μου τον πάρουν. 
Είμαι έτοιμος να τους απαντήσω, πως θα είναι μεγάλη τιμή για εμένα, πως θα είμαι ο 2ος Γερμανός στον οποίο θα συμβεί. 

Ξέρετε ποιος είναι ο πρώτος; 
Ο Τόμας Μαν και μαντέψτε ποιος του είχε αφαιρέσει τον διδακτορικό τίτλο! Οι ναζί».
Αφού έλουσε με το κοσμητικό επίθετο «ναζί» την Πρυτανεία της Κρήτης, λούζει και τους Κρητικούς: 
«Πολλές φορές στο παρελθόν έχω κάνει διορθώσεις, έχω ζητήσει συγγνώμη. 
Οι Κρητικοί όμως είναι φανατικοί, είναι μια διαφορετική... ράτσα».
Παίρνοντας θάρρος από την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα που τον υποστήριξε ότι ένας ιστορικός κάνει έρευνα και πρέπει να έχει πλήρη ελευθερία σε ό,τι λέει, ο Ρίχτερ τώρα ως μεγάλος ιστορικός ξεπλένει σύσσωμα τα τάγματα του Ράιχ για τις κτηνωδίες που έχουν διαπράξει με αφορμή την αντίσταση των Κρητικών: 
«Συμφωνώ πως ηθικά ήταν λάθος, αλλά οι πράξεις αυτές των Γερμανών καλύπτονταν από τους νόμους».

Η Προστασία & Αξιοποίηση των Δημόσιων Χώρων του Προαστίου μας, είναι υπόθεση όλων μας

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά βανδαλισμού ιδιωτικών περιουσιών στο Εμπορικό Κέντρο του Αμαρουσίου, με σαφή πολιτική στόχευση, αλλά και ανακοινώσεις που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες που μιλούν για «επαν-οικειοποίηση του δημόσιου χώρου» της πόλης μας, θα θέλαμε ως Δημοτική Αρχή να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Σε κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι δημοκρατικοί θεσμοί λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας, ο δημόσιος διάλογος οφείλει να γίνεται με όρους σεβασμού στην κάθε άποψη. 
Κι όχι με πράξεις βίας, με βανδαλισμούς και με ακραίες συμπεριφορές, που στόχο έχουν την επιβολή της μιας και μόνο άποψης, κι ας είναι αυτή μειοψηφική.
Επίσης, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, ο δημόσιος χώρος αναγνωρίζεται ως αγαθό που κάθε αιρετή αρχή οφείλει να προστατεύει.
Υπηρετώντας λοιπόν αυτές τις αρχές , η σημερινή Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της πόλης. 
Για να αναδείξει και να αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών, όλους τους δημόσιους χώρους που βρίσκονται στα όρια του προαστίου μας.
Η φύλαξη του Εμπορικού Κέντρου του Αμαρουσίου υπηρετεί έναν και μοναδικό σκοπό, να διαφυλάξει τη δημοτική περιουσία από φθορές και βανδαλισμούς, που το τελευταίο διάστημα είχαν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Γλέντι με κλαρίνα στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων, «για την επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου»!!!

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΤΡΙΑ(03) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (17/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή  20 Μαΐου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση ή μη εντάλματος προπληρωμής για την αντιμετώπιση των εξόδων ταχυδρομικών τελών του Δήμου Αμαρουσίου.

Καθιερώνεται για 1η φορά «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας & Ελληνικού Πολιτισμού»;


Σήμερα Παρασκευή  20 Μαΐου καθιερώνεται για 1η φορά η «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας & Ελληνικού Πολιτισμού», για την διάσωση και ανάδειξη της μητέρας όλων των γλωσσών την ελληνική γλώσσα.
Η ελληνική γλώσσα είναι μια γλώσσα που ομιλείται από τον ίδιο λαό του Έλληνες εδώ και 4.000 χρόνια. 
Θεωρείται μια από τις πλέον πλούσιες γλώσσες του κόσμου ενώ πάνω της στηρίζεται η ορολογία της Ιατρικής, της Αστρονομίας και πλήθος άλλων επιστημών.
Η 20η  Μαΐου είναι επίσης μια συμβολική ημέρα για τον ελληνισμό αλλά και τον πολτισμό μας καθώς είναι  ημέρα κατά την οποία θεωρείται ότι γεννήθηκε ο μέγας Φιλόσοφος Σωκράτης
Η καθιέρωση στις 20 Μαΐου της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας & Ελληνικού Πολιτισμού αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ομογενειακού Ελληνισμού, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)  & τελεί υπό την υποστήριξη στηρίχθηκε της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την Unesco, του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων & Αδελφοτήτων Ιταλίας και του Οργανισμού για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, προωθώντας ένα συμβολικό, κοινωνικό, ελληνικό πολιτιστικό μήνυμα, για να υπενθυμίσει σε όλη τη Γη ότι «Ο Κosmos μιλά Ελληνικά»!

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

O Πασχάλης Τσαρούχας αύριο στις 10:00 μ.μ. στο BABEL ...«Mε μια Αναπνοή»!

Αφιέρωμα στους «Judas Priest» το Σάββατο στo «Gorilla 11»

           To Gorilla 11 συνεχίζει και αυτό το μήνα τη σειρά των επιτυχημένων αφιερωμάτων του. 
Το Σάββατο 21 Μαΐου θα παίξουν ήχο και εικόνα από Judas Priest και όπως πάντα θα κληρώσουν σούπερ δώρα!

«Σνιφάρει» Μνημόνια ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας...

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ιστορική & Μεταφυσική Ετυμολογία

Οι συμβολισμοί που αποδίδονται στις έξι κατευθύνσεις του χώρου, πάνω- κάτω, εμπρός-  πίσω, δεξιά - αριστερά, είναι τόσο παλαιοί  όσο και ο  ανθρώπινος πολιτισμός
Το ον, τόσο στην υλική  όσο και στην υπερβατική του διάσταση, δεν υπάρχει μόνο του, ούτε η συνείδηση και η αντίληψη του αναδιπλώνονται μονίμως εντός του, αλλά σχετίζεται με άλλα  όντα  και  με  τις ''καταστάσεις - ποιότητες'' που αυτά δημιουργούν. 
Έτσι λοιπόν, το ον ΚΟΙΤΑΖΕΙ για να αντιληφθεί που βρίσκεται το ''άλλο'', από πού έρχεται και τι αυτό ''φέρνει μαζί του'', ποιες είναι δηλαδή, οι ''ποιότητες'' που το συνοδεύουν: 
Ο «κάτω κόσμος»  είναι ο Άδης, ο χώρος των σκιών και της  θλίψης, ο «πάνω κόσμος», είναι ο τόπος των ουρανίων υπάρξεων και του φωτός. 
«…Ο  μεν δίκαιος ληστής ευρίσκεται «εκ δεξιών» του Κυρίου, έχει την όψιν ήμερον και παρακαλεστικήν, ο δε κακός ληστής, οπού είναι σταυρωμένος «εξ αριστερών» του Κυρίου, έχει την όψιν ηγριωμένην…». 
Οι Πυθαγόρειοι συσχέτιζαν  το  εμπρός με  την  δεξιά  και  το  πίσω με την αριστερά.  
Αρχετυπικά  λοιπόν, οι  έξι κατευθύνσεις του χώρου έχουν ''χρωματιστεί'' θετικά ή αρνητικά ανάλογα με ποια από αυτές επέλεξε (αρχεγονικά) μία συγκεκριμένη ποιότητα για να φανερωθεί  και  να  εκφραστεί.

Δεν αντέχουν άλλες περικοπές πόρων οι Δήμοι, φωνάζει η ΚΕΔΕ

Με αφορμή την κατάθεση από τον Υπουργό Οικονομικών της τροπολογίας,  που προβλέπει τη θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτός συμφωνήθηκε μεταξύ της Κυβέρνησης και των δανειστών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος επισημαίνει:
Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού έχει δει τα τελευταία χρόνια να μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους πάνω από 65%. 
Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, σήμερα οι Δήμοι λειτουργούν στα όριά τους. 
Ιδιαίτερα οι μικροί Δήμοι των ορεινών και νησιωτικών περιοχών , που αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
Η συμβολή της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην επίτευξη του μεγάλου εθνικού στόχου για δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων υπήρξε καθοριστική τα προηγούμενα χρόνια. 
Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, που αναδεικνύουν μέσα από τα νούμερα του Προϋπολογισμού ότι οι Δήμοι είναι αυτοί που δημιουργούν πλεόνασμα, όταν η υπόλοιπη γενική κυβέρνηση είναι αυτή που παρουσιάζει ελλείμματα.

Το αριστερό «πραξικόπημα» !!!

Δεν ωχριούν σε & με τίποτα οι ΝεοΔωσίλογοι εισπράκτορες ...
Δρομολογείται την Κυριακή η απογύμνωση των Ελλήνων από τα περιουσιακά τους στοιχεία, ενώ συνεχίζεται ο ψυχικός βιασμός τους – όπως περιγράφεται στη Δίκη του Κάφκα, όπου της πλήρους υποταγής προηγείται ο απόλυτος εξευτελισμός του ατόμου.
Η αριστερή κυβέρνηση έχει αναδειχθεί στο όπλο αιχμής του πρωτόγνωρου διπλού πειράματος/εγκλήματος που διενεργείται στην Ελλάδα – με το οποίο
(α) αφενός μεν επιβάλλεται πραξικοπηματικά ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, με την ιδιωτικοποίηση των πάντων – καθώς επίσης με την πλήρη αδιαφορία όσον αφορά το εθνικό σύνταγμα και τη διεθνή νομιμότητα των δανειακών συμβάσεων/μνημονίων
(β) αφετέρου υποδουλώνεται οικονομικά μία χώρα, χωρίς καμία απολύτως αντίσταση εκ μέρους των κατοίκων της – οι οποίοι έχουν προδοθεί βίαια από τις επιλογές τους και έχουν αποπροσανατολισθεί εντελώς, ενώ έχουν πεισθεί πλέον ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός από το Γολγοθά (μαρτυρική ανάβαση και σταύρωση).
Το πραξικόπημα της αριστεράς είναι επί πλεον μητροκτόνο, επειδή δεν αφορά μόνο την ελληνική αριστερά αλλά, επίσης, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια – ενώ δεν θα μπορούσε να διενεργηθεί αναίμακτα από κανένα άλλο κόμμα. 
Ο «άθλος» αυτός έγινε εφικτός, εν πρώτοις με τη δολοφονία της τελευταίας ελπίδας των Ελλήνων από μία κατ’ επίφαση ηθική πολιτική παράταξη. 
Στη συνέχεια από την ντροπιαστική συνθηκολόγηση της τον περυσινό Ιούλιο – όπου κυριολεκτικά ξεπούλησε την πατρίδα της για τριάντα αργύρια. 
Για ένα δάνειο της τάξης των 86 δις €, συν τη διατήρηση της στην (τυπική) εξουσία, έναντι του οποίου παραχώρησε το σύνολο της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της Ελλάδας στις ξένες δυνάμεις κατοχής.

Στο νέο υπερ-Ταμείο όλη η ακίνητη περιουσία, από την γλειώδη, υποτακτική & έρπουσα Ψευδο-Αριστερά!

Τις αντοχές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δοκιμάσει το νέο υπερ-Ταμείο που συστήνεται με "προίκα-μαμούθ" το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, και όλες μαζί τις προς αποκρατικοποίηση εταιρείες που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ.
Υπό την αυστηρή εποπτεία των δανειστών, το νέο Ταμείο που θα ονομάζεται «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας», θα έχει διάρκεια 99 έτη, θα αξιοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία προκειμένου «να συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής της χώρας» καθώς & για «να συμβάλει στην απομείωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας».
Το μάνατζμεντ του Ταμείου θα γίνεται από επαγγελματίες, η ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων
θα είναι ένα από τα μέσα για την αποπληρωμή των νέων δανείων που έχει συμφωνήσει να χορηγήσει ο ESM στην Ελλάδα (86 δισ. ευρώ), και θα ελέγχει:
Το ΤΑΙΠΕΔ.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) καθώς και
Την υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) 

Μας δείχνουν ωμά μέχρι που μπορούν να φτάσουν, τα πιόνια του κουαρτέτου με την «κόκκινη προβιά» !

Έως & τριπλάσιος ο ΕΝΦΙΑ(που θα καταργούσαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι)
 παρά τη μείωση στις αντικειμενικές!
Μέσω της αύξησης των συντελεστών φορολόγησης και στα οικόπεδα, και στον συμπληρωματικό φόρο - Τι αλλάζει (αναδρομικά) από 1.1.2016
Όχι μόνον δεν καταργήθηκε τελικά ο ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο δεν μειώνεται επειδή μειώθηκαν το καλοκαίρι οι (εξωπραγματικά υψηλές ακόμη) αντικειμενικές, αλλά τελικώς... αυξάνεται  και αναδρομικά!
 Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει μεγαλύτερα φορολογικά βάρη, ειδικά  για όσους έχουν διαμερίσματα, μετά την αναθεώρηση των συντελεστών στον συμπληρωματικό φόρο.
Πλέον, από φέτος, θα πληρώνουν συμπληρωματικό φόρο και όσοι έχουν ακίνητα αντικειμενικές αξίας 200.000-300.000 ευρώ (​"πιάνει" και όσους έχουν ένα σπίτι σε μια μεσαία περιοχή).
Αλλά δεν φτάνει αυτό: 
η κυβέρνηση προχωρεί σε αύξηση και των συντελεστών φορολόγησης στα οικόπεδα, αλλά και στον συμπληρωματικό φόρο (100% ως 200% για τους περισσότερους)! 
Αν όμως αυτό γινόταν απλώς για να μη γλιτώσουν όσοι πλήρωναν τον συμπληρωματικό φόρο, λόγω της μείωσης που έγινε στις αντικειμενικές το καλοκαίρι, τότε δεν θα χρειαζόταν να ... τριπλασιαστεί ο συντελεστής φόρου (πχ 0,3% αντί 0,1% για αξίες ακινήτων 300.000-400.000 ευρώ κλπ)!
Για πρώτη φορά θα επιβληθεί συμπληρωματικός φόρος και σε όσους έχουν αγροτεμάχια. 

Το πολυνομοσχέδιο της προδοσίας ...

Βάζουν κόφτη σε όλα εκτός από όσα θα αρπάζουν οι επενδυτές  
Οι Βρυξέλλες καταργούν την δημοκρατία με την ψήφο της «δημοκρατικής» Βουλής
Το τελικό καθάρισμα κάνει η κυβέρνηση με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η τελική παράδοση της διακυβέρνησης της χώρα και τυπικά ολοκληρώνεται. 
Η κυβέρνηση όχι μόνο νομιμοποιεί, όπως και οι προηγούμενες τον «Αυτόματο Μηχανισμό Δημοσιονομικής Προσαρμογής Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης», αλλά στην τροπολογία που κατέθεσε υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οι οποίες καλύπτουν από την όποια μείωση δαπάνης ιδιώτες που θα μπουν στο παιχνίδι άλωσης-ανάπτυξης της χώρας.
Οι επενδυτές και τα λαμόγια δεν θα έχουν κόφτη
Οι δαπάνες που δεν θα μειώνονται σε περίπτωση που ο Μηχανισμός τεθεί σε λειτουργία είναι:
όσες σχετίζονται με αξιώσεις ιδιωτών από την εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων
δαπάνες ύδρευσης, ενέργειας και χρήσης φυσικού αερίου
συντήρησης και επισκευής μεταφορικών μέσων ξηράς, πλωτών μέσων και αεροσκαφών
δαπάνες σχετικά με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων
το σύνολο των δαπανών της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων
Σε αυτές τις τρεις εξαιρέσεις φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι «επενδυτές» που θα στηρίζονται οικονομικά από το κράτος και από τις χρηματοδοτήσεις όλων των οργανισμών της Ε.Ε δεν θα σταματήσουν να εισπράττουν ακόμη κι αν οι συντάξεις πέσουν στα 200 ευρώ. 

Μετά τον κόφτη, έρχεται & ο ανθρωπο-στίφτης του Φιλο-Λαϊκού ΣΥΡΙΖΑ;

Άξενος Πατρίς!!!

Είναι γελοίο το ότι κάποια Ελληνική βουλή σύρθηκε να αναγνωρίσει την γενοκτονία Ελλήνων μετά από εβδομήντα τόσα χρόνια για λόγους που τη βόλευαν την συγκεκριμένη στιγμή, καθιερώνοντας την 19ην Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Νεότουρκους.
Είναι γελοίο το ότι ακόμη δεν έχει εκδώσει η βουλή τη «μαύρη βίβλο» που παρήγγειλε (η ίδια) από τότε στον καθηγητή κ. Φωτιάδη για να παλέψουν οι Πόντιοι το δίκιο τους διεθνώς ΜΟΝΟΙ τους.
Ακόμη γελοιωδέστερες είναι οι παράτες που γίνονται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα κατόπιν εγκυκλίων, σε πληθυσμούς της Ελλάδας που ψωνίζουν από «Ρωσσοπόντιους».
Όλοι οι Έλληνες κάποια στιγμή στο διάβα της ιστορίας κάτι έπαθαν, κάτι πρόσφεραν, κάτι έχασαν. 
Αν στο «κάτι» που έχασαν οι Πόντιοι βάλεις την Πατρίδα, ίσως φτάσεις λίγο πιο κοντά στην ψυχή τους. Πόντιοι, Ηπειρώτες, Μακεδόνες, Θράκες και όλοι οι άλλοι τώρα «βράζουν» στο ίδιο καζάνι (πατρίδα), που για μεγάλες ομάδες πληθυσμού είναι αφιλόξενο.
Δεν χρειάζεται ο συνταξιούχος να είναι Πόντιος για να βιώνει καθημερινά μια πατρίδα που μάλλον τον μισεί. 
Τίποτε δεν έμαθαν οι εκλεγμένοι χρόνια και χρόνια δημοκρατικά(;) από τα «πάθη» των Ελλήνων.
Για την εξουσία και μόνο έχτισαν ένα κράτος σαθρό αντιμετωπίζοντας πελατειακά τον άνθρωπο...

Μαίρη Διακολιού:Αόριστο & αποσπασματικό το Τεχνικό Πρόγραμμα

Οι ερωτήσεις & οι τοποθετήσεις της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου στο πρόσφατο  Δημοτικό Συμβούλιο
Τεχνικό Πρόγραμμα 2016 - Α’ Αναμόρφωση.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα που καλούμαστε να ψηφίσουμε, είναι αόριστο και αποσπασματικό. 
Κάνει λόγο για ανάπλαση οδικών αξόνων, χωρίς να αναφέρει τι είδους αναπλάσεις είναι αυτές, ούτε το σύνολο των οδικών αξόνων. 
Για παράδειγμα, περιλαμβάνεται σε αυτούς η οδός Ερυθρού Σταυρού στην Αγ. Φιλοθέη;
Κάνει λόγο για  καθαίρεση και ανακατασκευή στηθαίων σε οδικούς άξονες, χωρίς να αναφέρει σε ποιους, τι ζημιές είχαν ώστε να επιβάλλεται η καθαίρεσή τους, ούτε σε ποιους οδικούς άξονες. 
Αυτές κρίνω ότι είναι απαραίτητες πληροφορίες για όποιον θα επιθυμούσε να ελέγξει τη Διοίκηση ως προς την αναγκαιότητα ή το κόστος του έργου.
Επίσης, υπάρχει δαπάνη που αφορά την επιδιόρθωση της ακριβοπληρωμένης βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου της πόλης, που, ενώ υποτίθεται ότι θα υλοποιείτο από υλικά αντοχής και άθραυστους υαλοπίνακες, πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, πρέπει οι Μαρουσιώτες να πληρώσουν από την τσέπη τους την αντικατάσταση των σπασμένων τζαμιών! 
Πόσες φορές; Και ως πότε; 

Στις 3:30 μ.μ. η 17η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΕΙΚΟΣΙ (07) θέματα περιλαμβάνει η 17η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 19 Μαϊου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠεριφέρειαςΑττικής και του Δήμου Αθηναίων για το έργο «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύωνακαθάρτων και των συνδέσεων των ακινήτων στην 1η και 7η Δημοτική Κοινότητατου Δήμου Αθηναίων», συνολικού προϋπολογισμού 858.909,52 ευρώ(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κα Ερμ. Κυπριανίδου)
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠεριφέρειαςΑττικής και του Δήμου Αιγάλεω για το έργο «Επισκευή – Ενίσχυση αίθουσαςενόργανης γυμναστικής αποδυτηρίων και γραφείων του Δημοτικού ΚέντρουΑθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αιγάλεω» συνολικού προϋπολογισμού244.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)
3. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠεριφέρειαςΑττικής και Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΥΠΟΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ Μ.Τ. ΜΕΧΡΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ»,συνολικού προϋπολογισμού 60.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%,εργολαβικού οφέλους, αναθεωρήσεων και απρόβλεπτων).(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καπάταης)

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού:Το πρόγραμμα των Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων των Ερασιτεχνικών του Τμημάτων

Τις δημιουργίες και τις δεξιότητες τους θα παρουσιάσουν από σήμερα 18 Μαΐουέως την 1η Ιουλίου οι σπουδαστές των ερασιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, μετά την ολοκλήρωση με επιτυχία ενός ακόμη κύκλου σπουδών κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2015 -2016.
Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και των παραρτημάτων του της Νεανικής Εστίας Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου  και του Μουσικού Εργαστηρίου Αγίας Φιλοθέης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χειροτεχνίας, θεατρικά δρώμενα χορευτικές επιδείξεις, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, γυμναστικές επιδείξεις, μουσικές συναυλίες, παρουσιάσεις σκηνοθεσίας, υποκριτικής, και επεξεργασίας βίντεο.
Με την ευκαιρία της έναρξης των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σημειώνει:
«Μαθητές όλων των ηλικιακών ομάδων παρακολούθησαν τα τμήματα χορού, θεάτρου, εικαστικών και πολλών άλλων καλλιτεχνικών προγραμμάτων, που κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που διανύουμε λειτούργησαν και φέτος στο Δήμο μας, και ανυπομονούν να μας εκθέσουν το δημιουργικό αποτέλεσμα μιας ολόκληρης χρονιάς καλλιτεχνικής προσπάθειας των ιδίων και των δασκάλων τους.
Χειροκροτούμε τις προσπάθειες όλων τους και με χαρά θα παρακολουθήσουμε τους καρπούς των προσπαθειών τους που μας κάνουν περήφανους και προσφέρουν στη διαμόρφωση του πολιτιστικού περιβάλλοντος στην πόλη μας, σε μία περίοδο κατά την οποία ο πολιτισμός αποτελεί σημαντικό στήριγμα για την τοπική κοινωνία.»
Αναλυτικά το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Οξύτατη αντιπαράθεση Λ. Μαγιάκη - Μαίρης Διακολιού, στο 1ο δημοτικό συμβούλιο μετά το πολύκροτο «διαζύγιο»

Αντίποινα της αντιμνημονιακής στάσης & της πολιτικοϊδεολογικής μου σύγκρουσης με τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ η διαγραφή μου, δηλώνει η Ανεξάρτητη πλέον Δημοτική Σύμβουλος 
Πολύ οξυμμένα ήταν τα πνεύματα κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την 1η μετά την απαράδεκτη εκδίωξη της Μαίρης Διακολιού από την παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου, η οποία ΣΥΝοδεύτηκε & με την παραίτηση της υπεύθυνης Τύπου του ΣΥΝδυασμού Ζέτας Πολίτη
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ιστολόγιο «www.thessi.gr», υπήρξαν ανακατατάξεις στις θέσεις των συμβούλων, με την «Ενότητα, Ανατροπή & Εργο για το Μαρούσι» σύσσωμη παρούσα να κάθεται στα έδρανα με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαγιάκη και τη Μαίρη Διακολιού να επιλέγει να κάτσει δίπλα στον Θανάση Φωτόπουλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου.
Με την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος διάβασε την ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου  ότι  η Μαίρη Διακολιού δεν αποτελεί πλέον μέλος του ΣΥΝδυασμού  «ΕνότηταΑνατροπή & Εργο για το Μαρούσι» 

Στις 7.00 μ.μ. η ανοιχτή εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου για το Ασφαλιστικό

Απόρθητο φρούριο το Άγιον Όρος για την επίσκεψη Πούτιν

Σε φρούριο μετατρέπεται το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιον Όρος ενόψει 
της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 28 Μαΐου.
Ήδη 70 άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ρώσου προέδρου έχουν φτάσει και έχουν εγκατασταθεί στη μονή, η οποία έχει κλείσει και δεν δέχεται παρά μόνο πολύ συγκεκριμένους επισκέπτες.
Οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Πούτιν έχουν εγκαταστήσει «κόφτες» των τηλεπικοινωνιών, που διακόπτουν τις επικοινωνίες σε μεγάλη απόσταση, σύμφωνα με το Έθνος.
Τα μέλη από τους επονομαζόμενους «Λύκους της Νύχτας» έχουν ήδη περάσει στο Άγιον Όρος, χωρίς τις μηχανές τους και θα μείνουν στον Άγιο Παντελεήμονα μέχρι την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα από τις 27 Μαΐου και θα μεταβεί αυθημερόν στο Άγιον Όρος σε μία επίσκεψη καθαρά προσκυνηματικού χαρακτήρα, όπου θα βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος.

Οι προτάσεις Πατούλη για την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στη Διεθνή Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης

Τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στην Ελλάδα ανέλυσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης Γιώργος Πατούλης, κατά την ομιλία του στη Διεθνή Σύνοδο που διοργάνωσε η Ένωση Δήμων Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ο κ. Πατούλης εστίασε στην ανθρωπιστική διάσταση της προσφυγικής κρίσης. Ειδικότερα τόνισε πως προτεραιότητα είναι η διασφάλιση συνθηκών ειρήνης, ισότητας και ισονομίας για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την καταγωγή τους ενώ υπογράμμισε πως η λύση για το προσφυγικό ζήτημα θα έρθει μόνο αν εξαλειφθεί η ρίζα του προβλήματος που είναι ο πόλεμος.
Επικαλούμενος το πλεόνασμα αλληλεγγύης και ευαισθησίας που επέδειξαν οι απλοί πολίτες, 
ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως οι τοπικές κοινωνίες έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπισμού και έδωσαν το τρανό παράδειγμα πως αποτελεσματικές λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από συμπράξεις των δήμων με την κεντρική κυβέρνηση
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έδωσε με επιτυχία τις εξετάσεις για ανθρωπιστική προσέγγιση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι κυβερνήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφύλακτος ο Έβρος με τρύπιο τον φράχτη & διακοσμητικές κάμερες!!!


Εξαρση διακίνησης παράτυπων μεταναστών μέσω του Έβρου
Την προηγούμενη εβδομάδα στο άρθρο μου «Nα προετοιμαζόμαστε για ΗΟΤ ΣΠΟΤ στο Μαρούσι, στην περιοχή του ΑΝΤΕΝΝΑ;», κάνοντας κριτική στις αξιοπερίεργες ενέργειες
των περισσότερων «Αντι»-ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ«Αντι»-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ομαδων, συμπεριλαμβανομένης της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς( & των δικών μας «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»), σε ότι αφορά το προσφυγικό, ζήτησα μία εξήγηση γιατί επιδεικνύουν αυτόν τον υπέρμετρο  τσαμπουκά, μόνο εκεί που υπάρχει ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ... πάντοτε με την αφανή ΣΥΝδρομή του κράτους, που αυτή τη στιγμή τυγχάνει να διοικείται από αυτό το περίεργο κυβερνητικό μόρφωμα που ακούει στο όνομα  ΣΥΡΙΖΟ-ΟΙΚΟΛ-ΑΝΕΛ;
Γιατί ως υπέρμαχοι του Πολυπολιτισμικού Αναρχισμού δεν προσέτρεξαν στην Τουρκία ή στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ(όπως τους αρέσει & έτσι την προσφωνούν), να διαμαρτυρυθούν για την στάση των κυβερνήσεών τους απέναντι στους μετανάστες, παρά κάνουν ταξιδάκια αναψυγής στον φραχτη των Καστανιών, που έτσι & αλλοιώς λόγω των πλημμυρών είναι κατεστραμμένος;
Ενα κείμενο από το  «Cosmostatus» επιβεβαιώνει αυτά που έγραφα, τόσο για τον Αφύλακτο πλέον Έβρο με τον τρύπιο  φράχτη, τις διακοσμητικές ανενεργές πλέον κάμερες, όσο & για το νέο κύμα εισοδου μεταναστών, οι οποίοι το τελευταίο δίμηνο ξεπέρασε τους χίλιους!!!
Φράχτης Έβρου: Η κεντρική κάμερα βρίσκεται για επισκευή εδώ και 8-9 μήνες, μια άλλη κάμερα βλέπει μόνο ένα δέντρο, υπάρχει μόνο ένα περιπολικό, ο φράχτης είναι γεμάτος τρύπες.
Ουσιασικά, δεν γίνεται φύλαξη των συνόρων…