Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Παραδοσιακά γιόρτασαν το Πάσχα στο Μαρούσι

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες συμπολίτες σε ατμόσφαιρα χαράς και κεφιού γιόρτασαν ως μία μεγάλη οικογένεια στο Μαρούσι την πιο λαμπρή γιορτή του χρόνου, στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, με μηδέν κόστος για τους δημότες και τον Δήμο, ανήμερα του Πάσχα.
Η μεγάλη γιορτή με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη στήθηκε από νωρίς το μεσημέρι και το Πασχαλινό Τραπέζι που στρώθηκε στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου τα είχε όλα. 150 σούβλες με τον παραδοσιακό οβελία, κόκκινα αυγά, σαλάτες, πασχαλινά γλυκά και άφθονο κρασί.
Συμπολίτες κάθε ηλικίας έγιναν μία μεγάλη παρέα απόλαυσαν τα πασχαλινά εδέσματα, διασκέδασαν και χόρεψαν σε λαϊκούς και νησιώτικους ρυθμούς μέχρι αργά το απόγευμα, συντροφιά με τους καλλιτέχνες Δέσποινα Ντάσσιου, Βασίλη Πάτσιο και Θεώνη Βελή και με τη συμμετοχή του Δημήτρη Σούτα στο κλαρίνο, του Λευτέρη Μπουρνή στο βιολί, του Θανάση Πάτσιου στο πιάνο και τα πλήκτρα, του Αργύρη Ντίνα στο μπουζούκι, του Γιάννη Σεβαστόπουλου στη κιθάρα – λαούτο και του Θανάση Αιγινίτη στα κρουστά.

Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου έκανε «ΑΝΑΣΤΑΣΗ» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως του Κυρίου γιόρτασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τους εκατοντάδες πιστούς που παρακολούθησαν την Αναστάσιμη Ακολουθία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Στήριξη από τον Γ. Πατούλη ζήτησαν πρώην εργαζόμενοι στα ΚΕΠ

Εκπροσώπους της επιτροπής απολυμένων συμβασιούχων των ΚΕΠ, που λειτουργούν στους Δήμους, δέχθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.
Οι πρώην εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τη στήριξη του στην προσπάθεια τους για εργασιακή αποκατάσταση.
Ειδικότερα ζητούν νέα προκήρυξη θέσεων με βασικό προσόν την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και την κλίμακα του απαραίτητου προσόντος προϋπηρεσίας.
Ο κ. Πατούλης συμφώνησε πως το θέμα πρέπει να λυθεί είτε μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης είτε μέσω νέας προκήρυξης με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και ακολούθως να το προωθήσει στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

Eναντίον της οικονομικής κλίκας του «City of London», Ρωσία & Κίνα

Η Ρωσία και η Κίνα αντιτάσσονται  στο «χαρτί»  του χρυσού που κατείχε έως τώρα  η «γνωστή»  οικονομική ελίτ που ελέγχει το περιβόητο «City of London», αποτρέποντας τον έλεγχο των τιμών  για το πολύτιμο μέταλλο, αναφέρει το περιοδικό  Contra Magazin καθώς και ξένα δημοσιεύματα.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία και η Κίνα, το περασμένο έτος πρόσθεσαν  295 και 490 τόνους χρυσού, αντιστοίχως στα αποθέματα τους, ενώ προτίθενται να ενισχύσουν περεταίρω την συνεργασία  τους στον τομέα του εμπορίου σε χρυσό.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας Sergei  Shvetsov, «στην περίπτωση των χωρών του οργανισμού BRICS, μιλάμε για μεγάλες εθνικές οικονομίες με μεγάλα αποθέματα χρυσού και  εντυπωσιακούς όγκους παραγωγής και  κατανάλωσης αυτού του πολύτιμου μετάλλου. 
Στη Ρωσία, το εμπόριο χρυσού υλοποιείται κυρίως στην Μόσχα, ενώ  στην Κίνα στην πόλη της Σαγκάης.
«Η ιδέα μας, να δημιουργήσουμε μια συνεργασία μεταξύ μας,είπε ο ίδιος, έγινε έχοντας ως στόχο να εντατικοποιήσουμε το εμπόριο μεταξύ των αυτών δύο αγορών».
Η Ρωσία & η Κίνα μαζί παράγουν σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας παραγωγής χρυσού

Αλματώδης η αύξηση των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών μισθωτών & συνταξιούχων!

Σε 10.000 ημερησίως τείνει να φθάσει στην Ελλάδα ο αριθμός των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις τράπεζες!
Μόνον τον Μάρτιο οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών έφθασαν τις 28.000, ενώ με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται και τα ειδοποιητήρια για κατασχέσεις σπιτιών ή προειδοποιήσεις για δήμευση άλλων περιουσιακών στοιχείων !
Σοκ προκαλεί ο αριθμός των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είτε προς την Εφορία, είτε προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις τράπεζες!
Μάλιστα, όπως λέγεται, το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των κατασχέσεων έφτασε τις 10.000 ημερησίως και αυξάνεται ολοένα και περισσότερο!
Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση φέρνει με τις «ευλογίες» των δανειστών μεγαλύτερους φόρους και χαράτσια, ενώ οι Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν αυτά, που έχουν ήδη επιβληθεί.

Γιατί να πιστέψουμε τους Ελληνες πολιτικούς;


Είναι ν’ απορεί κανείς, πως ένας άνθρωπος που θέλει να γίνει ηγέτης μιας χώρας, όταν αναλαμβάνει τα ηνία της επιλέγει στην πλειοψηφία τους κατώτερους των περιστάσεων, προκειμένου να στελεχώσουν τους κρίσιμους τομείς των υπουργείων.
Ότι χειρότερο σε σχέση με το μέσο Έλληνα εμφανίζεται στο οβάλ γραφείο του υπουργικού συμβουλίου. 
Και ο τελευταίος μάνατζερ μιας επιχείρησης, γνωρίζει ότι για να πετύχει στην επιχείρηση που διευθύνει, πρέπει να επιλέξει τους καλύτερους να αναλάβουν τους κρίσιμους τομείς των τομέων δράσης.
Παράλληλα, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις του, μόλις αναλάβει την εξουσία ακολουθεί την πεπατημένη και φτιάχνει έναν υπερμεγέθη λόχο Υπουργικού Συμβουλίου, με σχεδόν 50 ανθρώπους, αριθμός που δεν ελέγχεται με καμιά δύναμη από τον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Στη λογική να βολέψουμε όσο περισσότερους γίνεται σε υπουργικές καρέκλες, θυσιάζουν την λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος.
Φτάνουν στο σημείο να δημιουργούν υπουργικές θέσεις κενές περιεχομένου, προκειμένου να βολέψουν κάθε παρατρεχάμενο της εξουσίας.
Από το άνευ αντικειμένου υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μέχρι τους υφυπουργούς-συντονιστές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Τι ρόλο άραγε θα μπορούσε να έχει σε μια χρεοκοπημένη χώρα, ένα υπουργείο μιας περιοχής, όταν με τις αλλαγές του «Καλλικράτη» Δήμοι και Περιφέρειες έχουν αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν την Τοπική και την Περιφερειακή  Αυτοδιοίκηση;
Οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν την εξουσία βρίσκονται σε πλήρη αντιδιαστολή με το έργο που τους ανατίθεται, μια και καταλαμβάνουν κυριολεκτικά το κράτος, εκτοπίζοντας τους υπηρεσιακούς δημόσιους λειτουργούς.

Ούτε εφέτος θα γλυτώσουμε την Σταύρωση!!!