Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Τι ζητάμε βρε παιδιά; Μία αξιολόγηση!!!

Αριστερός «ΝΤΑβατζής» κυβερνήτης, βάζει το χέρι στις τσέπες μας & τα δίνει στο Κουαρτέτο!

         Φόρο θα πληρώνει πλέον όποιος βγάζει από 9.100  
Ο λογαριασμός μεγαλώνει από την αύξηση των έμμεσων φόρων
Σε «έχοντες και κατέχοντες» των 650 - 2.000 ευρώ το μήνα ρίχνει τα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη η κυβέρνηση, για να κλείσει συμφωνία με τους θεσμούς πριν το Πάσχα και να αποφύγει άμεσες περικοπές μισθών και συντάξεων.  
Οι μισθωτοί θα δουν από τον Μάιο κιόλας, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο μετά το Πάσχα, να τους κόβεται ο μισθός λόγω παρακράτησης του νέου φόρου.
Τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό και με τις αυξήσεις εμμέσων φόρων που κυοφορούνται, 
θα εξανεμίσουν πλήρως το λαϊκό εισόδημα και ό,τι απέμεινε από τη μεσαία τάξη. 
Είναι και πάλι αμφίβολο όμως αν θα φέρουν συμφωνία και δόσεις στη χώρα, για να αποφευχθεί ασφυξία τον Ιούνιο.
Από τις δέκα το πρωί σήμερα ξεκινά ένας μαραθώνιος διαπραγματεύσεων Τσακαλώτου-Σταθάκη με την Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές. 
Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα δημοσιονομικά μέτρα. 
Στο μικροσκόπιο θα βρεθεί έτσι το "νομοσχέδιο-σκούπα" για φορολογικό και ασφαλιστικά, το οποίο αν και τέθηκε σε διαβούλευση, τελεί υπό διαπραγμάτευση και ενδεχομένως να αλλάξει.
Συμφωνία δεν υπάρχει όμως με τους θεσμούς, ούτε για το πακέτο των προληπτικών μέτρων ύψους έως ​3,6 δισ. ευρώ.

Ήταν μονόδρομος το Μνημόνιο για τη χώρα, επιμένει o GAP

Δεν ήθελα εγώ το ΔΝΤ, ισχυρίζεται, αλλά η Γερμανία
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στον ΣΚΑΪ, έξι χρόνια μετά το Καστελόριζο και την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο. O κ. Παπανδρέου εξηγεί ότι η απόφασή του αυτή ήταν «απαραίτητη για τη χώρα» αφού «υπήρξε τουλάχιστον η καταστροφική πολιτική του 2007 με 2009 επί κυβέρνησης Καραμανλή». 
Ειδικότερα αναφέρει, «το Καστελόριζο ήταν μια αναγκαστική απόφαση για να μην πάμε στο γκρεμό. Να μην πάμε στην χρεοκοπία». 
Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν ήθελε ο ίδιος το ΔΝΤ αλλά η Γερμανία και σημειώνει ότι το Ταμείο ήταν στην Ελλάδα ήδη από το 2005.
Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση του αντέδρασε «πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλη κυβέρνηση» καθώς «ήμασταν η μόνη κυβέρνηση που πήρε και γρήγορα μέτρα και αποτελεσματικά μέτρα».
Για τη Νέα Δημοκρατία του Κ. Καραμανλή αναφέρει:

«Οι πολιτικές εξελίξεις & οι θέσεις του ΚΚΕ», στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο

Οι ΚΟ Αμαρουσίου καλούν σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ, 
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίουμε θέμα: 
                                                «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». 
                                Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Στις 7:00 μ.μ. η ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στο Μαρούσι

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Οι «Acoustic Ramblers» αύριο στις 9:00 μ.μ. στο «Σπίρτο»

«ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ...ΔΥΟ ΠΙΑΝΙΣΤΕΣ...ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ», το Σάββατο στο «Ιδιόμελο»

Κρυφός καλεσμένος σε πάρτι-έκπληξη στο 2ο γυμνάσιο Αμαρουσίου ο Σπανούλης!

Ο μικρός Χρήστος δίνει τον δικό του αγώνα και είναι σίγουρο ότι θα βγει νικητής. 
Όταν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα και τις δυσκολίες μ’ αυτό το χαμόγελο και έχεις στο πλευρό σου τόσους ανθρώπους να σ’ αγαπούν τότε είναι δεδομένο ότι θα πετύχεις το στόχο σου
Σήμερα, ο Χρήστος είχε γενέθλια και οι συμμαθητές του με τους καθηγητές του, του ετοίμασαν ένα πάρτι έκπληξη. 
Ποιος ήταν ο… κρυφός καλεσμένος;
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρέθηκε στην τάξη του Χρήστου για να του ευχηθεί από κοντά και να του δώσει τα δικά του συμβολικά δώρα.
Μια μπλούζα του με τις υπογραφές όλης της ομάδας και μια μπάλα για να μπορεί να παίζει με τους φίλους του.

Τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο συγκέντρωσε & παρέδωσε η Τ.Ο. του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ»

       Το Ποτάμι - Τοπική Ομάδα Αμαρουσίου - Ν. Ηρακλείου 
           - Ν. Ιωνίας - Πέυκης - Λυκόβρυσης - Μεταμόρφωσης
Το Σάββατο 16 Απριλίου η Τοπική Ομάδα του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» , πραγματοποίησε δράση για τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου. 
Η δράση έγινε στην πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ) και συγκεντρώθηκαν βασικά είδη διατροφής, όπως λάδι, αλεύρι, ζυμαρικά, γάλα και άλλα.

Επιτυχές το 2μερο Πασχαλινό Bazaar του ΚΔΑΠ με Αναπηρία του Δήμου Αμαρουσίου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πασχαλινό Bazaar του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ - ΜΕΑ), στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στις 13 και 14 Απριλίου 2016.
Τα παιδιά χαμογελαστά και ευδιάθετα εξυπηρετούσαν με προθυμία και την υποστήριξη του προσωπικού, γονείς, φίλους και εργαζόμενους του Δήμου που επισκέφθηκαν το bazaar για να αγοράσουν τα χειροποίητα δώρα, που επιμελήθηκαν τα ίδια τα παιδιά, όπως πασχαλινά στολίδια, λαμπάδες, κ.α.
Το bazaar επισκέφθηκε η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) κα Ελένη Λέκκα, η οποία θαύμασε τις δημιουργίες των παιδιών, συνεχάρη το προσωπικό και ευχήθηκε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής «Καλό Πάσχα» με υγεία για όλους.

ΙΓΕ:Κοσμοσυρροή στο Πασχαλινό Παζάρι από «το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Οι τελευταίες ημέρες της Σόφι Σολ», αύριο από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον με τον Γ.Δ. Συντονιστή του ΟΑΚΑ Σ. Ανεστιάδη

Θέματα ευρύτερης συνεργασίας για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τον Γενικό Διευθυντή Συντονιστή του ΟΑΚΑ κ. Σάββα Ανεστιάδη, παρουσία της υπεύθυνης εκδηλώσεων του Σταδίου κας Τζούλια Καπώνη.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης έθεσε το χρόνιο αίτημα του Δήμου να ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στους πολίτες, προκειμένου να γίνει το Ολυμπιακό Στάδιο ένα αθλητικός χώρος επισκέψιμος για όλους τους πολίτες. 
Ειδικότερα όσον αφορά στην υλοποίηση ειδικού προγράμματος για τους μαθητές των  σχολείων της πόλης, αντηλλάγησαν απόψεις και συζητήθηκε να προχωρήσει η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων  για την υλοποίηση του προγράμματος.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΥΟ(32) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (7/2016), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 19 Aπριλίου  στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 9ης και 10ης Συνεδρίασης έτους 2015
1. Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ.  (υποθ.ΦΥΛΑΚΟΥΡΗ ΣΟΦΙΑ)
2. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ. (υποθ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
3. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ. και επαναβεβαιώσεις σε άλλους χρεώστες (υποθ.ΒΑΡΣΑΜΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ) 
4. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποθ.Ζωγανά Γεώργιο)
5. Διαγραφή για καταβολή δημοτικού φόρου 0,5% Υπόθεση: Πέτσιος Αλέξανδρος

Στις 9:30 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(10/2016)  της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 19 Απριλίου, στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη κυκλοφοριακών μέτρων αύξησης της οδικής ασφάλειας επί της οδού Νερατζιωτίσσης στον ισόπεδο κόμβο της Αττικής Οδού
2. Έγκριση ή μη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί των οδών Στουντίου, Αλιστράτης, Τσουνιά, Μεσσήνης, Ολυμπιονίκη Ελ. Παπασυμεών, Παμίσου, λόγω του έργου με τίτλο: "ΑΠΟΡΡΟΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α"
3. Έγκριση ή μη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, λόγω του έργου με τίτλο: "ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΨΑΛΙΔΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ"(οδoί Ρέας, Ψαρών και Α. Παπανδρέου).

«Από τους Σταυροφόρους στα Panama Papers», στις 6:00 μ.μ. στην Έπαυλη Δροσίνη

Ο διεθνολόγος, σύμβουλος εκτίμησης γεωπολιτικών κινδύνων κ. Βασίλης Κοψαχείλης, θα μιλήσει την Τρίτη 19 Απριλίου στις 6.00 - 8.00 μ.μ. στην Έπαυλη Δροσίνη (Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού, Κηφισιά).

Σύνορα ερμητικά κλειστά... Ιστορίες καθημερινής Γεωπολιτικής

Δεν έχουν περάσει ούτε 6 μήνες, από τη μέρα που τελειόφοιτος φοιτητής των Διεθνών Σχέσεων, ήρθε στο γραφείο μου με ένα αυτονόητο αίτημα & μια όχι τόσο αυτονόητη για Ευρωπαίο πολίτη ερώτηση, ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν εξι μήνες πριν.
Είχε ζητήσει μια συστατική επιστολή, που θα του εξασφάλιζε τρεις μήνες μαθητείας σε Διεθνή Οργανισμό για τις ανάγκες της Διπλωματικής εργασίας του στη Μεταναστευτική πολιτική, αίτημα που «νομιμοποιούνταν» από τη γενική βαθμολογία του και τη θεματική της εργασίας του. 
Με ευχαρίστησε και πριν φύγει, μου έκανε την «αυτονόητη» ερώτηση που μ’ έκανε ν’ αναρωτηθώ αν είχε κατά λάθος φύγει από το e-mail μου μια θετική εισήγηση για κάποιον που αγνοούσε τα βασικά των Διεθνών Σχέσεων. 
«Γιατί οι πρόσφυγες, ρώτησε με το πιο φυσικό του ύφος, «δεν έρχονται αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκά, που κοστίζει λιγότερο και δεν εμπεριέχει κίνδυνο
Και γιατί ρισκάρουν να διασχίσουν την ηπειρωτική Ελλάδα, όταν η Ευρώπη μπορεί ανά πάσα στιγμή να «κλείσει» τα σύνορά της;». 
«Ελπίζω η εμπειρία σου στο Διεθνή Οργανισμό να σου δώσει τις απαντήσεις», είπα απλά κι έμεινα ν’ αναρωτιέμαι κατά πόσο ένας επιφανειακός γνώστης της Γεωπολιτικής και του Ευρωπαϊκού Δικαίου άξιζε τελικά μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις .
Έξι μήνες μετά, με το Βαλκανικό διάδρομο ερμητικά κλειστό (σύμφωνα με το σημείο 2 της δήλωσης της συνόδου), την διπλωματικά φιλική Ιταλία να στέλνει ενισχύσεις στα Αλβανικά σύνορα και την Ειδομένη να «βουλιάζει» στη λάσπη των αδιεξόδων, η ερώτηση δεν ακούγεται πλέον και τόσο επιστημονικής φαντασίας. 
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, απαντώντας με διαφορά φάσεως σε μια ερώτηση που τελικά άξιζε ν’ απαντηθεί.
Γιατί οι πρόσφυγες επιλέγουν το δύσκολο δρόμο

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Προκήρυξη διαγωνισμού 54ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής

Η  Πανελλήνια Ένωση  Κεραμιστών  και Αγγειοπλαστών προκηρύσσει 
τον Διαγωνισμό της 54ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής.

Η 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής θα λάβει χώρα
στην Αίθουσα Τέχνης  Αλέξανδρος Γαρδέλης
Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής
Λ. Κηφισίας ,207 στο Μαρούσι.
Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν να διαγωνιστούν σε μια  κατηγορία :
Ελεύθερη Έκφραση
Τα έργα που θα συμμετέχουν στην έκθεση και οι δηλώσεις συμμετοχής  θα γίνονται δεκτά,
έως τις 15 Σεπτεμβρίου  2016 εργάσιμες ημέρες και ώρες,
στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών,
Λ. Κηφισίας 207 στο Μαρούσι.

Την Τετάρτη «Άχραντα Πάθη» από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου

Η πρόταση ΚΕΔΕ για μείωση των δημοτικών φόρων & τελών στα ΑΕΙ/ΤΕΙ:

Τα  Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για μείωση ή όχι των δημοτικών φόρων & τελών με  ανώτατο πλαφόν 20% & αντισταθμιστικά οφέλη για τις απώλειες των δήμων
Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για υιοθέτηση ρύθμισης εκ μέρους των δήμων, η οποία θα προβλέπει μείωση ή απαλλαγή των ΑΕΙ /ΤΕΙ  της χώρας από τους δημοτικούς φόρους και τα δημοτικά τέλη, δεδομένου ότι η δημοσιονομική τους κατάσταση έχει περιέλθει πλέον σε οριακό σημείο λόγω της συνεχόμενης υποχρηματοδότησης τους, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι σε πρόσφατη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Α. Αναγνωστοπούλου, είχε προταθεί εκ μέρους της, να υπάρξει ρύθμιση για απαλλαγή των ΑΕΙ/ΤΕΙ από τους δημοτικούς φόρους και τα δημοτικά τέλη, ή μείωσή τους, όπως αντίστοιχα έχει ήδη γίνει με τη ΔΕΗ - η οποία προβλέπει αποπληρωμή χρεών σε 36 δόσεις και 20% μείωση των τιμολογίων.
Με επιστολή της κ. Αναγνωστοπούλου που ακολούθησε της συνάντησης προσδιορίστηκε το ποσοστό της μείωσης στο 50%. 
Μάλιστα η υπουργός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι εφεξής οι υποχρεώσεις των ΑΕΙ/ΤΕΙ προς τους δήμους θα πληρώνονται στην ώρα τους απευθείας από το υπουργείο Παιδείας.

Θα χρηματοδοτήσει άμεσα την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για το 1ο Δ.Σ.Α, η Περιφέρεια

Στην πολιτιστική εκδήλωση διεκδίκησης δημιουργίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που οργάνωσαν μαθητές εκπαιδευτικοί & γονείς του 1ου Δημοτικού σχολείου στο θέατρο του Αμαλίειου Ιδρύματος στο Μαρούσι,  βρέθηκε προσκεκλημένος ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γ. Καραμέρος.
Τα παιδιά παρουσίασαν θεατρικά και μουσικά δρώμενα μέσα από τα οποία ζήτησαν σε κλίμα συγκίνησης για όλους τους παριστάμενους την δημιουργία μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για τις ανάγκες του ιστορικού σχολείου που κατασκευάστηκε επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου το 1935.
Την ιστορία του σχολείου αλλά και των σύγχρονων προβλημάτων του παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Ανδρέα Σταμούλη.
Ο κ. Καραμέρος χαιρέτησε την εκδήλωση λέγοντας μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του:
“Το 1ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου αποτελεί τοπόσημο τόσο για τον Δήμο Αμαρουσίου, όσο και γενικά για τα βόρεια προάστια. Η Περιφέρεια Αττικής όταν θα υπάρξει πλήρης μελέτη από το Δήμο ή το Υπουργείο μπορεί και θέλει να χρηματοδοτήσει το έργο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων όπως κάνει ήδη με 7,5 εκατομμύρια ευρώ για τα αντιπλημμυρικά έργα της πόλης.

«Xylella fastidiosa»: Κατατοπιστική η Ημερίδα του ΙΓΕ


O επιβλαβής οργανισμός καραντίνας «Xylella fastidiosa», ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Κτήμα Συγγρού από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών
Την ημερίδα παρακολούθησαν γεωπόνοι, ελαιοκαλλιεργητές αλλά και φοιτητές οι οποίοι ενημερώθηκαν για το βακτήριο.
Την ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος του ΙΓΕ κ. Άννα Μαρία Γιάντση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Πετροπουλάκης
Η κ. Άννα Μαρία Γιάντση αναφέρθηκε στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου και στην προσπάθεια που γίνεται για την ενημέρωση του αγροτικού κοινού για τις εξελίξεις του κλάδου, σκοπός της οποίας ήταν και η συγκεκριμένη ημερίδα.
Προσκεκλημένοι ομιλητές της ημερίδας ήταν η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πολύμνια Αντωνίου, η κ. Σταυρούλα Ιωαννίδου εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και ο δρ. Τζουζέπε Βεργκάρι, μέλος της επιστημονικής ομάδας ταχείας παρέμβασης για τον «Xylella fastidiosa» της Περιφέρειας Απουλίας στην Ιταλία.

Ρένα Δούρου:«Άλλοθι της διαφθοράς είναι η γραφειοκρατία»

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής»,  στις 17 Απριλίου 2016, με τίτλο «Μια σύγχρονη Περιφέρεια, το στοίχημα της Δούρου!» αναφέρθηκε στο στοίχημα «μιας σύγχρονης Περιφέρειας, που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας, με γνώμονα την υπηρεσία των πολιτών και του περιβάλλοντος». 
Παράλληλα υπογράμμισε το έργο που γίνεται στην Περιφέρεια: 
"πάρτε για παράδειγμα τα τελευταία Περιφερειακά Συμβούλια: αποφασίσαμε έργα ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ για έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, οδοποιίας, σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων".
Αναφερόμενη στο προσφυγικό μετά από τη συνάντησή της στο Στρασβούργο με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, που αναγνώρισε την κρισιμότητα του προβλήματος για το μέλλον της ΕΕ, η Περιφερειάρχης παρατήρησε: 
"πρέπει και στο εσωτερικό να προχωρήσουν άμεσα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει ζητήσει η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να διευκολυνθεί η ΤΑ στη διαχείριση του θέματος". Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, η Ρ. Δούρου τόνισε: 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με συγκεκριμένο σκληρό πρόγραμμα, που εξέθεσε δημόσια. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε επιτέλους την κρίσιμη κουβέντα για τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση, που δεν είναι χθεσινές ή σημερινές".

Αύριο στις 4:00 μ.μ. το σεμινάριο:«Διαπραγματευτικές δεξιότητες - Στρατηγικές & στυλ»

                                                  ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο αυτό είναι χρήσιμο σε οποιονδήποτε διαπραγματεύεται στην οργάνωση.
Απευθύνεται σε όλους εκείνους οι οποίοι επιζητούν μια καλύτερη κατανόηση των δυνατών & των αδυνάτων σημείων του διαπραγματευτικού τους στυλ και των στρατηγικών συνηθειών τους.
Σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στις διαπραγματεύσεις τους ώστε να καταλήγουν σε καλύτερες συμφωνίες.
Εισηγητής: Αλέξιος Βαρελάς - Msc. in Economics,
Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού
Ώρες υλοποίησης σεμιναρίου: 16:00 – 20:30
Τόπος διεξαγωγής: Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (Ακαδημίας 43, Αθήνα)
Αξία συμμετοχής:
Για νομικά πρόσωπα: 95 €
Για φυσικά πρόσωπα & επιτηδευματίες: 75 €
Για ασκούμενους δικηγόρους και φοιτητές ειδική τιμή: 55 €
                                                                    ΣΚΟΠΟΣ
Οι διαπραγματευτικές δεξιότητες είναι σημαντικές για την επιτυχία μιας επιχείρησης και ταυτόχρονα αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών καθηκόντων ενός διευθυντού ή ενός στελέχους.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι αυτόν τον καιρό πολύ ασταθής και πολύ νευρικός. Είναι επικίνδυνος όσο και ένα πληγωμένο ζώο. ‘Εχει μεγάλη ανάγκη να δείξει ότι υπερασπίζεται σθεναρά το έθνος του, για να διατηρηθεί στην εξουσία και είναι εύκολα χειραγωγήσιμος από διεθνείς δυνάμεις. 
Μεταξύ των εξωφρενικών που ακούμε αυτές τις μέρες είναι ότι θέλει να παρενοχλήσει αεροπορικά την επίσκεψη Πούτιν στο ‘Αγιο ‘Ορος!
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από την Τουρκία. Διαλυμένη οικονομικά και κοινωνικά, με κράτος-μπάχαλο, με ασυνάρτητη ηγεσία, τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και αντιπολίτευσης
Στην μνημονιακή καταστροφή και την δια του μνημονίου κατάλυση της λαϊκής, κρατικής και εθνικής της κυριαρχίας, ήρθε τώρα να προστεθεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενώ έρχονται μεγάλες και άμεσες γεωπολιτικές απειλές (και κίνδυνοι τρομοκρατίας, αληθινής ή φτιαχτής). 
Η κοινωνική, κρατική και εθνική υπόσταση του ελληνισμού, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αντιμετωπίζει απειλή που μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμη. 
Σε όλα αυτά το τελευταίο βέβαια που χρειάζεται είναι και μια κρίση με την Τουρκία.
Το διεθνές περιβάλλον είναι πιο επικίνδυνο και ασταθές από ποτέ άλλοτε. 
Η ΕΕ που υπήρξε ο “πολικός αστέρας” της Ελλάδας μετά το 1974 απειλείται με διάλυση, προς ώφελος όχι αναγκαστικά μιας καλύτερης, αλλά ίσως και μιας πολύ χειρότερης ευρωπαϊκής τάξης. Αλλά και διατηρούμενη η ΕΕ, έχει ήδη μετατραπεί, με τη συγκατάθεση των ελληνικών “κυβερνήσεων” (!), σε μοχλό καταστροφής και υποδούλωσης της χώρας. 

Ἡ Κύπρος δίδει τὸ παράδειγμα;


Ἡ ἑλληνικὴ διαλεκτικὴ σκέψη εἶναι θεϊκή. Οἱοσδήποτε τὴν ἀγνοήσει θὰ χάσῃ. 
Θέση, ἀντίθεση σύνθεση. Τόσο ἁπλὸ ἀλλὰ καὶ τόσο συμπαντικό. Σὰν τὸν Θεό. Ἄνδρας(θέση), γυναῖκα (ἀντίθεση), παιδί(συνθεση, ζωή). 
Ὅταν ἀγνοεῖται μὲ τὴν ὁμοφυλοφιλία, τὴν ἔλλειψη γάμου καὶ οἰκογενείας, τὶς ἐκτρώσεις, 
τὸν φεμινισμό, τὴν ἀθεΐα, ἐπέρχεται ἡ συρρίκνωση καὶ ὁ θάνατος.
Ὁ ἐθνικισμὸς καὶ ὁ διεθνισμὸς εἶναι ἀντιδιαλεκτικὲς ἰδεολογίες καὶ ἀναποφεύκτως μὲ τὸν καιρὸ ὁδηγοῦν στὴν ἀποτυχία. 
Καμμία ἀπὸ αὐτὲς δὲν προτείνει σύνθεση.
Ἡ Ἑλλὰς κατεστράφη διότι ἐκκινήθη μεταξὺ ἐθνικισμοῦ καὶ διεθνισμοῦ.

Ἐπὶ δυόμισυ χιλιάδες χρόνια ὁ χῶρος τῆς Ἐνδιάμεσης Περιοχῆς ἐστερεώνετο στὴν Αὐτοκρατορία, δηλαδὴ στὴν διαλεκτικὴ σύνθεση, στὴν ποιοιτικὴ καὶ ὄχι τὴν ποσοτικὴ ὑπέρβαση τῶν ἀντιθέσεων, στὸν Σωκράτη. 
Τὸ 1821, οἱ Μεγάλες Δυνάμεις ἄρχισαν τὸ ξεχείλωμα τοῦ πουλόβερ τῆς Οἰκουμενικῆς Αὐτοκρατορίας τῆς Ἐνδιάμεσης Περιοχῆς, τὴν Βυζαντινωθωμανικὴ Αὐτοκρατορία, χάρι στὸν ἐθνικισμὸ τῆς μασονικῆς Φιλικῆς Ἑταιρείας, Αὐτοκρατορία ποὺ εἶχαν ἀποτύχει νὰ ξηλώσουν τὸ 1453, χάρι στὸν Γεννάδιο.
Τὸ 1908 ἡ νεοτουρκικὴ μασονικὴ ἐπανάσταση καὶ τὸ 1909 τὸ Γουδί, ἔφεραν  τὸν ἀποσυνθετικὸ ἐθνικισμὸ στὴν καρδιὰ τῆς Αὐτοκρατορίας, καὶ στὴν Ἀθήνα τὸν μεγαλοφυῆ μασόνο ἐθνικιστὴ Ἐλευθέριο Βενιζέλο.

Δριμύ «Κατηγορώ» Κουστουρίτσα στον Τζορτζ Σόρος για την μεταναστευτική κρίση!

Ο Τζορτζ Σόρος βοήθησε να ανάψει η σπίθα της μεταναστευτικής κρίσης της Ευρώπης μέσω της υποστήριξής του στην ελευθερία της κίνησης, ισχυρίζεται ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.
Ο σκηνοθέτης μίλησε στο Euronews στις Βρυξέλλες όπου παρακολούθησε την εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Balkan Trafik.
Τα λόγια του αντηχούν αυτά του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban ο οποίος πέρυσι κατηγόρησε τον Σόρος ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τα ευρωπαϊκά έθνη μέσω της ενθάρρυνσης της μετανάστευσης.
Στο βίντεο ο Κουστουρίτσα λέει ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα ερχόταν μία ημέρα που θα φοβόταν να έρθει στις Βρυξέλλες. Ο κόσμος αλλάζει δραματικά ειδικά τα τελευταία χρόνια. 
Θεωρεί ότι η «μεταναστευτική κρίση» είναι φτιαχτή. 

Στις 8:00 μ.μ. η 16η Ετήσια Ομαδική Έκθεση του Συλλόγου «Η ΕΚΦΡΑΣΗ»

«Άνοιξη… στο Μαρούσι»

«50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» στις 7:00 μμ, στο Δημαρχείο

Το «Αλάτι της Γης» στις 7:00 μ.μ. στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
σας προσκαλεί στην Προβολή  της ταινίας «Αλάτι της Γης»
την Δευτέρα 18 Απριλίου στις 7:00 μμ στον Χώρο Τέχνης ΙΔΙΟΜΕΛΟ
(Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, 
                            200 μ. από το σταθμό του ΗΣΑΠ Μαρούσι)

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση παρουσίασης του 1ου πεζοπορικού χάρτη της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΠΤΑ(07) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (14/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα  18 Απριλίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
2. ΄Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την εκτύπωση φυλλαδίων –αφισών - καρτών – προσκλήσεων κλπ εντύπων για αθλητικές - πολιτιστικές κλπ εκδηλώσεις Δήμου Αμαρουσίου
3. Εγκριση ή μη Δαπάνης Υδροδότησης του ΚΧ 08&ΟΤ5

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Δηλαδή τι θέλετε τώρα; Να έρθει Ο Μητσοτάκης ...

Γράμμα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα


Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα,
Εδώ και πολύ καιρό ακούμε πως η σωτηρία της χώρας θα προκύψει από την ανάπτυξη. 
Ένας ηγέτης διακρίνεται για την ικανότητά του να εμπνέει το λαό του με ένα όνειρο, αλλά κυρίως να τον πείθει πως υπάρχει σχέδιο για την πραγματοποίησή του.
Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας αποτελεί το κυριότερο πλεονέκτημα και δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί όσο έπρεπε. 
Βασικός πυλώνας για την αναδόμηση της οικονομίας μας πρέπει να αποτελέσει η ανάπτυξη της περιφέρειας και ιδιαίτερα των περιοχών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με την Ευρώπη.
Πρόσφατα πουλήθηκε το λιμάνι του Πειραιά για 1,5 δισ. και αναρωτιέμαι πόσο επωφελές είναι να έχουμε το κεντρικό λιμάνι της χώρας πάρα πολύ μακριά από την πύλη εισόδου της Ευρώπης.

Όλες οι ανταγωνίστριες χώρες του Νότου λειτουργούν διαφορετικά από εμάς: 
Η Ιταλία έχει τη Γένοβα, η Ισπανία έχει τη Βαρκελώνη, η Πορτογαλία έχει το Πόρτο. 
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης είναι το Ρότερνταμ και όχι το Άμστερνταμ, στην Ολλανδία.
Αν εφαρμόσουμε το δόγμα αυτό, το λιμάνι που θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο θα είναι η Ηγουμενίτσα. 
Βρίσκεται στη νότια πλευρά της χερσαίας λιμενικής ζώνης, έξω από τον αστικό ιστό της πόλης και δίπλα στο δημοτικό διαμέρισμα Λαδοχωρίου. 
Καταλαμβάνει συνολική έκταση 210 στρεμμάτων εκ των οποίων το 130 στρέμματα αφορούν λιμενικό χώρο, ενώ τα 80 στρέμματα έχουν αποδοθεί για οδοποιία, χώρους στάθμευσης Ι.Χ. και φορτηγών, εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού κ.λπ. 

«Η αυτοκρατορία της Επιτήρησης»...

«Ελλοχεύει ο κίνδυνος να βιώσουμε αυτό που κατήγγειλε ο Όργουελ;»

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο επί εικοσαετία διευθυντής της «Le Monde diplomatique», Ιγνάσιο Ραμονέ, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα Publico. 
Την ευκαιρία για την συνέντευξη έδωσε το καινούργιο βιβλίο του «Η αυτοκρατορία της Επιτήρησης», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Galilée τον περασμένο Νοέμβριο. 
Την συνέντευξη πήραν οι δημοσιογράφοι Sergio Leon και Maria de Delas.
Μπορεί κανείς να πει ότι το Διαδίκτυο μας έχει απελευθερώσει;

Το Διαδίκτυο έχει διευρύνει την περίμετρο της ελευθερίας μας. Η πρόσβαση σε αυτό είναι, από κοινωνικής άποψης, δικαίωμα. 
Ό,τι ακριβώς το νερό ή ο ηλεκτρισμός, δηλαδή δικαίωμα όχι ανθρώπινο αλλά κοινωνικό, ένα δικαίωμα «εφοδιασμού». 
O Μαρκ Ζούκεμπεργκ (σ.σ. ιδρυτής του Facebook) και η πλειοψηφία των ιδιοκτητών εταιρειών στο Διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι η ανθρωπότητα έχει δικαίωμα πρόσβασης στο Διαδίκτυο και ότι είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλους. 
Αυτό είναι καλό, γιατί προϋποθέτει σειρά υποδομών. Παρ’ όλα αυτά, είναι εύκολο να υποψιαστεί κανείς ότι δεν πρόκειται για πολύ γενναιόδωρη πρόταση. 
Όταν οι γίγαντες του Διαδικτύου που σήμερα το μονοπωλούν υπερασπίζονται τη συγκεκριμένη ιδέα, το κάνουν με την πρόθεση να διευρύνουν την αγορά τους: 
όσοι περισσότεροι πελάτες, τόσος περισσότερος τζίρος.

«Πλεύση Ελευθερίας» με ...Ζωή!

Εφτιαξε το δικό της κόμμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τίτλο  «Πλεύση Ελευθερίας» και βασικό μότο  «Ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη» ενώ η διαγραφή του χρέους και η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι στους βασικούς της.
Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 
19 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμαστο θέατρο “Χυτήριο”, 
η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, “φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα – κίνημα μέσα στην κοινωνία. Βασικό μας πρόταγμα η διαγραφή του δημοσίου χρέους, η διεκδίκηση των γερμανικών φυλών, η απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας από τα μνημονιακά δεσμά”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Πλεύσης Ελευθερίας»:
«Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον.
Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά.
Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης.
Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.
Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

                                                                 

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Αύριο στις 4:00 μ.μ. το Μαρούσι γιορτάζει την επέτειο του Σαπόρτα

Στις 17 Απριλίου συμπληρώνονται 15 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα από το Μαρούσι και η ομάδα των βορείων προαστίων θα γιορτάσει την επέτειο μαζί με τον κόσμο της στο παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας.
Το Μαρούσι αγωνίζεται πλέον στη Γ' Εθνική ωστόσο οι άνθρωποι που ''τρέχουν'' νυχθημερόν για την ομάδα των βορείων προαστίων, φρόντισαν ώστε το κλειστό του Αγίου Θωμά να θυμίζει κάτι από τις εποχές που οι ''κιτρινόμαυροι'' τρέλαναν την μπασκετική Ευρώπη στην παρθενική συμμετοχή τους στην Euroleague τη σεζόν 2009-10.

Aπέκτησε τουρκική ιθαγένεια & τουρκική υπηκοότητα, o αρχηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ Αντώνης Φώτσης!

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ελλάδας και παίχτης του Παναθηναϊκού Αντώνης Φώτσης απέκτησε τουρκική υπηκοότητα.
Έγινε δεκτό το αίτημα που είχε κάνει στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα για να πάρει υπηκοότητα της Δημοκρατίας της Τουρκίας ο 35χρονος αθλητής Φώτσης.
Η μητέρα του Φώτση η οποία έχασε τη ζωή της πέρυσι ήταν μια ρωμιά γεννημένη στη Χεϊμπελίαντα και είχε επίσης τουρκική υπηκοότητα.

O Θεός μαζί μας ...

Αύριο από τις 10:00 π.μ. στο «Δασόκτημα»(!!!) Συγγρού, το Πασχαλινό Βazaar του Συλλόγου οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού

Η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα συμμετέχει στο «let's do it greece»

Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις: 
Η Περιφέρεια Αττικής καθαρίζει τον Υμηττό στο πλαίσιο της πανελλήνιας εθελοντικής δράσηςLet’s do it Greece