Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Την ερχόμενη Τετάρτη η εκδήλωση για την Υπεραγία Θεοτόκο στη Ν. Ιωνία

Εφτασεεε & το εγχειρίδιο για την «καταπολέμηση» της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο

                   ... ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΝΕΟΥΣ
Ιδρυμα Μποδοσάκη: Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Το εγχειρίδιο του Συμβουλίου της Ευρώπης «Σύνδεσμοι - Ένα εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο μέσα από την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα» μετέφρασε στα ελληνικά το Ίδρυμα Μποδοσάκη(ΝΑΙ... αυτό το ευαγές Αριστερό, ΑΝΤΙ εξουσιαστικό Ιδρυμα!!!), στο πλαίσιο του προγράμματος του Ε.Ο.Χ. «Είμαστε όλοι πολίτες(;;;)».
Ιδρυμα Μποδοσάκη: Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Το εγχειρίδιο υποστηρίζει την εκστρατεία «No Hate Speech Movement» των νέων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο διαδίκτυο και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να θίξουν το θέμα της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Το εγχειρίδιο έχει σχεδιαστεί για παιδιά και νέους ηλικίας 13-18 ετών, αλλά οι δραστηριότητές του μπορούν να προσαρμοστούν και σε άλλες ηλικίες εκπαιδευομένων.

Νέο «Διαμετακομιστικό Κέντρο Διαχείρισης & Εφοδιασμού Ειδών Πρώτης Ανάγκης Προσφύγων» στο Βόρειο Τομέα

Τη λειτουργία «Διακομετακομιστικού Κέντρου διαχείρισης & εφοδιασμού ειδών 1ης ανάγκης προσφύγων», στην Αγία Παρασκευή ανακοινώνει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους Κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες τύπου logistics, υποστηρικτικές στο βασικό κέντρο αποθήκευσης που δημιουργήθηκε στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
Ο χώρος δημιουργήθηκε ώστε να καλύψει τις ανάγκες των βορείων προαστίων αλλά και ειδικότερα του προγράμματος συγκέντρωσης ειδών που ξεκίνησε στα δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με την Β΄ διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Βρίσκεται στην οδό Μεσογείων 448 (είσοδος από οδό Ευαγγελιστρίας) και λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 υπό την εποπτεία της περιφερειακής συμβούλου κ. Κορίνας Βασιλοπούλου με τη συνδρομή υπαλλήλων της Περιφέρειας και την πολύτιμη συμβολή εθελοντών.
Πληροφορίες για παράδοση ειδών ή εθελοντική βοήθεια στο 213 21 00 531 
(κ. Άγγελος Δημητριάδης).
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες τόνοι ειδών που διέθεσαν, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, τα δημοτικά σχολεία:

Ολοκληρώθηκε η 1η φάση του ΤΕΒΑ στο Βόρειο Τομέα

 Περισσότεροι από 3.500 οι ωφελούμενοι !!!
Με τη διανομή νωπού κοτόπουλου καθώς και του συνόλου των προϊόντων ΤΕΒΑ ολοκληρώθηκε σήμερα η παραλαβή των προϊόντων από 3.540 ωφελούμενους της Κοινωνικής Σύμπραξης του βόρειου τομέα της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020/ΤΕΒΑ που εκπονείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές συμπράξεις.
1.761 οικογένειες σε σύνολο έξι δήμων και δύο Ιερών Μητροπόλεων από την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα (Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας και η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού) παρέλαβαν εκτός από κοτόπουλα, βρεφικά είδη, είδη παντοπωλείου καθώς και βασικής υλικής συνδρομής.

ΚΕΔΕ: Στις 10:00 π.μ. η Ημερίδα «Υγειονομική Διαχείριση Μετακινούμενων Πληθυσμών - Προσφύγων»

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Υγειονομική Διαχείριση Μετακινούμενων Πληθυσμών - Προσφύγων» διοργανώνει στις 10:00 π.μ η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί, στην «Αίθουσα Αργυριάδη» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας θα παρουσιαστεί το φαινόμενο του προσφυγικού και θα αναλυθεί από ειδικούς επιστήμονες και προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τη συνεννόηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Υπηρεσιών που είναι υπεύθυνοι για τη Δημόσια Υγεία, ώστε να προσεγγίσουν και να αντιμετωπίσουν τους μετακινούμενους αυτούς πληθυσμούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσο αφορά στην υγειονομική πλευρά.
Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ εισηγητής είναι ο Παναγιώτης Ευσταθίου, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα εργασιών:

Στις 6:30 η δημόσια συζήτηση με θέμα:«Η μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος»

Στις 7:30 μ.μ. στο Δημαρχείο, η εκδήλωση με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπ. Υγείας Παύλο Πολάκη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

Στις 7:00 μ.μ., η ανοιχτή εκδήλωση των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου & Χολαργού-Παπάγου, με θέμα «ΜΜΕ & Διαπλοκή»

Στις 6:30 μ.μ. στα Μελίσσια, η εκδήλωση τιμής στο Νίκο Μπελογιάννη

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η σωστή διαδρομή για τον ...ΣΥΡΙΖΑ!

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πολεοδομική ενότητα του Πολυδρόσου στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Την Παρασκευή 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου, με θέμα μεταξύ των άλλων την τελική πρόταση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πολεοδομική ενότητα του Πολυδρόσου (ΠΕ 13).    
Την πρόταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την περιοχή που παρουσιάζεται εδώ, έχει εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία από τον περασμένο Σεπτέμβριο με τους συλλόγους Παραδείσου, Πολυδρόσου και Προστασίας ρεματιάς Χαλανδρίου Πεντέλης. 
Η συνεργασία που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβριο με τον Δήμο Χαλανδρίου, για την περιοχή που διοικητικά διαχωρίζεται αν και ενιαία πολεοδομικά, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια  της συζήτησης ότι διακόπηκε με ευθύνη του Δήμου Χαλανδρίου.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των ΔΣ  των συλλόγων της πόλης που είναι μέλη της επιτροπής, ο Πρόεδρος Αντιδήμαρχος κ. Ν. Κάββαλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λ. Μαγιάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γ. Ζήκος (εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Κυκλοφορίας και Δημοτικής Συγκοινωνίας), η κ. Ρ. Χαλιώτη και η κ. Μ. Διακολιού.
Για μικρό χρονικό διάστημα στην έναρξη της συνεδρίασης παρέστησαν και στη συνέχεια αποχώρησαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Γαρδέλης και η δημοτική σύμβουλος κ. Κ. Ψάλτη.

«Κιπά-δες» οι Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας & οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος!

     O κιΠΑ-ΚΗΣ Παυλόπουλος στο Ισραήλ ...
Mε το καπελάκι των Εβραίων, το «κιπά», και ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος
Κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:
«Το Ολοκαύτωμα μας δίδαξε με τον πλέον οδυνηρό και φρικτό τρόπο, ότι οι αρχές και αξίες του Ανθρωπισμού δεν είναι, στην πράξη, αυτονόητες. 

Άρα είναι χρέος όλων μας να επαγρυπνούμε για την περιφρούρησή τους».
Ιδίως σήμερα που, για διάφορες αιτίες τις οποίες δεν χρειάζεται να απαριθμήσω, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο αντισημιτισμός, βρίσκονται, δυστυχώς, και πάλι σε έξαρση. 
Για αυτό και είναι θεμελιώδους σημασίας η διατήρηση και καλλιέργεια της μνήμης του Ολοκαυτώματος και η μεταβίβαση των διδαγμάτων του στη νέα και τις επόμενες γενιές».
Σε ομιλία του στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση της διεθνούς οικονομίας, χρησιμοποιώντας τον μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου, παρομοιάζοντας τον νεοφιλελευθερισμό με το τέρας που κατοικούσε στον Λαβύρινθο του Μίνωα...

Mαθήματα ορθής χρήσεως της Ελληνικής γλώσσης από την «ΕΝΟΤΗΤΑ», προφανώς μετά ... βδελυγμίας!

Περί «τσίπας» ... Γράφουν τα δελτία τύπου στον καθρέπτη;
Ο αγοραίος λόγος, συχνά ανορθόγραφος(!!!) & κυρίως αΣΥΝτακτος του γραφέα των δελτίων τύπου του Γ. Πατούλη, δεν μας εντυπωσιάζει πια για να σχολιάζουμε το ύφος γραφής του, αν και κάτι μας θυμίζει από το παρελθόν άλλων, «μαύρων» δεκαετιών.
Όμως μας εντυπωσιάζει κάθε φορά περισσότερο το όποιο πολιτικό περιεχόμενο των κειμένων που αποτελούν ευθύνη του πολιτικού προϊσταμένου του γραφέα, δηλαδή του δημάρχου.
Η διαφορά των πολιτικών θέσεων του συνδυασμού μας, με εκείνες του Γ. Πατούλη, είναι ότι εμείς σεβόμαστε την περιουσία κάθε Μαρουσιώτικης οικογένειας και επιχείρησης, καθώς και αξίες όπως: οι δυνατότητες των εργαζομένων του Δήμου και το δικαίωμα των νέων σε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.
Αντίθετα με εμάς, ο Γ. Πατούλης κάθε φορά που ιδιωτικοποιεί ένα κομμάτι του Δήμου, μεταφέρει τμήματα της περιουσίας των Μαρουσιωτών στα χέρια συγκεκριμένων ιδιωτών.
Η θέση της παράταξής μας είναι σαφής: 

Γ. Καραμέρος: Τα πράσινα σημεία δεν είναι χωματερές...

Φέρνουν χρήματα & θέσεις εργασίας στους Δήμους
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, ημερίδα με θέμα «Σχεδιασμός Τοπικής Διαχείρισης Απορριμμάτων» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Τάσου Μαυρίδη & την συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής.
Τις εισηγήσεις επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων για τον Εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό, τα πράσινα σημεία, αλλά και τον τοπικό σχέδιο διαχείρισης των αποβλήτων της πόλης παρακολούθησαν με ενδιαφέρον για περισσότερες από 4 ώρες οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων σχολείων της Λυκόβρυσης και της Πεύκης καθώς επίσης οι Δήμαρχοι Ηράκλειου Νίκος Μπάμπαλος, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, Φιλοθέης Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, Χαλανδρίου Σίμος Ρούσος, Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, πρώην Δήμαρχοι και επικεφαλής παρατάξεων που έδωσαν το παρόν. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις των παρισταμένων. 
Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Ο Κύριος Χολμς» αύριο στις 8:00 μ.μ. στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης


Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕKΑΤΡEΙΑ(13) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (13/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. 2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
3. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων πολυετών δαπανών
4. Έγκριση συμμετοχής της υπαλλήλου, Ποντίκη Ιωάννας - Ευαγγελίας, σε σεμινάριο.

Στις 9:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝΤΕ (05) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(09/2016)  της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 12 Απριλίου, στις 9:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Χορήγηση ή μη, προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ) του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 344-345, επί της Λεωφόρου Κηφισίας, αρ. 119, εντός κτιρίου "Forum" (ισόγειο)
2. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, "Κουρείο" του Ευστάθιου Παπανδρέου του Ιωάννη, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, O.T. 195, επί της οδού Αγίας Ελεούσης, αρ. 62, (ισόγειο).

7ωρη διακοπή ρεύματος σήμερα Τρίτη στο Μαρούσι


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. 
(Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί ΕΠΤάωρη Διακοπή ρεύματος στο Μαρούσι(στη γειτονιά του Παρατηρητηρίου Αμαρουσίου).
Συγκεκριμένα, το ρεύμα θα διακοπεί από τις 8 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι στις εξής οδούς: 
Μεσογείων, Κόρδου, Χλόης, Κέκρωπος, Ορφανίδου, Οικονομίδου, Μελισσίων, Αναπαύσεως, Νουάρου, Διακογιάννη, Αλεξάνδρου, Δημοσθένους, Μουργκάνας, Χρυσοχέρη, λόγω κατασκευών.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

«Εσύ μέχρι που θα έφτανες για να επιβιώσεις», στις 9:30 μ.μ. στο Bookabar

Δευτέρες βράδυ στο Bookabar, ο όρος Bar Theater παίρνει μια άλλη διάσταση, 
        σε μια ιστορία που γράφουμε καθημερινά όλοι ... ΕΜΕΙΣ
                            Φαντάσου... Έντεκα χρόνια μετά. 
                                 Που θα είμαστε ΕΜΕΙΣ ;                                                                                                         Εγώ; Εσύ; Αυτοί; 
                 Όλοι ΕΜΕΙΣ. Εμείς που μείναμε &... επιμείναμε!

Στις 7:30 μ.μ την Γερμανική Σχολή Αθηνών:«Η κρίση στην Ελλάδα - Αφετηρία, πορεία, συνέπειες»


ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 11 Απριλίου στις 7:30 μ.μ  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών θα γίνει η  παρουσίαση του βιβλίου «Η κρίση στην Ελλάδα Αφετηρία, πορεία, συνέπειες».
Οι συντονιστές της έκδοσης Dr. Wolfgang Schultheiß, πρώην Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, και ο Dr. Ulf-Dieter Klemm, απόφοιτος και πρώην Πρέσβης της Γερμανίας θα παρουσιάσουν το βιβλίο από κοινού με τους απόφοιτους συγγραφείς Καθ. Δανάη Διακουλάκη, Καθ. Τάσο Γιαννίτση, Καθ. Γιάννη Βαληνάκη και θα συζητήσουν για την προοπτική της Ελλάδας. Μαζί τους ο Καθ. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, σχολιάζει το βιβλίο από τη δική του οπτική γωνία και συμμετέχει στη συζήτηση.
Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου θα συντονίσει τη συζήτηση.

Στις 6:30 μ.μ. η εκδήλωση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς:«Τα πνευματικά δικαιώματα απέναντι στην κοινότητα»

Στις 5:45 μ.μ, το σεμινάριο με θέμα:«Ξαναδιαβάζοντας την οικογενειακή μας ιστορία»

Ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα: «Ξαναδιαβάζοντας την οικογενειακή μας ιστορία», διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου στις 5:45 μ.μ., στα γραφεία του Ομίλου (Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος).
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαρτογραφήσεις την ιστορία μιας οικογένειας, όπως το να καταγράψεις τις αναμνήσεις της, να φωτογραφήσεις σημαντικές στιγμές της, να περιγράψεις τους πρωταγωνιστές και τους αφανείς ήρωες στις οικογενειακές σχέσεις ή ακόμα και να αποκαλύψεις οικογενειακά μυστικά. 
Μια τέτοια κοινή μνήμη υπάρχει σε κάθε οικογένεια, αποκαλύπτεται κατά ένα μέρος στα οικογενειακά άλμπουμ, πιο ζωντανά αναπαρίσταται
στις συνευρέσεις της οικογένειας, στις οικογενειακές ιστορίες και στα πρότυπα σχέσεων.
Σαν ένα οικογενειακό άλμπουμ με χρήσιμες πληροφορίες θα ξεφυλλίσουμε οικογενειακές ιστορίες, μέσα από παραδείγματα γενεογραμμάτων. 
Το γενεόγραμμα ως ένα θεραπευτικό εργαλείο βοηθά τα άτομα μέσα από συμβολισμούς να αποκωδικοποιήσουν την οικογενειακή δομή, τα πρότυπα σχέσεων που υπήρχαν στην οικογένεια και με την κατάλληλη καθοδήγηση να αναγνωρίσουν τα οικογενειακά μονοπάτια και να χαράξουν τη δική τους πορεία.

Στις 7:00 μ.μ στο Θέατρο Χ"χρήστου, η μουσική εκδήλωση Αλληλεγγύης για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Οι αποφάσεις 12ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Συνεδρίασε την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: 
«Προσφυγικές γειτονιές του Πειραιά - Από την ανάδυση στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης», συνολικού προϋπολογισμού 66.420,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). 
Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη για την πράξη: 
«ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ 46 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΝΙΚΑΙΑΣ» προϋπολογισμού 50.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα, στο οποίο έκανε παρέμβαση ο Αντιδήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη κ. Κουφοπαντελής,  εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βριλησσίων για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: 
«Αντιπλημμυρική προστασία Βριλησσίων», συνολικού προϋπολογισμού 3.999.960,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης ενώ παρέμβαση έκανε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης.
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Χαλανδρίου για την κατασκευή του έργου: 
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ», προϋπολογισμού 5.535.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Για το θέμα, το οποίο  εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης, έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος.

Λαμπρή Yποδοχή του Ι. Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στο Μαρούσι

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.
Το Ιερό λείψανο εκόμισε ο Ιερομόναχος π. Παΐσιος Γρηγοριάτης και το υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.
Κατόπιν, τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου ο οποίος και μίλησε επικαίρος προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα.

Συγκρότημα κατοικιών Uptown Residences:Ανοίξαμε & σας περιμένουμε…στον Αγιο Θωμά!

Εκτός από την αισθητική που γοητεύει και αντανακλά την κουλτούρα και τις ανάγκες κάθε εποχής, την πρωτοπορία στη χρήση και τον συνδυασμό νέων υλικών, η αρχιτεκτονική διακρίνεται επίσης και για την επίλυση «προβλημάτων» που συνήθως δεν τα προσέχουμε, και έτσι καταλαβαίνουμε ότι είναι πετυχημένη.
Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το συγκρότημα κατοικιών Uptown Residences στον Αγιο Θωμά του Αμαρουσίου, που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο BLP και είναι ένα από τα σημεία που θα δεχθούν τους φίλους της αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο του φετινού, 3ου Open House Athens.
Οι αρχιτέκτονες βρέθηκαν μπροστά στον προβληματισμό του σχεδιασμού πολλών κτιρίων σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, έκτασης περίπου επτά στρεμμάτων, με κατοικίες διαφόρων μεγεθών που έπρεπε να διακρίνονται από ομοιομορφία και κομψότητα, χωρίς να θυμίζουν ένα εσωστρεφές συγκρότημα κατοικιών.
                                                 «Τυπολογικό υβρίδιο»
Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα η ομάδα του γραφείου δημιούργησε ένα «τυπολογικό υβρίδιο», όπως μας εξηγεί η αρχιτέκτονας Χριστίνα Λουκοπούλου, το οποίο αποτελείται από επτά κτίρια που σχηματίζουν ένα τεθλασμένο «S», με αποτέλεσμα να μη δίνεται η αίσθηση ενός κλειστού συγκροτήματος κατοικιών.

«Ξεπαγώνει» η επέκταση του Golden Hall

Μακέτα παραμένει η επέκταση του εμπορικού κέντρου «Golden Hall, τέσσερα χρόνια μετά την κατακύρωση στην «Lamda Development» του αναξιοποίητου τμήματος 21,6 χιλιάδων τ.μ. στο Μαρούσι, όπου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες λειτουργούσε το πρώην κέντρο ραδιοτηλεόρασης (IBC). 
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται κινητικότητα σε σχέση πάντα με την λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων οι οποίες περιλαμβάνουν την παροχή γνωμοδότησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου από την Περιφέρεια Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό, η «τύχη” του δεύτερου μέρους του εμπορικού κέντρου κρίνεται σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα από το Δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος θα πρέπει να εγκρίνει την ΜΠΕ. 
Έχει, ήδη, λάβει χώρα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κατά την οποία αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να προηγηθεί η γνωμοδότηση του Δήμου που φιλοξενεί σήμερα δύο από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας. 
Και να ακολουθήσει, δηλαδή, η Περιφέρεια Αττικής που φέρεται να είναι θετική στην υλοποίηση του έργου, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις στον κυκλοφοριακό όγκο της περιοχής λόγω της νέας ανάπτυξης.
Το έργο

«Τα ΜΑΤΙΑ της ΕΛΣΑΣ» στις 8:30 μ.μ. στον Χώρο Τέχνη «Ιδιόμελο»

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΠ:Κάνει τον Κινέζο ο Αλέξης!





Ποιος ο στόχος του Λιάκου & του Φίλη για την Παιδεία

            Η άλλη όψη του διαλόγου ...
Πίσω από τις πιο σαγηνευτικές λέξεις κρύβονται αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. 
Στον κατ’ ευφημισμόν εθνικό διάλογο για την παιδεία κυριαρχεί η ιδέα της αυτονομίας των σχολείων. 
Σε αυτήν την κατεύθυνση ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος, αναφέρθηκε και σε αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα: 
«Το αναλυτικό πρόγραμμα δεν είναι ανάγκη να είναι τόσο πολύ αναλυτικό. Και να βάλουμε μια ζώνη που θα είναι τουλάχιστον το 1/3 του χρόνου των παιδιών, στην οποία θα υπάρχει μια ζώνη αυτονομίας, μια ζώνη συνεργασίας, διαθεματική ζώνη ή ζώνη έρευνας». 
Αυτές οι ιδέες ούτε νέες είναι ούτε ριζοσπαστικές. 
Από τη δεκαετία του 1990 η κυρίαρχη πολιτική επιδιώκει την ευθυγράμμιση της εκπαίδευσης στα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 
Στόχος η διαμόρφωση του ευέλικτου, «αποκεντρωμένου» σχολείου της αγοράς, που οικοδομείται πάνω στα ερείπια του σημερινού δημόσιου σχολείου. 
Βασικά στοιχεία αυτής της νεοφιλελεύθερης πρότασης είναι: 

Στις 6:00 μ.μ. το Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας θα έχει την ευλογία να υποδεχτεί ο Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου.
Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στις 6.00 το απόγευμα επί της οδού Μαραθωνομάχων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.
Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το οποίο βρίσκεται στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, θα παραμείνει τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου έως την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, ενώ καθημερινά θα τίθεται σε παλλαϊκό προσκύνημα.
Επισημαίνεται ότι καθημερινά θα τελείται παράκληση στην Αγία Αναστασία την Ρωμαία στις 12.00 τ μεσημέρι, ενώ ο ναός προς διευκόλυνση των πιστών θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 το πρωί και έως τις 9.00 το βράδυ.
Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών κατά τις ημέρες του προσκυνήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας έχει ως ακολούθως:
Σάββατο 9 Απριλίου 2016
6.00μμ Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου στη γωνία Μαραθωνομάχων και Βυζαντίου, πλησίον του Ιερού Ναού. Ακολούθως θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.
Κυριακή 10 Απριλίου 2016 – Δ’ Κυριακή των Νηστειών
7.00πμ Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.
6.00μμ Κατανυκτικός Εσπερινός

Γόνιμη η συνάντηση Συλλόγων για τα θέματα του ανατολικού Αμαρουσίου

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ΔΣ 
των συλλόγων Νέου Αμαρουσίου,  Παραδείσου, Πολυδρόσου & Προστασίας ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου, με θέματα που αφορούν το περιβάλλον των πολεοδομικών ενοτήτων, τις κυκλοφοριακές συνθήκες που έχουν επικρατήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στις κύριες οδούς των περιοχών, μετά και τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης τον Οκτώβριο 2014 και το υπό κατασκευή έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης & ποδηλατοδρόμου στον Παράδεισο και το Πολύδροσο.    
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των ΔΣ Παραδείσου, Προστασίας ρεματιάς Πεντέλης -Χαλανδρίου και Πολυδρόσου κ. Γ. Βαρδουλάκη, Κ. Δάνου, Π. Πάντος, τα μέλη Α. Κουφοπούλου, Γ. Αναστασόπουλος, Κ. Ρωμαϊδου, Χ. Καρατζή, Β. Καπρινιώτης αντίστοιχα και τα μέλη του ΔΣ Νέου Αμαρουσίου κ. Β. Γιακουμής και Δ. Σταμέλος.

«Τραγούδια Αγάπης & Αντίστασης» στις 8.30 μ.μ. στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

«Δια του δύο» με Αλίκη Γιαννικοπούλου & Βεατρίκη Ψυχάρη, απόψε στο «Bookabar»

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΠΟΛΥ - φ(ο)νική ... ΜΟΝΟφωνία Σταλινοαναθρεμμένων γραφίδων

Νέα επιτυχία των Αριστερο-αλαζόνων:
Εκαναν συμπαθή & αυτόν ακόμα τον ανεκδιήγητο ΠΟΡ(Δ)Οσάλτε!!!

Μαθήματα ήθους & αλληλεγγύης, από κάλπικους αλληλέγγυους!!!

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου και τα όσα απαράδεκτα αναφέρει, περί αήθους δελτίου τύπου της Διοίκησης του Δήμου σχετικά με το 1ο Τουρνουά Αλληλεγγύης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, η  σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, δεν δέχονται μαθήματα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης  από ανθρώπους και παρατάξεις με μηδαμινή  κοινωνική προσφορά και έργο. 
Μαθήματα ήθους και ειλικρίνειας δεν μπορούν να δίνουν πρόσωπα και  παρατάξεις που επενδύουν πολιτικά κι εκμεταλλεύονται κομματικά τις δυσκολίες που βιώνουν τα τελευταία χρόνια  εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας. 
Ποιοι μιλούν για ήθος; 
Αυτοί που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό δίνοντας τους ψεύτικες υποσχέσεις; 
Αυτοί που από τη μια υποσχέθηκαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα τα καταργήσουν με ένα Νόμο κι ένα Άρθρο; 
Και από την άλλη υπέγραψαν το προηγούμενο καλοκαίρι το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο; 
Αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους για εθνική σύνταξη 364 ευρώ; 
Η εκείνοι που δημιουργούν σύγχρονα Γκουαντάναμο σε Ειδομένη , Πειραιά κι αλλού;

Ξεκινάει στις 10:00 π.μ. στο Μαρούσι, το 2μερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την «καταπολέμηση» της ρητορικής μίσους

Συμβούλιο της Ευρώπης,«Ίδρυμα Μποδοσάκη», ΨευδοΑΡΙΣΤΕΡΑ, «Αντι» ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ - ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΜΚΟ, «Microsoft» κ.α,  όλα σε ένα ... Παγκοσμιοποιημένα!!!
Διήμερο σεμινάριο με τίτλο  «BlogΜarks - καταπολεμώντας τη ρητορική μίσους μέσω της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα» διοργανώνει στο πλαίσιο της εκστρατείας  του Συμβουλίου της Ευρώπης «No Hate Speech Movement» στις 8 και 9 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της «Microsoft Hellas» (Λ. Κηφισίας 221, Μαρούσι),το «Ίδρυμα Μποδοσάκη», ως διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος των EEA Grants «Είμαστε όλοι Πολίτες».
Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη ΜΚΟ και διεθνών οργανισμών, στελέχη κρατικών οργανισμών & φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς & σε bloggers ή ευρύτερα, σε ανθρώπους που έχουν δημόσια παρουσία στο διαδίκτυο & ενδιαφέρονται για το ζήτημα της ρητορικής μίσους
Απαιτείται προεγγραφή για κάθε συμμετοχή.
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και στη βάση του εγχειριδίου του Συμβουλίου της Ευρώπης «Σύνδεσμοι», οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη ρητορική μίσους, να γνωρίσουν το εγχειρίδιο «Σύνδεσμοι», καθώς και να ανακαλύψουν τρόπους συμμετοχής στην εκστρατεία 
«No Hate Speech Movement»
Το σεμινάριο περιλαμβάνει, επίσης, ομιλίες σχετικά με τη ρητορική του μίσους στο διαδίκτυο, με τη συμμετοχή ειδικών από τον χώρο της κοινωνίας των πολιτών, κρατικών φορέων και φορέων του ιδιωτικού τομέα.
Εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου είναι η κ. Ειρήνη Καραμήτσα, που από το 2008 ως σήμερα, εργάζεται στο «Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ)» ως υπεύθυνη προγραμμάτων και εκπαιδεύτρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.