Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

«Εσύ μέχρι που θα έφτανες για να επιβιώσεις», στις 9:30 μ.μ. στο Bookabar

Δευτέρες βράδυ στο Bookabar, ο όρος Bar Theater παίρνει μια άλλη διάσταση, 
        σε μια ιστορία που γράφουμε καθημερινά όλοι ... ΕΜΕΙΣ
                            Φαντάσου... Έντεκα χρόνια μετά. 
                                 Που θα είμαστε ΕΜΕΙΣ ;                                                                                                         Εγώ; Εσύ; Αυτοί; 
                 Όλοι ΕΜΕΙΣ. Εμείς που μείναμε &... επιμείναμε!

Στις 7:30 μ.μ την Γερμανική Σχολή Αθηνών:«Η κρίση στην Ελλάδα - Αφετηρία, πορεία, συνέπειες»


ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 11 Απριλίου στις 7:30 μ.μ  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών θα γίνει η  παρουσίαση του βιβλίου «Η κρίση στην Ελλάδα Αφετηρία, πορεία, συνέπειες».
Οι συντονιστές της έκδοσης Dr. Wolfgang Schultheiß, πρώην Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, και ο Dr. Ulf-Dieter Klemm, απόφοιτος και πρώην Πρέσβης της Γερμανίας θα παρουσιάσουν το βιβλίο από κοινού με τους απόφοιτους συγγραφείς Καθ. Δανάη Διακουλάκη, Καθ. Τάσο Γιαννίτση, Καθ. Γιάννη Βαληνάκη και θα συζητήσουν για την προοπτική της Ελλάδας. Μαζί τους ο Καθ. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, σχολιάζει το βιβλίο από τη δική του οπτική γωνία και συμμετέχει στη συζήτηση.
Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου θα συντονίσει τη συζήτηση.

Στις 6:30 μ.μ. η εκδήλωση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς:«Τα πνευματικά δικαιώματα απέναντι στην κοινότητα»

Στις 5:45 μ.μ, το σεμινάριο με θέμα:«Ξαναδιαβάζοντας την οικογενειακή μας ιστορία»

Ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα: «Ξαναδιαβάζοντας την οικογενειακή μας ιστορία», διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου στις 5:45 μ.μ., στα γραφεία του Ομίλου (Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος).
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαρτογραφήσεις την ιστορία μιας οικογένειας, όπως το να καταγράψεις τις αναμνήσεις της, να φωτογραφήσεις σημαντικές στιγμές της, να περιγράψεις τους πρωταγωνιστές και τους αφανείς ήρωες στις οικογενειακές σχέσεις ή ακόμα και να αποκαλύψεις οικογενειακά μυστικά. 
Μια τέτοια κοινή μνήμη υπάρχει σε κάθε οικογένεια, αποκαλύπτεται κατά ένα μέρος στα οικογενειακά άλμπουμ, πιο ζωντανά αναπαρίσταται
στις συνευρέσεις της οικογένειας, στις οικογενειακές ιστορίες και στα πρότυπα σχέσεων.
Σαν ένα οικογενειακό άλμπουμ με χρήσιμες πληροφορίες θα ξεφυλλίσουμε οικογενειακές ιστορίες, μέσα από παραδείγματα γενεογραμμάτων. 
Το γενεόγραμμα ως ένα θεραπευτικό εργαλείο βοηθά τα άτομα μέσα από συμβολισμούς να αποκωδικοποιήσουν την οικογενειακή δομή, τα πρότυπα σχέσεων που υπήρχαν στην οικογένεια και με την κατάλληλη καθοδήγηση να αναγνωρίσουν τα οικογενειακά μονοπάτια και να χαράξουν τη δική τους πορεία.

Στις 7:00 μ.μ στο Θέατρο Χ"χρήστου, η μουσική εκδήλωση Αλληλεγγύης για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Οι αποφάσεις 12ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Συνεδρίασε την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: 
«Προσφυγικές γειτονιές του Πειραιά - Από την ανάδυση στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης», συνολικού προϋπολογισμού 66.420,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). 
Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη για την πράξη: 
«ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ 46 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΝΙΚΑΙΑΣ» προϋπολογισμού 50.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα, στο οποίο έκανε παρέμβαση ο Αντιδήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη κ. Κουφοπαντελής,  εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βριλησσίων για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: 
«Αντιπλημμυρική προστασία Βριλησσίων», συνολικού προϋπολογισμού 3.999.960,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης ενώ παρέμβαση έκανε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης.
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Χαλανδρίου για την κατασκευή του έργου: 
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ», προϋπολογισμού 5.535.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Για το θέμα, το οποίο  εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης, έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος.

Λαμπρή Yποδοχή του Ι. Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στο Μαρούσι

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.
Το Ιερό λείψανο εκόμισε ο Ιερομόναχος π. Παΐσιος Γρηγοριάτης και το υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.
Κατόπιν, τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου ο οποίος και μίλησε επικαίρος προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα.

Συγκρότημα κατοικιών Uptown Residences:Ανοίξαμε & σας περιμένουμε…στον Αγιο Θωμά!

Εκτός από την αισθητική που γοητεύει και αντανακλά την κουλτούρα και τις ανάγκες κάθε εποχής, την πρωτοπορία στη χρήση και τον συνδυασμό νέων υλικών, η αρχιτεκτονική διακρίνεται επίσης και για την επίλυση «προβλημάτων» που συνήθως δεν τα προσέχουμε, και έτσι καταλαβαίνουμε ότι είναι πετυχημένη.
Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το συγκρότημα κατοικιών Uptown Residences στον Αγιο Θωμά του Αμαρουσίου, που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο BLP και είναι ένα από τα σημεία που θα δεχθούν τους φίλους της αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο του φετινού, 3ου Open House Athens.
Οι αρχιτέκτονες βρέθηκαν μπροστά στον προβληματισμό του σχεδιασμού πολλών κτιρίων σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, έκτασης περίπου επτά στρεμμάτων, με κατοικίες διαφόρων μεγεθών που έπρεπε να διακρίνονται από ομοιομορφία και κομψότητα, χωρίς να θυμίζουν ένα εσωστρεφές συγκρότημα κατοικιών.
                                                 «Τυπολογικό υβρίδιο»
Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα η ομάδα του γραφείου δημιούργησε ένα «τυπολογικό υβρίδιο», όπως μας εξηγεί η αρχιτέκτονας Χριστίνα Λουκοπούλου, το οποίο αποτελείται από επτά κτίρια που σχηματίζουν ένα τεθλασμένο «S», με αποτέλεσμα να μη δίνεται η αίσθηση ενός κλειστού συγκροτήματος κατοικιών.

«Ξεπαγώνει» η επέκταση του Golden Hall

Μακέτα παραμένει η επέκταση του εμπορικού κέντρου «Golden Hall, τέσσερα χρόνια μετά την κατακύρωση στην «Lamda Development» του αναξιοποίητου τμήματος 21,6 χιλιάδων τ.μ. στο Μαρούσι, όπου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες λειτουργούσε το πρώην κέντρο ραδιοτηλεόρασης (IBC). 
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται κινητικότητα σε σχέση πάντα με την λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων οι οποίες περιλαμβάνουν την παροχή γνωμοδότησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου από την Περιφέρεια Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό, η «τύχη” του δεύτερου μέρους του εμπορικού κέντρου κρίνεται σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα από το Δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος θα πρέπει να εγκρίνει την ΜΠΕ. 
Έχει, ήδη, λάβει χώρα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κατά την οποία αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να προηγηθεί η γνωμοδότηση του Δήμου που φιλοξενεί σήμερα δύο από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας. 
Και να ακολουθήσει, δηλαδή, η Περιφέρεια Αττικής που φέρεται να είναι θετική στην υλοποίηση του έργου, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις στον κυκλοφοριακό όγκο της περιοχής λόγω της νέας ανάπτυξης.
Το έργο

«Τα ΜΑΤΙΑ της ΕΛΣΑΣ» στις 8:30 μ.μ. στον Χώρο Τέχνη «Ιδιόμελο»

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΠ:Κάνει τον Κινέζο ο Αλέξης!





Ποιος ο στόχος του Λιάκου & του Φίλη για την Παιδεία

            Η άλλη όψη του διαλόγου ...
Πίσω από τις πιο σαγηνευτικές λέξεις κρύβονται αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. 
Στον κατ’ ευφημισμόν εθνικό διάλογο για την παιδεία κυριαρχεί η ιδέα της αυτονομίας των σχολείων. 
Σε αυτήν την κατεύθυνση ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος, αναφέρθηκε και σε αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα: 
«Το αναλυτικό πρόγραμμα δεν είναι ανάγκη να είναι τόσο πολύ αναλυτικό. Και να βάλουμε μια ζώνη που θα είναι τουλάχιστον το 1/3 του χρόνου των παιδιών, στην οποία θα υπάρχει μια ζώνη αυτονομίας, μια ζώνη συνεργασίας, διαθεματική ζώνη ή ζώνη έρευνας». 
Αυτές οι ιδέες ούτε νέες είναι ούτε ριζοσπαστικές. 
Από τη δεκαετία του 1990 η κυρίαρχη πολιτική επιδιώκει την ευθυγράμμιση της εκπαίδευσης στα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 
Στόχος η διαμόρφωση του ευέλικτου, «αποκεντρωμένου» σχολείου της αγοράς, που οικοδομείται πάνω στα ερείπια του σημερινού δημόσιου σχολείου. 
Βασικά στοιχεία αυτής της νεοφιλελεύθερης πρότασης είναι: 

Στις 6:00 μ.μ. το Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας θα έχει την ευλογία να υποδεχτεί ο Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου.
Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στις 6.00 το απόγευμα επί της οδού Μαραθωνομάχων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.
Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το οποίο βρίσκεται στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, θα παραμείνει τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου έως την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, ενώ καθημερινά θα τίθεται σε παλλαϊκό προσκύνημα.
Επισημαίνεται ότι καθημερινά θα τελείται παράκληση στην Αγία Αναστασία την Ρωμαία στις 12.00 τ μεσημέρι, ενώ ο ναός προς διευκόλυνση των πιστών θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 το πρωί και έως τις 9.00 το βράδυ.
Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών κατά τις ημέρες του προσκυνήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας έχει ως ακολούθως:
Σάββατο 9 Απριλίου 2016
6.00μμ Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου στη γωνία Μαραθωνομάχων και Βυζαντίου, πλησίον του Ιερού Ναού. Ακολούθως θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.
Κυριακή 10 Απριλίου 2016 – Δ’ Κυριακή των Νηστειών
7.00πμ Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.
6.00μμ Κατανυκτικός Εσπερινός

Γόνιμη η συνάντηση Συλλόγων για τα θέματα του ανατολικού Αμαρουσίου

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ΔΣ 
των συλλόγων Νέου Αμαρουσίου,  Παραδείσου, Πολυδρόσου & Προστασίας ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου, με θέματα που αφορούν το περιβάλλον των πολεοδομικών ενοτήτων, τις κυκλοφοριακές συνθήκες που έχουν επικρατήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στις κύριες οδούς των περιοχών, μετά και τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης τον Οκτώβριο 2014 και το υπό κατασκευή έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης & ποδηλατοδρόμου στον Παράδεισο και το Πολύδροσο.    
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των ΔΣ Παραδείσου, Προστασίας ρεματιάς Πεντέλης -Χαλανδρίου και Πολυδρόσου κ. Γ. Βαρδουλάκη, Κ. Δάνου, Π. Πάντος, τα μέλη Α. Κουφοπούλου, Γ. Αναστασόπουλος, Κ. Ρωμαϊδου, Χ. Καρατζή, Β. Καπρινιώτης αντίστοιχα και τα μέλη του ΔΣ Νέου Αμαρουσίου κ. Β. Γιακουμής και Δ. Σταμέλος.

«Τραγούδια Αγάπης & Αντίστασης» στις 8.30 μ.μ. στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

«Δια του δύο» με Αλίκη Γιαννικοπούλου & Βεατρίκη Ψυχάρη, απόψε στο «Bookabar»

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΠΟΛΥ - φ(ο)νική ... ΜΟΝΟφωνία Σταλινοαναθρεμμένων γραφίδων

Νέα επιτυχία των Αριστερο-αλαζόνων:
Εκαναν συμπαθή & αυτόν ακόμα τον ανεκδιήγητο ΠΟΡ(Δ)Οσάλτε!!!

Μαθήματα ήθους & αλληλεγγύης, από κάλπικους αλληλέγγυους!!!

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου και τα όσα απαράδεκτα αναφέρει, περί αήθους δελτίου τύπου της Διοίκησης του Δήμου σχετικά με το 1ο Τουρνουά Αλληλεγγύης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, η  σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, δεν δέχονται μαθήματα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης  από ανθρώπους και παρατάξεις με μηδαμινή  κοινωνική προσφορά και έργο. 
Μαθήματα ήθους και ειλικρίνειας δεν μπορούν να δίνουν πρόσωπα και  παρατάξεις που επενδύουν πολιτικά κι εκμεταλλεύονται κομματικά τις δυσκολίες που βιώνουν τα τελευταία χρόνια  εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας. 
Ποιοι μιλούν για ήθος; 
Αυτοί που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό δίνοντας τους ψεύτικες υποσχέσεις; 
Αυτοί που από τη μια υποσχέθηκαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα τα καταργήσουν με ένα Νόμο κι ένα Άρθρο; 
Και από την άλλη υπέγραψαν το προηγούμενο καλοκαίρι το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο; 
Αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους για εθνική σύνταξη 364 ευρώ; 
Η εκείνοι που δημιουργούν σύγχρονα Γκουαντάναμο σε Ειδομένη , Πειραιά κι αλλού;

Ξεκινάει στις 10:00 π.μ. στο Μαρούσι, το 2μερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την «καταπολέμηση» της ρητορικής μίσους

Συμβούλιο της Ευρώπης,«Ίδρυμα Μποδοσάκη», ΨευδοΑΡΙΣΤΕΡΑ, «Αντι» ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ - ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΜΚΟ, «Microsoft» κ.α,  όλα σε ένα ... Παγκοσμιοποιημένα!!!
Διήμερο σεμινάριο με τίτλο  «BlogΜarks - καταπολεμώντας τη ρητορική μίσους μέσω της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα» διοργανώνει στο πλαίσιο της εκστρατείας  του Συμβουλίου της Ευρώπης «No Hate Speech Movement» στις 8 και 9 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της «Microsoft Hellas» (Λ. Κηφισίας 221, Μαρούσι),το «Ίδρυμα Μποδοσάκη», ως διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος των EEA Grants «Είμαστε όλοι Πολίτες».
Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη ΜΚΟ και διεθνών οργανισμών, στελέχη κρατικών οργανισμών & φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς & σε bloggers ή ευρύτερα, σε ανθρώπους που έχουν δημόσια παρουσία στο διαδίκτυο & ενδιαφέρονται για το ζήτημα της ρητορικής μίσους
Απαιτείται προεγγραφή για κάθε συμμετοχή.
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και στη βάση του εγχειριδίου του Συμβουλίου της Ευρώπης «Σύνδεσμοι», οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη ρητορική μίσους, να γνωρίσουν το εγχειρίδιο «Σύνδεσμοι», καθώς και να ανακαλύψουν τρόπους συμμετοχής στην εκστρατεία 
«No Hate Speech Movement»
Το σεμινάριο περιλαμβάνει, επίσης, ομιλίες σχετικά με τη ρητορική του μίσους στο διαδίκτυο, με τη συμμετοχή ειδικών από τον χώρο της κοινωνίας των πολιτών, κρατικών φορέων και φορέων του ιδιωτικού τομέα.
Εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου είναι η κ. Ειρήνη Καραμήτσα, που από το 2008 ως σήμερα, εργάζεται στο «Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ)» ως υπεύθυνη προγραμμάτων και εκπαιδεύτρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι Ιάγοι της προσφυγιάς έχουν όνομα & θέση στις ΜΚΟ

Στο σαιξπηρικό αριστούργημα “Οθέλλος” ο κακόβουλος και εκδικητικός χαρακτήρας του Ιάγου που δηλητηριάζει τη σχέση του πρωταγωνιστή με τη γυναίκα του Δυσδαιμόνα, μιλάει σε κάποιο σημείο για κάργιες που αναζητάνε τη λεία τους…
Αυτές οι κάργιες έχουν διεισδύσει κατά πως φαίνεται ανάμεσα στις σκηνές και τους καταυλισμούς των προσφύγων και αναζητούν τη λεία τους. Κάργιες, που μπορεί να μην χτυπιούνται στους μαύρους τοίχους και στα κεραμίδια, όπως έγραφε ο Καρυωτάκης, αλλά με αντάλλαγμα ένα πιάτο φαγητό σαν τον διάβολο του Φάουστ, κλέβουν την ψυχή των οφελουμένων τους.
Ξέρω πολύ ποιητικά όλα αυτά, αλλα΄καθόλου άσχετα… 
Οι σύγχρονοι Ιάγοι της προσφυγιάς, οι οποίοι δηλητηριάζουν τους κάθε λογής ξεριζωμένους, έχουν όνομα και ταυτότητα και κατοικοεδρεύουν στις διάφορες ΜΚΟ
Γιατί οι ΜΚΟ δεν είναι όλες αθώες… 
Μπορεί να συμμετέχουν σε αυτές εθελοντές που πιστεύουν στην σημασία της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, όμως δυστυχώς πολλάκις και εκείνοι γίνονται θύματα του κάθε μαριονετίστα που έχει άλλους σκοπούς.
Δεν είναι δυνατόν λοιπόν οι τελευταίες κινήσεις μερίδας προσφύγων να είναι…αυθόρμητες. 
Δεν είναι δυνατόν να έχουν κλείσει την εθνική οδό στο Κιλκίς και να μη αφήνουν τους Έλληνες οδηγούς φορτηγών να περάσουν. 
Δεν μπορεί να ξύπνησαν ένα πρωι και να είχαν τη φαεινή ιδέα “ας κλείσουμε το δρόμο” όταν καλά καλά δεν ξέρουν ποιον δρόμο να κλείσουν….
Αυτά τα κόλπα με τις κλειστές εθνικε΄ς οδούς είναι ελληνικη΄πατέντα!

Την Κυριακή η πολιτική συγκέντρωση της ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ 2010

Στις 10:00 π.μ. η Επαναληπτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Τρία θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Επαναληπτικής Συνεδρίασης της «Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης» του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα  Παρασκευή 8 Απριλίου στο Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, 15124, Μαρούσι), στις 10:00 π.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν 3852/2010.
Θα συζητηθούν τα εξής θέματα:
1. Κυκλοφοριακή μελέτη για την Π.Ε. Νέου Αμαρουσίου του Δήμου Αμαρουσίου.
2. Κυκλοφοριακή μελέτη για την Π.Ε. Πολυδρόσου του Δήμου Αμαρουσίου.
3. Με πρόταση του Δημάρχου & Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. συστάθηκε επιτροπή για να εξετάσει την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Εμπορικού & Ιστορικού κέντρου της πόλης μας.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Δίκαιο ανταγωνισμού, LuxLeaks & «νομιμότητα» πάνε μαζί;

                                               Δύο μεγάλα ερωτήματα:
1) Τα έσοδα του κράτους, όσον αφορά τη φορολογία, έχουν μειωθεί αποκλειστικά και μόνο από εκείνους τους πολίτες που φορο-διαφεύγουν και τις επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις, όπως παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα;
2) Έχει απασχολήσει άραγε την κοινή γνώμη το θέμα των «ελληνικών» επιχειρήσεων κολοσσών που φορο-αποφεύγουν νόμιμα και έχουν κοστίσει στην Ελλάδα μερικά εκατομμύρια ευρώ; 
Ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα οικονομικής υφής και γι’ αυτό δεν θα επιχειρηθεί η ανάλυσή τους, αλλά αντίθετα θα παρουσιαστούν ως φαινόμενα, προκειμένου να γίνει γνωστός ο τρόπος που μπορεί μία χώρα να χάσει επιχειρήσεις και κυρίως χρήμα. 
Φυσικά, δεν μιλάμε μόνο για ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και για επιχειρήσεις ευρωπαϊκών χωρών, που εφαρμόζουν ακριβώς τις ίδιες μεθόδους και ζημιώνουν οικονομικά τα κράτη τους.
Σε ένα πρώτο στάδιο ας δούμε το Δίκαιο Ανταγωνισμού στη χώρα μας και στην ΕΕ.
Τι είναι το Δίκαιο Ανταγωνισμού;

Αμερικανική κυβέρνηση & Σόρος χρηματοδότησαν την αποκάλυψη των «Panama Papers» !!!


Η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις offshore γνωστές ως «Panama Papers», υποστήριξε το «WikiLeaks, λέγοντας ότι η επίθεση «παράχθηκε» με στόχο τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν.
Την Τετάρτη, η διεθνής καταγγελτική οργάνωση δήλωσε στο Twitter ότι η διαρροή των δεδομένων για τα έγγραφα του Παναμά παρήχθη από το Πρότζεκτ Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς (OCCRP), «το οποίο στοχεύει τη Ρωσία και [την] πρώην ΕΣΣΔ.» 
Η «επίθεση Πούτιν» χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) και τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, πρόσθεσε το WikiLeaks, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση μιας τέτοιας επίθεσης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την ακεραιότητά της.
Οι οργανώσεις που ανήκουν στον Σόρος έχουν ανακηρυχθεί ως «ανεπιθύμητες» στη Ρωσία. 
Πέρυσι, το Γραφείο του Ρωσικού Γενικού Εισαγγελέα αναγνώρισε τα Ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος και το Ίδρυμα Βοήθειας Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας ως ανεπιθύμητες ομάδες, απαγοδεύοντας Ρώσους πολίτες και οργανώσεις από τη συμμετοχή σε κάποιο από τα έργα τους.
Εισαγγελείς στη συνέχεια είπαν ότι οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου και του Ιδρύματος βοήθειας ήταν μια απειλή για την βάση της Ρωσικής συνταγματικής τάξης και της εθνικής ασφάλειας.

Διανομή προϊόντων από τη σύμπραξη ΤΕΒΑ του Βόρειου Τομέα

Με τη διανομή ειδών παντοπωλείου, βασικής υλικής συνδρομής και βρεφικών ειδών ξεκίνησε από χθες η πρώτη φάση διανομής προϊόντων στο πλαίσιο εφαρμογής του ευρωπαϊκού προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020/ΤΕΒΑ, από την «Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα» και τους συνεργαζόμενους εταίρους.
Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος παρελήφθησαν από τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου και από την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας (αύριο παραλαμβάνει και η Ι.Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού) εκατοντάδες προϊόντα των εξής κατηγοριών:

«Συζητώντας με τους νέους για επαγγελματικές ευκαιρίες & επιχειρηματικότητα»

Στη 1:00 μ.μ. η Ημερίδα για τα «Κέντρα Κοινότητας»

Ημερίδα - συζήτηση διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίουη η Π.Ε.Δ.Α., σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την προώθηση από το Υπουργείο Εργασίας της δημιουργίας των Κέντρων Κοινότητας και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή (ήδη η Κ.Υ.Α. δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 854 Β’/2016).
Στην ημερίδα - συζήτηση καλούνται να πάρουν μέρος Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Διευθυντές - Προϊστάμενοι των παραπάνω τομέων.
Η ημερίδα θα γίνει στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕΔΑ Κότσικα 4, 1ος όροφος στις 07-04-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 μ.μ.

Eντονη η δυσαρέσκεια της ΚΕΔΕ για τον αποκλεισμό Δήμων από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για ανέργους

Γ.Πατούλης: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε πολιτικές δύο ταχυτήτων»
Η ΚΕΔΕ εκφράζει την έντονη αντίθεση της στη διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας να μην συμπεριληφθούν τελικά όλοι οι Δήμοι της χώρας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους.
Κατά την πρόσφατη σύσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Ρ.Αντωνοπούλου και της Γ.Γ. διαχείρισης κοινοτικών πόρων Δ.Χαλικιά με τους δημάρχους των 34 Δήμων που θα ενταχθούν στη δεύτερη φάση του προγράμματος, δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το αν το πρόγραμμα θα επεκταθεί στο σύνολο των Δήμων της χώρας, όπως αρχικά είχε προαναγγελθεί.
Αντιθέτως υπογραμμίστηκε πως για το 2016 το πρόγραμμα απευθύνεται στους 51 Δήμους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, με την επισήμανση πως για το 2017 θα υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση.
Η ΚΕΔΕ εμμένει στην πάγια θέση της, όπως έχει επανειλημμένα διατυπωθεί και από τον Πρόεδρο, Δήμαρχο Αμαρουσίου   Γ.Πατούλη, πως το πρόγραμμα πρέπει να ανοίξει για όλους τους δήμους  και μάλιστα με προτεραιότητα στους νησιωτικούς και ορεινούς δήμους της χώρας, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί και από τις δύο φάσεις υλοποίησης.

Καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ & της ΠΟΕ ΟΤΑ!

                                 Όλοι στην απεργία 
  Όλοι στη συγκέντρωση στις 10:30 στη πλατεία Ομονοίας
Συνάδελφοι σσες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μαζί με τους δανειστές, βρίσκονται στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης και όλα δείχνουν ότι το τελικό σχέδιο που θα φέρει στη βουλή όσο αφορά το ασφαλιστικό θα είναι πολύ χειρότερο από το σχέδιο που είχε δώσει στη δημοσιότητα.
Μειώνουν τις συντάξεις, περιορίζουν ακόμα περισσότερο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μειώνουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς και παράλληλα αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. 
Στόχος τους να απαλλάξουν το κράτος και την εργοδοσία από την υποχρέωση τους προς τη κοινωνική ασφάλιση.
Η απεργία που έχουμε μπροστά μας αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, είναι μια σκληρή ταξική αναμέτρηση με τη κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και με το μεγάλο κεφάλαιο. 
Η τακτική της συγκυβέρνησης και τα ψέματα της περί δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης δεν πείθουν κανέναν. Γνωρίζουμε ότι η όποια διαπραγμάτευση είναι μακριά και έξω από τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Γιατί απεργούμε;

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΑΠΕΡΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Συγκέντρωση στις 10:30 στη πλατεία Ομονοίας
Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. 
Προετοιμάζουμε τη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νόμο λαιμητόμο για τη κοινωνική ασφάλιση παρά τη γενική κατακραυγή. 
Το προηγούμενο διάστημα με τις κινητοποιήσεις μας, με τη δράση μας καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε, τώρα ήρθε η στιγμή να χαλάσουμε τα σχέδια. 
Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. 
Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. 
Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα.
Από τη συμμετοχή μας, την οργάνωση μας, θα κριθεί και το αποτέλεσμα. 
Κανένας δεν μπορεί να μείνει απαθής στη νέα λεηλασία που μας ετοιμάζουν. 
Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!
Απαιτούμε:

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Θα επαναπροωθήσουν την Ανοιξη στο Χειμώνα, οι «Ερυθροί Χμερ» της κυβέρνησης Τσίπρα!

Πιο ισχυρά & έξυπνα σύνορα στην ΕΕ ...

Η  Επιτροπή προτείνει τη θέσπιση συστήματος εισόδου-εξόδου
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει σήμερα αναθεωρημένη πρόταση κανονισμού σχετικά με τη θέσπιση ενός συστήματος εισόδου-εξόδου με στόχο την επιτάχυνση, τη διευκόλυνση και την ενίσχυση των διαδικασιών συνοριακών ελέγχων για τους υπηκόους τρίτων χωρών που ταξιδεύουν στην ΕΕ.
Το σύστημα εισόδου-εξόδου θα εκσυγχρονίσει τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, βελτιώνοντας την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων, και θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό ταξιδιωτών που εισέρχονται και εξέρχονται από την ΕΕ. 
Η νομοθετική πρόταση αποτελεί μέρος της ευρύτερης «δέσμης μέτρων για την έξυπνη διαχείριση των συνόρων» που καθορίζει τον ρόλο των συστημάτων πληροφοριών στην ενίσχυση της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων, της εσωτερικής ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε σχετικά: 

Η συνωμοσία του ΔΝΤ

Η Ελλάδα μετέτρεψε το Ταμείο σε έναν θανάσιμο εχθρό της, «έκαψε» τη διαγραφή χρέους, ενώ έχασε την εμπιστοσύνη όλων των μελών της πρώην Τρόικα - οι οποίοι προφανώς δεν είδαν με καλό μάτι τις υποκλοπές των συνομιλιών
Δεν έχει νόημα η συζήτηση, σχετικά με το αν έχουμε ή αν θα έχουμε περισσότερους ή λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους αλλά, εάν η χώρα εργάζεται παραγωγικά ή μη, καλύτερα ή χειρότερα.
Έχει βέβαια νόημα να είμαστε εκτός των μνημονίων υποτέλειας των ανίκανων και ηλιθίων, όμως το βασικό θέμα μας είναι εάν η χώρα μας μπορεί ή θα μπορεί να διαχειρίζεται τα οικονομικά της με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ληστεύει τους πολίτες της - να μην τους καταδικάζει στην ανεργία ή στη χρεοκοπία, να έχει τη δυνατότητα να δανείζεται από τις αγορές, καθώς επίσης να ελέγχει τα ελλείμματα και τα χρέη της.
Περαιτέρω, δεν έχει νόημα να συζητάμε σχετικά με τη σκιώδη εξουσία που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από το ΔΝΤ ή και τη Γερμανία, αλλά το εάν και πως μπορούμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, οι οποίες θα μας εξασφαλίσουν την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία μας: όπως, για παράδειγμα, την αναβίωση του παραγωγικού μας ιστού.
Τέλος εννοείται ότι δεν έχει, ανάλογα, νόημα, εάν την διακυβέρνηση θα την ασκούν αριστεροί ή δεξιοί, αλλά εάν θα υπάρχουν εγγυήσεις μια χρηστής διακυβέρνησης. 
Μεταξύ άλλων, στελέχη που μπορούν να μας πείσουν τεκμηριωμένα πως έχουν τόσο τις ικανότητες, όσο και ρεαλιστικό σχέδιο, για να οδηγήσουν την Ελλάδα εκεί που της αξίζει.