Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Τα σενάρια τρόμου του Μέλλοντος

Ο Erik Plahte διάβασε την Έκθεση 2016 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το πως 
οι δισεκατομμυριούχοι και οι άνθρωποί τους βλέπουν το εγγύς μέλλον. 
Διότι δεν μιλάμε για το απώτερο μέλλον. 
Αυτό που βλέπουν είναι ο κίνδυνος για τα επόμενα 14 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2030 - σε ιστορική προοπτική για μια στιγμή.
Ο Plahte γράφει ότι η "Έκθεση" υπογραμμίζει τους 29 κινδύνους, και στη συνέχεια παραλείπει κομψά έναν, δηλαδή το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και μεταξύ των υπερ-πλουσίων και του υπόλοιπου κόσμου. 
Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι κίνδυνοι θεωρούνται αρκετά πιθανοί και θα έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες.
Σενάριο 1 - “Οχυρωμένες πόλεις” 
Ο Erik Plahte γράφει: 
Διάβασα την περιγραφή, που μια νεοφιλελεύθερη κόλαση μοιάζει πολύ με το βιβλίο Oryx και Crake (Aschehoug, 2004), με ακραία ανισότητα, όλα τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες υπηρεσίες θα ιδιωτικοποιηθούν και θα είναι προσβάσιμες μόνο σε εκείνους που έχουν χρήματα και οι οποίοι ζουν σε φρούρια πόλεις για να κρατήσουν τους καταπιεσμένους και λιγότερο ή περισσότερο τις ορδές των φτωχών έξω. 
Σε αυτόν τον υπόλοιπο κόσμο ζουν όλοι οι φτωχοί και οι άνεργοι, οι πρόσφυγες, οι ένοπλες συμμορίες, η μαφία και εγκληματικές οργανώσεις, με εμφύλιους πολέμους και ανθρωπιστικές κρίσεις που οι στρατιωτικοποιημένες δυνάμεις ασφαλείας δεν είναι σε θέση να ελέγξουν. 
Ο κόσμος θα μοιάζει στον Μεσαίωνα, αλλά στα μάτια μας αυτό το μέλλον θα είναι πολύ χειρότερο.

«Γεωπολιτική επιχείρηση» η διακήρυξη των ΗΠΑ περί γενοκτονίας των Χριστιανών!


Ο δρόμος που οδήγησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει τη βία που διαπράττεται από το Ισλαμικό Κράτος για τους Χριστιανούς ως «γενοκτονία», είναι «μια γεωπολιτική επιχείρηση» που «εκμεταλλεύεται την κατηγορία της γενοκτονίας για τα δικά της συμφέροντα».
Έτσι σχολίασε στην «Agenzia Fides»ο Αρχιεπίσκοπος της Συρίας Jacques Behnan Hindo, επικεφαλής της Συριακής Καθολικής εκκλησίας στην πόλη Χασακέ της Συρίας, 
«Με την απόφασή μου», δήλωσε ο Κέρι, υποστηρίζοντας τις απαιτήσεις που τίθενται από ένα ευρύ δίκτυο οργανώσεων και ομάδων, «η Daesh είναι υπεύθυνη για γενοκτονία εναντίον ομάδων σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, συμπεριλαμβανομένων των Γιεζίντι, Χριστιανών και Σιιτών μουσουλμάνων. 
Η Daesh είναι γενοκτονική από αυτο-διακήρυξη, από ιδεολογία, και από δράσεις – σε ότι λέει, ότι πιστεύει, και ότι κάνει» .
Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Hindo...

«Τὸ ἑλλαδικὸ πτῶμα» στην ΕΝδιάμεση ΠΕΡΙοχή...

Ο Έλλην Τουρκολόγος καθηγητής Δημήτριος Κιτσίκης 
ο οποίος προκάλεσε αίσθηση πριν από 5 χρόνια με την προκλητική του δήλωση  ότι έχει 3 διαβατήρια αλλά ... στην καρδιά του «είναι πολίτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»(!!!),  υποστηρίζοντας παράλληλα πως «Μόνο η Τουρκία μπορεί να σώσει την Ελλάδα» ... ξανακτυπά με ένα  νέο άρθρο στο ιστολόγιο «endiameseperioche.blogspot.gr», το οποίο φέρει τον τον εύσχημο τίτλο:
Τὸ ἑλλαδικὸ πτῶμα
==================================================================
Τὸ προσφυγικὸ, τονίζει, ἐφανέρωσε, καὶ στοὺς τυφλοὺς ἀκόμη, μία συγκλονιστικὴ ἀλήθεια:
ὅτι ἡ ἑλλαδικὴ κοινωνία ἔχει πεθάνει καὶ δὲν ὑπάρχει Χριστὸς γιὰ νὰ τὴν ἀναστήση. 
Δύο ῥιζοσπαστικὲς λύσεις ἔχουν προταθῆ γιὰ μία προβληματικὴ ἀνάσταση: 
α) ἡ ἐπέμβαση τοῦ στρατοῦ μὲ ἐπιστροφὴ βασιλέως. 
β) Ἡ ὁλοκληρωτικὴ μετάγγιση αἵματος στὸ πτῶμα μήπως ὡς Λάζαρος ἀναστηθῆ μέσῳ τοῦ προσφυγικοῦ.
Ἡ πρώτη ἐνδεχομένη λύση προσκρούει σὲ δύο τοίχους: 
Τὴν παιδεία τῆς παρούσης βασιλικῆς οἰκογενείας ποὺ ἔχει ποτισθῆ μέχρι τὸ μεδούλι ἀπὸ τὸν ἀγγλοσαξωνισμὸ καὶ εἶναι πάρα πολὺ δύσκολο γι’ αὐτὴν νὰ βυζαντινοποιηθῇ ὥς καὶ τὴν ἀσύλληπτη παρακμὴ τοῦ ἑλληνικοῦ στρατοῦ, ἀπείρως μεγαλύτερη ἀπὸ αὐτὴν ποὺ εἶχε γνωρίσει τὸ στράτευμα πρὸ τοῦ κινήματος τοῦ 1909.
Ἡ δεύτερη ἐνδεχομένη λύση ἔχει προταθῆ ἀπὸ συγκροτήσεως τῆς ψωροκώσταινας,

Συνεχίζεται στις 7:00 μ.μ. ο «Β΄ Κύκλος συζητήσεων ...», για να μας αλλάξουν την Ιστορία!

Ηταν η Ελληνική Επανάσταση μοναδική;

Για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας & Παιδείας»

Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρη Πλευράκη & τον εμπειρογνώμονα επί των πολιτιστικών θεμάτων, πρεσβευτή του υπ. Εξωτερικών Δημήτρη Τζανάκη, είχε την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο υπ. Εξωτερικών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης. 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας στις 20 Μαΐου, μία πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και της ΚΕΔΕ που στοχεύει στην προβολή της ελληνικής γλώσσας και παιδείας και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.
Ο κ. Πατούλης  υπογράμμισε τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και επισήμανε την ανάγκη να προβληθούν οι σχετικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του εορτασμού, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας πως αποτελεί καθήκον για όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια  που αναδεικνύει, όπως ανέφερε, την ανεκτίμητη προσφορά του ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Επεκτείνεται κατά 2.500 m² το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αμαρουσίου!


Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και οι αυξανόμενες εκπαιδευτικές του ανάγκες υπαγόρευσαν το 2016 την επέκταση του υφιστάμενου campus στο Μαρούσι, με την προσθήκη 2.500 m².  
Τα έργα για την επέκταση του campus βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2016 [Αρχιτεκτονική Μελέτη: apk αρχιτέκτονες/ Αλεξία Αναστασοπούλου - Mαρία Κυριαζή]. 
Με την ολοκλήρωση των έργων, το campus Αμαρουσίου θα φτάσει συνολικά τα 13.000 m² και θα αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο campus Κολλεγίου στην Αθήνα. 
Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και μία νέα υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη, με computer room και ειδικά διαμορφωμένο χώρο μελέτης. 

«Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου»:Σε εφαρμογή η επί 24ωρου βάσεως φύλαξή του!

Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της περιουσίας τους, καθώς και τη συνδρομή στον έλεγχο της παραβατικότητας των αστυνομικών οργάνων, ο Δήμος Αμαρουσίου θέτει σε εφαρμογή τη φύλαξη σε 24ωρη βάση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης και της πλατείας Αγίας Λαύρας, από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, με έναρξη από σήμερα τα μεσάνυχτα.
Για τον καλύτερο συντονισμό της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης με τις Αστυνομικές Αρχές της πόλης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη και με τη συμμετοχή των Αστυνομικών Αρχών της Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής. Ειδικότερα στη συνάντηση συμμετείχαν:
Ο Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Βουτσελάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Ασφαλείας Β/Ανατολικής Αττικής κ. Ιωάννης Λασπάς και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Νικολιδάκης.
Επίσης παρέστησαν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου κ. Ιωάννης Λύτρας, ο Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου κ. Φώτης Τζελέπης, ο Υπαστυνόμος Α’ της Τροχαίας Κηφισιάς κ. Θεόδωρος Κατσάπης.

Σε αγωνιστική εγρήγορση από την Πέμπτη το «Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη είχε την  Παρασκευή 18 Μαρτίου, το Δ.Σ. του «Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου» 
Σκοπός της συνάντησης  ήταν να ενημερωθεί, για θέματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους και τα οποία είναι τα εξής:
1)Οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς (αμαξοστάσιο, Δημαρχείο κτλ).
2) Η υποβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής ( οχήματα, εργαλεία κτλ).
3)Την έλλειψη προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου.
4)Την απλήρωτη εργασία στους συναδέλφους των κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί) και του αθλητικού κέντρου (προπονητές).
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου δεσμεύτηκε ότι για όλα αυτά θα ενημερώσει τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη, αλλά και ότι θα περιμένει και ο ίδιος απαντήσεις για αυτά τα θέματα.

Επίκαιρη ερώτηση από την «ΕΝΟΤΗΤΑ» για το «GOLDEN HALL»

Ερωτήσεις που αφορούν στο Golden Hall και στο ΧΕΥ Νο5 (Κύμης) 
έχουν καταθέσει για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή Έργο για το Μαρούσι».
Κατέθεσαν επίσης αναφορά σχετικά με την διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής Κοκκινιάς & Ηπειρώτικων, που αιτούνται Ειδικό Δρομολόγιο της Δημοτικής Συγκοινωνίας προς το Κέντρο της πόλης.
                     Επίκαιρη ερώτηση για το «GOLDEN HALL»
Στις 17-3-2016, εισήχθη προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με θετική εισήγηση θέμα με τίτλο: 
«Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του Δημοσίου Ακινήτου «Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) - GOLDEN HALL στο Μαρούσι Αττικής».
Στη συνεδρίαση παρενέβη η παράταξή μας με ομιλία του επικεφαλής της Λευτέρη Μαγιάκη ο οποίος ζήτησε να μην γίνει δεκτή η παραπάνω ΜΠΕ.
Τελικά η ψήφιση του θέματος αναβλήθηκε, προκειμένου να ληφθεί υπόψη η γνώμη της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.
Η εν λόγω ΜΠΕ, αφορά την επέκταση του GOLDEN HALL στο δυτικό, εκτός λειτουργίας έως σήμερα, τμήμα του ακινήτου, επιφανείας 22.000 τ.μ. περίπου, με εγκατάσταση πρόσθετων χρήσεων, όπως πχ ενυδρείου, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων κλπ.

Στις 6:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΤΡΙΑΝΤΑΕΠΤΑ(37) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (6/2016), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί  σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου, στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. 1η Αναμόρφωση προυπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. << Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής καιΑλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου >> οικονομικού έτους 2016
2. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποθ.Χάντζιου-Δραγωνέα Ρόη)
3. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποθ.Κόντου Γεωργία)
4. Διόρθωση της υπ'αρ.13/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί διαγραφήςβεβαιωμένων οφειλών υδροδότησης ακινήτου με αρ.μητρώου ύδρευσης Γ20855 στο όνομαΦωτόπουλος Ανδρέας του Νικολάου (Αρ.Καρτ.117382) και επαναβεβαίωση αυτών στο νέοιδιοκτήτη Κο Σοφικίτη Ανδρέα του Κωνσταντίνου
5. Επιστροφή εισπράξεων Τελών Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) ως αχρεωστήτωςκαταβληθέντων (υποθ.Κεραμέκης Χριστομελέτης)

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΠΕNΤE(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (10/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
2. Κατακύρωση ή μη αναδόχου για την ανάθεση του έργου 
"ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΗΠΕΔΩΝ, ΛΟΙΠΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ

Στις 9:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕΞΙ(06) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(08/2016)  της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου, στις 9:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Χορήγηση ή μη, προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,"ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (πρατήριο άρτου – πρατήριο γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής- καφεκοπτείο)" του Αναστασίου Θάνου του Δημητρίου, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 462, στην συμβολή των οδών Φραγκοκκλησιάς αρ. 76 & Κορυτσάς (ισόγειο)
2. Χορήγηση ή μη, προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ) & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ) του Απόστολου Βούλγαρη του Ιωάννη, ως νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας "ΣΤΕΡ ΣΙΝΕΜΑΣ (STER CINEMAS) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΑΕ" σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 33, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 215 (επίπεδο -1,70 μέτρα, 5οροφου κτίσματος).

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Εξαιρετικό το «1ο Διασχολικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Αλληλεγγύης» στο Μαρούσι

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το «1ο Διασχολικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Αλληλεγγύης» που διοργάνωσε η «Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και σακιδίων για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου αλλά και τη διάθεσή τους στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Το ποδοσφαιρικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 12 Δημοτικών Σχολείων και 5 Γυμνασίων της πόλης παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, βραβεύοντας τους νικητές των αγώνων.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του «ARENA SOCCER»  στον Παράδεισο Αμαρουσίου, που προσέφερε αφιλοκερδώς στον Δήμο ο ιδιοκτήτης τους Γιώργος Ντουντούμης, ο οποίος με την ευκαιρία εμφανίστηκε ανοικτός σε αντίστοιχες προτάσεις του Δήμου και στο μέλλον.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην αθλητική γιορτή αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, συνεχάρη την « Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων » για την πρωτοβουλία που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του Δήμου Αμαρουσίου, δήλωσε τη στήριξή του σε τέτοιες προσπάθειες κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον ιδιοκτήτη του «ARENA SOCCER» για την ευγενική προσφορά και τη θετική ανταπόκρισή του στην πρόταση του Δήμου.

Το Μαρούσι τίμησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ιερού Κλήρου της πόλης και των εκπροσώπων της Εκκλησίας, παρέθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας που σηματοδότησε την αναστήλωση των εικόνων. 
Κατά τα ειωθότα τα τελευταία χρόνια η παραχώρηση επίσημου γεύματος από τη Διοίκηση του Δήμου προς τον τοπικό Κλήρο αποτελεί πράξη αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς της Εκκλησίας αλλά και της αγαστής σχέσης που διατηρεί με τον Δήμο Αμαρουσίου.
Στο γεύμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, εκπροσώπησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Αρχοντός, ενώ στο επίσημο γεύμα παρακάθησαν, επίσης, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου από τους ενοριακούς ναούς της πόλης, μέλη του εκκλησιαστικών συμβουλίων, εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Την μνήμη των Πεσόντων Μαρουσιωτών στην Επανάσταση του 1821 τίμησε ο Γιώργος Πατούλης

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των Πεσόντων Μαρουσιωτών κατά την Επανάσταση του 1821, που πραγματοποίησε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Αθμονέων, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, παρουσία, επίσης, της Προέδρου του Συλλόγου Αθμονέων Ρούλας Μπογδάνου-Καλύβα και μελών του συλλόγου. 
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε το μέλος του Συλλόγου Νότα Αθανασίου Σαρκίρη.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, μετά το πέρας της τελετής αντάλλαξε ευχές με τους παρισταμένους σημειώνοντας τη σπουδαιότητα να τιμούμε τους προγόνους μας «χάρη στις θυσίες των οποίων μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε μία ελεύθερη πατρίδα, αλλά και την υποχρέωσή όλων μας να διαφυλάσσουμε την ελευθερία αυτή και να παραδώσουμε στα παιδιά μας μία ελεύθερη και υπερήφανη πατρίδα».

Στη μνήμη του Πάμπλο:«Το εθνικό ζήτημα στις νέες συνθήκες»

Πέρασαν ήδη 20 έτη κι ενας μήνας (17 Φεβρουαρίου 1996),που άφησε την τελευταία του πνοή ο Μιχάλης Ράπτης (Πάμπλο). 

Ο Αριστερός διανοητής & φλογερός επαναστάτης που είχε αφιερώσει την ζωή του στην υπόθεση της χειραφέτησης των καταπιεσμένων, της υπέρβασης του ψυχρού, άψυχου και άδικου κεφαλαιοκρατικού κόσμου, από μία οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά ανώτερη μορφή οργάνωσης της ανθρώπινης ζωής...
Tιμώντας την μνήμη του ανασύρουμε ένα κείμενο
(Περιοδικό Convoy, τεύχος 18, Ιούνιος 1995), με τίτλο:
 «το εθνικό ζήτημα στις νέες συνθήκες», το οποίο πιστεύουμε ότι θα διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης κάθε  ελεύθερα σκεπτόμενου Ελληνα, προκειμένου να κατανοήσει που οδεύουμε ...
=======================================================================
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, η σημερινή μου παρέμβαση ξεκινάει από τη διπλή διαπίστωση 
ότι ο βαλκανικός πόλεμος που μαίνεται σε μια ορισμένη περιοχή δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα! 
Υπάρχουν πιθανότητες γενίκευσης του πολέμου, που μπορεί να αναγκάσουν κάποια στιγμή μία, υπό οποιαδήποτε μορφή, εμπλοκή της Ελλάδας. 
Αυτό είναι το ένα, και το δεύτερο είναι ότι, παρατηρώντας τα φαινόμενα στη χώρα μας και την στάση τμήματος της νεολαίας αλλά και των πολιτών της χώρας αυτής, διαπιστώνω -και ελπίζω να κάνω λάθος- ότι ούτε ιδεολογικά, ούτε πρακτικά είναι προετοιμασμένοι για μια τέτοια περίπτωση. 
Και επειδή θεωρώ ότι ο σημερινός κόσμος, συνολικά κρινόμενος, εξακολουθεί να είναι προϊστορικός και βάρβαρος, νομίζω ότι αυτοί που εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις, όσο κι αν απεχθάνονται να λερώσουν τα χέρια τους, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πολεμήσουν με τα μέσα που πολεμούν όλοι εκείνοι που αντιτίθενται σε μία επικράτηση της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.
                                       Η νέα τάξη την εποχή της παγκοσμιοποίησης

Στις 6:00 μ.μ. η συζήτηση «Σελίδες από την ιστορία του συνταγματισμού στα Βαλκάνια»


Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Αστέρη Αθ. Μπουζιά «Πολίτευμα και Κομματικοί Σχηματισμοί στη Σερβία 1903-1914» (εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα 2015), το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει δημόσια συζήτηση με θέμα: 
«Σελίδες από την ιστορία του συνταγματισμού στα Βαλκάνια», τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 18:00, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60)
Ομιλητές
Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί τιμή
Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Αστέρης Αθ. Μπουζιάς, Διδάκτωρ Νομικής - Βαλκανιολόγος

Αύριο στις 10:00 π.μ. η Ημερίδα του ΙΓΕ:«Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020»

Ο Παναγιώτης Πάντος νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου

Πραγματοποιήθηκε χθες 20 Μαρτίου 2016 η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό στο 13ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου, η οποία περατώθηκε με επιτυχή εκλογική διαδικασία. 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές συγκροτήθηκε σε σώμα, σύμφωνα με το καταστατικό, και το αποτελούν οι  :
1. Παναγιώτης  Πάντος          Πρόεδρος
2. Κατερίνα  Ρωμαϊδου          Αντιπρόεδρος
3.Χρυσούλα  Καρατζή           Γραμματέας
4.Βασίλης  Καπρινιώτης       Ταμίας
5.Γιάννης Κορομπίλης           Μέλος
Θερμά συγχαρητήρια στα εκλεγέντα μέλη, δύναμη και επιμονή στο έργο τους.
               ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011- 31/12/ 2015 & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2016

Στις 5:30 μ.μ. στη Βορέειο η διάλεξη:«Η περιπέτεια της φιλοσοφίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας»

                                                                                                  Διάλεξη με θέμα: 
«Η περιπέτεια της φιλοσοφίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας» διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου
Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο οργάνωσης επιμορφωτικών διαλέξεων, διοργανώνει στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι) διαλέξεις με ομιλητή τον Κλινικό - Συμβουλευτικό Ψυχολόγο κ. Δημήτριο Μαγριπλή, με θέμα: 
«Στα σταυροδρόμια της σκέψης».
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: 
«Η περιπέτεια της φιλοσοφίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας», τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα από 17:30 έως 19:30.

Ξεκινά στις 9:30 π.μ. το 2ήμερο σεμινάριο τεχνικής εκπαίδευσης από τον Ε.Ο.Ε.Σ «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» & την ΠΕΔΑ

Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ) «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» & η Π.Ε.Δ. Αττικής διοργανώνουν διήμερο σεμινάριο τεχνικής εκπαίδευσης με θέμα:
Ετοιμασία ανταγωνιστικών προτάσεων στα πλαίσια προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Εισαγωγή στην μέθοδο Project Cycle Management (PCM) & Logical Framework Analysis
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 21 & αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου, και ώρες 9:00 - 13:30, στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α. (Κότσικα 4, Αθήνα).

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τη ΘΑΛΑΣΣΑ» του Νικηφόρου Βρεττάκου στο «Ιδιόμελο»

Γ. Καραμέρος:«Υποχρέωσή μας η αντίσταση στη φθορά της συλλογικής μνήμης»

          72 χρόνια από το μπλόκο της Καλογρέζας
Ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών,  Γιώργος Καραμέρος παρέστη τη δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 22 εκτελεσθέντες (21 Έλληνες και ένας Ιταλός αντιφασίστας) στο μπλόκο της Καλογρέζας του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής.
«Η θυσία των 22 εκτελεσμένων αγωνιστών στο μπλόκο της Καλογρέζας από τους ναζί, μας υπενθυμίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού για την ελευθερία και την Δημοκρατία.
Η αντίσταση στη φθορά της συλλογικής μνήμης είναι υποχρέωσή μας», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, κατά την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο της εκτέλεσης.
«Τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους πριν 72 χρόνια και καθόρισαν με τη στάση τους, την εξέλιξη και την πορεία μιας σκληρής αναμέτρησης ενάντια στην βαρβαρότητα που οδηγεί ο φασισμός. 
Η βαρβαρότητα αυτή δεν πρέπει να επιστρέψει στην Ευρώπη που δυστυχώς θυμήθηκε στις μέρες μας τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα», ανέφερε ο κ. Καραμέρος.

Ευρωπαϊκές Φυλακές Υψίστης Βαρβαρότητας...

Ταξική Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του Δήμου μας για την  μαζική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του δήμου μας για συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Εδώ και τρεις εβδομάδες το σωματείο μας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης από τους εργαζόμενους στο Δήμο και τα διοχετεύει στο ΠΑΜΕ το οποίο τα παραδίδει σε όλους τους χώρους συγκέντρωσης των προσφύγων (Πειραιά, Ελληνικό, Βόλο, Ειδομένη κλπ.).
Η έκφραση αυτής της ταξικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, χωρίς να δημοσιοποιηθεί, κυριολεκτικά από στόμα σε στόμα, αγκαλιάστηκε και από φορείς της πόλης.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης για τη προσφορά του σε τρόφιμα και φάρμακα και τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης μέλος της ΟΓΕ για την προσφορά του σε τρόφιμα και είδη ρουχισμού.

Η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως Ἀμαρουσίου, Κηφισίας & Ὠρωποῦ

Τήν Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Ἀμαρουσίου καί Ὠρωποῦ κ. Κύριλλος, ἱερούργησε στόν Ἱερό Ναό Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Ἀμαρουσίου. 
Κατά τή διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας, ὁ Σεβασμιώτατος τέλεσε τήν εἰς Πρεσβύτερον χειροτονία τοῦ Ἱερολογιωτάτου Ἀρχιδιακόνου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως κ. Τιμοθέου Κατάρα. Συμμετεῖχαν ὁ Πρωτοσύγκελλος τῆς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Ἀρχιμ. κ. Κωνσταντῖνος Χαραλαμπόπουλος, ὁ Γενικός Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος αὐτῆς κ. Χρῖστος Κυριακόπουλος καί ἕτεροι Κληρικοί παρουσίᾳ πλήθους εὐλαβῶν χριστιανῶν, συγγενῶν καί φίλων τοῦ νεοχειρονηθέντος.
Ὁ Ἀρχιδιάκονος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας στήν προσφώνησή του, μεταξύ ἄλλων, ἐξέφρασε τίς υἱϊκές εὐχαριστίες του πρός τόν Σεπτό Ποιμενάρχη μας τόσο γιά τίς εὐεργεσίες του, ὅσο καί για τήν πατρική ἀγάπη πού περιέβαλε τό πρόσωπό του.

«Το Ισλαμικό Κράτος έρχεται», έγραψαν στην Πρίστινα Αλβανοί εξτρεμιστές!!!

Σύμφωνα με έκθεση πληροφοριών του Ιταλικού στρατιωτικού τμήματος στην KFOR,  την προηγούμενη Κυριακή 13 Μαρτίου αναγράφηκε από αγνώστους στην σερβική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πρίστινα. το σύνθημα: 
«Το Ισλαμικό Κράτος έρχεται», 
Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, τα κράτη των Βαλκανίων Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία και Π.Γ.Δ.Μ. θεωρούνται ως τροφοδότες ανθρώπινου δυναμικού στο «Ισλαμικό Κράτος», το οποίο ακολουθεί τη διαδρομή μέσω Βουλγαρίας από και προς τη Συρία.
Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας των βαλκανικών χωρών, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες δεδομένου ότι, λόγω της προσφυγικής κρίσης θα επιδεινωθεί η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή από τους «εν υπνώσει» τζιχαντιστικούς θύλακες, που θα δημιουργηθούν από άτομα, που με το «κάλυμμα» του Σύριου πρόσφυγα θα περάσουν στα Βαλκάνια και εν γένει στην Ευρώπη.

Σε πασαρέλες μετατρέπουν ορθόδοξες εκκλησίες, οι Αλβανοί!


Οι φωτογραφίες, που δείχνουν νεαρές γυναίκες να διαφημίζουν νυφικά επάνω στο Δεσποτικό Θρόνο, στην Ωραία Πύλη, στις εικόνες του εικονοστασίου σε Ορθοδόξους ιστορικούς ναούς του Βερατίου και του Ελμπασάν, αποτελούν μεγάλη προσβολή κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αναφέρει σε χθεσινή ανάρτηση το ιστολόγιο www.himara.gr
Το γεγονός αυτό, υπογραμμίζει, αποτελεί προφανή ιεροσυλία και προσβάλλει γενικότερα το θρησκευτικό αίσθημα. 
Ασφαλώς αυτή η πράξη δεν συνάδει με τη θρησκευτική αρμονία για την οποία καυχάται η χώρα μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι τέτοιες ιεροσυλίες δεν «προβάλλουν» την πολιτισμική κληρονομιά και δεν έχουν γίνει σε άλλη θρησκευτική κοινότητα της Αλβανίας. 
Στο μεταξύ των επιστροφή των ναών, μονών και των αντικειμένων λατρείας ζητά με ανακοίνωσή της η Κληρικολαϊκή Συνέλευση(στην οποίαν μετείχαν 300 μέλη: 
οι κληρικοί και λαϊκοί εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών περιφερειών - άνδρες, γυναίκες και νέοι)

Βάνδαλοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο ιστορικό μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στον Ιορδάνη!

Άγνωστοι εισέβαλλαν στις 13 Μαρτίου (29 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο που χρησιμοποιεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) στο μοναστήρι που βρίσκεται κοντά στην περιοχή που ο Ιωάννης ο Πρόδρομος βάπτισε το Χριστό, και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.
Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, οι δράστες ανέβηκαν από τις σκαλωσιές και μόλις εισήλθαν στο εσωτερικό, ασφάλισαν την κεντρική πόρτα και προχώρησαν ανενόχλητοι στους βανδαλισμούς. 
Έγραψαν συνθήματα στους τοίχους των δωματίων του πρώτου ορόφου, κατέστρεψαν την αίθουσα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, έκλεψαν δύο γεννήτριες και εργαλεία.
Κατά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, οι δράστες απομάκρυναν τα κλοπιμαία με αυτοκίνητο, ίχνη του οποίου βρέθηκαν στο αμμώδες έδαφος, έξω από τη μονή.
Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος επισκέφθηκε το βανδαλισμένο Μοναστήρι και δήλωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εύρεση των ενόχων.

Στις 12:00 το μεσημέρι το Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων το 1821

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των «ΑΘΜΟΝΕΩΝ» έχει την τιμή να προσκαλέσει τα μέλη και τους φίλους του στο «Ετήσιο Μνημόσυνο των Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821» Μαρουσιωτών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00 μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου. 

Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει το μέλος του συλλόγου κ. Νότα Αθανασίου Σαρκίρη.
Μετά την τελετή θα προσφερθεί ο παραδοσιακός καφές στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού (Μητροπόλεως 30).

«Σκουπιδότοπος» έξω από το Κανάλι «ΕΨΙΛΟΝ»!!!

Ο «Σύλλογος Στούντιο Άλφα» απέστειλε νέα επιστολή στον κ. Δήμαρχο...
Νέα επιστολή προς τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη & τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Βασίλη Κόκκαλη, απέστειλε ο «Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στούντιο Άλφα Αμαρουσίου» με την οποία ενημερώνουν & γνωστοποιούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους.   
Παράλληλα ζητούν τον καθορισμό συνάντησης, προκειμένου  να συζητηθεί & να προγραμματιστεί η  η λύση των παρακάτω θεμάτων: 
1Καναλι ΕΨΙΛΟΝ - Απορριματα - Θεσεις σταθμευσης.

Απορρίμματα Σας πληροφορούμε ότι υπάρχουν μέρες μετά από ζωντανό πρόγραμμά του καναλιού που οι υπάρχοντες κάδοι δεν μπορούν να καλύψουν τον όγκο των  σκουπιδιών σε σακούλες που πετιούνται...
Θα πρέπει να γίνει σύσταση από τον Δήμο ώστε να προσέχουν που πετάνε τα σκουπίδια.
Λύση θα ήταν να να προσλάβει το κανάλι ιδιωτική εταιρία αποκομιδής η να τοποθετηθεί μεγάλος κάδος ώστε να μην πετιούνται οι σακούλες στον δρόμο.
Θέσεις στάθμευσης 
Εκτός της επιβάρυνσης στο κυκλοφοριακό που έχει επιφέρει η επιχείρηση στην αμιγώς κατοικιών γειτονιά μας, δεν έχουν φροντίσει να υπάρχουν αρκετές θέσεις στάθμευσης για τα πούλμαν και τα αυτοκίνητα που έρχονται με αποτέλεσμα να σταθμεύουν μπροστά στα σπίτια των κοντινών κατοικιών.
Θα πρέπει το κανάλι να φροντίσει να υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης.

Στις 10:00 π.μ. η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Αγαπητά μέλη και  φίλοι του Συλλόγου μας,
Σας καλούμε στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου, σύμφωνα με τα άρθρο 10  και 11 του Καταστατικού μας, σήμερα  Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ. έως & τις 2:00 μ.μ. στο 13ο Δημοτικό σχολείο (οδός Ψαρού & Βαλτετσίου), με τα ακόλουθα θέματα :
 Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
Απολογισμός της  διαχειριστικής περιόδου μέχρι 31/12/2015 και προγραμματισμός δράσης της επομένης
Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής
Συζήτηση και έγκριση των ανωτέρω και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ και της ελεγκτικής Επιτροπής
Εκλογή νέων μελών ΔΣ
Η εγγραφή μελών, μπορεί να γίνεται και ανήμερα της ΓΣ, η ετήσια συνδρομή είναι 5 ευρώ  και δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν τα ταμειακά τακτοποιημένα  μέλη.