Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Εξαιρετικό το «1ο Διασχολικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Αλληλεγγύης» στο Μαρούσι

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το «1ο Διασχολικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Αλληλεγγύης» που διοργάνωσε η «Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και σακιδίων για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου αλλά και τη διάθεσή τους στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Το ποδοσφαιρικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 12 Δημοτικών Σχολείων και 5 Γυμνασίων της πόλης παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, βραβεύοντας τους νικητές των αγώνων.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του «ARENA SOCCER»  στον Παράδεισο Αμαρουσίου, που προσέφερε αφιλοκερδώς στον Δήμο ο ιδιοκτήτης τους Γιώργος Ντουντούμης, ο οποίος με την ευκαιρία εμφανίστηκε ανοικτός σε αντίστοιχες προτάσεις του Δήμου και στο μέλλον.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην αθλητική γιορτή αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, συνεχάρη την « Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων » για την πρωτοβουλία που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του Δήμου Αμαρουσίου, δήλωσε τη στήριξή του σε τέτοιες προσπάθειες κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον ιδιοκτήτη του «ARENA SOCCER» για την ευγενική προσφορά και τη θετική ανταπόκρισή του στην πρόταση του Δήμου.

Το Μαρούσι τίμησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ιερού Κλήρου της πόλης και των εκπροσώπων της Εκκλησίας, παρέθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας που σηματοδότησε την αναστήλωση των εικόνων. 
Κατά τα ειωθότα τα τελευταία χρόνια η παραχώρηση επίσημου γεύματος από τη Διοίκηση του Δήμου προς τον τοπικό Κλήρο αποτελεί πράξη αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς της Εκκλησίας αλλά και της αγαστής σχέσης που διατηρεί με τον Δήμο Αμαρουσίου.
Στο γεύμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, εκπροσώπησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Αρχοντός, ενώ στο επίσημο γεύμα παρακάθησαν, επίσης, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου από τους ενοριακούς ναούς της πόλης, μέλη του εκκλησιαστικών συμβουλίων, εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Την μνήμη των Πεσόντων Μαρουσιωτών στην Επανάσταση του 1821 τίμησε ο Γιώργος Πατούλης

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των Πεσόντων Μαρουσιωτών κατά την Επανάσταση του 1821, που πραγματοποίησε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Αθμονέων, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, παρουσία, επίσης, της Προέδρου του Συλλόγου Αθμονέων Ρούλας Μπογδάνου-Καλύβα και μελών του συλλόγου. 
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε το μέλος του Συλλόγου Νότα Αθανασίου Σαρκίρη.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, μετά το πέρας της τελετής αντάλλαξε ευχές με τους παρισταμένους σημειώνοντας τη σπουδαιότητα να τιμούμε τους προγόνους μας «χάρη στις θυσίες των οποίων μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε μία ελεύθερη πατρίδα, αλλά και την υποχρέωσή όλων μας να διαφυλάσσουμε την ελευθερία αυτή και να παραδώσουμε στα παιδιά μας μία ελεύθερη και υπερήφανη πατρίδα».

Στη μνήμη του Πάμπλο:«Το εθνικό ζήτημα στις νέες συνθήκες»

Πέρασαν ήδη 20 έτη κι ενας μήνας (17 Φεβρουαρίου 1996),που άφησε την τελευταία του πνοή ο Μιχάλης Ράπτης (Πάμπλο). 

Ο Αριστερός διανοητής & φλογερός επαναστάτης που είχε αφιερώσει την ζωή του στην υπόθεση της χειραφέτησης των καταπιεσμένων, της υπέρβασης του ψυχρού, άψυχου και άδικου κεφαλαιοκρατικού κόσμου, από μία οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά ανώτερη μορφή οργάνωσης της ανθρώπινης ζωής...
Tιμώντας την μνήμη του ανασύρουμε ένα κείμενο
(Περιοδικό Convoy, τεύχος 18, Ιούνιος 1995), με τίτλο:
 «το εθνικό ζήτημα στις νέες συνθήκες», το οποίο πιστεύουμε ότι θα διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης κάθε  ελεύθερα σκεπτόμενου Ελληνα, προκειμένου να κατανοήσει που οδεύουμε ...
=======================================================================
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, η σημερινή μου παρέμβαση ξεκινάει από τη διπλή διαπίστωση 
ότι ο βαλκανικός πόλεμος που μαίνεται σε μια ορισμένη περιοχή δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα! 
Υπάρχουν πιθανότητες γενίκευσης του πολέμου, που μπορεί να αναγκάσουν κάποια στιγμή μία, υπό οποιαδήποτε μορφή, εμπλοκή της Ελλάδας. 
Αυτό είναι το ένα, και το δεύτερο είναι ότι, παρατηρώντας τα φαινόμενα στη χώρα μας και την στάση τμήματος της νεολαίας αλλά και των πολιτών της χώρας αυτής, διαπιστώνω -και ελπίζω να κάνω λάθος- ότι ούτε ιδεολογικά, ούτε πρακτικά είναι προετοιμασμένοι για μια τέτοια περίπτωση. 
Και επειδή θεωρώ ότι ο σημερινός κόσμος, συνολικά κρινόμενος, εξακολουθεί να είναι προϊστορικός και βάρβαρος, νομίζω ότι αυτοί που εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις, όσο κι αν απεχθάνονται να λερώσουν τα χέρια τους, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πολεμήσουν με τα μέσα που πολεμούν όλοι εκείνοι που αντιτίθενται σε μία επικράτηση της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.
                                       Η νέα τάξη την εποχή της παγκοσμιοποίησης

Στις 6:00 μ.μ. η συζήτηση «Σελίδες από την ιστορία του συνταγματισμού στα Βαλκάνια»


Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Αστέρη Αθ. Μπουζιά «Πολίτευμα και Κομματικοί Σχηματισμοί στη Σερβία 1903-1914» (εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα 2015), το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει δημόσια συζήτηση με θέμα: 
«Σελίδες από την ιστορία του συνταγματισμού στα Βαλκάνια», τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 18:00, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60)
Ομιλητές
Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί τιμή
Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Αστέρης Αθ. Μπουζιάς, Διδάκτωρ Νομικής - Βαλκανιολόγος

Αύριο στις 10:00 π.μ. η Ημερίδα του ΙΓΕ:«Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020»

Ο Παναγιώτης Πάντος νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου

Πραγματοποιήθηκε χθες 20 Μαρτίου 2016 η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό στο 13ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου, η οποία περατώθηκε με επιτυχή εκλογική διαδικασία. 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές συγκροτήθηκε σε σώμα, σύμφωνα με το καταστατικό, και το αποτελούν οι  :
1. Παναγιώτης  Πάντος          Πρόεδρος
2. Κατερίνα  Ρωμαϊδου          Αντιπρόεδρος
3.Χρυσούλα  Καρατζή           Γραμματέας
4.Βασίλης  Καπρινιώτης       Ταμίας
5.Γιάννης Κορομπίλης           Μέλος
Θερμά συγχαρητήρια στα εκλεγέντα μέλη, δύναμη και επιμονή στο έργο τους.
               ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011- 31/12/ 2015 & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2016

Στις 5:30 μ.μ. στη Βορέειο η διάλεξη:«Η περιπέτεια της φιλοσοφίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας»

                                                                                                  Διάλεξη με θέμα: 
«Η περιπέτεια της φιλοσοφίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας» διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου
Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο οργάνωσης επιμορφωτικών διαλέξεων, διοργανώνει στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι) διαλέξεις με ομιλητή τον Κλινικό - Συμβουλευτικό Ψυχολόγο κ. Δημήτριο Μαγριπλή, με θέμα: 
«Στα σταυροδρόμια της σκέψης».
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: 
«Η περιπέτεια της φιλοσοφίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας», τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα από 17:30 έως 19:30.

Ξεκινά στις 9:30 π.μ. το 2ήμερο σεμινάριο τεχνικής εκπαίδευσης από τον Ε.Ο.Ε.Σ «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» & την ΠΕΔΑ

Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ) «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» & η Π.Ε.Δ. Αττικής διοργανώνουν διήμερο σεμινάριο τεχνικής εκπαίδευσης με θέμα:
Ετοιμασία ανταγωνιστικών προτάσεων στα πλαίσια προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Εισαγωγή στην μέθοδο Project Cycle Management (PCM) & Logical Framework Analysis
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 21 & αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου, και ώρες 9:00 - 13:30, στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α. (Κότσικα 4, Αθήνα).

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τη ΘΑΛΑΣΣΑ» του Νικηφόρου Βρεττάκου στο «Ιδιόμελο»

Γ. Καραμέρος:«Υποχρέωσή μας η αντίσταση στη φθορά της συλλογικής μνήμης»

          72 χρόνια από το μπλόκο της Καλογρέζας
Ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών,  Γιώργος Καραμέρος παρέστη τη δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 22 εκτελεσθέντες (21 Έλληνες και ένας Ιταλός αντιφασίστας) στο μπλόκο της Καλογρέζας του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής.
«Η θυσία των 22 εκτελεσμένων αγωνιστών στο μπλόκο της Καλογρέζας από τους ναζί, μας υπενθυμίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού για την ελευθερία και την Δημοκρατία.
Η αντίσταση στη φθορά της συλλογικής μνήμης είναι υποχρέωσή μας», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, κατά την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο της εκτέλεσης.
«Τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους πριν 72 χρόνια και καθόρισαν με τη στάση τους, την εξέλιξη και την πορεία μιας σκληρής αναμέτρησης ενάντια στην βαρβαρότητα που οδηγεί ο φασισμός. 
Η βαρβαρότητα αυτή δεν πρέπει να επιστρέψει στην Ευρώπη που δυστυχώς θυμήθηκε στις μέρες μας τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα», ανέφερε ο κ. Καραμέρος.

Ευρωπαϊκές Φυλακές Υψίστης Βαρβαρότητας...

Ταξική Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του Δήμου μας για την  μαζική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του δήμου μας για συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Εδώ και τρεις εβδομάδες το σωματείο μας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης από τους εργαζόμενους στο Δήμο και τα διοχετεύει στο ΠΑΜΕ το οποίο τα παραδίδει σε όλους τους χώρους συγκέντρωσης των προσφύγων (Πειραιά, Ελληνικό, Βόλο, Ειδομένη κλπ.).
Η έκφραση αυτής της ταξικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, χωρίς να δημοσιοποιηθεί, κυριολεκτικά από στόμα σε στόμα, αγκαλιάστηκε και από φορείς της πόλης.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης για τη προσφορά του σε τρόφιμα και φάρμακα και τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης μέλος της ΟΓΕ για την προσφορά του σε τρόφιμα και είδη ρουχισμού.

Η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως Ἀμαρουσίου, Κηφισίας & Ὠρωποῦ

Τήν Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Ἀμαρουσίου καί Ὠρωποῦ κ. Κύριλλος, ἱερούργησε στόν Ἱερό Ναό Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Ἀμαρουσίου. 
Κατά τή διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας, ὁ Σεβασμιώτατος τέλεσε τήν εἰς Πρεσβύτερον χειροτονία τοῦ Ἱερολογιωτάτου Ἀρχιδιακόνου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως κ. Τιμοθέου Κατάρα. Συμμετεῖχαν ὁ Πρωτοσύγκελλος τῆς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Ἀρχιμ. κ. Κωνσταντῖνος Χαραλαμπόπουλος, ὁ Γενικός Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος αὐτῆς κ. Χρῖστος Κυριακόπουλος καί ἕτεροι Κληρικοί παρουσίᾳ πλήθους εὐλαβῶν χριστιανῶν, συγγενῶν καί φίλων τοῦ νεοχειρονηθέντος.
Ὁ Ἀρχιδιάκονος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας στήν προσφώνησή του, μεταξύ ἄλλων, ἐξέφρασε τίς υἱϊκές εὐχαριστίες του πρός τόν Σεπτό Ποιμενάρχη μας τόσο γιά τίς εὐεργεσίες του, ὅσο καί για τήν πατρική ἀγάπη πού περιέβαλε τό πρόσωπό του.

«Το Ισλαμικό Κράτος έρχεται», έγραψαν στην Πρίστινα Αλβανοί εξτρεμιστές!!!

Σύμφωνα με έκθεση πληροφοριών του Ιταλικού στρατιωτικού τμήματος στην KFOR,  την προηγούμενη Κυριακή 13 Μαρτίου αναγράφηκε από αγνώστους στην σερβική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πρίστινα. το σύνθημα: 
«Το Ισλαμικό Κράτος έρχεται», 
Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, τα κράτη των Βαλκανίων Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία και Π.Γ.Δ.Μ. θεωρούνται ως τροφοδότες ανθρώπινου δυναμικού στο «Ισλαμικό Κράτος», το οποίο ακολουθεί τη διαδρομή μέσω Βουλγαρίας από και προς τη Συρία.
Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας των βαλκανικών χωρών, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες δεδομένου ότι, λόγω της προσφυγικής κρίσης θα επιδεινωθεί η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή από τους «εν υπνώσει» τζιχαντιστικούς θύλακες, που θα δημιουργηθούν από άτομα, που με το «κάλυμμα» του Σύριου πρόσφυγα θα περάσουν στα Βαλκάνια και εν γένει στην Ευρώπη.

Σε πασαρέλες μετατρέπουν ορθόδοξες εκκλησίες, οι Αλβανοί!


Οι φωτογραφίες, που δείχνουν νεαρές γυναίκες να διαφημίζουν νυφικά επάνω στο Δεσποτικό Θρόνο, στην Ωραία Πύλη, στις εικόνες του εικονοστασίου σε Ορθοδόξους ιστορικούς ναούς του Βερατίου και του Ελμπασάν, αποτελούν μεγάλη προσβολή κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αναφέρει σε χθεσινή ανάρτηση το ιστολόγιο www.himara.gr
Το γεγονός αυτό, υπογραμμίζει, αποτελεί προφανή ιεροσυλία και προσβάλλει γενικότερα το θρησκευτικό αίσθημα. 
Ασφαλώς αυτή η πράξη δεν συνάδει με τη θρησκευτική αρμονία για την οποία καυχάται η χώρα μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι τέτοιες ιεροσυλίες δεν «προβάλλουν» την πολιτισμική κληρονομιά και δεν έχουν γίνει σε άλλη θρησκευτική κοινότητα της Αλβανίας. 
Στο μεταξύ των επιστροφή των ναών, μονών και των αντικειμένων λατρείας ζητά με ανακοίνωσή της η Κληρικολαϊκή Συνέλευση(στην οποίαν μετείχαν 300 μέλη: 
οι κληρικοί και λαϊκοί εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών περιφερειών - άνδρες, γυναίκες και νέοι)

Βάνδαλοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο ιστορικό μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στον Ιορδάνη!

Άγνωστοι εισέβαλλαν στις 13 Μαρτίου (29 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο που χρησιμοποιεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) στο μοναστήρι που βρίσκεται κοντά στην περιοχή που ο Ιωάννης ο Πρόδρομος βάπτισε το Χριστό, και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.
Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, οι δράστες ανέβηκαν από τις σκαλωσιές και μόλις εισήλθαν στο εσωτερικό, ασφάλισαν την κεντρική πόρτα και προχώρησαν ανενόχλητοι στους βανδαλισμούς. 
Έγραψαν συνθήματα στους τοίχους των δωματίων του πρώτου ορόφου, κατέστρεψαν την αίθουσα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, έκλεψαν δύο γεννήτριες και εργαλεία.
Κατά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, οι δράστες απομάκρυναν τα κλοπιμαία με αυτοκίνητο, ίχνη του οποίου βρέθηκαν στο αμμώδες έδαφος, έξω από τη μονή.
Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος επισκέφθηκε το βανδαλισμένο Μοναστήρι και δήλωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εύρεση των ενόχων.

Στις 12:00 το μεσημέρι το Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων το 1821

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των «ΑΘΜΟΝΕΩΝ» έχει την τιμή να προσκαλέσει τα μέλη και τους φίλους του στο «Ετήσιο Μνημόσυνο των Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821» Μαρουσιωτών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00 μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου. 

Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει το μέλος του συλλόγου κ. Νότα Αθανασίου Σαρκίρη.
Μετά την τελετή θα προσφερθεί ο παραδοσιακός καφές στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού (Μητροπόλεως 30).

«Σκουπιδότοπος» έξω από το Κανάλι «ΕΨΙΛΟΝ»!!!

Ο «Σύλλογος Στούντιο Άλφα» απέστειλε νέα επιστολή στον κ. Δήμαρχο...
Νέα επιστολή προς τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη & τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Βασίλη Κόκκαλη, απέστειλε ο «Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στούντιο Άλφα Αμαρουσίου» με την οποία ενημερώνουν & γνωστοποιούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους.   
Παράλληλα ζητούν τον καθορισμό συνάντησης, προκειμένου  να συζητηθεί & να προγραμματιστεί η  η λύση των παρακάτω θεμάτων: 
1Καναλι ΕΨΙΛΟΝ - Απορριματα - Θεσεις σταθμευσης.

Απορρίμματα Σας πληροφορούμε ότι υπάρχουν μέρες μετά από ζωντανό πρόγραμμά του καναλιού που οι υπάρχοντες κάδοι δεν μπορούν να καλύψουν τον όγκο των  σκουπιδιών σε σακούλες που πετιούνται...
Θα πρέπει να γίνει σύσταση από τον Δήμο ώστε να προσέχουν που πετάνε τα σκουπίδια.
Λύση θα ήταν να να προσλάβει το κανάλι ιδιωτική εταιρία αποκομιδής η να τοποθετηθεί μεγάλος κάδος ώστε να μην πετιούνται οι σακούλες στον δρόμο.
Θέσεις στάθμευσης 
Εκτός της επιβάρυνσης στο κυκλοφοριακό που έχει επιφέρει η επιχείρηση στην αμιγώς κατοικιών γειτονιά μας, δεν έχουν φροντίσει να υπάρχουν αρκετές θέσεις στάθμευσης για τα πούλμαν και τα αυτοκίνητα που έρχονται με αποτέλεσμα να σταθμεύουν μπροστά στα σπίτια των κοντινών κατοικιών.
Θα πρέπει το κανάλι να φροντίσει να υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης.

Στις 10:00 π.μ. η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Αγαπητά μέλη και  φίλοι του Συλλόγου μας,
Σας καλούμε στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου, σύμφωνα με τα άρθρο 10  και 11 του Καταστατικού μας, σήμερα  Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ. έως & τις 2:00 μ.μ. στο 13ο Δημοτικό σχολείο (οδός Ψαρού & Βαλτετσίου), με τα ακόλουθα θέματα :
 Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
Απολογισμός της  διαχειριστικής περιόδου μέχρι 31/12/2015 και προγραμματισμός δράσης της επομένης
Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής
Συζήτηση και έγκριση των ανωτέρω και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ και της ελεγκτικής Επιτροπής
Εκλογή νέων μελών ΔΣ
Η εγγραφή μελών, μπορεί να γίνεται και ανήμερα της ΓΣ, η ετήσια συνδρομή είναι 5 ευρώ  και δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν τα ταμειακά τακτοποιημένα  μέλη.

«Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας»:Στις 11:00 π.μ.η εκδήλωση του «Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου»

Σε εκδήλωση για την «Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας» & σε συγκέντρωση υλικών για τους πρόσφυγες καλούν τους πολίτες σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. με ανακοίνωσή τους,  ο «Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου»  & η «επιτροπή αγώνα ΠΑΜΕ Εργαζομένων νοσοκομείου ΚΑΤ»
Στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο  Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΚΑΤ (Νίκης 2, ΚΗΦΙΣΙΑ), ομιλήτρια θα είναι η κ. Καλλιόπη Μπουντούρογλου
Σε ότι αφορά την συγκέντρωση υλικών για τους πρόσφυγες & τους μετανάστες, καλούν τους ενδιαφερόμενους να φέρουν εκείνα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πρόσφυγες, όπως: 
Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.
Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες.
Κουταλάκια - πιρούνια - πιάτα - ποτήρια μιας χρήσης.
Εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.
Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Στο 1ο τουρνουά Αλληλεγγύης στο Μαρούσι ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα

Την έναρξη του 1ου ποδοσφαιρικού Τουρνουά Αλληλεγγύης που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή 12 Δημοτικών Σχολείων και 5 Γυμνασίων χαιρέτησε το πρωί του Σαββάτου ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.
Οι γονείς και οι μαθητές συγκέντρωσαν μεγάλη ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες ενώ σε τρία γήπεδα διεξήχθησαν παράλληλα αγώνες μεταξύ των σχολείων, μέχρι το μεσημέρι.
Ο κ. Καραμέρος συνεχάρη τον πρόεδρο της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων κ. Βασίλη Μπούρα, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και τους παρόντες γονείς, εκπαιδευτικούς και εθελοντές γιατρούς του Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία και την επιτυχημένη διοργάνωση και ευχήθηκε αυτή να γίνει θεσμός.

Μακεδονία ξακουστή, του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα, που έδιωξε τους Ελληνες ...

         & Μουσουλμάνους θά εχει τώρα !!!
Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν φαίνεται ότι έχει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΟΙΚΟΛ-ΑΝ.ΕΛ με την ονομασία των Σκοπίων ως «Μακεδονία»... 
Για αρκετούς αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη, όχι όμως & για το «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», το οποίο άναυδο έβλεπε LIVE τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, λίγο πριν ανεβεί στο βήμα &ανακοινώσει το ξακουστό & περίφημο πλέον «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» να ασπάζεται ποιόν;
Τον πολυαγαπημένο των Σκοπιανών Ακη ΓΑΒΡΙΗΛίδη, γνωστό εκτός από την πρωτοτυπία των ύβρεών του κατά του Γ. Ρίτσου, Μίκη Θεοδωράκη κ.ά., & για το επιστημονικότατο άρθρο που συνέγραψε με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, στο οποίο αναριωτιότανε: 
Ποιος άραγε απελευθερώθηκε το 1912; 
Να λοιπόν που εκείνοι οι ασπασμοί των συντρόφων δεν ήταν διόλου τυχαίοι!!!
Οπως γράφει το protothema.gr, στο επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Παρίσι, την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στην οποία μετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας, γίνεται αναφορά στην ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».
Στο επίσημο κείμενο της κοινής δήλωσης, που αναρτήθηκε και βρίσκεται ακόμα στην ιστοσελίδα του Ελιζέ, μετά τη συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με τον Έλληνα πρωθυπουργό επισημαίνεται:

Δημόσια ακίνητα προς όφελος της πόλης διεκδικεί από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ, η Διοίκηση Πατούλη

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου, σχετικά με τις επαφές του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη, με τη Διοίκηση του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ, θα θέλαμε για την έγκυρη ενημέρωση των συμπολιτών μας να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, η Διοίκηση Πατούλη διεκδικεί διαχρονικά από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του (όπως άλλωστε προκύπτει από το έγγραφο με Α.Π. 011692/ 11-3-2015), την παραχώρηση του ακινήτου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λ. Κηφισίας 215 και Σαλαμίνος, που σήμερα φιλοξενεί τους κεραμίστες της πόλης μας. Ένα ακίνητο με ιδιαίτερη συμβολική αξία για την πόλη και τον πολιτισμό της . Και για πρώτη φορά βλέπουμε ότι το αίτημά μας αντιμετωπίζεται με θετική διάθεση.
Δεύτερον, η Διοίκηση Πατούλη διεκδίκησε με επιτυχία στο παρελθόν την παραχώρηση από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (που προϋπήρξε της δημιουργίας του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ), δημόσιου ακινήτου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, με σκοπό την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος και τη λειτουργία Γυμνασίου και Λυκείου στην συγκεκριμένη περιοχή.

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Τι παζαρεύει ο Γ. Πατούλης με το ΤΑΙΠΕΔ;

«Οφείλουμε να είμαστε προσανατολισμένοι σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική που θα διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων» δήλωσε ο κ. Πατούλης μετά τη συνάντηση του στις 4/3/2016 με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ  Στ. Πιτσιόρλα, σχετικά με τα ακίνητα του Δημοσίου που  έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για «πώληση».
Με αυτή τη διπλωματική έκφραση ο κ. Δήμαρχος αγνόησε την πολιτική βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου που απαιτούσε τα ΧΕΥ του Αμαρουσίου να παραχωρηθούν στο Δήμο για την αξιοποίηση τους «σαν κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι».
Για μια ακόμα φορά, ακατανόητα, αγνοώντας τις ομόφωνες αποφάσεις, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε μόνος του το ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς την παρουσία της μειοψηφίας.
Στην ουσία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του,  συμφώνησε με την «πώληση» των ΧΕΥ σε ιδιώτες και απλά διεκδίκησε οι Δήμοι να έχουν γνώμη για τις χρήσεις γης των ακινήτων.
Στην περίπτωση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας ενώ ήξερε από τον Αύγουστο του 2015 ότι το ακίνητο πουλήθηκε και θα ανοικοδομηθεί δεν έκανε καμία ενέργεια για να το σταματήσει.

Οι νέες χρήσεις στο «Golden Hall», η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων & το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Ο χαρακτηρισμένος ως χώρος Πρασίνου που το 2004 έγινε Διεθνές Κέντρο Τύπου (IBC) & μετεξελίχθηκε σε προκάτ Χρυσωρυχείο της Lamda Development του ομίλου Λάτση
Η ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής Γιώργου Καραμέρου 
Να ζητηθεί & η άποψη του Δημοτικού συμβουλίου και της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για το ζήτημα της Μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των νέων χρήσεων στο Golden Hall (Ολυμπιακό μουσείο, ενυδρείο, νέα καταστήματα, παιδότοποι κλπ)αποφάσισε μετά την θετική εισήγηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, η διοικούσα παράταξη της Περιφέρειας Αττικής
Οπως είναι ευνόητο μετά από την συζήτηση που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης 17 Μαρτίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα απεσύρθη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Γιώργος Καραμέρος(παρουσιάζοντας ταυτόχρονα οπτικό υλικό από την περιοχή), ανέφερε τα εξής:
Παρακολούθησα προσεκτικά την θετική εισήγηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις νέες χρήσεις στο εμπορικό κέντρο Golden Hall από τον κ. Αναγνωστόπουλο.
Θα χρειαζόμουν ένα ολόκληρο Περιφερειακό συμβούλιο για το ιστορικό αυτής της εγκατάστασης αλλά απόψε συζητάμε το συγκεκριμένο θέμα και όχι σε βάθος δεκαπέντε ετών και όσα έχουν προηγηθεί.
Επί του προκειμένου λοιπόν.
Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις συνίστανται κυρίως στον κυκλοφοριακό φόρτο στην περιοχή του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου λόγω της πολύ πιθανής αύξησης της επισκεψιμότητας του κέντρου...

Στις 3:00 μ.μ, η ενημερωτική εκδήλωση για τις σπουδές στη Γερμανία

Ο «Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Ελληνικού Τμήματος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών»  διοργανώνει  σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου στις 3:00 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, μια ενημερωτική εκδήλωση για τις σπουδές στη Γερμανία. 
Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, έχει ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών που επιθυμούν να σπουδάσουν στη Γερμανία και σε άλλες γερμανόφωνες χώρες (Αυστρία, Ελβετία) καθώς και των οικογενειών τους. 
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα με τη συνεργασία της Διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής, εκπαιδευτικών, αποφοίτων της Σχολής που σπουδάζουν ήδη στο εξωτερικό και γονέων που έχουν ανάλογη εμπειρία από τα μεγαλύτερα παιδιά τους.
Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι κυρίως τα πρακτικά προβλήματα που απασχολούν αυτούς οι οποίοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε γερμανόφωνες χώρες, από τη στιγμή που θα αποφασίσουν τη φοίτησή τους σε πανεπιστημιακές σχολές των χωρών αυτών μέχρι και την εγκατάστασή τους στις αντίστοιχες χώρες.
Συγκεκριμένα θα επιχειρηθεί να δοθούν πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:

Ο Κώστας Γαλάνης Πρόεδρος του νέου ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 29ης Φεβρουαρίου 2016 συνήλθε το νέο ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων της  Γερμανικής Σχολής Αθηνών, την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2016 και αποφάσισε την συγκρότησή του σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος:Κώστας Γαλάνης (αποφ. 74)
Αντιπρόεδρος: Άγγελος Κωβαίος (88)
Β' Αντιπρόεδρος -
Ελληνογερμανικές Σχέσεις:Νίκος Σμίτ (Schmidt) (85)
Γενικός Γραμματέας:   Πέτρος Πετρακόπουλος (72)
Ειδική Γραμματέας -
Δικτύωση ανά Τόπο Σπουδών: Τερέζα Μαρτώνη (99)
Ταμίας: Κωνσταντίνος Μαραμένος (01)
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις:Λίζα Γεωμπρέ (73)
Δικτύωση Παλαιών Αποφοίτων:Τένια Παπαδάκη (67)
Επαγγελματική Δικτύωση
Νέων Αποφοίτων: Ιάκωβος Δημητρίου (07)
Επίσης αποφασίστηκε όπως αναλάβουν:

Αύριο η εκδήλωση «Τα αδιεξοδα των μνημονιων & του Ευρωσυστήματος - Εθνικό Νόμισμα & Λαϊκή Κυριαρχία»

ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

«ΓΕΛΙΑ & ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ» στο «Ιδιόμελο»

Για μικρούς (3-10 χρονών) και μεγάλους
Για τέσσερις Κυριακές (20/3/16, 27/3/16, 3/4/16 και 10/4/16 ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο» φιλοξενεί την ΟΜΑΔΑ ΜΑΡΜΕΛΔΑ με την κωμική/συμμετοχική παράσταση «ΓΕΛΙΑ & ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ».
Πρόκειται για θεατρική διασκευή ενός παραδοσιακού, τηνιακού παραμυθιού,  με ηρωίδα ένα απλό κορίτσι που γίνεται βασίλισσα επειδή ξέρει να γελά και να κάνει τους άλλους να γελούν!
Οι τρεις μοίρες ευνοούν με τις ευχές τους την ανέμελη κοπέλα, που με την αθωότητά της σκορπά απλόχερα το γέλιο και τη χαρά. Της χαρίζουν τύχη και φροντίζουν να την σώσουν, όταν το γέλιο της την βάζει σε μπελάδες με τον βασιλιά...
Η παράσταση συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. 
Παίζουν τρεις ερμηνευτές και κούκλες μαρότ σε φυσικό μέγεθος.

Κρούσματα απάτης από υποδυόμενους ελεγκτές σε καταστήματα τωνΒορείων Προαστίων

Η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα ενημερώνει ότι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής των Μελισσίων, σημειώθηκαν περιστατικά κατά τα οποία άγνωστα άτομα, υποδυόμενα τους υγειονομικούς υπαλλήλους της Περιφέρειας απέσπασαν χρηματικά ποσά από ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, υποσχόμενα δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας.
Αμέσως υπήρξε επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές, με τις οποίες η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντολογικής Υγιεινής βρίσκεται σε συνεργασία για τον εντοπισμό των δραστών.

Εδώ η καλή ψεκασμένη κωλοτούμπα Καμμένου στα 4, με πιπίλα το Μνημόνιο 3!!!

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:Ενέκρινε έργα για Χαλάνδρι, Βριλήσσια & Κηφισιά

Σειρά έργων και μελετών του Βόρειου Τομέα εγκρίθηκαν χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Πρόκειται για τις παρεμβάσεις στον κοινόχρηστο χώρο μεταξύ των οδών Αιγαίου, Χρυσ. Σμύρνης, ποταμού Καλαμά και Μικράς Ασίας στο Χαλάνδρι, περιφράξεις και βελτιώσεις δέκα παιδικών χαρών του Δήμου Κηφισιάς &το αντιπλημμυρικό έργο Ροδόπης και Μαινάλου στο Δήμο Βριλησσίων 
Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η μελέτη «συμμετοχικών παρεμβάσεων ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Αιγαίου, Χρυσ. Σμύρνης, ποταμού Καλαμά και Μικράς Ασίας στον συνοικισμό Χαλανδρίου»,  που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, με προϋπολογισμό έως 15.000,00 ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η πιθανή έκπτωση κατά τη δημοπράτηση).
Σκοπός της μελέτης, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής είναι να αναδείξει το σημείο που περικλείεται από τους παραπάνω δρόμους σε χώρο αναφοράς για τη συνοικία, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει τον κοινωνικό του σκοπό ως χώρος υπαίθριας αναψυχής και παιχνιδιού, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής.
Η μελέτη αφορά τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο κέντρο της περιοχής Συνοικισμός Χαλανδρίου, μέσω ήπιων παρεμβάσεων και περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

Στις 5:30 μ.μ. η εκδήλωση του Ι.Ν.Π «Συμμαχία Ενάντια στη Λιτότητα - Για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη»

O ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το transform! europe, συνδιοργανώνουν στις 18 - 20 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο President στην Αθήνα 
Διεθνές συνέδριο, με στόχο να αναλυθούν μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της σήμερα, αλλά και να συμβάλει στη δημιουργία πλατιών πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα προς το συμφέρον της δημοκρατίας, των ευρωπαϊκών λαών και των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα συζητήσουν τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας, την προσφυγική κρίση και τις επιπτώσεις της στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και την ΕΕ στο σύνολό της, τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, την επίθεση κατά της οργανωμένης εργασίας και, τέλος, το μέλλον της Ευρωζώνης και γενικότερα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί αρχηγοί & στελέχη κομμάτων, βουλευτές και ευρωβουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τους Πράσινους & την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λοράν, ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Ντέκλαν Κέρνι, η αντιπρόεδρος των Πρασίνων στην ευρωβουλή Σκα Κέλλερ, η πορτογαλίδα ευρωβουλευτής και υποψήφια πρόεδρος της Πορτογαλίας ΜαρίζαΜατίας, καθώς και διανοούμενοι, αναλυτές, συνδικαλιστές και ακτιβιστές των κοινωνικών κινημάτων.