Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ο πολύπλοκος γεωπολιτικός κόσμος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Σε μια διάσημη πλέον ομιλία του στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Παγκόσμια Ασφάλεια του 2007, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διευκρίνισε με σαφήνεια τους καθοριστικούς παράγοντες της εξωτερικής πολιτικής του.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Πούτιν, η Ρωσία δεν ανέχεται σε καμία περίπτωση την περικύκλωση που πραγματοποιεί η Ατλαντική Συμμαχία στα όρια του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Ο Πούτιν δεν έχει πεισθεί -και το επιχείρημά του δεν μπορεί να επικριθεί - ότι το δίκτυο αισθητήρων, ραντάρ και πυραύλων ICBM που είναι εγκατεστημένοι γύρω από την Ρωσική Ομοσπονδία βρίσκονται εκεί για να «διαχειριστούν την αστάθεια στην ευρύτερη Μέση Ανατολή».
Επιπλέον, ο Πούτιν πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει, 
ότι το διεθνές σύστημα θα πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη νομιμοποίηση των Ηνωμένων Εθνών και των άλλων παγκόσμιων οργανισμών και όχι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ή στις συμμαχίες των προθύμων που σχηματίστηκαν στον Πρώτο και Δεύτερο Πόλεμο 
του Κόλπου, διαλύοντας ένα παραδοσιακό σύμμαχο της Ρωσίας 
όπως το Ιράκ, δημιουργώντας ένα μεγάλο πεδίο δράσης τρομοκρατών, κυρίως για το πετρέλαιο.
Για τον ρώσο πρόεδρο, η αμερικανική μονοπολικότητα δημιουργεί ένα στρατηγικό κενό στις άκρες των αυτοκρατοριών, με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για τη μελλοντική στρατηγική, ακόμη και για τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γιατί αποχώρησε ο Πούτιν από τη Συρία;

                 Ποια στρατηγική ακολουθεί;
Αφού η Ρωσία επανήλθε στην διεθνή πολιτική σκηνή, χάρη στην στρατιωτική της ανάμειξη στη Συρία, τώρα προτιμά να αποχωρήσει πριν να είναι πολύ αργά και να σώσει, ταυτόχρονα, τα οικονομικά της.
Τι πέτυχε η Ρωσία στη Συρία
 Η Ρωσία άρχισε την Τρίτη να αποχωρεί από τη Συρία, τέσσερις μήνες μετά την εμπλοκή της. 
Η αποχώρηση έγινε μετά την δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ο στόχος που είχε θέσει η Ρωσία «συνολικά επιτεύχθηκε».
Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη έκθεση του υπουργού Αμυνας Σεργκέι Τσοϊγκού, οι 9.000 αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας οδήγησαν στο θάνατο 2.000 τρομοκράτες και 17 πολέμαρχους. 
Οι ρωσικές επιθέσεις, επίσης, έκοψαν τις διόδους ανεφοδιασμού των τρομοκρατών σε οπλισμό και πετρέλαιο. 
Τα ρωσικά αεροπλάνα κατέστρεψαν 209 θέσεις εξόρυξης πετρελαίου και 2.000 τρόπους παράνομης μεταφοράς τροφίμων. Συνολικά, η Ρωσία απελευθέρωσε 10.000 km2 συριακού εδάφους και 400 πόλεις, σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Αμυνας.
Δεν πολεμούσε τρομοκράτες
 Οταν ενεπλάκη στην συριακή διαμάχη, τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ρωσία είχε δηλώσει επισήμως ότι στόχος της ήταν ο αγώνας εναντίον των τρομοκρατών και κυρίως του Ισλαμικού κράτους. Αλλά γρήγορα, κατέστη σαφές ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί είχαν μάλλον στόχο τις ομάδες της αντιπολίτευσης που μάχονται τον επίσημο συριακό στρατό.

Ξεκινά αύριο η «4η Ισραηλινή Εβδομάδα Κινηματογράφου»

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει αφιέρωμα στον Ισραηλινό κινηματογράφο.
Η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου «Ταυτότητες του Ισραήλ – 4η Ισραηλινή Εβδομάδα Κινηματογράφου» θα λάβει χώρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 17-23 Μαρτίου 2016.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πορεία του Ισραήλ μέσα από δέκα ταινίες που καλύπτουν ένα χρονικό φάσμα μισού σχεδόν αιώνα.
Μέσα από δραματικές ιστορίες, ανάλαφρες κωμωδίες ή κοινωνικές κριτικές, ο Έλληνας θεατής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις διαφορετικές πτυχές μιας δυναμικής κοινωνίας που διαρκώς εξελίσσεται.

Μέλισσες & Ἕλληνες

Ἐντύπωση προκαλεῖ ἡ ἀπὸ χιλιάδες χρόνια προσήλωση τῶν Ἑλλήνων στὴν ζωὴ τῶν μελισσῶν μὲ πλῆθος Ἑλλήνων  ἐπαγγελματικῶν ἀλλὰ καὶ ἐρασιτεχνικῶν μελισσοκόμων.
Γιατί αὐτὴ ἡ ἀγάπη, πολὺ μεγαλύτερη ἀπὸ τὸ ἐνδιαφέρον ποὺ δείχνουν ἄλλοι λαοί γιὰ τὶς μέλισσες.
Στὰ  ἀρχαῖα γραπτά, οἱ ἀναφορὲς στὶς μέλισσες & τὸ ἐξαίσιο μέλι ποὺ παράγουν εἶναι πολλές. 
Ἀλλὰ καὶ στὴν νεώτερη ἱστορία, ἀκόμη καὶ ἀντάρτες πόλεων, ἀναρχικοὶ καὶ ἐλεύθερα πνεύματα ἀσχολοῦνται ὡς μελισσοκόμοι μὲ τὴν κοινωνία τῶν μελισσῶν. 
Διότι οἱ μέλισσες εἶναι ἱερές. 
Εἶναι τόσο ἀγνές, σὰν τὸ μέλι ποὺ παράγουν, ὥστε ἐὰν ἡ ἑλληνικὴ κοινωνία μὲ τὴν ὁποία συμπλέουν χάσῃ τὴν σωστή της κατεύθυνση έξαφανίζονται.
Εἶναι γνωστὸ ὅτι αὐτὸ ποὺ προκαλεῖ τὸν θαυμασμὸ στὸν τρόπο ζωῆς τῶν μελισσῶν εἶναι ἡ ἐντυπωσιακὴ ὀργάνωσή τους καὶ ἡ προσήλωσή τους στὸ κοινὸ συμφέρον, θυσιάζοντας τὴν ἀτομική τους εὐημερία πρὸς χάριν τοῦ συνόλου. 
Κινοῦνται ἀκατάπαυστα, ὑπὸ ἀπόλυτο μοναρχικὸ πολίτευμα, μὲ ἀπόλυτα πειθαρχημένο στρατό, ἐργαζόμενοι ὡς ἀξιοθαύμαστοι ἐργάτες, μακριὰ ἀπὸ γραφεῖα, δημοσίους ὑπαλλήλους , γραφειοκρατία καὶ νυκτερινὲς ταβέρνες καὶ σκυλάδικα.
Ἡ μἐλισσα εἶναι ἀπολύτως ὑπεύθυνη καὶ ποτὲ δὲν δείχνει τὴν ἀνεύθυνη αὐτὴ συμπεριφορὰ πὼς ποτὲ δὲν φταίει ἀλλὰ πάντα οἱ ἄλλοι
Ἡ μέλισσα εἶναι πάντα ὑπεύθυνη γιὰ τὰ πάντα καὶ ὡς τέκνο τοῦ Θεοῦ ἐξομολογεῖται συνεχῶς γιὰ τὶς πράξεις της καὶ δέχεται  νὰ τιμωρηθῇ γιὰ οἱοδήποτε λάθος της.
        Μὲ ἄλλα λόγια, ἡ μέλισσα εἶναι τὸ ἀκριβῶς ἀντίθετο τοῦ Ἕλληνος. 

Ραγιάς της Ευρώπης η Ελλάδα

Η Ε.Ε συμπεριφέρεται στην Τουρκία σαν να είναι κράτος-μέλος της ενώ συμπεριφέρεται στα μέλη της, Ελλάδα και Κύπρο, ως παρενθετικές ζώνες μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης. 
Η ελληνική κυβέρνηση αν συμφωνήσει να αποδεχθεί τουλάχιστον έναν από τους όρους που επιβάλλει η Ε.Ε θα έχει παραδώσει και τυπικά όλες τις εξουσίες για την εξωτερική πολιτική της και για την εθνική κυριαρχία της χώρας στην "κυβέρνηση των Βρυξελλών".
Ειδικά για την "αριστεροπατριωτική κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ αυτό θα είναι και το τελειωτικό ξεβράκωμά τους που καλύπτεται με δήθεν συμπαράσταση από τους "αριστερούς" στο αριστερό κόμμα της Τουρκίας που ο Ερντογάν είναι έτοιμος να το χαρακτηρίσει τρομοκρατικό αλλά και με πατριωτικά σόου,  όπως ημέρα μνήμης των πεσόντων των Ιμιών, που οι ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν για την δήθεν "πατριωτική" τους υστερία. 
Σύμφωνα με το Reuters στην νέα πρόταση της Κομισιόν που θα παρουσιαστεί σήμερα η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να αποδεχθούν το σχέδιο το οποίο προβλέπει τα εξής:

«Δικαιωμένη» για τις θέσεις της σχετικά με τα απορρίμματα, αισθάνεται η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Στο ΔΣ της 1-3-2016 δικαιώθηκε η κριτική που επί δύο συναπτά έτη ο συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» ασκούσε, δια στόματος δημοτικής συμβούλου Μαίρης Διακολιού για την δημοτική πολιτική στα απορρίμματα, αποδεικνύοντας ότι η αντιπολιτευτική τακτική της παράταξής μας βασίζεται σε μελετημένες θέσεις και έστω και αργά, υπερισχύει των μεγαλοστομιών και της ανευθυνότητας της Διοίκησης.
Συγκεκριμένα, στις συζητήσεις για το Τεχνικό πρόγραμμα του 2015 
(βίντεο 1) και του 2016 (βίντεο 2, απόσπασμα προς αποφυγή επαναλήψεων) η παράταξη κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι προϋπολογίζει κονδύλια για δράσεις διαχείρισης απορριμμάτων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ, κάνοντας με τον τρόπο αυτό, κατάτμηση του ενιαίου έργου «διαχείριση αποβλήτων» και οδηγώντας, τελικά, σε κατασπατάληση δημοτικού και δημοσίου χρήματος.

Τίμησαν τις γυναίκες με προβολή ταινίας στο Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης


Η «Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης» και ο «Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης - Πεύκης» σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.» τίμησαν την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», προβάλλοντας δωρεάν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης τη δραματική ταινία του Mohamed Diab  «Οι γυναίκες του λεωφορείου 678»
Τη βραδιά άνοιξε η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης κα Έλλη Μήτση που αναφέρθηκε τόσο στην ταινία όσο στο ρόλο της γυναίκας σήμερα. 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λυκόβρυσης - Πεύκης κα Βίκυ Μάλαμα, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κεντρική θεματική της ταινίας, τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών ως φαινόμενο και στο εν ισχύι σχετικό ελληνικό νομικό πλαίσιο.

Μεγάλη ανθρωπιστική προσφορά των Μαρουσσιωτών για την ανακούφιση των προσφύγων

Τριάντα πέντε σάκους με φάρμακα και 1 φορτηγό με είδη προσωπικής υγιεινής προσέφεραν για τους πρόσφυγες οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί μπορούμε για τους πρόσφυγες» του ΣΚΑΪ που διοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο φιλανθρωπικός οργανισμός  «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με τη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Κοντά στους πολίτες που προσήλθαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι για να δώσουν τη δική τους συνεισφορά αγάπης προς τους πρόσφυγες βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, συντονίζοντας τη δράση.
Μαζί του βρέθηκαν, επίσης, εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, προσωπικό του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου όπως και οι ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης.

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση του Think Tank «Ρόζα Λούξεμπουργκ»:«Ιδού εγώ. Προσφυγικό: οι άνθρωποι & οι ιστορίες τους»

Στα πρόσωπα των προσφύγων μοιάζει να συμπυκνώνεται ο χρόνος. Στην παρουσία τους ο τόπος.  Ο τόπος που έφτασαν ζωντανοί, εκείνος που επιθυμούν να πάνε και πάντα ο άλλος, ο αγαπημένος, αυτός που άφησαν πίσω τους. 






Πατρίδα γι’ αυτούς είναι η κάθε μέρα, προσωρινή σαν καταφύγιο. 
Η ουρά για το συσσίτιο, η αναμονή στο νοσοκομείο στη χώρα-τράνζιτ, οι ατέλειωτες ώρες στην υπηρεσία ασύλου, το χαρτί στο χέρι τους μπροστά στα κλειστά πια σύνορα. 

Προσφυγικό-μεταναστευτικό: Ένα «καυτό» ζήτημα ζητά λύσεις

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα εξελίσσεται για την πατρίδα μας σε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα με κοινωνικές, οικονομικές και εθνικές επιπτώσεις.
Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η Ε.Ε, ευθύνονται αποκλειστικά για τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες που δημιουργούν οι πόλεμοι και η οικονομική δυστυχία.
Η ανάπτυξη ενός τεράστιου ειρηνικού κινήματος για το σταμάτημα των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για να σταματήσει το δράμα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα μείνει απαθής απέναντι σε ανθρώπους, οικογένειες και παιδιά που απεγνωσμένα αναζητούν να επιβιώσουν και αναζητούν την ελπίδα.
Όπως το έκανε μέχρι τώρα, υποκαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό το Κράτος, στηρίζοντας τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις μνημονιακές πολιτικές, με την ίδια ευαισθησία θα συνδράμει στο προσφυγικό-μεταναστευτικό δράμα.
Μακριά από πολιτικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες συμμετέχουμε στο συντονιστικό όργανο που δημιουργήθηκε στο Δήμο αποτελούμενο από τα μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, τους επαγγελματικούς και τοπικούς φορείς, να κάνουν το καλύτερο δυνατόν ώστε:

Στις 6:00 μ.μ. η διάλεξη:«Η σύγκρουση του Ι. Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα - Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων»

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τα δικά τους… Bitcoin φτιάχνουν οι κεντρικές τράπεζες


Η αρχική σχέση των κεντρικών τραπεζών - αλλά και γενικότερα του χρηματοπιστωτικού κλάδου - με το Bitcoin θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως... σχέση άρνησης, καθώς από επίσημα χείλη δεν γινόταν καμία αναφορά στο ψηφιακό νόμισμα. 
Με τον καιρό, ωστόσο, η συζήτηση γύρω από την ύπαρξη και την δυνητική δυναμική του Bitcoin συνοδευόταν συχνά από ερωτήματα όπως «θα σκοτώσει το Bitcoin τις κεντρικές τράπεζες;» & 
«για πόσο θα αγνοούν οι κεντρικές τράπεζες τα ψηφιακά νομίσματα;»
Σήμερα, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός όσων πιστεύουν πως τα οφέλη από τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων είναι τεράστια, 
καθώς η τεχνολογία τους μπορεί να αξιοποιηθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του χρηματοπιστωτικού σύμπαντος, από τις απλές συναλλαγές μέχρι τα παράγωγα συμβόλαια.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, όπως η IBM,  «δουλεύουν» τη συγκεκριμένη ιδέα, ενώ η Microsoft χαρακτηρίζει την τεχνολογία των ψηφιακών νομισμάτων «big business».
Η ελκυστικότητα των «κρυπτονομισμάτων» αποδεικνύεται από την πρωτοποριακή κίνηση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Το χρήμα & τα Έθνη


Η Ελλάδα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού υπάρχουν μακράν χειρότερα προβλήματα - όπως της Γαλλίας και της Ιταλίας, ένα υπερχρεωμένο τραπεζικό σύστημα, καθώς επίσης ένας πλανήτης στα πρόθυρα του κραχ
«Το κεντρικό κτίριο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον έχει ένα περίπου ελλειπτικό σχήμα, ενώ στη μία πλευρά του διαδρόμου του τελευταίου ορόφου ευρίσκονται τα σύμβολα όλων των κρατών μελών του.
Στην απέναντι πλευρά, βλέπει κανείς σε προθήκες τα τραπεζογραμμάτια που χρησιμοποιούνται από τις συγκεκριμένες χώρες - όπου διαπιστώνεται μία αξιοσημείωτη, σχεδόν απόκοσμη σχέση μεταξύ των Εθνών, καθώς επίσης των νομισμάτων τους.
Ως εκ τούτου, συμπεραίνει κανείς αυθόρμητα πως τα χρήματα και τα κράτη βαδίζουν μαζί, χέρι-χέρι.
Ποιά είναι όμως η πραγματική σχέση μεταξύ χρήματος και Εθνών;» (Lord Mervyns King). Υπενθυμίζουμε πως η δραχμή ήταν παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα τον 4ο αιώνα προ Χριστού, όταν μεσουρανούσε και κυριαρχούσε παντού ο ελληνικός πολιτισμός, στα θεμέλια του οποίου στηρίχθηκε ο ευρωπαϊκός - όπως αργότερα το Solidus της βυζαντινής αυτοκρατορίας, ενώ μέχρι πρόσφατα η δραχμή ήταν το σημαντικότερο νόμισμα των Βαλκανίων».

Mε Αλληλεγγύη & Ανθρωπισμό η αντιμετώπιση των προσφύγων ...

Την Παρασκευή η εκδήλωση με θέμα «Νέες Μορφές Διπλωματίας & Στρατηγικής στη Σύγχρονη Διεθνή Πραγματικότητα»

Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Νέες Μορφές Διπλωματίας και Στρατηγικής στη Σύγχρονη Διεθνή Πραγματικότητα” διοργανώνει ο «Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων, την Παρασκευή, 18 Μαρτίου τ.ε. και ώρα 5 μ.μ., στο Ιωνικό Κέντρο στην ιστορική περιοχή της Πλάκας στο κέντρο της Αθήνας.
Ομιλητές επιστημονικής εκδήλωσης Ε.Ο.Π.Ε.:

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου:«Εθνικισμός-Εθνοτικές συγκρούσεις & Διεθνείς Σχέσεις»

...Τους κλείσαμε στα Βαλκάνια τους Ξενόφοβους!

Στις 6:30 μ.μ. η παρουσίαση της Λευκής Βίβλου του ΕΛΙΑΜΕΠ

ΣΗΜΕΡΑ Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, στις 6:30 μ.μ. το ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση στo Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής 
(Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα) με αφορμή την έκδοση της Λευκής Βίβλου για την Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα και Ασφάλεια. 
Η έκδοση της Λευκής Βίβλου πραγματοποιείται από τον οίκο «I. ΣΙΔΕΡΗΣ».
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει o Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης
Τη μελέτη θα παρουσιάσει ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Δρ. Θάνος Ντόκος.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση. Ομιλητές θα είναι οι κύριοι:
Παύλος Αποστολίδης,  Πρέσβης ε.τ., πρώην διοικητής της ΕΥΠ, πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης 
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου
•Ιωάννης Γιάγκος: Πτέραρχος ε.α., πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, 

Στις 9:30 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΟΚΤΩ(08) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(07/2016)  της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου, στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Μέτρα αύξησης οδικής ασφάλειας επί του ισόπεδου κυκλοφοριακού κόμβου μεταξύ της οδούΔιονύσου και της Βόρειας παράπλευρης της Αττικής Οδού
2. Χορήγηση ή μη, προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ, ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΑΒΑΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ) του Βασιλείου Γατσίδα του Γεωργίου, ως νομίμου εκπροσώπουτης εταιρείας «KING APIS SUPER FOOD & FRUITS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 341, επί τηςΛεωφόρου Κηφισίας, αρ. 86 και Κονίτσης αρ. 2 (ισόγειο)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ανθρωπιστική Συμμαχία & σύμπραξη μεταξύ ΚΕΔΕ & ΕΕΣ για πρόσφυγες & μετανάστες

Σε σύμφωνο συνεργασίας για τη σύσταση Γραφείου Συντονισμού Δράσεων Αλληλεγγύης προς πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού προχωρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ).
Στόχος της συνεργασίας είναι ο συντονισμός των δράσεων αλληλεγγύης όλων των Δήμων της χώρας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο μέσα από την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και του δικτύου του Ε.Ε.Σ.
Τη μορφή της συνεργασίας ανθρωπιστικού χαρακτήρα προσδιόρισαν σε συνάντησή τους σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ Αντώνη Αυγερινό.
Βάσει του συμφώνου συνεργασίας προβλέπονται:
η σύσταση από μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε Γραφείου Συντονισμού Δράσεων Αλληλεγγύης προς πρόσφυγες και μετανάστες που σκοπό θα έχει την καταγραφή των αναγκών τους σε βασικά υλικά αγαθά και τρόφιμα, σε συνεργασία με τους Δήμους στη διοικητική και χωρική εμβέλεια των οποίων λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν κέντρα φιλοξενίας, υποδοχής, μετεγκατάστασης και επαναχώρησης προσφύγων και μεταναστών.
 η έγκαιρη ενημέρωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις απαιτούμενες ανάγκες στα κέντρα φιλοξενίας και η προώθηση σε αυτά των ειδών που χρειάζονται

Οδεύουν προς την Αλβανία 10 χιλιάδες πρόσφυγες;

Για την  άφιξη πολλών Σύριων μεταναστών από τα σύνορα με την Ελλάδα που μπορεί να ξεπεράσουν τους 10.000 πρόσφυγες προετοίμασε από τις 26 Φεβρουαρίου το λαό της Αλβανίας, η Υπουργός Ένταξης της γείτονος χώρας Klaida Gjosha 
Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Αλβανική Βουλή έκαναν λόγο για κρυφή συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας &Αλβανίας για το θέμα χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερα στοιχεία για αυτή την υποτιθέμενη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Ακολούθησε η επίσκεψη της Federica Mogherini  (Υψηλός Αντιπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης), στις 3 και 4 Μαρτίου στα Τίρανα, η οποία έκανε δηλώσεις για το θέμα των προσφύγων χωρίς να αναφερθεί στο ενδεχόμενο η Αλβανία να ανοίξει τα σύνορα της για τους πρόσφυγες.
Στην κοινή συνέντευξη με την Mogherini ο πρωθυπουργός Ράμα έκανε μια αινιγματική δήλωση σχετικά με το θέμα των προσφύγων: "Η Aλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα αλλά δεν θα χτίσει τοίχους στα σύνορα"!!!
Στις 7 Μαρτίου επισκέφθηκε την Αλβανία ο γραμματέας για Ευρωπαϊκά θέματα της Ιταλικής πρωθυπουργίας Sanrdo Gozi, με κρυφή ατζέντα που σκεπάστηκε με δηλώσεις περί ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα στον Αλβανικό τύπο σύμφωνα με τα οποία στα Αλβανικά σύνορα με την Ελλάδα θα τοποθετηθούν Ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης συνόρων.

Παλιοί ιταλικοί χάρτες επιβεβαιώνουν περίτρανα την ελληνική κυριαρχία στα Δωδεκάνησα

Το 1923, όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης, η Ιταλία κατείχε τα Δωδεκάνησα, νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, που αποτυπώνονται σαφώς στους ιταλικούς χάρτες και άρα η Τουρκία αποδέχεται με την υπογραφή της την παραπάνω τότε ιταλική κυριαρχία!
Σύμφωνα με έγκυρους ιστορικούς μελετητές και πολιτικούς αναλυτές διεθνών διπλωματικών θεμάτων, «κόλαφο» για την τουρκική επιθετικότητα εναντίον της χώρας μας αποτελούν οι παλιοί ιταλικοί χάρτες – ντοκουμέντα, που επιβεβαιώνουν περίτρανα τα εθνικά μας δίκαια, αφού κατοχυρώνουν απόλυτα την ελληνική κυριαρχία επί των Δωδεκανήσων. 
Οι συγκεκριμένοι χάρτες, που αποτελούν αναμφισβήτητα ιστορικά ντοκουμέντα, όχι μόνον καθορίζουν σαφέστατα την θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά και καταδεικνύουν, ότι οι Τούρκοι μας χρωστούν και είκοσι νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, που βρίσκονται κοντά στις Μικρασιατικές ακτές!
Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένοι μελετητές και αναλυτές με δημοσιεύματά τους,
τα Δωδεκάνησα είχαν τεθεί υπό Ιταλική Κατοχή το 1912, που διατηρήθηκε έως το 1947, 
όταν μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποδόθηκαν από τους Συμμάχους πανηγυρικά στην Ελλάδα, που συνέβαλε τα μέγιστα στην συμμαχική νίκη εναντίον των δυνάμεων του Άξονα και ήταν νικήτρια της Ιταλίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Η παράδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, στις 10-2-1947!
Ο ιταλικός χάρτης, που κυκλοφόρησε και σε καρτ-ποστάλ, δείχνει με μαύρη διακεκομμένη γραμμή την θαλάσσια μεθόριο με την Τουρκία και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών και αμφισβητήσεων από τους Τούρκους
Στην Συνθήκη αυτή και συγκεκριμένα στο άρθρο 14, παράγραφος 1, αναφέρεται ρητά:

Έσβησαν την Ελλάδα από τον χάρτη!!!

Τελείωσαν τα ελληνικά σύνορα & από τα επίσημα χείλη του «Φιλ»-Ελληνος Γιούνκερ
Η Ελλάδα είναι πλέον ένας τόπος που ορίζεται αποκλειστικά από την Ε.Ε ενώ τα ελληνοτουρκικά θέματα κλείνουν εφόσον πλέον κουβέντα με την Τουρκία, με αφορμή το προσφυγικό, θα κάνουν αποκλειστικά τα υψηλά κλιμάκια της Ε.Ε και όχι οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Ξεκάθαρος ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε δεν είναι σύνορα μιας χώρας αλλά σύνορα όλης της Ευρώπης εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο RTL του Λουξεμβούργου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 
Ο κ. Γιούνκερ ακολουθώντας την πολιτική απομόνωσης της Ελλάδας βάζει την εθνική κυριαρχία όπου γουστάρει. 
Έτσι όσον αφορά τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία δεν δέχεται καμία άλλη εκδοχή αλλά για τους φράκτες που βάζουν χώρες της Ε.Ε στα εσωτερικά σύνορα δεν λέει κουβέντα. 
Με αυτόν τον διαχωρισμό αφήνει τεχνηέντως έξω την Ελλάδα από οποιαδήποτε συζήτηση περί εθνικής κυριαρχίας ενώ δέχεται τα δικαιώματα της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Αλβανίας και των υπολοίπων προς ένταξη στην Ε.Ε χωρών να κάνουν ό,τι τους γουστάρει. Μέχρι και ανταλλαγή εθνικών στρατών να κάνουν στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης υπό τον φόβο...της Ελλάδας.
Αφού ξεκαθάρισε το τοπίο για το ποιος βάζει σύνορα και ότι δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία αλλά ευρωπαϊκή κυριαρχία ο πρόεδρος της Κομισιόν, που ενισχύθηκε πρώτα απ΄όλους για την θέση αυτή από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, δεν ξέχασε να κάνει αναφορά ότι 
η καημένη Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή βοήθεια: "Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα και άλλες χώρες. Δεν μπορούμε να τις αφήσουμε μόνες τους" είπε ο Γιούνκερ.

Γαμ - τε γιατί χανόμαστε!!!

Εντείνεται σταθερά το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα, με τις γεννήσεις ανά έτος να μειώνονται σταθερά, καθώς βρίσκονται κάτω από τις 100.000 ετησίως από το 2012 ακόμα.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι γεννήσεις το 2014 ανήλθαν στις 92.149 (47.384 αγόρια, 44.765 κορίτσια), επιδεικνύοντας μείωση από το 2013, πρώτο έτος με γεννήσεις κάτω των 100.000, όταν είχαν ανέλθει στις 94.134.
Βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από το 1932 (185.523 γεννήσεις) που άρχισαν να κρατούνται στοιχεία και μετά, η πορεία φαίνεται να είναι σε γενικές γραμμές σταθερά φθίνουσα από το 1980 (148.134) και μετά (αν και γενικότερη τάση μείωσης, με διακυμάνσεις, φαίνεται από το 1967 και μετά- ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μια μικρή ανοδική «έκρηξη» παρατηρήθηκε μεταξύ του 2001 και του 2008, οπότε και άρχισε ξανά η μείωση), ενώ αν πάει κανείς ακόμα πιο πίσω, έτη με ρεκόρ γεννήσεων ήταν το 1932-1938, με υψηλότερο όλων το 1934 (208.929 γεννήσεις).
Όπως υποδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η φυσική μεταβολή του πληθυσμού (η μεταβολή που οφείλεται μόνο στη διαφορά των θανάτων από τις γεννήσεις ζώντων, χωρίς να συνυπολογίζεται η μετανάστευση) παρουσίασε το 2014 αρνητική εξέλιξη, με φυσική μείωση του πληθυσμού κατά 21.592 άτομα.
Το 2014 καταγράφηκαν 79.975 γεννήσεις από Ελληνίδες (ποσοστό 86,8%) και 12.173 από αλλοδαπές (ποσοστό 13,2%). Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2013 ήταν 80.940 (ποσοστό 86,0%) από Ελληνίδες μητέρες και 13.194 (ποσοστό 14,0%) από αλλοδαπές. 
Η μέση ηλικία της μητέρας κατά τη γέννηση, το 2014, ήταν 31,0 έτη, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2013, που η αντίστοιχη μέση ηλικία ήταν 30,9 έτη. 

Στο «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» από τις 12:00 μ.μ. το γλέντι για τα κούλουμα

ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» 
(Βασ. Όλγας 12, Σταθμός ΗΣΑΠ), & ΟΧΙ στο Κτήμα Καρέλλα όπως αρχικά είχε προγραμματισθείθα πραγματοποιηθεί το  παραδοσιακό ελληνικό γλέντι που στήνεται στο Δήμο Αμαρουσίου με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών και χορευτικών συγκροτημάτων

Στο παραδοσιακό γλέντι που θα στηθεί είστε όλοι προσκεκλημένοι μικροί και μεγάλοι για να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε μαζί τις πατροπαράδοτες λιχουδιές με την παραδοσιακή φασολάδα, τη λαγάνα και τους σαρακοστιανούς μεζέδες, που θα τα συνοδεύουν άφθονο κρασί.
Την εορταστική διάθεση θα ανεβάσουν με το τραγούδι τους ο Τάκης Μπινιάρης και η Νανά Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος Keyboards στην Κιθάρα, το Μπουζούκι, το Κλαρίνο και το Βιολί. 

Γιορτάζουν τα Κούλουμα με αναδάσωση, Σ.Π.Α.Π & ΣΚΑΪ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ο Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης & οι Πολεμικές αποζημιώσεις...

Στις 23 Φεβρουαρίου 2016, σε σημαντική συγκέντρωση στην Παλαιά Βουλή, αναδείχθηκε σοβαρή διαφορά για τις επανορθώσεις.
Ο ομιλητής Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης, στέλεχος της νόμιμης και της παράνομης ΕΠΟΝ, ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους η αξίωση για εξόφληση των επανορθώσεων αποτελεί εθνική περιουσία της χώρας μας.
Άσκησε κριτική σ' αυτούς που κυβέρνησαν μετά τον πόλεμο, γερμανόφοβους και γερμανόφιλους, διότι με τις επανορθώσεις αυτές θα μπορούσαν να καλύψουν και τα εξωτερικά δάνεια και να οργανώσουν την οικονομική ανάπτυξη. 
Δεν το έπραξαν μέχρι σήμερα.
Το ζήτημα ετέθη και κανένας πλέον δεν μπορεί να το αγνοήσει. 
Δεν μπορεί κανείς να απλώνει το χέρι για βοήθεια σ' αυτούς που μας χρωστάνε πολλαπλάσια.

Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κόκκαλη στο ΚΚΕ ...

Αστείρευτη πηγή έμπνευσης η στάση ζωής του κομμουνιστή επιστήμονα Πέτρου Κόκκαλη
Τον κορυφαίο κομμουνιστή επιστήμονα Πέτρο Κόκκαλη τίμησε, την Κυριακή 5 Οχτώβρη 2008, στο πλαίσιο των 90 χρόνων του ΚΚΕ, η ΚΕ του ΚΚΕ, με εκδήλωση - αποκάλυψη μνημείου του, από την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα
«Την άνοιξη θα φυτρώσει το σιτάρι / θα λούζονται τα δέντρα μας στο φως / κι όπως θα κόβουμε το βράδυ το ψωμί / κι όπως θα ανοίγουμε το δειλινό / τα πορτοκάλια / θα έχουν μια γεύση πιο βαθιά, πιο δίκαιη, πιο ακατάλυτη, / γιατί στη Γη που φύτρωσαν κοιμάται / πια το χτες, ένα κομμάτι από την ξενιτεμένη Ελλάδα» (ποίημα του Τ. Λειβαδίτη αφιερωμένο στον Π. Κόκκαλη, το οποίο απαγγέλθηκε στην εκδήλωση τιμής για τον κομμουνιστή επιστήμονα).
Ο Πέτρος Κόκκαλης, κορυφαίος εκπρόσωπος του Υγειονομικού του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, έθεσε την επιστήμη και τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση του ανθρώπου
Γι' αυτόν τον επιστήμονα - αγωνιστή, που πρόσφερε στο ΚΚΕ, στο ΕΑΜ, στο ΔΣΕ μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του κι έθεσε την επιστήμη του στην υπηρεσία και προς όφελος του ανθρώπου, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες έστησαν προτομή στο ύψωμα του Βέρτενικ του Γράμμου έχοντας αντικριστά τις πλαγιές και τις χαράδρες, όπου στεγαζόταν το Νοσοκομείο του ΔΣΕ. 
Σε αυτή τη σεμνή τελετή αποκάλυψης της προτομής του Πέτρου Κόκκαλη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με τη Γενική Γραμματέα, Αλέκα Παπαρήγα, και αντιπροσωπείες Οργανώσεων από τη Μακεδονία και την Ηπειρο. 
Εκτός των άλλων, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο εγγονός του τιμώμενου Π. Κόκκαλης. 

Η κατοχή, η Αριστερά, οι Γερμανοί & ο Πέτρος Κόκκαλης

Αναδημοσίευση από το περιοδικό  Εξάντας του Βερολίνου   τεύχος 13, Δεκέμβριος 2010
Ο Πέτρος Κόκκαλης γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1896 στη Λιβαδειά. Το δημοτικό και το γυμνάσιο το τελείωσε στη γενέτειρά του και κατόπιν ήρθε στην Αθήνα, όπου φοίτησε στην Ιατρική στο διάστημα1911-1913.
Τις ιατρικές του σπουδές τις συνέχισε στο Βερολίνο (1913 - 1914), στη Ζυρίχη (1915-1916) και στη Βέρνη (1916-1917).
Από τη Βέρνη πήρε το δίπλωμά του και τον Ιανουάριο του 1919 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής.
Το διάστημα 1918-1919 εργάστηκε στη χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου της Βέρνης και από το 1919 έως το 1928 στη χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου του Μονάχου, ως βοηθός του καθηγητή  Sauerbruch. Στο διάστημα αυτό, άρχισε να δημοσιεύει τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών του πάνω στα ζητήματα της Χειρουργικής. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1929, όπου έκανε λαμπρή καριέρα. Το Μάη του 1929, έγινε υφηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο διάστημα 1929-1935, ήταν διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος του Δημοτικού Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ». Από το 1935 έως το 1939 εργάστηκε ως τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην έδρα της Εγχειρητικής Τοπογραφικής Ανατομικής και ως διευθυντής της  III Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Το 1939 έγινε τακτικός καθηγητής στην έδρα της Χειρουργικής και διευθυντής της  XI Πανεπιστημιακής Κλινικής Αθηνών στο «Αρεταίειον» Νοσοκομείο. Τον Αύγουστο του 1938 παντρεύτηκε την δασκάλα Νίκη Κουλέτση , με την οποία απέκτησαν,  ένα χρόνο μετά, το πρώτο τους παιδί, τον Σωκράτη . 
Κατοχή και Εμφύλιος:
Στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 ο Π. Κόκκαλης υπηρέτησε ως αντισυνταγματάρχης του Υγειονομικού  με ευθύνη συμβούλου χειρουργού, στο Σώμα Στρατού στην Ήπειρο.  
Από τους πρώτους μήνες της γερμανικής κατοχής ανέπτυξε αντιστασιακή δράση, αρχικά μέσα στο σώμα της πανεπιστημιακής κοινότητας. 

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Σύμπραξη των Δήμων του Βόρειου Τομέα για την προετοιμασία Ενιαίας Στρατηγικής Παρέμβασης Αστικής Αναζωογόνησης των Δήμων

Την οργάνωση του οδικού χάρτη για τη συγκρότηση «Εταιρικής Σχέσης» μεταξύ των Δήμων του Βόρειου Τομέα  για την προετοιμασία Ενιαίας Στρατηγικής Παρέμβασης Αστικής Αναζωογόνησης, συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με  Δημάρχους του Βόρειου Τομέα και εκπροσώπους αυτών, στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, χθες Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.     
Στην εταιρική σχέση για τη συγκρότηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ ) με βάση τις κατευθύνσεις του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και του ΠΕΠ Αττικής 2014 -2020 συμμετέχουν έως σήμερα με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων οι Δήμοι:  Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισίας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Παπάγου- Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης Ψυχικού.      
Κύρια στόχευση είναι η ένταξη των ώριμων έργων του Βόρεια Τομέα μέσα στη σύμπραξη αυτή, έργα που αφορούν από άποψης υποδομών αναπλάσεις, βιώσιμη αστική κινητικότητα, κτιριακές  εγκαταστάσεις, δράσεις επιχειρηματικότητας. 

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ


Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Εξαιρετική η Ημερίδα του ΙΓΕ για την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον αγροδιατροφικό τομέα

Ημερίδα με θέμα τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον αγροδιατροφικό τομέα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες Πέμπτη 10 Μαρτίου στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών. 
Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται με αφορμή τα 115 χρόνια αγροτικής εκπαίδευσης από το ΙΓΕ.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε πλήθος συμμετεχόντων τους ομιλητές: 
Δρ. Δ. Αηδόνη, Επίκουρο Καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας,
Δρ. Γ. Μαλινδρέτο, Επίκουρο Καθηγητή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και  
Δρ. Βασίλειο Ζεϊμπέκη, Αντιπρόεδρο Λειτουργιών, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics. 
Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας, στελέχη επιχειρήσεων, αγρότες καθώς και φοιτητές.

Ξεχασμένη Ιστορία το «ΕΘΙΑΓΕ» για τον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης;

Έχει περάσει παραπάνω από ενάμιση χρόνος από τότε που το θέμα του ΕΘΙΑΓΕ ήταν το μείζον που απασχολούσε το Δήμο μας με ό,τι αυτό συνεπαγόταν. 
Δράσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, άφθονο μελάνι για ένα πρόβλημα που φαινόταν να απασχολεί όλους τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα αυτούς της Λυκόβρυσης που έβλεπαν ένα χώρο που παραδοσιακά λειτουργούσε παρέχοντας επιστημονικές δημιουργικές υπηρεσίες στο χώρο των αμπελουργικών δραστηριοτήτων, αλλά και ως χώρος και πνεύμονας πρασίνου της ευρύτερης περιοχής, να κινδυνεύει να πωληθεί από το «ΤΑΙΠΕΔ» στα αρπακτικά γεράκια είτε της εγχώριας, είτε της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας μας.
Από τότε πέρασε καιρός και η τοπική μας κοινωνία σταμάτησε να ενδιαφέρεται, πιστεύοντας πως ο Δήμος ως θεματοφύλακας των συμφερόντων της, θα έπραττε αυτό που ήταν δυνατόν να πράξει με συνέπεια και υπευθυνότητα.