Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ανθρωπιστική Συμμαχία & σύμπραξη μεταξύ ΚΕΔΕ & ΕΕΣ για πρόσφυγες & μετανάστες

Σε σύμφωνο συνεργασίας για τη σύσταση Γραφείου Συντονισμού Δράσεων Αλληλεγγύης προς πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού προχωρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ).
Στόχος της συνεργασίας είναι ο συντονισμός των δράσεων αλληλεγγύης όλων των Δήμων της χώρας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο μέσα από την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και του δικτύου του Ε.Ε.Σ.
Τη μορφή της συνεργασίας ανθρωπιστικού χαρακτήρα προσδιόρισαν σε συνάντησή τους σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ Αντώνη Αυγερινό.
Βάσει του συμφώνου συνεργασίας προβλέπονται:
η σύσταση από μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε Γραφείου Συντονισμού Δράσεων Αλληλεγγύης προς πρόσφυγες και μετανάστες που σκοπό θα έχει την καταγραφή των αναγκών τους σε βασικά υλικά αγαθά και τρόφιμα, σε συνεργασία με τους Δήμους στη διοικητική και χωρική εμβέλεια των οποίων λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν κέντρα φιλοξενίας, υποδοχής, μετεγκατάστασης και επαναχώρησης προσφύγων και μεταναστών.
 η έγκαιρη ενημέρωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις απαιτούμενες ανάγκες στα κέντρα φιλοξενίας και η προώθηση σε αυτά των ειδών που χρειάζονται

Οδεύουν προς την Αλβανία 10 χιλιάδες πρόσφυγες;

Για την  άφιξη πολλών Σύριων μεταναστών από τα σύνορα με την Ελλάδα που μπορεί να ξεπεράσουν τους 10.000 πρόσφυγες προετοίμασε από τις 26 Φεβρουαρίου το λαό της Αλβανίας, η Υπουργός Ένταξης της γείτονος χώρας Klaida Gjosha 
Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Αλβανική Βουλή έκαναν λόγο για κρυφή συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας &Αλβανίας για το θέμα χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερα στοιχεία για αυτή την υποτιθέμενη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Ακολούθησε η επίσκεψη της Federica Mogherini  (Υψηλός Αντιπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης), στις 3 και 4 Μαρτίου στα Τίρανα, η οποία έκανε δηλώσεις για το θέμα των προσφύγων χωρίς να αναφερθεί στο ενδεχόμενο η Αλβανία να ανοίξει τα σύνορα της για τους πρόσφυγες.
Στην κοινή συνέντευξη με την Mogherini ο πρωθυπουργός Ράμα έκανε μια αινιγματική δήλωση σχετικά με το θέμα των προσφύγων: "Η Aλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα αλλά δεν θα χτίσει τοίχους στα σύνορα"!!!
Στις 7 Μαρτίου επισκέφθηκε την Αλβανία ο γραμματέας για Ευρωπαϊκά θέματα της Ιταλικής πρωθυπουργίας Sanrdo Gozi, με κρυφή ατζέντα που σκεπάστηκε με δηλώσεις περί ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα στον Αλβανικό τύπο σύμφωνα με τα οποία στα Αλβανικά σύνορα με την Ελλάδα θα τοποθετηθούν Ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης συνόρων.

Παλιοί ιταλικοί χάρτες επιβεβαιώνουν περίτρανα την ελληνική κυριαρχία στα Δωδεκάνησα

Το 1923, όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης, η Ιταλία κατείχε τα Δωδεκάνησα, νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, που αποτυπώνονται σαφώς στους ιταλικούς χάρτες και άρα η Τουρκία αποδέχεται με την υπογραφή της την παραπάνω τότε ιταλική κυριαρχία!
Σύμφωνα με έγκυρους ιστορικούς μελετητές και πολιτικούς αναλυτές διεθνών διπλωματικών θεμάτων, «κόλαφο» για την τουρκική επιθετικότητα εναντίον της χώρας μας αποτελούν οι παλιοί ιταλικοί χάρτες – ντοκουμέντα, που επιβεβαιώνουν περίτρανα τα εθνικά μας δίκαια, αφού κατοχυρώνουν απόλυτα την ελληνική κυριαρχία επί των Δωδεκανήσων. 
Οι συγκεκριμένοι χάρτες, που αποτελούν αναμφισβήτητα ιστορικά ντοκουμέντα, όχι μόνον καθορίζουν σαφέστατα την θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά και καταδεικνύουν, ότι οι Τούρκοι μας χρωστούν και είκοσι νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, που βρίσκονται κοντά στις Μικρασιατικές ακτές!
Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένοι μελετητές και αναλυτές με δημοσιεύματά τους,
τα Δωδεκάνησα είχαν τεθεί υπό Ιταλική Κατοχή το 1912, που διατηρήθηκε έως το 1947, 
όταν μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποδόθηκαν από τους Συμμάχους πανηγυρικά στην Ελλάδα, που συνέβαλε τα μέγιστα στην συμμαχική νίκη εναντίον των δυνάμεων του Άξονα και ήταν νικήτρια της Ιταλίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Η παράδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, στις 10-2-1947!
Ο ιταλικός χάρτης, που κυκλοφόρησε και σε καρτ-ποστάλ, δείχνει με μαύρη διακεκομμένη γραμμή την θαλάσσια μεθόριο με την Τουρκία και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών και αμφισβητήσεων από τους Τούρκους
Στην Συνθήκη αυτή και συγκεκριμένα στο άρθρο 14, παράγραφος 1, αναφέρεται ρητά:

Έσβησαν την Ελλάδα από τον χάρτη!!!

Τελείωσαν τα ελληνικά σύνορα & από τα επίσημα χείλη του «Φιλ»-Ελληνος Γιούνκερ
Η Ελλάδα είναι πλέον ένας τόπος που ορίζεται αποκλειστικά από την Ε.Ε ενώ τα ελληνοτουρκικά θέματα κλείνουν εφόσον πλέον κουβέντα με την Τουρκία, με αφορμή το προσφυγικό, θα κάνουν αποκλειστικά τα υψηλά κλιμάκια της Ε.Ε και όχι οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Ξεκάθαρος ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε δεν είναι σύνορα μιας χώρας αλλά σύνορα όλης της Ευρώπης εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο RTL του Λουξεμβούργου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 
Ο κ. Γιούνκερ ακολουθώντας την πολιτική απομόνωσης της Ελλάδας βάζει την εθνική κυριαρχία όπου γουστάρει. 
Έτσι όσον αφορά τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία δεν δέχεται καμία άλλη εκδοχή αλλά για τους φράκτες που βάζουν χώρες της Ε.Ε στα εσωτερικά σύνορα δεν λέει κουβέντα. 
Με αυτόν τον διαχωρισμό αφήνει τεχνηέντως έξω την Ελλάδα από οποιαδήποτε συζήτηση περί εθνικής κυριαρχίας ενώ δέχεται τα δικαιώματα της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Αλβανίας και των υπολοίπων προς ένταξη στην Ε.Ε χωρών να κάνουν ό,τι τους γουστάρει. Μέχρι και ανταλλαγή εθνικών στρατών να κάνουν στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης υπό τον φόβο...της Ελλάδας.
Αφού ξεκαθάρισε το τοπίο για το ποιος βάζει σύνορα και ότι δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία αλλά ευρωπαϊκή κυριαρχία ο πρόεδρος της Κομισιόν, που ενισχύθηκε πρώτα απ΄όλους για την θέση αυτή από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, δεν ξέχασε να κάνει αναφορά ότι 
η καημένη Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή βοήθεια: "Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα και άλλες χώρες. Δεν μπορούμε να τις αφήσουμε μόνες τους" είπε ο Γιούνκερ.

Γαμ - τε γιατί χανόμαστε!!!

Εντείνεται σταθερά το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα, με τις γεννήσεις ανά έτος να μειώνονται σταθερά, καθώς βρίσκονται κάτω από τις 100.000 ετησίως από το 2012 ακόμα.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι γεννήσεις το 2014 ανήλθαν στις 92.149 (47.384 αγόρια, 44.765 κορίτσια), επιδεικνύοντας μείωση από το 2013, πρώτο έτος με γεννήσεις κάτω των 100.000, όταν είχαν ανέλθει στις 94.134.
Βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από το 1932 (185.523 γεννήσεις) που άρχισαν να κρατούνται στοιχεία και μετά, η πορεία φαίνεται να είναι σε γενικές γραμμές σταθερά φθίνουσα από το 1980 (148.134) και μετά (αν και γενικότερη τάση μείωσης, με διακυμάνσεις, φαίνεται από το 1967 και μετά- ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μια μικρή ανοδική «έκρηξη» παρατηρήθηκε μεταξύ του 2001 και του 2008, οπότε και άρχισε ξανά η μείωση), ενώ αν πάει κανείς ακόμα πιο πίσω, έτη με ρεκόρ γεννήσεων ήταν το 1932-1938, με υψηλότερο όλων το 1934 (208.929 γεννήσεις).
Όπως υποδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η φυσική μεταβολή του πληθυσμού (η μεταβολή που οφείλεται μόνο στη διαφορά των θανάτων από τις γεννήσεις ζώντων, χωρίς να συνυπολογίζεται η μετανάστευση) παρουσίασε το 2014 αρνητική εξέλιξη, με φυσική μείωση του πληθυσμού κατά 21.592 άτομα.
Το 2014 καταγράφηκαν 79.975 γεννήσεις από Ελληνίδες (ποσοστό 86,8%) και 12.173 από αλλοδαπές (ποσοστό 13,2%). Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2013 ήταν 80.940 (ποσοστό 86,0%) από Ελληνίδες μητέρες και 13.194 (ποσοστό 14,0%) από αλλοδαπές. 
Η μέση ηλικία της μητέρας κατά τη γέννηση, το 2014, ήταν 31,0 έτη, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2013, που η αντίστοιχη μέση ηλικία ήταν 30,9 έτη. 

Στο «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» από τις 12:00 μ.μ. το γλέντι για τα κούλουμα

ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» 
(Βασ. Όλγας 12, Σταθμός ΗΣΑΠ), & ΟΧΙ στο Κτήμα Καρέλλα όπως αρχικά είχε προγραμματισθείθα πραγματοποιηθεί το  παραδοσιακό ελληνικό γλέντι που στήνεται στο Δήμο Αμαρουσίου με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών και χορευτικών συγκροτημάτων

Στο παραδοσιακό γλέντι που θα στηθεί είστε όλοι προσκεκλημένοι μικροί και μεγάλοι για να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε μαζί τις πατροπαράδοτες λιχουδιές με την παραδοσιακή φασολάδα, τη λαγάνα και τους σαρακοστιανούς μεζέδες, που θα τα συνοδεύουν άφθονο κρασί.
Την εορταστική διάθεση θα ανεβάσουν με το τραγούδι τους ο Τάκης Μπινιάρης και η Νανά Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος Keyboards στην Κιθάρα, το Μπουζούκι, το Κλαρίνο και το Βιολί. 

Γιορτάζουν τα Κούλουμα με αναδάσωση, Σ.Π.Α.Π & ΣΚΑΪ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ο Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης & οι Πολεμικές αποζημιώσεις...

Στις 23 Φεβρουαρίου 2016, σε σημαντική συγκέντρωση στην Παλαιά Βουλή, αναδείχθηκε σοβαρή διαφορά για τις επανορθώσεις.
Ο ομιλητής Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης, στέλεχος της νόμιμης και της παράνομης ΕΠΟΝ, ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους η αξίωση για εξόφληση των επανορθώσεων αποτελεί εθνική περιουσία της χώρας μας.
Άσκησε κριτική σ' αυτούς που κυβέρνησαν μετά τον πόλεμο, γερμανόφοβους και γερμανόφιλους, διότι με τις επανορθώσεις αυτές θα μπορούσαν να καλύψουν και τα εξωτερικά δάνεια και να οργανώσουν την οικονομική ανάπτυξη. 
Δεν το έπραξαν μέχρι σήμερα.
Το ζήτημα ετέθη και κανένας πλέον δεν μπορεί να το αγνοήσει. 
Δεν μπορεί κανείς να απλώνει το χέρι για βοήθεια σ' αυτούς που μας χρωστάνε πολλαπλάσια.

Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κόκκαλη στο ΚΚΕ ...

Αστείρευτη πηγή έμπνευσης η στάση ζωής του κομμουνιστή επιστήμονα Πέτρου Κόκκαλη
Τον κορυφαίο κομμουνιστή επιστήμονα Πέτρο Κόκκαλη τίμησε, την Κυριακή 5 Οχτώβρη 2008, στο πλαίσιο των 90 χρόνων του ΚΚΕ, η ΚΕ του ΚΚΕ, με εκδήλωση - αποκάλυψη μνημείου του, από την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα
«Την άνοιξη θα φυτρώσει το σιτάρι / θα λούζονται τα δέντρα μας στο φως / κι όπως θα κόβουμε το βράδυ το ψωμί / κι όπως θα ανοίγουμε το δειλινό / τα πορτοκάλια / θα έχουν μια γεύση πιο βαθιά, πιο δίκαιη, πιο ακατάλυτη, / γιατί στη Γη που φύτρωσαν κοιμάται / πια το χτες, ένα κομμάτι από την ξενιτεμένη Ελλάδα» (ποίημα του Τ. Λειβαδίτη αφιερωμένο στον Π. Κόκκαλη, το οποίο απαγγέλθηκε στην εκδήλωση τιμής για τον κομμουνιστή επιστήμονα).
Ο Πέτρος Κόκκαλης, κορυφαίος εκπρόσωπος του Υγειονομικού του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, έθεσε την επιστήμη και τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση του ανθρώπου
Γι' αυτόν τον επιστήμονα - αγωνιστή, που πρόσφερε στο ΚΚΕ, στο ΕΑΜ, στο ΔΣΕ μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του κι έθεσε την επιστήμη του στην υπηρεσία και προς όφελος του ανθρώπου, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες έστησαν προτομή στο ύψωμα του Βέρτενικ του Γράμμου έχοντας αντικριστά τις πλαγιές και τις χαράδρες, όπου στεγαζόταν το Νοσοκομείο του ΔΣΕ. 
Σε αυτή τη σεμνή τελετή αποκάλυψης της προτομής του Πέτρου Κόκκαλη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με τη Γενική Γραμματέα, Αλέκα Παπαρήγα, και αντιπροσωπείες Οργανώσεων από τη Μακεδονία και την Ηπειρο. 
Εκτός των άλλων, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο εγγονός του τιμώμενου Π. Κόκκαλης. 

Η κατοχή, η Αριστερά, οι Γερμανοί & ο Πέτρος Κόκκαλης

Αναδημοσίευση από το περιοδικό  Εξάντας του Βερολίνου   τεύχος 13, Δεκέμβριος 2010
Ο Πέτρος Κόκκαλης γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1896 στη Λιβαδειά. Το δημοτικό και το γυμνάσιο το τελείωσε στη γενέτειρά του και κατόπιν ήρθε στην Αθήνα, όπου φοίτησε στην Ιατρική στο διάστημα1911-1913.
Τις ιατρικές του σπουδές τις συνέχισε στο Βερολίνο (1913 - 1914), στη Ζυρίχη (1915-1916) και στη Βέρνη (1916-1917).
Από τη Βέρνη πήρε το δίπλωμά του και τον Ιανουάριο του 1919 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής.
Το διάστημα 1918-1919 εργάστηκε στη χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου της Βέρνης και από το 1919 έως το 1928 στη χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου του Μονάχου, ως βοηθός του καθηγητή  Sauerbruch. Στο διάστημα αυτό, άρχισε να δημοσιεύει τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών του πάνω στα ζητήματα της Χειρουργικής. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1929, όπου έκανε λαμπρή καριέρα. Το Μάη του 1929, έγινε υφηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο διάστημα 1929-1935, ήταν διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος του Δημοτικού Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ». Από το 1935 έως το 1939 εργάστηκε ως τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην έδρα της Εγχειρητικής Τοπογραφικής Ανατομικής και ως διευθυντής της  III Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Το 1939 έγινε τακτικός καθηγητής στην έδρα της Χειρουργικής και διευθυντής της  XI Πανεπιστημιακής Κλινικής Αθηνών στο «Αρεταίειον» Νοσοκομείο. Τον Αύγουστο του 1938 παντρεύτηκε την δασκάλα Νίκη Κουλέτση , με την οποία απέκτησαν,  ένα χρόνο μετά, το πρώτο τους παιδί, τον Σωκράτη . 
Κατοχή και Εμφύλιος:
Στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 ο Π. Κόκκαλης υπηρέτησε ως αντισυνταγματάρχης του Υγειονομικού  με ευθύνη συμβούλου χειρουργού, στο Σώμα Στρατού στην Ήπειρο.  
Από τους πρώτους μήνες της γερμανικής κατοχής ανέπτυξε αντιστασιακή δράση, αρχικά μέσα στο σώμα της πανεπιστημιακής κοινότητας. 

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Σύμπραξη των Δήμων του Βόρειου Τομέα για την προετοιμασία Ενιαίας Στρατηγικής Παρέμβασης Αστικής Αναζωογόνησης των Δήμων

Την οργάνωση του οδικού χάρτη για τη συγκρότηση «Εταιρικής Σχέσης» μεταξύ των Δήμων του Βόρειου Τομέα  για την προετοιμασία Ενιαίας Στρατηγικής Παρέμβασης Αστικής Αναζωογόνησης, συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με  Δημάρχους του Βόρειου Τομέα και εκπροσώπους αυτών, στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, χθες Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.     
Στην εταιρική σχέση για τη συγκρότηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ ) με βάση τις κατευθύνσεις του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και του ΠΕΠ Αττικής 2014 -2020 συμμετέχουν έως σήμερα με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων οι Δήμοι:  Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισίας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Παπάγου- Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης Ψυχικού.      
Κύρια στόχευση είναι η ένταξη των ώριμων έργων του Βόρεια Τομέα μέσα στη σύμπραξη αυτή, έργα που αφορούν από άποψης υποδομών αναπλάσεις, βιώσιμη αστική κινητικότητα, κτιριακές  εγκαταστάσεις, δράσεις επιχειρηματικότητας. 

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ


Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Εξαιρετική η Ημερίδα του ΙΓΕ για την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον αγροδιατροφικό τομέα

Ημερίδα με θέμα τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον αγροδιατροφικό τομέα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες Πέμπτη 10 Μαρτίου στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών. 
Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται με αφορμή τα 115 χρόνια αγροτικής εκπαίδευσης από το ΙΓΕ.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε πλήθος συμμετεχόντων τους ομιλητές: 
Δρ. Δ. Αηδόνη, Επίκουρο Καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας,
Δρ. Γ. Μαλινδρέτο, Επίκουρο Καθηγητή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και  
Δρ. Βασίλειο Ζεϊμπέκη, Αντιπρόεδρο Λειτουργιών, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics. 
Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας, στελέχη επιχειρήσεων, αγρότες καθώς και φοιτητές.

Ξεχασμένη Ιστορία το «ΕΘΙΑΓΕ» για τον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης;

Έχει περάσει παραπάνω από ενάμιση χρόνος από τότε που το θέμα του ΕΘΙΑΓΕ ήταν το μείζον που απασχολούσε το Δήμο μας με ό,τι αυτό συνεπαγόταν. 
Δράσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, άφθονο μελάνι για ένα πρόβλημα που φαινόταν να απασχολεί όλους τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα αυτούς της Λυκόβρυσης που έβλεπαν ένα χώρο που παραδοσιακά λειτουργούσε παρέχοντας επιστημονικές δημιουργικές υπηρεσίες στο χώρο των αμπελουργικών δραστηριοτήτων, αλλά και ως χώρος και πνεύμονας πρασίνου της ευρύτερης περιοχής, να κινδυνεύει να πωληθεί από το «ΤΑΙΠΕΔ» στα αρπακτικά γεράκια είτε της εγχώριας, είτε της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας μας.
Από τότε πέρασε καιρός και η τοπική μας κοινωνία σταμάτησε να ενδιαφέρεται, πιστεύοντας πως ο Δήμος ως θεματοφύλακας των συμφερόντων της, θα έπραττε αυτό που ήταν δυνατόν να πράξει με συνέπεια και υπευθυνότητα.

ΜΑΖΙ με τα δημοτικά σχολεία του Βόρειου Τομέα, η Περιφέρεια Αττικής για τους πρόσφυγες

Μια δομημένη και απόλυτα στοχευμένη ενέργεια ξεκινά να υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα, σε συνεργασία με  τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας.
Πρόκειται για τη συλλογή και μεταφορά ειδών από τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων του βόρειου τομέα και ειδικότερα του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας: 
«Δικτυώσου στο ασφαλές και ανοιχτό σχολείο για όλους».
Η συγκεκριμένη δράση διαφοροποιείται ως προς την ουσιαστική της συμβολή καθώς όχι μόνο καθιστά τους μικρούς μαθητές κοινωνούς του προβλήματος της προσφυγικής κρίσης με την ενεργή τους κινητοποίηση, αλλά και γιατί απαντά σε πραγματικές ανάγκες των προσφύγων, καθώς συνοδεύεται από λίστα καταγραφής των τρεχουσών αναγκών στα κέντρα φιλοξενίας.
Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βόρειου τομέα, Ιωάννης Ζιάραγκας, αποδέχτηκε σε πνεύμα συνεργασίας την πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου, για αυτή την 1η συντονισμένη δράση του βόρειου τομέα, κινητοποιώντας τις σχολικές δομές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να συμβάλλουν έμπρακτα στην υποστήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων που δοκιμάζονται στο ταξίδι της προσφυγιάς.
Ακολουθεί η λίστα των ειδών

Συστάθηκε Διαρκής Επιτροπή Συντονισμού για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Σε ευρεία σύσκεψη υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ 

κ. Γιώργου Πατούλη συνήλθαν  οι επικεφαλής & εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων Αμαρουσίου, το Δ.Σ., του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αμαρουσίου ( Σ.Ε.Μ.) & το Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), προκειμενου να εξετάσουν την ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος  στη χώρα μας.  
Στη συνάντηση παρέστησαν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» κ. Ελευθέριος Μαγιάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αικατερίνη Ψάλτη και Μαίρη Διακολιού, μέλος του Σ.Ε.Μ., ο εκπρόσωπος του συνδυασμού «Μαρούσι η Πόλη μας» κ. Παναγιώτης Σαγρής, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου» κ. Αθανάσιος Φωτόπουλος και ο εκπρόσωπος της παράταξης « «Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Εκτός των Τειχών»  κ. Αναστάσιος Σπυρόπουλος.
Εκ μέρους του Σ.Ε.Μ. συμμετείχε ο Πρόεδρος, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κόνιαρης, ο Αντιπρόεδρος και Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βελής και εκ μέρους του ΟΚΟΙΠΑΔΑ η Πρόεδρος, Δημοτική Σύμβουλος κα Ελένη Λέκκα και η Αντιπρόεδρος, Δημοτική Σύμβουλος κα Αικατερίνη Ιωάννου.  Επίσης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Σταθούλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.  

«Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ως …αποκριάτικο κοστούμι για το ΣΥΡΙΖΑ»

Το 16ο Δελτίο πολιτικής ανάλυσης & εκτίμησης ανήρτησε το Ελληνικο Think Tank με Ευρωπαϊκο προσανατολισμο «ΔΙΚΤΥΟ για τη ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ στην Ελλάδα & την Ευρώπη» της Αννας Διαμαντοπούλου. 
Διαβάστε το προσεκτικά, & βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα
Προσφυγικό και αξιολόγηση είναι οι δύο μυλόπετρες που πιέζουν την Ελλάδα και δημιουργούν συνθήκες πίεσης στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Από την εξέλιξη των δύο αυτών μετώπων θα διαφανεί και ο πολιτικός ορίζοντας των επόμενων μηνών.
Παράλληλα, οι προσπάθειες στον «ενδιάμεσο» χώρο μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ περιορίζονται έως τώρα στην ανίχνευση προθέσεων, ενώ η πολυπόθητη ανάπτυξη παραμένει για ένα ακόμα κρίσιμο διάστημα στον …προθάλαμο.
Η Ελλάδα και πρώτη και τελευταία στο μνημόνιο και το αίνιγμα της «δημοσιονομικής στρατηγικής»
Η Ελλάδα βιώνει μία παλιά πλέον κρίση, τη δημοσιονομική και εσχάτως μία νέα πιο απρόβλεπτη και ετεροκαθοριζόμενη, την προσφυγική.
Προφανώς, οι δύο κρίσεις τέμνονται. 
Οι Θεσμοί δεν θέλουν να πιέσουν άλλο την Ελλάδα, εξαιτίας του προσφυγικού. 
Η ανάγκη της Ευρώπης να στεγανοποιήσει τις εισόδους προσφύγων ρίχνει το βάρος στην Ελλάδα. Το βάρος αυτό αφαιρείται από τη δημοσιονομική κρίση μέσω μίας τυπικά πιο «αναίμακτης» πορείας αξιολόγησης. 
Φαίνεται ότι οι Θεσμοί έχουν προεξοφλήσει, εξαιτίας του προσφυγικού και της παντελούς απουσίας αναπτυξιακού σχεδίου (παραγωγικοί τομείς, ιδιωτικοποιήσεις, κλπ) από την Κυβέρνηση, χαμηλούς ή αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οπότε θα ήταν ανέφικτο να ζητούν και πρωτογενή πλεονάσματα αρκετών δισ. το χρόνο.

Eτοιμοι νὰ βάλουν σὲ πράξη τὴν Νέα Γιάλτα στὴν Μεσόγειο, Τρὰμπ & Πούτιν;


Πανικὸς ἐκδηλώνεται στὸ κατεστημένο τῶν ΗΠΑ μὲ τὴν ἀκάθεκτη ἐκλογικὴ ἄνοδο τοῦ Donald Trump στὴν πορεία του πρὸς τὸ προεδρικὸ ἀξίωμα τῆς χώρας. 
Εἶναι κανεὶς νὰ ἀπορῇ γιατὶ τέτοιος πανικός. 
Ὁ ἀμερικανικὸς οἰκονομικὸς παγκόσμιος κολοσσὸς τῶν τραπεζῶν φοβᾶται ποῖον; 
Ἕναν αὐτοδημιούργητο κτηματομεσίτη, κατασκευαστὴ μεγάλου μεγέθους κτιρίων ποὺ ἡ περιουσία του ἔφθασε τὸ 2015 στὰ 4 δισεκατομμύρια δολλάρια καὶ ποὺ χρηματοδοτεῖ μόνος του τὴν ἐκλογική του ἐκστρατεία, κάτι σκανδαλῶδες γιὰ τὸν καπιταλισμὸ ποὺ πρέπει ἀπαραιτήτως νὰ χρηματοδοτῇ τοὺς πολιτικοὺς γιὰ νὰ τοὺς ἔχῃ στὸ χέρι του
Στὴν ἀρχαιότητα ὁ Σωκράτης ὠνόμαζε τὸ φαινόμενο Τράμπ, μὲ τὴν καλὴ ἔννοια τοῦ ὅρου, τυραννία καὶ τὴν ἀπεκάλει: 

«αὐτὸ τὸ εὐγενὲς πρᾶγμα». 
Σὲ μία καθαυτὸ δημοκρατικὴ κοινωνία λέγει ὁ Σωκράτης ὑπάρχουν τρεῖς κατηγορίες πολιτῶν. 
Ἡ πρώτη κατηγορία εἶναι οἱ ζητιάνοι ποὺ εἶχαν παραμερισθῆ στὴν πλουτοκρατία. 
Αὐτοὶ οἱ ζητιάνοι καὶ ἄχρηστοι γίνονται στὴν δημοκρατία πολιτικοί. Τοὺς βλέπουμε σήμερα, στὸ ὄνομα τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων,νὰ ὑποστηρίζονται ἀπὸ τοὺς σοσιαλδημοκράτες καὶ τοὺς κουλτουριάρηδες.
Ἡ δεύτερη κατηγορία κατὰ Σωκράτη, εἶναι οἱ ἔμποροι ποὺ συντηροῦν τοὺς ζητιάνους-πολιτικούς, «διότι ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ κάμνουν χρήματα οἱ κηφῆνες παίρνουν τὸ μέλι τους». 
Καλὴ ὥρα ὁ Σημίτης ὁ Καραμανλῆς. 

«Τύψεις» & «ενοχές» υπονομεύουν την εθνική συνοχή

Η εισροή, από την αρχή του περασμένου έτους, εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας επανέφερε, πιο επιτακτικά αυτή τη φορά, στο προσκήνιο την παρουσία των αλλοδαπών στην πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες.1
Πληθώρα επιχειρημάτων χρησιμοποιούνται για να κάμψουν τις αντιστάσεις των συμπατριωτών μας στην παράνομη έλευση αλλοδαπών. Μεταξύ άλλων, επιχειρείται να προκληθούν τύψεις και ενοχές στον ελληνικό λαό βάζοντας τον στη θέση του απολογούμενου. Υποστηρίζεται ότι και η Ελλάς, μεταξύ άλλων χωρών, ευθύνεται για τους πολέμους & τη δυστυχία σε πολλές περιοχές του πλανήτη όντας μια ευρωπαϊκή, δυτική, χριστιανική, καπιταλιστική χώρα… 
Η αλήθεια, φυσικά, είναι ότι η Ελλάς, ο Ελληνισμός ευρύτερα, δεν υπήρξε ποτέ τμήμα του δυτικού αποικιοκρατικού συστήματος - όπως, ανοήτως, ισχυρίζεται η εγχώρια μαρξιστική διανόηση αρνούμενη την ελληνική ιστορική ιδιαιτερότητα - αλλά, αντίθετα, υπέστη βάρβαρη οθωμανική κατοχή αιώνων μη μετέχοντας στο πλιάτσικο λαών του πλανήτη όπως, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, το Βέλγιο.
Ως έθνος έχουμε και εμείς, φυσικά, στην ιστορία μας, μεταχειριστεί μη ειρηνικά μέσα έναντι άλλων λαών. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έφτασε στην Ινδία με την πειθώ του λόγου, ούτε η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διατηρήθηκε για ένδεκα αιώνες με χριστιανικά κηρύγματα αγάπης και αδελφοσύνης. Είχαμε επίσης, αποικίες κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν. 
Μήπως για αυτούς τους λόγους να αποδεχθούμε τη διάλυση της εθνικής μας συνοχής; 
Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος την ύπουλη σκοπιμότητα αυτής της λογικής.

Στις 6:30 μ.μ. η ενημερωτική εκδήλωση: «Hate Crimes: Μια λανθάνουσα μορφή εγκλημάτων»

Η Ομάδα Νομικής της Διεθνούς Αμνηστίας, σας προσκαλεί αύριο  Παρασκευή 11 Μαρτίου στις και 6:30 μ.μ. στη Νομική Βιβλιοθήκη (Μαυρομιχάλη 23), στην ενημερωτική της εκδήλωση, με θέμα: «Hate Crimes: Μια λανθάνουσα μορφή εγκλημάτων».Στόχος της εκδήλωσης είναι η πολύπλευρη σκιαγράφηση του ρατσιστικού εγκλήματος στην Ελλάδα, η ανάδειξη της πορείας της κοινωνικής του ενσωμάτωσης, σε συνάρτηση με την εξέλιξη της νομικής του αντιμετώπισης.
Δια μέσου αναφορών στα καταγεγραμμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αλλά και βιωματικών προσεγγίσεων, θα επιχειρηθεί αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και ανίχνευση των προοπτικών βελτίωσής του.
Στη συζήτηση θα υποστηριχθούν οι παρακάτω εισηγήσεις:
►«Εγκλήματα Μίσους: Γιατί ποινικοποιείται το κίνητρο του δράστη;»
Ειρήνη - Αικατερίνη Μέντε - 
Μέλος Ομάδας Νομικής Διεθνούς Αμνηστίας, (Νομικός)
►«Η εξέλιξη της νομικής αντιμετώπισης του ρατσιστικού εγκλήματος»

Σε «Σπιναλόγκα» για τους «χολεριασμένους» πρόσφυγες, μετατρέπουν την Ελλάδα οι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι!

          Φράζουν σύνορα Βουλγαρία, Αλβανία...
Ανησυχία για επικείμενη εμφάνιση στα σύνορά τους προσφυγικών ροών προερχόμενων από την ανθρωποθάλασσα των εγκλωβισμένων στην ελληνική «δεξαμενή» προσφύγων/μεταναστών, μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διάδρομου, προκαλεί έντονη κινητικότητα στις όμορες χώρες στον Βορρά, που προχωρούν στη λήψη προληπτικών μέτρων οχύρωσης των μεθορίων τους με την Ελλάδα.
Η Βουλγαρία ανέπτυξε ήδη στρατιωτικές δυνάμεις στα νότια σύνορά της, ενώ τη φρούρηση της συνοριογραμμής της Αλβανίας με την Ελλάδα αναλαμβάνουν από αύριο... 
Ιταλοί καραμπινιέροι. 
Στρατός και συνοριοφυλακή της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν από κοινού άσκηση στον Προμαχώνα, με την επωνυμία «Σύνορα 2016» και σενάριο που βασιζόταν στην αντιμετώπιση μαζικής εισβολής προσφύγων από την Ελλάδα. 
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Νικολάι Νεντσέφ, αποκάλυψε πως 
«η Βουλγαρία ετοιμάζεται να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης», ενώ διεξάγονται ήδη πυκνές περιπολίες από αποσπάσματα του στρατού και της αστυνομίας στη μεθόριο και λαμβάνονται αυξημένα μέτρα.
Τα Τίρανα, μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Εντι Ράμα, στο περιθώριο της εξωθεσμικής διάσκεψης της Βιέννης ότι δεν βρίσκει «τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει η Αλβανία να ανοίξει τα σύνορα», έκαναν δεκτό το αίτημα της Ιταλίας να αναπτυχθούν από αύριο καραμπινιέροι στην ελληνοαλβανική μεθόριο για μεικτές περιπολίες με την αλβανική αστυνομία

«Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας»:Στις 8:00 η εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων

                                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων σας προσκαλεί την Παρασκευή 11Μαρτίου 2016 και ώρα 20:00 στην εκδήλωση της για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης
(17ης Νοέμβρη & Αγίου Γεωργίου)
Θα υπάρξει αφιέρωμα για τη θέση και το ρόλο της Μικρασιάτισας μέχρι το 1922 - Η γυναίκα των Μαρμαρονήσων. 
Ομιλήτρια η κα Καλλιόπη Θεοφιλίδου - Δημητράκη.
Αφήγηση λογοτεχνικών κειμένων κα Λιλή Πιτσικουλάκη.
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Παραρεμάτιοι έλεγχοι στον Κηφισο από την ΠΕ Βόρειου Τομέα


Τους καθημερινούς ελέγχους σε εγκαταστάσεις και εταιρίες που λειτουργούν παραρεμάτια στον Κηφισό συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής.
Ειδικότερα η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής καλεί με σχετικό της έγγραϕο το Γενικό Ογκολογικό  Νοσοκομείο Κηϕισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» να υποβάλει απαντήσεις και σχόλια, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενεργήθηκε στον Κηφισό ποταμό διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα ότι:
Οι υπεύθυνοι των κλιμακίων της Περιφέρειας που διενήργησαν τον έλεγχο διαπίστωσαν:
 Ότι από το νοσοκομείο εξέρχονταν αγωγοί μεγάλης διαμέτρου προς εγκαταστάσεις υποδομών εκτός του Νοσοκομείου, σε χωματόδρομο κοντά στα πρανή του Κηφισού

Γάτα ο «αριστερός» πρωθυπουργός χωρίς γραβάτα!!!

Η Ισλαμιστική Δικτατορία του «Σουλτάνου» Ερντογάν

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η διεθνής κοινή γνώμη πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την νέα απόπειρα του καθεστώτος Ερντογάν για φίμωση της ελευθερίας του Τύπου στην γείτονα χώρα με την κατάληψη από Αστυνομικές δυνάμεις των Γραφείων της μεγαλύτερης ανεξάρτητης Τουρκικής εφημερίδας, της Zaman.
Για πολλούς μήνες τώρα το καθεστώς Ερντογάν καταδιώκει όλα τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ στην Τουρκία προκειμένου να ενισχύσει την ολοένα και πιο αυταρχική και διεφθαρμένη εξουσία του. 
Τα τελευταία γεγονότα με την κατάληψη των Γραφείων της εφημερίδας Zaman καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το καθεστώς Ερντογάν μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς από αυταρχικό σε Δικτατορικό με Ισλαμιστική απόχρωση και ιδεολογία
Εξάλλου είναι λίγο πολύ γνωστό ότι οι σχέσεις των Ισλαμιστικών κινημάτων με τη δημοκρατία σταματάει την επόμενη των εκλογών.  
Οι Ισλαμιστές, και το Ισλαμιστικό κόμμα AKP του Ερντογάν δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, περιφρονούν όλα τα υπόλοιπα συστατικά (πέραν των εκλογών) μίας πραγματικά δημοκρατικής πολιτείας όπως η ελευθερία της έκφρασης, η ελευθεροτυπία, το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
Η κατηγορία κατά του ομίλου ΜΜΕ Feza ιδιοκτήτη  της εφημερίδας Zaman ήταν η υποτιθέμενη συσχέτιση του με τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες. 

Οι Τούρκοι δέσμευσαν περιοχή με την οποία αποκλείουν το Καστελόριζο από την υπόλοιπη Ελλάδα!

Οι Τούρκοι αποκλείουν το Καστελόριζο για 10 μέρες με το ΝΑΤΟ να “επιβλέπει” το κεντρικό Αιγαίο!
Τινάζουν στον αέρα οι Τούρκοι το κλίμα…συνεργασίας υπό την προστασία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό.
Με μία άκρως προκλητική κίνηση οι Τούρκοι δέσμευσαν περιοχή με την οποία αποκλείουν το Καστελόριζο από την υπόλοιπη Ελλάδα!
Δείτε το χάρτη για την περιοχή που δεσμεύουν από τις 15 ως τις 25 Μαρτίου!
Η περιοχή προφανώς δεν επελέγη τυχαία. 
Είναι στην καρδιά των Δωδεκανήσων. 
Και βέβαια θα παρατηρήσατε ότι έχουν εντός των ημερομηνιών της άσκησης περιλαμβάνεται και η 25η Μαρτίου. 

Συγκρότηση Αμερικανοτουρκικής Βάσης Πληροφοριών στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Washington Post» , προκειμένου να παρεμποδισθεί η διακίνηση αλλοδαπών ανταρτών στη Συρία, η Τουρκία (ΜΙΤ) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (CIA) συγκρότησαν μια Κοινή Βάση Πληροφοριών πλησίον των τουρκο-συριακών συνόρων.
 Φυσικά, η αποστολή της Βάσης αυτής δεν θα περιορισθεί μόνο στον παραπάνω τομέα, αλλά θα έχει αρμοδιότητες σε ένα ευρύτερο πεδίο δραστηριοτήτων.
Ας σημειωθεί ακόμη ότι, μέχρι τον Ιανουάριο 2016 και πριν τη συγκρότηση της Κοινής Βάσης Πληροφοριών, είχαν προηγηθεί πολλά ταξίδια του επικεφαλής της CIA στην Τουρκία, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός μεταξύ της CIA και της ΜΙΤ σε θέματα που αφορούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Τα γυρνάει» η Τουρκία για τους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Ποίημα για τον «άπιστο Έλληνα» διάβαζε ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ όσο ο Τσίπρας βρισκόταν στη Σμύρνη!!!
Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.
Μία συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, διευκρίνισε ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιπροσωπεύει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, όχι εκατομμύρια, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ανατολή.
Ο Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε επίσης ότι η υποψήφια για ένταξη χώρα Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι την 1η Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ υποσχέθηκε 6 δισ. ευρώ βοήθεια προς την Τουρκία για την αρωγή των προσφύγων από τη Συρία.

Απο το «Εν τούτω Νίκα» στο «Εν τούτω ΚαραΝΙΚΑ» !!!

Εκλεισε η πόρτα εισόδου στην ΕΕ, αλλά συνεχίζουν να έρχονται απτόητοι οι πρόσφυγες!

Για πολλούς πρόσφυγες, η Αθήνα δεν αποτελεί πλέον την πόρτα εισόδου τους στην Ευρώπη, υποστηρίζει σε εκτενές ρεπορτάζ του από την Αθήνα η ηλεκτρονική σελίδα του αμερικανικού δικτύου CNN, προσθέτοντας ότι παρόλα αυτά αρκετοί συνεχίζουν να έρχονται στην Ελλάδα.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι στόχος σχεδόν όλων είναι να περάσουν δια μέσου της Ελλάδας στα Σκόπια και από εκεί σταδιακά να φτάσουν σε αυτό που αντιλαμβάνονται ως «ασφαλείς παραδείσους», στη Γερμανία και στη Σουηδία.
Αλλά από τότε που τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα, ουσιαστικά, έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι περίπου 35.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα πυροδοτώντας ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα γιγάντιο προσφυγικό καταυλισμό ή «αποθήκη ψυχών», όπως είπε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.