Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Την Τρίτη η εκδήλωση: «Νέες - Πραγματικές Θέσεις Εργασίας: Στοχεύοντας στην Ανάπτυξη»

To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, προκειμένου να «συμβάλλει» με ρεαλιστικές λύσεις στην ενίσχυση της απασχόλησης, και στη μείωση των πρωτοφανών επιπέδων ανεργίας στη χώρα μας, ανακοινώνει την ίδρυση της «νέας Επιτροπής Απασχόλησης»η οποία εγκαινιάζει τον κύκλο των εργασιών της με μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα: 
«Νέες-Πραγματικές Θέσεις Εργασίας: Στοχεύοντας στην Ανάπτυξη».  
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 8 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.00 - 21.00 στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών (αίθουσα Galaxy).
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι δομικές κοινωνικo-οικονομικές προκλήσεις, που καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε, σε συνδυασμό με τις διεθνείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας, επιβάλλουν μία νέα θεώρηση αναφορικά με το ποιες πραγματικά μπορούν να είναι οι ρεαλιστικές λύσεις που θα ενισχύσουν μακρόπνοα την ανάπτυξη και κατά συνέπεια την απασχόληση. 
Πέρα από τις όποιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει, είναι γεγονός ότι η διατήρηση ξεπερασμένων αντιλήψεων, συστημικών στρεβλώσεων και η έλλειψη σταθερού χρηματο-οικονομικού περιβάλλοντος, έχει σχεδόν εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις - όχι μόνο για να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης, αλλά και για να διατηρήσουν τις υφιστάμενες.

Δεν καταλαβαίνεις ανόητε ότι οι πρόσφυγες θα λύσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα;

Στις 11:30 π.μ. η εκδήλωση του kas «Η Ευρώπη αντιμέτωπη με την Μεταναστευτική Πρόκληση»

Η  «Η Ευρώπη αντιμέτωπη με την Μεταναστευτική Πρόκληση», είναι το θέμα συζήτησης που θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου από τις  11:30 - 13:30 στο «Hilton Hotel Athens», η οποία διοργανώνεται από το Ίδρυμα «Konrad Adenauer» και το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής»
Το έτος 2015 μετακινήθηκαν μέσω της Μεσογείου και της Ελλάδας με προορισμό την Ευρώπη πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες. 
Η Ελλάδα, ως χώρα εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρέθηκε αντιμέτωπη με μία πολύ σύνθετη πρόκληση που δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί. 
Οι κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:
Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος της ΕΕ για Μετανάστευση, Εσωτερικές Υποθέσεις και Ιθαγένεια

Ιωάννης Μουζάλας, Αναπληρωτής Υπουργός για την Μεταναστευτική Πολιτική

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Είναι ζωντανός ο Αμπτνουλάχ Οτσαλάν;

Μεγάλη ταραχή δημιούργησε στην τουρκική βουλή η επερώτηση της βουλευτίνας κουρδικής καταγωγής της περιοχής του Bitlis, Mizgin İrgal, για το αν είναι ζωντανός ή όχι ο Κούρδος ηγέτης, Αμπτνουλάχ Οτσαλάν, που κρατείται από το 1999 στις φυλακές της νήσου Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά.
Η βουλευτίνα του φιλοτουρδικού κόμματος HDP, αφού επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της τουρκικής κυβέρνησης για τις συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην νοτιοανατολική Τουρκία που θυμίζουν συριακό εμφύλιο πόλεμο, πέταξε την ερώτηση-βόμβα για τον αν ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι νεκρός και οι τουρκικές ταραχές το κρύβουν από φόβο μην προκληθεί χάος από την είδηση ότι ο Κούρδος ηγέτης απεβίωσε.
Η Mizgin İrgal έκανε αυτή την ερώτηση «βόμβα» γιατί όπως ανέφερε, εδώ και πολύ καιρό κανείς δεν μπορεί να επισκεφτεί τον Οτσαλάν στο Ιμραλί ούτε δικηγόρος ούτε και κανένας συγγενής του δεν μπόρεσε να το επισκεφτεί.
Το γεγονός αυτό σύμφωνα με την Κούρδισα βουλευτίνα προκαλεί εύλογες υπόνοιες ότι ο Κούρδος ηγέτης δεν ζει και αυτό κρύβεται σκόπιμα από την τουρκική κυβέρνηση.

Ζητά από την «εθελόδουλη» κυβέρνηση Τσίπρα να ανοίξει γραφεία στην Ελλάδα, ο «Δούρειος Ίππος» της Τουρκίας!!!

Την ίδρυση παραρτήματος στην Αθήνα του Τουρκικού κρατικού οργανισμού ανάπτυξης και παροχής βοήθειας σε τρίτες χώρες ΤΙΚΑ, διαπραγματεύεται η Ελληνική κυβέρνηση με την Τουρκία σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει η Zaman, ο Yalçın Akdoğan αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να ανοίξει παράρτημα του ΤΙΚΑ στην Ελλάδα.
Λόγω της υπόστασης αλλά και της φύσης του αντικειμένου του οργανισμού για την ίδρυση ενός παραρτήματος του ΤΙΚΑ στην Ελλάδα απαιτείται η υπογραφή διακρατικής συμφωνίας.
Για αυτό το λόγο σύμφωνα με τον Yalçın Akdoğan η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε κατά την διάρκεια των τελευταίων επαφών που είχαν οι δύο πλευρές διαπραγματεύσεις με Έλληνες αξιωματούχους.
Ο κρατικός οργανισμός ΤΙΚΑ ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Τουρκίας Turgut Özal το 1992 και αποτελεί τον βασικότερο μηχανισμό παροχής βοήθειας και υλοποίησης αναπτυξιακών έργων της κυβέρνησης της Τουρκίας σε τρίτες χώρες.
Ο οργανισμός ΤΙΚΑ βρίσκεται υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού της Τουρκίας, διαθέτει 50 γραφεία συνδέσμων σε 48 χώρες και δραστηριοποιείται σε 140 συνολικά χώρες.
Ο τουρκικός κρατικός οργανισμός ΤΙΚΑ έχει αναλάβει μέχρι σήμερα την κατασκευή έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, σχολεία, σπίτια, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, την διατήρηση των ιστορικών μνημείων και την προώθηση της Τουρκικής γλώσσας σε τρίτες χώρες, αποσκοπώντας σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση στην ενδυνάμωση των σχέσεων των χωρών όπου πραγματοποιούνται τα έργα με την Τουρκία.

Το Ν.Α. Αιγαίο καίγεται & η Κυπριακη κυβέρνηση μειώνει τη στρατιωτική Θητεία!

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου, το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο το «Σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς», στο πλαίσιο του οποίου μειώνεται άμεσα η στρατιωτική θητεία από τους 24 στους 14 μήνες. 
Η απομείωση της διάρκειας της θητείας κατά 10 μήνες μεταφράζεται σε απώλεια 4.000 με 4.500 στρατευσίμων οπλιτών από το ανθρώπινο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ).
Σε δηλώσεις του για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με το «Σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της ΕΦ», ο υπουργός Άμυνας (ΥΠΑΜ) Χριστόφορος Φωκαΐδης ανέφερε τα εξής: 
«Όπως καλά γνωρίζετε, η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς αποτέλεσε επιδίωξη διαφόρων κυβερνήσεων για αρκετά χρόνια. Η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Φρουρά αποτελεί αναγκαιότητα προκειμένου οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας να είναι σε θέση, με αυξημένη επάρκεια, να διαδραματίσουν το ρόλο τους ως η κύρια δύναμη αποτροπής, για όσο καιρό συνεχίζονται τα κατοχικά δεδομένα αλλά και ως προς την ανάγκη αντιμετώπισης των νέων ασύμμετρων απειλών, σε μια περιοχή μεγάλης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και νέων προκλήσεων ασφάλειας...

Παρουσία του Ερντογάν η 138η επέτειος απελευθέρωσης των Βουλγάρων από την τουρκική σκλαβιά!

«Το 80% των Βουλγάρων, που δεν είχαν σαφή θέση, σχετικά με την Ρωσία, τώρα παίρνουν θέση υπέρ της Ρωσίας»!!!
 - «Η Βουλγαρία έχει αρχίσει, πλέον, να ανακαλύπτει τις πραγματικές ΗΠΑ και την τουρκική σκληρή εισβολή στις εσωτερικές υποθέσεις της, για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια».
Μια ημέρα πριν από την 138η επέτειο της απελευθέρωσης των Βουλγάρων από την τουρκική σκλαβιά των 500 ετών, μετά την Μάχη στο Shipka Pass και την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας, οι Αρχές της χώρας κάλεσαν επίσημα στους εορτασμούς τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά όχι & τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν!!!
Ο Βούλγαρος Πολιτικός Επιστήμονας και αναλυτής, Plamen Paskov, εξήγησε τους λόγους της ενέργειας αυτής με σχετικό του άρθρο, στο οποίο αναφέρει τα εξής:
«Η Ημέρα της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό και η αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας παραδοσιακά γιορτάζονται στις 3 Μαρτίου. Είναι μια εθνική γιορτή και εθνική αργία.
Μια ημέρα πριν, οι Αρχές της χώρας κάλεσαν τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεν κάλεσαν τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Αυτό συνέβη, επειδή «ανέλαβε ο νέος Πρεσβευτής των ΗΠΑ, ο Eric Rubin. Πριν από την λήψη της σκυτάλης από τον Μάρσι Ρις, είπε ξεκάθαρα, ότι θα εξολοθρεύει όλα τα ρωσόφιλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, και οποιονδήποτε ορθώνει λόγο υπέρ της Ρωσίας».
«Οι Βούλγαροι, που δεν είχαν σαφή θέση, σχετικά με την Ρωσία, τώρα παίρνουν θέση υπέρ της Ρωσίας.

Μουτζαχεντίν από το Ιράκ στην Αλβανία!!!

Μετά την τελευταία επίσκεψη του Τζον Κέρι στην Αλβανία δημοσιοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ της Αλβανίας και του Ιράκ (με την διαμεσολάβηση των ΗΠΑ) για να δεχτεί 3000 Ιρανούς μουτζαχεντίν της ομάδας Mojahedin Khalq που βρίσκονται στο Ιράκ.
Η εγκατάσταση τους στην Αλβανία έχει αρχίσει από το 2010 μετά από συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση Μπερίσα και υπολογίζεται πως υπάρχουν ήδη 300 μέλη από αυτή την ομάδα που έχουν εγκατασταθεί σε καταυλισμό κοντά στα Τίρανα. Με βάση την τελευταία συμφωνία ο αριθμός τους θα φτάσει τους 3000. Για την δημιουργία του οικισμού (ή οικισμών) που θα τους φιλοξενήσει έχουν δοθεί στην Αλβανική κυβέρνηση 20 εκατομμύρια δολάρια από την υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ.
Ποιοι είναι οι Μουτζαχεντίν Kχαλκ;
Οι εν λόγω μουτζαχεντίν ανήκουν στην ομάδα Mojahedin Khalq (EMK), έχουν την καταγωγή από το Ιράν αλλά διαμένουν στο Ιράκ από την εποχή του πολέμου Ιραν-Ιρακ το 1980-1988. Πρόκειται για μια ομάδα που ανήκει στους Ισλαμιστές Σούνι οι οποίοι αποτελούν μειονότητα στο Ιράν και χρησιμοποιήθηκαν από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν για να ανατρέψουν το καθεστώς του Χομεϊνί εκμεταλλευόμενοι την δυσαρέσκεια τους και την προθυμία τους να πολεμήσουν κατά της πατρίδα τους. Αυτοί εκπαιδεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν για να πολεμήσουν κατά του Ιράν στην διάρκεια του πολέμου αλλά με την λήξη του πολέμου εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε μια μικρή κωμόπολη στο Νότιο Ιράκ κοντά στα σύνορα με το Ιράν και απολάμβαναν ένα ειδικό ευνοϊκό καθεστώς.

Στις 9:30 μ.μ. το Διαδημοτικό Αποκριάτικο Latin Party

Στις 8:00 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο, το Ντοκιμαντέρ για το «Εθνικόν Εκπαιδευτήριον Αναβρύτων»

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση:«Μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης για ένα σύγχρονο & αποτελεσματικό κράτος»

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΠΤΑ(07) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (8/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους2016
2. Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθειαχημικών-απολυμαντικών (αέριο-υγρό χλώριο-αλγοκτόνο-σόδας-κροκιδοτικό κ.λ.π.απολυμαντικά και χημικά) για συντήρηση-απολύμανση Κολυμβητικής Δεξαμενής ΔημοτικούΚολυμβητηρίου
3. Απόρριψη ή μη ενστάσεων επί του δημόσιου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τηνεπιλογή αναδόχου για την Προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ».και έγκριση ή μη των πρακτικών της Επιτροπής Διαγωνισμού

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Υπέροχο το «ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ» της Ενωσης Κρητών Αμαρουσίου

Δίδαξε αυθεντική διασκέδαση γι άλλη μία φορά η ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ», κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της, που συνοδεύτηκε με ένα μοναδικής ομορφιάς & υψηλής παραδοσιακής αισθητικής ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ.
Η εκδήλωση - η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της τελευταίας Κυριακής του μηνός Φεβρουαρίου, στην εξαίσια Αίθουσα Τέχνης του Κεραμικού Κέντρου Αμαρουσίου «Αλέξανδρος Γαρδέλης» - άνοιξε με το καλωσόρισμα και τις καθιερωμένες ευχές του άξιου προέδρου του συλλόγου κ. Κωστή Σηφάκη & των δραστήριων μελών του Δ.Σ, για να λάβει εν συνεχεία το λόγο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ & του ΙΣΑ πέραν των ευχών, χαρακτήρισε άψογη την συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την Ένωση Κρητών σε ότι αφορά την προώθηση του πολιτισμού και της κρητικής παράδοσης, ενώ δεσμεύθηκε για παραπέρα κοινές δραστηριότητες. 
Την πίττα του Συλλόγου, έκοψαν μαζί  οι κ.κ. Κωστής Σηφάκης & Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι έδωσαν ταυτόχρονα το σύνθημα για το ξεκίνημα ενός ανεπανάληπτου Κρητικού Γλεντιού, υπό τους ήχους της μελωδικής φωνής του Μάνου Μουντάκη, του Διονύση Κορνηλάκη στη λύρα, του Νίκου Καραβυράκη στο λαγούτο και του Κώστα Ανετάκη στην κιθάρα. 
Τα επιφωνήματα θαυμασμού & τα χειροκροτήματα  των παρευρισκομένων απέσπασαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που ομολογουμένως εντυπωσίασαν(πάντοτε με την καθοδήγηση του εξαιρετικού δασκάλου παραδοσιακών χορών της Ενωσης κ. Β. Μουρτζανού)

«Σοσιαλιστικός Μενεγακ-ισμός», με ολίγη αντίρρηση ΣΥΝείδησης!


Η άρια ευρωπαϊκή φυλή

Είναι λογικές οι προφητείες περί διάλυσης της Ευρωζώνης, αφού κανένας δεν θα θέλει να χρησιμοποιεί το ίδιο νόμισμα με Έθνη που δεν ντρέπονται, αντικρίζοντας τις εικόνες των πνιγμένων στο Αιγαίο και των εξαθλιωμένων στα σύνορα.
Η αιτία, για την οποία θεωρούσαμε πάντοτε τους Έλληνες πιο πολιτισμένους από τους Γερμανούς ή από ορισμένα άλλα κράτη της Βορείου Ευρώπης, δεν ήταν φυσικά ποτέ εθνικιστική ή ρατσιστική. 
Θα ήταν άλλωστε ανόητο να πιστεύουμε στη δήθεν «φυλετική» υπεροχή μας, ειδικά σε μία εποχή που τα θλιβερά λάθη μας όσον αφορά την οικονομία, την πολιτική και την κοινωνία, διαδέχονται το ένα το άλλο - με έναν τρομακτικά καταιγιστικό ρυθμό.
Οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο σε μία συγκεκριμένη μορφή του πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία ωθεί τα ζωώδη συναισθήματα, τα οποία υπάρχουν σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, όλο και πιο βαθιά στον εσωτερικό τους κόσμο - έτσι ώστε να μην ξυπνούν εύκολα, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της συμπεριφοράς μας. 
Στα πλαίσια αυτά, όσο πιο ενωρίς στην ιστορία έχει εκπολιτισθεί μία χώρα, τόσο πιο βαθιά στον εσωτερικό κόσμο των Πολιτών της είναι θαμμένα αυτού του είδους τα συναισθήματα - οπότε τόσο πιο δύσκολα έρχονται στην επιφάνεια και τόσο πιο ακίνδυνα είναι.
Ως εκ τούτου, επειδή ο ελληνικός πολιτισμός είναι αρκετά αρχαιότερος από αυτόν των Γερμανών, των Γάλλων, καθώς επίσης πολλών άλλων λαών, δεν επιτρέπει εύκολα να έλθουν στην επιφάνεια τα ζωώδη συναισθήματα της ανθρώπινης φύσης ...

Το πολιτικό κενό της Ευρώπης

Η αποσπασματική συναίνεση που διαχρονικά νομιμοποιούσε σχετικά το ευρωπαϊκό εγχείρημα και η οποία τροφοδοτούνταν από πολιτικές εκροές της διαδικασίας ενοποίησης όπως οι ελευθερίες μετακίνησης και κατανάλωσης τίθεται σήμερα ολοσχερώς υπό αμφισβήτηση.
Η ευρωκρίση διαίρεσε την ΕΕ σε χώρες πιστωτές και χώρες οφειλέτες με αντιστοίχως αυτοτελή συμφέροντα. 
Η διαίρεση αυτή εκφράζεται καθαρά σε συγκρούσεις στο επίπεδο του ευρωπαϊκού συμβουλίου και διαπερνά όλα τα όργανα της Κοινότητας όπως την ΕΚΤ. 
Από την έναρξη της κρίσης η Γερμανία έλαβε την θέση του κύριου πιστωτή από μια καθαρά εθνική σκοπιά, αφού ο κύριος στόχος ήταν η διάσωση γερμανικών τραπεζών.
Η πρώτη διάσωση που εφαρμόστηκε το 2010 με βάση το παράδειγμα της Ελλάδας δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα αλλά και τις μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης υπό την έννοια ότι επιχειρήθηκε μια μείωση των πολλαπλασιαστών δυσπιστίας απέναντι στις πυρηνικές χώρες της Ευρωζώνης. 
Με άλλα λόγια αν μειωνόταν η εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα, θα μειωνόταν αναπάντεχα και για άλλες χώρες τις ευρωζώνης όπως την Ισπανία, την Ιταλία και ίσως ακόμα και τη Γαλλία, αυξάνοντας απεριόριστα τον βαθμό διακινδύνευσης. 
Ενώ λοιπόν υπήρχε η ρήτρα της μη διάσωσης κρατών (no bail out) και το κάθε κράτος στην ουσία είχε την υπευθυνότητα για τα χρέη του, αυτή παραβιάστηκε & αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που διασύρθηκε το ευρώ στην κοινή γνώμη των ισχυρών βόρειων χωρών. 

ΔΙΠΛΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ !!!

Η μυωπική πολιτική της  Γερμανίας & τα αδιέξοδα της Ευρώπης
Oι Γερμανοί έχουν εκλογές στα κρατίδια τη μεθεπόμενη Κυριακή, γι' αυτό μην περιμένετε να ακούσετε από το στόμα τους ότι η οικονομική κρίση συνδέεται με την προσφυγική. Το αντίθετο. 
Κάνουν ό,τι πρέπει για να κρατήσουν μακριά από τα σύνορά τους τους ανέστιους και να διατηρήσουν ζωντανό το δόγμα της λιτότητας. 
Μην εκπλαγείτε, μάλιστα, αν τους δείτε μαζί με την Κομισιόν και τον πρόεδρο Γιούνκερ να πρωταγωνιστούν στη Σύνοδο κατά των Αυστριακών προκειμένου να ικανοποιήσουν την Ελλάδα. 
Η πληροφορία που έχω είναι ότι η Κομισιόν ετοιμάζει πρόταση μομφής κατά της Αυστρίας για παραβίαση των ιδρυτικών αρχών της Ενωσης
Μην εκπλαγείτε, επίσης, αν η απόφαση της συνόδου είναι «ευνοϊκή» για εμάς!!!
Ωστόσο, μη γελιέστε. 
Το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι το Προσφυγικό. 
Αυτό παράγει πολιτικές συνέπειες - αναβίωση εθνικισμού -, αυτό παράγει φόβο και αστάθεια - ανοίγει ζητήματα κοινωνικής συνοχής και εσωτερικής ασφάλειας. 
Ολα όμως εξαρτώνται από την οικονομία. 
Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μοναδικό παράδειγμα προς αποφυγήν. 

Στις 3:30 μ.μ. ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφέρειας Αττικής

Στην 8η (Ειδική) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 3:30  μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού),  θα γίνει ο «Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφέρειας Αττικής έτους 2015 & η παρουσίαση της Ετήσιας έκθεσης Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη & της Επιχείρησης»  
Ο Απολογισμός Πεπραγμένων για το έτος 2015 και η Ετήσια Έκθεση Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής στους παρακάτω συνδέσμους: 

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΚΕΔΕ:Η κυβέρνηση δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού

Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τον συντονισμό Κράτους και Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για τη διαχείρισή του.
Κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης υπογράμμισε το έλλειμμα της Κυβέρνησης να παρουσιάσει μέχρι σήμερα ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού. Καθώς και το διαρκή αιφνιδιασμό των Δήμων από πλευράς Κυβέρνησης, όσον αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.
Τόνισε ότι η θέση της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού σ’αυτήν την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι αυτονόητη. Οι Δήμοι θα συμβάλουν τα μέγιστα, όπως έχουν άλλωστε κάνει μέχρι σήμερα. Ωστόσο ζήτησε από την Κυβέρνηση:
Πρώτον, να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου,στο οποίο θα συμμετέχει πέραν της Κυβέρνησης,  η Αυτοδιοίκηση και όλα τα Κόμματα του Κοινοβουλίου.
Δεύτερον, γραπτές δεσμεύσεις για τον αριθμό προσφύγων που πρόκειται να φιλοξενηθούν, το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η φιλοξενία, πόσο θα κοστίσει αυτό το εγχείρημα  και ποιος θα αναλάβει να πληρώσει το κόστος αυτό.

Νέα «δώρα» στην Τουρκία ετοιμάζει η Κομισιόν

Επίσπευση της απελευθέρωσης για τη βίζα ετοιμάζεται να εισηγηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μυστικές συναντήσεις για να μπει η Τουρκία στο «safe list». Τουσκ, Τίμερμανς και Χαν, αύριο Πέμπτη στην Άγκυρα. Πώς θα διατεθεί η βοήθεια στην Ελλάδα.
Την ώρα που η χώρα μας πιέζεται να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στο προσφυγικό και δεν φαίνεται να λαμβάνει ουσιαστική «χαλάρωση» στο δημοσιονομικό σκέλος της αξιολόγησης όπως επιθυμεί, η Κομισιόν ετοιμάζεται να προτείνει στην ΕΕ να γίνουν νέες υποχωρήσεις στην Τουρκία, προκειμένου να τηρήσει όσα συμφώνησε τον Δεκέμβριο.
Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Κολέγιο των Επιτρόπων αύριο θα εξεταστεί η επίσπευση της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες προς την ΕΕ, ως νέο αντάλλαγμα για να ανακόψει η Άγκυρα τις προσφυγικές ροές.
Αρκετοί Επίτροποι συντάσσονται με την άποψη ότι η Τουρκία είναι ο νούμερο ένα «παίκτης» στο πρόβλημα των ροών και έτσι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, που όλα δείχνουν όμως ότι είναι η άποψη πως η ΕΕ πρέπει να υποκύψει κι άλλο στις πιέσεις της Άγκυρας.
Υπενθυμίζουμε ότι το λεγόμενο Action Plan της Τουρκίας - ΕΕ προέβλεπε τρία πράγματα:

Frontex:1,8 εκατομμύρια «πρόσφυγες» πέρασαν το 2015 παράνομα στην ΕΕ!

Τριάντα φορές περισσότεροι «πρόσφυγες» από την Τουρκία προς την Ευρώπη, το πρώτο δίμηνο του 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015
Σύμφωνα με τον Fabrice Leggeri εκτελεστικό διευθυντή της Frontex, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2016, ο αριθμός των «προσφύγων» που πέρασαν από την Τουρκία προς την Ευρώπη είναι τριάντα φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2015.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στην Άγκυρα, ο Leggeri δήλωσε ότι, ο αριθμός των «προσφύγων»  που πέρασε στην Ευρώπη, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2016 είναι μειωμένος σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2015. 
Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι 30 φορές μεγαλύτερος από ό, τι τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2015.
Επίσης, ο Leggeri γνωστοποίησε τα εξής:
Το 2015, η Frontex καταχώρησε 1,8 εκατομμύρια «πρόσφυγες» που πέρασαν παράνομα στην ΕΕ. Από αυτούς, οι 885.000 έφτασαν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, με τους περισσότερους να περνούν από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά.
Μετά τη συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ τον Νοέμβριο του 2015, η Τουρκία έχει εντείνει τις προσπάθειες της, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα, ενισχύοντας τις θαλάσσιες περιπολίες και πραγματοποιώντας εφόδους σε εργαστήρια που κατασκευάζουν σωσίβια.

Σε «γκέτο» εκατομμυρίων προσφύγων μετατρέπεται σταδιακά ολόκληρη η Ελλάδα!

Σε κατάσταση σοκ οι δήμαρχοι των παραμεθορίων περιοχών... 
Καλούνται επιτακτικά να εξασφαλίσουν πάσης φύσεως καταλύματα για την στέγαση & την περίθαλψή τους!
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η «κρίση μέσα στην κρίση» όπως είχε αποκαλέσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το προσφυγικό, καθώς, την ίδια ώρα, που καραβιές μεταναστών φθάνουν στην Αθήνα από τα νησιά, στα χερσαία σύνορα της Ειδομένης 8.000 πρόσφυγες βρίσκονται ήδη εγκλωβισμένοι. 
Την ίδια στιγμή, με απόρρητο έγγραφό του, που παρουσίασε η εφημερίδα «Ανεξαρτησία», ακόμα και οι εθνικής σημασίας ακριτικοί μας δήμοι θα μετατραπούν σε γκέτο υποδοχής 1.500.000 μεταναστών, που, όπως όλα δείχνουν, ήρθαν για να…μείνουν! 
Βόλος, Διαβατά, Σχιστό, Κως, Μυτιλήνη εσχάτως και η ακριτική Αλεξανδρούπολη αναμένεται, σύμφωνα πάντα με το διαβαθμισμένο έγγραφο του ΥΠΕΣ, να δεχθούν μέχρι και 5.000 μετανάστες έκαστος!
Εξάλλου, επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα, που ισχυρίζονταν, ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να στήσει, εν αγνοία των κατοίκων, hot spots σε όλη την Ελλάδα, συνολικής δυναμικής 1.500.000 μεταναστών. 
Το απόρρητο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που παρουσιάζει η εφημερίδα «Ανεξαρτησία» και που αποδεικνύει, ότι η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, παραβλέποντας τους εθνικούς κινδύνους, που έχει η εγκατάσταση μεταναστών στις ακριτικές μας περιοχές, ζητάει επιτακτικά, με την μορφή του «άκρως επείγοντος» από τους Δημάρχους όλης της χώρας να «παραδώσουν» εγκαταστάσεις & να βρουν, ώστε να νοικιάσουν (!), κτίρια, σπίτια αλλά και ξενοδοχεία, κατάλληλα για την στέγαση μέχρι και 5.000 οικονομικών μεταναστών σε κάθε Δήμο. 

«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων της πρωτοβουλίας «Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη» & «A-Energy Investments»υλοποιείται την Τρίτη 8 & την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο ξενοδοχείο, «Divani Caravel» το συνέδριο «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ».
Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και θα συμμετέχει ο Αναπληρωτής Επικεφαλής, κ. Α. Περουλάκης.
 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΕΣΠΑ, ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Α. Περιεχόμενα - Στόχοι διοργάνωσης
Στην αιχμή των προβληματισμών σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία  για την ανάπτυξη νέων έργων και επενδύσεων στην Ελλάδα, το συνέδριο:
1. Παρουσιάζει συνοπτικά τον υπάρχοντα στρατηγικό σχεδιασμό της Πολιτείας για την υλοποίηση νέων έργων και επενδύσεων.
2.Επισημαίνει αναλυτικά τα χρηματοδοτικά μέσα για την υλοποίησή τους, τις υπάρχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες, τους εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και τις νέες προσεγγίσεις για τη χρηματοδότηση έργων μικρότερης κλίμακας.   
3.Αναπτύσσει διεξοδικά τις δυνατότητες και τα κίνητρα επί του πρακτέου που δίνονται μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, τόσο για τις μικρότερες όσο και για τις μεγαλύτερες επενδύσεις.

Στις 6:30 μ.μ. στο Δημαρχείο, η εκδήλωση - συζήτηση του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου για το ασφαλιστικό

                                                          Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ* (Βασιλ. Σοφίας 9, Μαρούσι)
                                        Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές:
                                                           Γιώργος Ρωμανιάς
               Τέως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
                                                        Τάσος Σταυρόπουλος
            Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπ/κών (Π.Ε.Σ.ΕΚ.)
                                                          Κακαβάς Θωμάς
                                Μέλος της Επιτροπής Ασφαλιστικού του Π.Α.Μ.Ε.
                           Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί για να παραβρεθούν 
                                και να τοποθετηθούν τα μέλη του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.
                            ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Παρουσία Γ. Μουζάλα στις 11:00 π.μ, η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα και αναμένεται να παρθούν σχετικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά τη χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών και θα γίνει παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Στις 10:00 π.μ. η Διεθνής Ημερίδα «Μέση Ανατολή, Ελλάδα, Ευρώπη… Μετακινούμενοι πληθυσμοί»

Tο «Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.)»του Παντείου Πανεπιστημίου, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» & οι «Μοτοσικλετιστές για την ειρήνη» σας προσκαλούν σε διεθνή ημερίδα με θέμα:  
 «Μέση Ανατολή, Ελλάδα, Ευρώπη… Μετακινούμενοι πληθυσμοί»
Στην ημερίδα, η οποία θα εξετάσει το προσφυγικό ζήτημα από την οπτική των διεθνών σχέσεων αλλά θα εστιάσει και στην ανθρωπιστική και ειρηνιστική δράση στις εμπλεκόμενες περιοχές, θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι πανεπιστημιακοί και στελέχη ΜΚΟ.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου (9:30-14:00) στην Αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, 10163, Καλλιθέα, πλησίον Παντείου Πανεπιστημίου). 
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης μετά το πέρας της εκδήλωσης.
*Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε δύο γλώσσες (ελληνικά-αγγλικά).

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

«MΙΑ ΜΙΚΡΗ Ελλάδα στην Αθήνα», από την Πέμπτη στην πλ. Συντάγματος

Οδός... βοθρολυμάτων στην Αγία Φιλοθέη!!!

Ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Αγίας Φιλοθέης μετατρέπεται κατά καιρούς σε οδό… βοθρολυμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την περιουσία των κατοίκων.
Ούτε ένας, ούτε δυο… 111 κάτοικοι της συνοικίας, έχοντας φτάσει στο αμήν από την ταλαιπωρία που υφίστανται κάθε φορά που «φουσκώνει» ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης, υπέγραψαν έγγραφη διαμαρτυρία την οποία απέστειλαν στην ΕΥΔΑΠ και την κοινοποίησαν στον Δήμο Αμαρουσίου και στον Σύλλογό μας.
Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία, το πρόβλημα, που χρονολογείται από το 2000 (!), εντοπίζεται στον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης ο οποίος διατρέχει την οδό Νίκης (με παρακλάδια του στις οδούς Παγγαίου, Ζήρειας) και έχει ως αποτέλεσμα σπίτια, αποθήκες και αυλές συχνά να «κολυμπούν» στα βοθρολύματα.

Ο Σύλλογος Πολυδρόσου ζητά από τον πρ. του Δ.Σ να θέσει 3 ζητήματα

ΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔHMOTIKOY ΣYMBOYΛIOY 
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΔΣ Αμαρουσίου, Στα πλαίσια της συνεδρίασης του σημερινού ΔΣ, παρακαλούμε να μας δοθεί η ευκαιρία της παρέμβασης για τα 3 παρακάτω θέματα :
1. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΕ 13 Πολυδρόσου και εναρμόνιση τους με αυτές της ΠΕ 12 Παραδείσου, σε συνέχεια των εργασιών που έχουν υλοποιηθεί με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου κ. Δ. Καρλαύτη από τον περασμένο Σεπτέμβριο 2015.
2. Εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου της Βιοκλιματικής - Ποδηλατοδρόμου και των 4 συνημμένων εγγράφων που έχουν κατατεθεί στο Δήμο.
3. Την προγραμματισμένη για αύριο 02-03-2016 αυτοψία της ΥΔΟΜ για καταγραφή των υψών των κτιρίων και των κοινοχρήστων - κοινωφελών εγκαταστάσεων γύρω από το συγκρότημα κεραιών  σε κτίριο της οδού Φραγκοκλησιάς 70.

Αμεση λήψη μέτρων για ασφαλή διέλευση στον άξονα Κηφισίας, ζητά από την Περιφέρεια Αττικής ο Δήμος Αμαρουσίου

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής ζητεί κατ’ επανάληψη με νέο έγγραφο ο Δήμος Αμαρουσίου σχετικά με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης & ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας στη συμβολή της Λ. Κηφισίας και της οδού Βασ. Σοφίας, έναντι του δάσους Συγγρού(κόμβος τριγωνικού σχήματος με τοποθετημένο άγαλμα επ’ αυτού), καθώς η ευθύνη αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητά της. 
Το συγκεκριμένο σημείο επί της Λεωφόρου Κηφισίας όχι μόνο αποτελεί εστία πρόκλησης σοβαρών ακόμη και θανατηφόρων ατυχημάτων για τους διερχόμενους οδηγούς λόγω της κλίσης του δρόμου, της ολισθηρότητας και της μειωμένης ορατότητας, αλλά και πηγή διακινδύνευσης για τη σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων πεζών.

Ως εκ τούτου ο Δήμος Αμαρουσίου ζητεί από την Περιφέρεια να αναλάβει τις ευθύνες της και να εγγυηθεί τη διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης οχημάτων και πεζών...
όχι μόνο μέσω της τακτικής συντήρησης και καθαρισμού της Λεωφόρου, αλλά και μέσω της αποκατάστασης των βλαβών του οδοστρώματος και των στοιχείων ασφάλειας της οδού, με την τοποθέτηση στηθαίων, νησίδων ασφαλείας, σήμανσης, προστατευτικών μπαρών ασφαλείας, καθώς και κάθε ενδεδειγμένου μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση.

Ρένα Δούρου:«Εθνικό ζήτημα» το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων (πλην της ΧΑ), ύστερα από πρόσκληση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, με αντικείμενο το κρίσιμο θέμα των μεταναστευτικών - προσφυγικών ροών.
 Σε δήλωσή της, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Περιφερειάρχης, αφού σημείωσε ότι πρόκειται για «εθνικό ζήτημα» απέναντι στο οποίο «ο ρόλος του α’ και του β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να είναι καθοριστικός», υπογράμμισε την ύπαρξη «νομικού κενού σε σχέση με τις αρμοδιότητες και τους πόρους του α’ και β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης» ενώ την ίδια στιγμή και οι δύο βαθμοί της ΤΑ βρίσκονται μπροστά σε ένα οξύ, πολυπαραγοντικό φαινόμενο, το οποίο «υπερβαίνει την Αττική, την Ελλάδα, ακόμη και τον ευρωπαϊκό Νότο καθώς είναι ένα θέμα που αφορά συνολικά όλη την Ευρώπη».

Στις 6:30 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ(15) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (5/2016), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 1 Μαρτίου, στις 6:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Α΄ τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016
2. 1η Αναμόρφωση προυπολογισμού Δημου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
3. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ. και επαναβεβαιώσεις σε άλλους  χρεώστες (υποθ.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΕΛΝΤΙ ΟΤΟΜΟΤΙΒ ΑΕ)
4. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (Υποθ.Μίτσελ Κυριακή) 
5. Καθορισμός ανωτάτου χρηματικού ορίου κλήσεων κινητής τηλεφωνίας