Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ: Δώστε άσυλο αμέσως σε ΝΑΤΟ, FRONTEX & Δανειστές!!!

Προαναγγέλει χρεοκοπία της Ελλάδας τον Μάρτιο, το Der Spiegel!

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της ήδη στα τέλη Μαρτίου, εκτιμά το του Διεθνούς Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με κινδυνολογικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, υπό τον τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;».
«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση», αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.
«Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο γ΄ πακέτο διάσωσης. 
Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος.

Oλοκληρώνουν επιτυχώς το έργο «ACRITAS» για την παρακολούθηση των συνόρων, si-Cluster & ΥΠΕΘΑ

Σε μια καίρια συγκυρία για τη χώρα, όπου η επιτήρηση των συνόρων αποτελεί μείζον εθνικό θέμα, η συνεργασία του si-Cluster με το ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο του έργου ACRITAS για την παρακολούθηση θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών με αξιοποίηση των διαστημικών τεχνολογιών, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.
Η τελική δοκιμή της πλατφόρμας ACRITAS πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε παρατηρητήριο του Στρατού Ξηράς στη Χίο, όπου εγκαταστάθηκε ο εξοπλισμός και οι εφαρμογές του συστήματος για την παρακολούθηση θαλάσσιων περιοχών.
Η αξιολόγηση έγινε από εμπειρογνώμονες των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΥΠΕΘΑ παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, κου. Γιάννη Ταφύλλη, ο οποίος σχολίασε θετικά τα αποτελέσματα.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η περαιτέρω αξιοποίηση του συστήματος ACRITAS και η ενσωμάτωση των ραντάρ των Ενόπλων Δυνάμεων και η επανάληψη των δοκιμών.
Παράλληλα, εγκαταστάθηκε στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας η εφαρμογή επιτήρησης χερσαίων συνόρων, χρησιμοποιώντας δορυφορικές τεχνολογίες γεωπαρατήρησης, ανίχνευσης και πλοήγησης.
Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΘΑ, επιδεικνύοντας τα οφέλη από την προστιθέμενη αξία της εφαρμογής σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο.
Η πλατφόρμα ΑCRITAS αξιοποιεί συστήματα σύνθεσης δεδομένων από επίγειους και δορυφορικούς αισθητήρες (radar, οπτικούς, υπέρυθρους, AIS), αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των συνόρων, μπορεί να αναπτυχθεί ταχύτατα σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές παρέχοντας πολύ-λειτουργικές δυνατότητες εποπτείας, χρήσιμες επεξεργασμένες πληροφορίες και καινοτόμες υπηρεσίες σε περιφερειακές και εθνικές αρχές, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές υποδομές φύλαξης των συνόρων.

Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Αμαρουσίου:ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Ολοι στην κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ Αγ. Παρασκευής, την Τετάρτη στις 8.00 π.μ.
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Μικροί Έμποροι -Αυτοκινητιστές - Συνταξιούχοι
Η παλλαϊκή συμμετοχή εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων στην απεργία της 4ης Φλεβάρη αλλά και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 12 -13 Φλεβάρη αναδεικνύει την τεράστια δύναμη της συμμαχίας μας.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που πήραν μέρος και απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη το βήμα να βρεθούν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα. Η συμμετοχή όλων μας είναι το δικό μας, όπλο προκειμένου να σταματήσουμε το έγκλημα της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης
Δεν κουραζόμαστε - Δεν υποχωρούμε
Να αποσυρθεί εδώ και τώρα ο νόμος λαιμητόμος της κυβέρνησης
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να υπονομεύσει τον αγώνα μας.
Με ψέματα, υποσχέσεις, συκοφαντίες και απειλές, προσπαθεί να κάμψει τις αντιδράσεις και να υλοποιήσει τα σχέδιά της.
Έχει το θράσος να το παίζει Ρομπέν των αυτοαπασχολούμενων την ώρα που με το σχέδιο έκτρωμα:

Τα βρήκαν Τσίπρας - Μπούτας με τσιπου...ΡΑΚΗ τους αγρότες!!!

«Βικτόρ» ή «Τα παιδιά στην εξουσία» σήμερα & αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα για το «προσφυγικό» ζητούν οι κ.κ. Γ. Πατούλης & Κ. Αγοραστός

Άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο τη προσφυγική - μεταναστευτική κρίση ζητούν με κοινή επιστολή τους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης & ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός.
Στην επιστολή προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι η ραγδαία επιδείνωση της προσφυγικής- μεταναστευτικής κρίσης μετά το κλείσιμο των συνόρων και τις ακραίες πολιτικές που επιλέγουν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και έχουν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της για την εξέλιξή της και τους κινδύνους που απορρέουν.
Ο Γ. Πατούλης και ο Κ. Αγοραστός υπογραμμίζουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει διακηρύξει και εμπράκτως αποδείξει μέχρι σήμερα, πως η διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού είναι ένα εθνικό ζήτημα, που μας αφορά όλους και δεν μπορεί να γίνει πεδίο μικροπολιτικής.
Στη συνέχεια επισημαίνουν ότι:

Στις 5:00 μ.μ. η Ημερίδα:«Ισλαμισμός, μεταναστευτικό & μουσουλμανικές μειονότητες ...»

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (7/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. 1η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
3. Απόρριψη ή μη ενστάσεων επί του δημόσιου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την Προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ».και έγκριση ή μη των πρακτικών της Επιτροπής Διαγωνισμού

Οι εξαγορασμένοι χειραγωγείς


Γερμανός αποκάλυψε τον τρόπο, με τον οποίο τα λόμπι της Πολιτικής, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των μυστικών υπηρεσιών, χρηματίζουν ορισμένους δημοσιογράφους που επηρεάζουν με τις αναφορές τους την κοινή γνώμη
«Η δημοσιογραφία είναι μία κόλαση - μία άβυσσος της αδικίας, των ψεμάτων και της προδοσίας» (Balzac, στο «Χαμένες Ουτοπίες»).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιογράφος είναι, με βάση την «ετυμολογία» της λέξης,  ο οποιοσδήποτε γράφει δημόσια - στην πραγματικότητα όμως, όσον αφορά την Ελλάδα, κυρίως όσοι ανήκουν στην ΕΣΗΕΑ, η οποία λειτουργεί «προς όφελος» των μελών της.
Οι δημοσιογράφοι διακρίνονται σε αυτούς που «μεταφέρουν» απλά ειδήσεις, χωρίς να τις «εμπλουτίζουν» με τις υποκειμενικές τους απόψεις, στους ερευνητές ειδικών περιπτώσεων (σκάνδαλα, εταιρείες, πολιτικούς, δικαστικές υποθέσεις κλπ.), στους «αναζητούντες την αλήθεια» μέσω συνεντεύξεων που πολύ συχνά είναι «στημένες» (image makers) , σε αυτούς που καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα (συναντώνται κυρίως στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα και στα μικρά ραδιόφωνα), με στόχο την αύξηση του αναγνωστικού ή τηλεοπτικού τους μεριδίου, οπότε τη διαφημιστική τους άνοδο  κοκ.
Φυσικά υπάρχουν και οι «εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι» σε θέματα ....

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αντί Μανιφέστου

Ψυχὲς Ποιητῶν νεκρῶν ποὺ φύγατε
Ποιὸ Ἡλύσιο σεῖς γνωρίσατε
Σπήλαιο χλοερὸ ἱλαρὸ λειμῶνα
Πιὸ διαλεχτὸ ἀπτην Ταβέρνα τῆς Γοργόνας;
 John Keats, The Mermaid Tavern
Αν ήταν να γραφει ένα μανιφέστο, θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:
Πιστεύουμε πως η καθημερινή ζωή κρύβει μεγαλύτερο πλούτο από ό,τι βλέπουν τα μάτια των διανοουμένων. 
Η μεγάλη τέχνη είχε πάντοτε σχέση με την ζωή και όχι με τις ιδέες. 
Απεικόνιση του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο “Mermaid Tavern”
 Πίνακας του John Faed, 1851.
Η κατανόηση της ζωής δεν είναι χάρισμα των διανοουμένων αλλά του κάθε ανθρώπου, καθώς αν δεν ήταν έτσι ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ζήσει. 
Εκείνος που θέλει να την περιγράψει λοιπόν πρέπει να κοιτάξει μέσα από τα μάτια το καθημερινού ανθρώπου. 
Η διαφορά του ιδιοφυούς από τον μη-ιδιοφυή είναι ότι μπορεί να κοιτάξει μέσα από περισσότερα μάτια. 
Ο διανοούμενος κοιτάζει μόνο μέσα από τα δικά του μάτια, για αυτό δεν είναι ιδιοφυής.
Ο ανθρώπινος βίος μπορεί να προμηθεύεται καινούργια μέσα, αλλά οι σκοποί του δεν αλλάζουν. 
Η ανθρώπινη ιστορία είναι επανάληψη τύπων δράσης. 
Ένα αρχαίο αιγυπτιακό ποίημα και ένα ποίημα του Shakespeare είναι εξίσου σύγχρονα γιατί προσπαθούν να εκφράσουν τις ίδιες ανθρώπινες επιθυμίες, όπως και μία αρχαία κατοικία εξυπηρετεί τις ίδιες ανάγκες με μία σημερινή. 
Ο βαθμός εκλέπτυνσης έχει να κάνει με τον βαθμό αντίληψης της ζωής.

ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες διασώζονται στο Αιγαίο

Τα κράτη-μέλη του NATO αποσαφήνισαν λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση του Συμφώνου στο Αιγαίο με στόχο να μειωθεί η εισροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα .
«Θα συμμετάσχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για να αποκόψουμε τις γραμμές παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο Πέλαγος», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι πλοία του NATO «θα διαβιβάζουν πληροφορίες στα λιμενικά σώματα και σε άλλες εθνικές αρχές της Ελλάδας και της Τουρκίας».
Σύμφωνα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, η δύναμη Standing Maritime Group 2 θα εκτελεί καθήκοντα αναγνώρισης, επιτήρησης και παρακολούθησης στην περιοχή και θα βρίσκεται σταθερά σε επαφή με τη FRONTEX.
«Το καθήκον του NATO δεν είναι να αναγκάζει πλεούμενα να γυρίζουν πίσω. Θα διαβιβάζουμε πληροφορίες κρίσιμης σημασίας ώστε να διευκολύνουμε τις ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως και τη FRONTEX, να εκτελούν την αποστολή τους πιο αποτελεσματικά», πρόσθεσε ο γ.γ. του NATO.

«ΕΞΩ το ΝΑΤΟ» ... Μέσα η ΒορειοΑτλαντική Συμμαχία!!!

Η αποστολή της Συμμαχίας στην Μεσόγειο

                              Τι κάνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;
Η απάντηση του ΝΑΤΟ στην κρίση των μεταναστών αντιμετώπισε κριτική και στο ανθρωπιστικό και στο πρακτικό επίπεδο.
 Η πρώτη κριτική είναι ότι μια στρατιωτική προσπάθεια να επιβραδυνθεί ή να αντιστραφεί η ροή των προσφύγων θα οδηγήσει σε περιττή ανθρώπινη δυστυχία.
Η δεύτερη κριτική είναι ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ θα κάνει λίγα ή τίποτα για να αποτρέψει την λαθραία μεταφορά ανθρώπων, και μπορεί ακόμη και να ενθαρρύνει να γίνεται περισσότερη.
Ο Φεβρουάριος ήταν ένας πολυάσχολος μήνας για το ΝΑΤΟ [1].
Κατά την συνεδρίαση των Υπουργών Άμυνας [2] στις Βρυξέλλες, το ΝΑΤΟ υποσχέθηκε να επεκτείνει την στρατιωτική παρουσία του [3] στην Ανατολική Ευρώπη [4], ανέλαβε νέες δεσμεύσεις για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους [5] (επίσης γνωστού ως ISIS [6] ) και συμφώνησε να αναπτύξει πολεμικά πλοία στο Αιγαίο Πέλαγος [7] για να ανασχέσει τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων που μεταφέρουν μετανάστες από την Τουρκία [8] στην Ευρώπη.
Παρά το γεγονός ότι οι δύο πρώτες δεσμεύσεις ενισχύουν υπάρχουσες προσπάθειες του ΝΑΤΟ, η επιχείρηση του Αιγαίου αντιπροσωπεύει ένα ασυνήθιστο και εντελώς νέο είδος αποστολής.
Η απάντηση του ΝΑΤΟ στην κρίση των μεταναστών [9] αντιμετώπισε κριτική και στο ανθρωπιστικό και στο πρακτικό επίπεδο.
Η πρώτη κριτική είναι ότι μια στρατιωτική προσπάθεια να επιβραδυνθεί ή να αντιστραφεί η ροή των προσφύγων [10] θα οδηγήσει σε περιττή ανθρώπινη δυστυχία.
Η δεύτερη κριτική είναι ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ θα κάνει λίγα ή τίποτα για να αποτρέψει την λαθραία μεταφορά ανθρώπων [11], και μπορεί ακόμη και να ενθαρρύνει να γίνεται περισσότερη. Στην πραγματικότητα, ο ανθρωπιστικός αντίκτυπος της επιχείρησης είναι απίθανο να είναι τόσο τρομερός όσο προβλέπουν οι σκεπτικιστές.
Οι αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του ΝΑΤΟ να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση [12], όμως, θα παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα - εκτός εάν η συμμαχία διευρύνει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής της νέας του αποστολής.

Η κοινοβουλευτική χρεοκοπία

Το κεντρικό πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι η πλήρης απώλεια της εμπιστοσύνης των Πολιτών προς την Πολιτεία - ενώ η αντιπροσωπευτική δημοκρατία πέθανε, όταν η κυβέρνηση δολοφόνησε εν ψυχρώ την ελπίδα των Ελλήνων
«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι, η μοναδική δυνατότητα προστασίας μας απέναντι στη συνεχώς πιο ισχυρή οικονομική εξουσία είναι η πολιτική. 
Ταυτόχρονα, είμαστε επίσης απολύτως βέβαιοι πως η μοναδική μας δυνατότητα προστασίας απέναντι στη σχεδόν νομοτελειακή πολιτική διαφθορά και διαπλοκή, είναι η άμεση δημοκρατία - η απ’ ευθείας συμμετοχή των Πολιτών δηλαδή στην ψήφιση των βασικών νόμων, καθώς επίσης στον έλεγχο των εκάστοτε κυβερνώντων.
Είμαστε λοιπόν σίγουροι ότι, χωρίς την υιοθέτηση της Άμεσης Δημοκρατίας δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από τη σημερινή κρίση - γεγονός που μπορεί να είναι ίσως «μοιραίο ή προδιαγεγραμμένο», κρίνοντας από την αδιαφιλονίκητη αδυναμία όλων των υφισταμένων πολιτικών κομμάτων, όσον αφορά τους «ηγέτες τους, το στελεχιακό τους δυναμικό, τις ικανότητες, την επάρκεια, τα προγράμματα διακυβέρνησης της χώρας, τους στόχους κοκ.

Απλούστερα, πιστεύουμε πως εάν δεν πάρουμε μόνοι μας τη ζωή μας στα χέρια μας, παύοντας να περιμένουμε το «σωτήρα πολιτικό» ως τον «από μηχανής Θεό» που θα μας οδηγήσει στον παράδεισο, δεν πρόκειται να δούμε «φως στο τούνελ». 
Αντίθετα, το σκοτάδι θα γίνεται όλο και πιο βαθύ, άγριο, οδυνηρό και τρομακτικό - ενώ θα αυξάνονται συνεχώς οι πιθανότητες να βυθιστούμε σε μία  κόλαση, για πάρα πολλές δεκαετίες.
Πόσο μάλλον με έναν άβουλο καπετάνιο στο «βαρύ τιμόνι» της πατρίδας μας και με ένα ανεπαρκές πλήρωμα που δεν έχουν απολύτως καμία ναυτική ικανότητα, που δεν γνωρίζουν καν το λιμάνι προορισμού του ...

Για όλα «Φταίει»… ο Λ. Μαγιάκης & η παράταξή του!

Αρνείται να αποδεχθεί τις τεράστιες ευθύνες της η Δημοτική Αρχή, για την καταστροφή των κεραμικών στην Πλατεία Ηρώων
Ούτε λόγος για συγνώμη προς τους Μαρουσιώτες από τη Δημοτική Αρχή, που δεν κατάφερε να αναδείξει ή έστω να διαφυλάξει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης από τους Ολυμπιακούς του 2004.
Αντίθετα για ότι συνέβη φταίνε όλοι οι άλλοι πλην της ίδιας.
Φταίει η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», αφού δεν συναινεί να ιδιωτικοποιηθεί από τον κ. Πατούλη η φύλαξη των δημόσιων χώρων, επειδή τα μνημόνια κατήργησαν τη Δημοτική Αστυνομία και απαγορεύουν τις προσλήψεις.   
(με τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα επιτρέπονται οι προσλήψεις σε ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες)
Φταίει η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», επειδή τόσα χρόνια «καλύπτει» τους χούλιγκανς...

Στις 3:30 μ.μ. η 7η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΕΙΚΟΣΙ (20) θέματα περιλαμβάνει η 7η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση Πρακτικών 27ης, 28ης, 29ης, 30ης, 31ης, 32ης και 33ης Συνεδρίασης έτους2015 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠεριφέρειαςΑττικής και του Δήμου Φυλής για το έργο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙ1Ν ΣΤΙΣΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ 22ης ΟΚΤ1ΒΡΙΟΥ 2015 ΠΕΡΙΟΧΕΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ», προϋπολογισμού 5.000.000,00 € (συμπεριλαμβανομένουΦ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)
3. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠεριφέρειαςΑττικής, του Δήμου Κρωπίας και της Εταιρείας Ύδρευσης και ΑποχέτευσηςΠρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.) για την ολοκλήρωση κατασκευής έργων διαχείρισηςυγρών αποβλήτων, που αφορούν σε οικισμούς Β' Προτεραιότητας της Οδηγίας91/271 ΕΟΚ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Απεβίωσε χθές ο επι 48 χρόνια Πρόεδρος του Δ.Σ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Ιωάννης Φ. Δούκας

Σε ηλικία 89 ετών απεβίωσε  χθες Τρίτη 23 Φεβρουαρίου  ο Ιωάννης Φ. Δούκας,  Πρόεδρος της «Εκπαιδευτήρια Δούκα, Παλλάδιον Λύκειον», που ήταν οικογενειακό και προσωπικό του έργο αλλά και του «Αθλητικού Συλλόγου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα» (Α.Σ.Ε.Δ.).
Ο Ιωάννης Φ. Δούκας, ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα επί 48 χρόνια!!!
Είχε τιμηθεί, μεταξύ άλλων, από τη Γαλλική Κυβέρνηση, με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα 
Ως εξέχουσα προσωπικότητα για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δρώμενα, ο Ιωάννης Φ. Δούκας, άξιος συνεχιστής του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων, Φίλιππου Ν. Δούκα.
Είχε τιμηθεί για την προσφορά του στην ελληνική εκπαίδευση από τη Γαλλική Κυβέρνηση με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα, από το Δήμο Αθηναίων με το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών, από την Ακαδημία Αθηνών για την καταγραφή των «Μνημείων Ορθοδοξίας στην Αλβανία», από την Ένωση Ευρωπαίων Εκπαιδευτικών και δύο φορές από τον ΟΜΕΠΟ.
Υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών και Πρόεδρός της από το 1975.

Την Παρασκευή η δημόσια κλήρωση για 3 κενά περίπτερα στον Δήμο Αμαρουσίου

Σε δημόσια κλήρωση μεταξύ δικαιούχων τίθενται νέα & κενά περίπτερα στον Δήμο Αμαρουσίου.
Συγκεκριμένα, τα νέα και κενά περίπτερα στον Δήμο Αμαρουσίου βρίσκονται στις διευθύνσεις:
α) Πεντέλης 6,
β) Καποδιστρίου 20 και
γ) Χατζηαντωνίου 14.
Στην κλήρωση αυτή  μπορούν να παρίστανται εκπρόσωποι φορέων και  ενώσεων όπως π.χ. Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος Σύλλογος Πολυτέκνων, Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ταμείο Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου.

Αύριο η Μαθητική Αναδάσωση από τον Σ.Π.Α.Π. στο Πεντελικό



Οι Ερωτήσεις της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στο Δ.Σ. της 9ης Φεβρουαρίου

Ερώτηση προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Β. Κόκκαλη
Θέμα: Ενημέρωση για τη μελέτη διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς
Κύριε Αντιδήμαρχε, Πρόσφατα, κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9-2-2016  του θέματος της Έγκρισης της μελέτης «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΑΠΦΟΥΣ», η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη της μελέτης διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.
Επειδή μέχρι τώρα δεν είχαμε καμία σχετική ενημέρωση ερωτάται η Δημοτική Αρχή
Πότε σκοπεύει να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη του ανωτέρω θέματος.
•►Θα προσκληθεί στην ενημέρωση και ο μελετητής του έργου όπως αιτήθηκε εκ μέρους μας κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Προτίθεται να καλέσει τους συλλόγους και τους κατοίκους των παραρεμάτιων περιοχών να είναι παρόντες στη συνάντηση.

Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος Ρουπακιάς!!!

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μαζική μαχητική απάντηση στις απειλές του Δημάρχου Χαλανδρίου

Στη προσπάθεια του να εφαρμόσει τις αντεργατικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που επιφέρουν στις υπηρεσίες του δήμου, ο δήμαρχος Χαλανδρίου (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο του και τις απειλές για ιδιωτικοποιήσεις.
Με μία σειρά από παρεμβάσεις σε διάφορες υπηρεσίες επιχειρεί την απαξίωση τους. 
Αντί να διεκδικήσει την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία με χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση των υπηρεσιακών και λαϊκών αναγκών στο δήμο, φορτώνει τις δυσλειτουργίες από την εφαρμογή των πολιτικών αυτών στους συναδέλφους. 
Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι απειλές του προς συναδέλφους με ελαστικές μορφές εργασίας ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, ή θα ανανεωθούν επιλεκτικά, που στόχο έχουν την εντατικοποίηση της εργασίας και την επιβολή σιγής νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. 
Του δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα μας βρει απέναντί του με μαζικές συλλογικές διαδικασίες αν επιχειρήσει να τις υλοποιήσει.
Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά πως εκτός από την κυβέρνηση και στο δήμο μας η αριστερά του κεφαλαίου είναι αποφασισμένη να κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΣΕΔΑΜ:Aντεργατικός κατήφορος της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου

Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο παραμένουν οι εργαζόμενοι του εργολάβου που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς και η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και του Νομικού Προσώπου δεν λένε κουβέντα.
Ο αντεργατικός κατήφορος της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αμαρουσίου, όπου μέχρι και πέρυσι τον Ιούλιο δούλευαν μέσα από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και μεταπήδησαν στον εργολάβο παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι με το πρόσχημα ότι φταίει ο επίτροπος που δεν έχει θεωρήσει τα σχετικά εντάλματα.
Και αντί η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και του Νομικού Προσώπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δηλώνουν ότι φταίει η Διοίκηση του Σωματείου διότι εναντιώθηκε και εναντιώνεται κατά των ιδιωτικοποιήσεων.
Αυτός είναι ο επιχειρηματικός «παράδεισος» που μας ετοιμάζουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μαζί με τη πλειοψηφία των δημάρχων που έχουν ως θεό τους την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στοχεύοντας στην αειφορία μέσω της εκπαίδευσης»


           Το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού θα φιλοξενήσει το ΙΣΤ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ 
                                      ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ASPnetUNESCO,  
                   το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 & την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου      
                          Το θέμα του Συμποσίου είναι «Στοχεύοντας στην αειφορία μέσω της εκπαίδευσης»

Γόνιμη η συνάντηση Γ. Πατούλη με τους διευθυντές Γυμνασίων & Λυκείων

Ο Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης νέος Πρ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τη σταθερή βούληση της Διοίκησης του Δήμου στη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου στα δημόσια σχολεία της πόλης και στη διατήρηση σε υψηλό επίπεδο της λειτουργίας των σχολείων εντός των διοικητικών ορίων του Αμαρουσίου, σημείωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση που είχε με τους διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρόντων του νέου Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, του Αντιπροέδρου Αθανάσιου Βελή, και του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Καρλαύτη.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στον Δήμο, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, γεγονός που αποτυπώνεται και στην πολύ καλή λειτουργία των σχολείων της πόλης. 

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (4/2016), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ.  (υποθ.CARAGIA NEGRU TATIA)
2. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) ( υποθ.Δερουκάκης)
3. Απόδοση ποσού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) του Υπουργείου Εσωτερικών της Α' κατανομής 2016, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών του Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚOΙ.ΠΑ.ΔΑ)

Λ. Μαγιάκης:Σε γεωπολιτικό μετατρέπεται ραγδαία το προσφυγικό

Ζητάει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης
ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Το προσφυγικό από ανθρωπιστικό μετατρέπεται ραγδαία σε γεωπολιτικό. 
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, η κλιμάκωση των επιχειρήσεων στη Συρία, το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της χώρας μας, οι απειλές για αποπομπή της από την συνθήκη Σένγκεν, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.
Οι Δήμοι της Αττικής καλούνται να δημιουργήσουν άμεσα ανοιχτές δομές φιλοξενίας για 10-15 χιλ. πρόσφυγες. 
Οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν προετοιμαστεί. 
Οι χώροι δεν έχουν ακόμα βρεθεί. 
Η χρηματοδότηση των Δήμων για παρόμοιες δράσεις δεν έχει εξασφαλισθεί.

Στις 2:00 μ.μ. η 7η Συνεδρίαση της Ε.Ε. ΕΔΣΝΑ

Η ενημέρωση και λήψη απόφασης για τον Ισολογισμό του ΕΔΣΝΑ έτους 2013 (εισηγητής αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μπίρης) & η έγκριση της 2ης Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 2:00 μ.μ, την 7η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, η οποία θα διεξαχθεί στα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (Άντερσεν 6 και Μωραίτη 90).

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Προσεχής ΡαδιοΤηλεοπτική ρύθμιση ...

«Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020»

    Ευκαιρία  για τις χιλιάδες επιχειρήσεων του βόρειου τομέα το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, οι τέσσερις δράσεις του αρμόδιου Υπουργείου Ανάπτυξης για την έναρξη ή και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, δεδομένου ότι στην περιοχή του βόρειου τομέα είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα 9.100 επιχειρήσεις με τον τριτογενή τομέα να είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος και να αποτελεί πόλο έλξης για την ίδρυση και εγκατάσταση και νέων επιχειρήσεων.
Τα προγράμματα εστιάζουν σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία με ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογική διάσταση. 
Έχει προηγηθεί διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της με αντικειμενικό στόχο τη συμβολή των νέων προσκλήσεων στην αύξηση της πραγματικής απασχόλησης. 
Αναλυτικά τα τέσσερα νέα προγράμματα είναι:

Το «φαινόμενο Παντελίδη» κι εμείς οι κουλτουριάρηδες τυφλοί!!!

Όταν συνεργάστηκε ο Μητροπάνος με την Πέγκυ Ζήνα, είχα φρίξει. 
Φυσικά δεν είχα πάει να τον δω και να τον ακούσω και δεν του το συγχώρεσα ποτέ. 
Μέχρι σήμερα, που κάτι επιτέλους κατάλαβα, και που είδα όλον αυτόν τον ρατσισμό απέναντι σε έναν νεκρό, που ακόμα δεν τον είχαν θάψει.
Υπάρχουν ένα κάρο έντεχνα σκουπίδια, κλασικά λαϊκά, ροκ, και ότι άλλο είδος θέλετε βάλτε μέσα ελληνικό ή ξένο, ακόμα και ρεμπέτικα σκουπίδια, αλλά μας φταίνε μόνο τα σκυλάδικα και τα καψουροτράγουδα που τα αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι, όπως και όσους τα υπηρετούν.
Καλά κάνουμε και σιχαινόμαστε τους μπράβους της νύχτας, τη μαφία, και ότι είναι από πίσω τους. 
Καλά κάνουμε και σιχαινόμαστε όσους τα εκμεταλλεύονται. 
Αλλά να έχουμε τόσο κόμπλεξ απέναντι σε ένα νέο παιδί, που έτσι όπως ήξερε, μπορούσε και ήθελε εκφράστηκε, και χωρίς πλάτες έγινε ότι έγινε, και μάλιστα να κάνουμε επίθεση έμμεσα ή άμεσα τη στιγμή που μόλις έχει σκοτωθεί, είναι έως και παθογένεια.
Αν έχουμε τα κότσια ας καθίσουμε να σκεφτούμε γιατί τόσος κόσμος ακούει αυτά τα τραγούδια. 
Τι θέλει να πει ένας απλοϊκός στίχος τους, που βγάζουμε φλύκταινες κάποιοι από εμάς όταν τον ακούμε, όπως για παράδειγμα: 
«Μα για φαντάσου όλα τα ρούχα μου/ Να λείπουν απ’ τα σχοινιά σου…» και γιατί κάνει τόσο πολύ κόσμο να συγκινείται;

Καλό ταξίδι Παντελή… Εσύ έφυγες με καρδιά καθαρή & εμείς μείναμε με τα «χέρια λερωμένα»!

Τον είπαμε αμόρφωτο, τον είπαμε προδότη… Είπαμε, είπαμε και τι δεν είπαμε… 
Ξαφνικά ακούσαμε τα κλάματα των μανάδων και τις σειρήνες της εισβολής, τις μάνες των αγνοουμένων, είδαμε σκιές, συναντήσαμε ψυχές…
Σήμερα άλλη μια μάνα θρηνεί και σπαράζει και θα θρηνεί για μια ζωή όπως η κάθε πραγματική μάνα που χάνει για πάντα το παιδί της… 
Του φωνάζει να σηκωθεί, παρακαλάει τον Κώστα Μπερτάκη, να του μιλήσει, 
«Κώστα μίλα του. Μόνο εσένα ακούει. 
Τον περιμένει ο κόσμος». 
«Σήκω Παντέλο μου», του φωνάζει ο Μπερτάκης, «σήκω ψυχάρα μου και βγες στη μεγαλύτερη πρεμιέρα της ζωής μας…»
Μόνο που η αυλαία έπεσε… 
Το όνειρο σταμάτησε στο τέλος της γραμμής… 
Ο Παντελής υπέγραψε τον επίλογο του, τσάκισε τη σελίδα και έφυγε… 
Μόνο που ο ίδιος λίγο πριν «φύγει», ζήτησε ταπεινά συγνώμη. 
Έκοψε το νήμα του τέλους, με καρδιά καθαρή και ήσυχη συνείδηση, παρ’ ότι πικραμένος… Πικραμένος εξαιτίας εμάς των «μορφωμένων», των «πολύξερων», των «Θεών» που κατά τύχη βρισκόμαστε στη γη…

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕNNEΑ(9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (6/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
2. Εγκριση δέσμευσης πιστώσεων πολυετών δαπανών
3. Εγκριση δέσμευσης πιστώσεων συνεχιζόμενων έργων στο έτος 2016
4. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια εργαλείων