Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μαζική μαχητική απάντηση στις απειλές του Δημάρχου Χαλανδρίου

Στη προσπάθεια του να εφαρμόσει τις αντεργατικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που επιφέρουν στις υπηρεσίες του δήμου, ο δήμαρχος Χαλανδρίου (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο του και τις απειλές για ιδιωτικοποιήσεις.
Με μία σειρά από παρεμβάσεις σε διάφορες υπηρεσίες επιχειρεί την απαξίωση τους. 
Αντί να διεκδικήσει την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία με χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση των υπηρεσιακών και λαϊκών αναγκών στο δήμο, φορτώνει τις δυσλειτουργίες από την εφαρμογή των πολιτικών αυτών στους συναδέλφους. 
Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι απειλές του προς συναδέλφους με ελαστικές μορφές εργασίας ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, ή θα ανανεωθούν επιλεκτικά, που στόχο έχουν την εντατικοποίηση της εργασίας και την επιβολή σιγής νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. 
Του δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα μας βρει απέναντί του με μαζικές συλλογικές διαδικασίες αν επιχειρήσει να τις υλοποιήσει.
Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά πως εκτός από την κυβέρνηση και στο δήμο μας η αριστερά του κεφαλαίου είναι αποφασισμένη να κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΣΕΔΑΜ:Aντεργατικός κατήφορος της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου

Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο παραμένουν οι εργαζόμενοι του εργολάβου που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς και η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και του Νομικού Προσώπου δεν λένε κουβέντα.
Ο αντεργατικός κατήφορος της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αμαρουσίου, όπου μέχρι και πέρυσι τον Ιούλιο δούλευαν μέσα από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και μεταπήδησαν στον εργολάβο παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι με το πρόσχημα ότι φταίει ο επίτροπος που δεν έχει θεωρήσει τα σχετικά εντάλματα.
Και αντί η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και του Νομικού Προσώπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δηλώνουν ότι φταίει η Διοίκηση του Σωματείου διότι εναντιώθηκε και εναντιώνεται κατά των ιδιωτικοποιήσεων.
Αυτός είναι ο επιχειρηματικός «παράδεισος» που μας ετοιμάζουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μαζί με τη πλειοψηφία των δημάρχων που έχουν ως θεό τους την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στοχεύοντας στην αειφορία μέσω της εκπαίδευσης»


           Το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού θα φιλοξενήσει το ΙΣΤ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ 
                                      ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ASPnetUNESCO,  
                   το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 & την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου      
                          Το θέμα του Συμποσίου είναι «Στοχεύοντας στην αειφορία μέσω της εκπαίδευσης»

Γόνιμη η συνάντηση Γ. Πατούλη με τους διευθυντές Γυμνασίων & Λυκείων

Ο Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης νέος Πρ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τη σταθερή βούληση της Διοίκησης του Δήμου στη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου στα δημόσια σχολεία της πόλης και στη διατήρηση σε υψηλό επίπεδο της λειτουργίας των σχολείων εντός των διοικητικών ορίων του Αμαρουσίου, σημείωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση που είχε με τους διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρόντων του νέου Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, του Αντιπροέδρου Αθανάσιου Βελή, και του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Καρλαύτη.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στον Δήμο, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, γεγονός που αποτυπώνεται και στην πολύ καλή λειτουργία των σχολείων της πόλης. 

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (4/2016), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ.  (υποθ.CARAGIA NEGRU TATIA)
2. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) ( υποθ.Δερουκάκης)
3. Απόδοση ποσού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) του Υπουργείου Εσωτερικών της Α' κατανομής 2016, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών του Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚOΙ.ΠΑ.ΔΑ)

Λ. Μαγιάκης:Σε γεωπολιτικό μετατρέπεται ραγδαία το προσφυγικό

Ζητάει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης
ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Το προσφυγικό από ανθρωπιστικό μετατρέπεται ραγδαία σε γεωπολιτικό. 
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, η κλιμάκωση των επιχειρήσεων στη Συρία, το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της χώρας μας, οι απειλές για αποπομπή της από την συνθήκη Σένγκεν, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.
Οι Δήμοι της Αττικής καλούνται να δημιουργήσουν άμεσα ανοιχτές δομές φιλοξενίας για 10-15 χιλ. πρόσφυγες. 
Οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν προετοιμαστεί. 
Οι χώροι δεν έχουν ακόμα βρεθεί. 
Η χρηματοδότηση των Δήμων για παρόμοιες δράσεις δεν έχει εξασφαλισθεί.

Στις 2:00 μ.μ. η 7η Συνεδρίαση της Ε.Ε. ΕΔΣΝΑ

Η ενημέρωση και λήψη απόφασης για τον Ισολογισμό του ΕΔΣΝΑ έτους 2013 (εισηγητής αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μπίρης) & η έγκριση της 2ης Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 2:00 μ.μ, την 7η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, η οποία θα διεξαχθεί στα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (Άντερσεν 6 και Μωραίτη 90).

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Προσεχής ΡαδιοΤηλεοπτική ρύθμιση ...

«Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020»

    Ευκαιρία  για τις χιλιάδες επιχειρήσεων του βόρειου τομέα το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, οι τέσσερις δράσεις του αρμόδιου Υπουργείου Ανάπτυξης για την έναρξη ή και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, δεδομένου ότι στην περιοχή του βόρειου τομέα είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα 9.100 επιχειρήσεις με τον τριτογενή τομέα να είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος και να αποτελεί πόλο έλξης για την ίδρυση και εγκατάσταση και νέων επιχειρήσεων.
Τα προγράμματα εστιάζουν σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία με ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογική διάσταση. 
Έχει προηγηθεί διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της με αντικειμενικό στόχο τη συμβολή των νέων προσκλήσεων στην αύξηση της πραγματικής απασχόλησης. 
Αναλυτικά τα τέσσερα νέα προγράμματα είναι:

Το «φαινόμενο Παντελίδη» κι εμείς οι κουλτουριάρηδες τυφλοί!!!

Όταν συνεργάστηκε ο Μητροπάνος με την Πέγκυ Ζήνα, είχα φρίξει. 
Φυσικά δεν είχα πάει να τον δω και να τον ακούσω και δεν του το συγχώρεσα ποτέ. 
Μέχρι σήμερα, που κάτι επιτέλους κατάλαβα, και που είδα όλον αυτόν τον ρατσισμό απέναντι σε έναν νεκρό, που ακόμα δεν τον είχαν θάψει.
Υπάρχουν ένα κάρο έντεχνα σκουπίδια, κλασικά λαϊκά, ροκ, και ότι άλλο είδος θέλετε βάλτε μέσα ελληνικό ή ξένο, ακόμα και ρεμπέτικα σκουπίδια, αλλά μας φταίνε μόνο τα σκυλάδικα και τα καψουροτράγουδα που τα αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι, όπως και όσους τα υπηρετούν.
Καλά κάνουμε και σιχαινόμαστε τους μπράβους της νύχτας, τη μαφία, και ότι είναι από πίσω τους. 
Καλά κάνουμε και σιχαινόμαστε όσους τα εκμεταλλεύονται. 
Αλλά να έχουμε τόσο κόμπλεξ απέναντι σε ένα νέο παιδί, που έτσι όπως ήξερε, μπορούσε και ήθελε εκφράστηκε, και χωρίς πλάτες έγινε ότι έγινε, και μάλιστα να κάνουμε επίθεση έμμεσα ή άμεσα τη στιγμή που μόλις έχει σκοτωθεί, είναι έως και παθογένεια.
Αν έχουμε τα κότσια ας καθίσουμε να σκεφτούμε γιατί τόσος κόσμος ακούει αυτά τα τραγούδια. 
Τι θέλει να πει ένας απλοϊκός στίχος τους, που βγάζουμε φλύκταινες κάποιοι από εμάς όταν τον ακούμε, όπως για παράδειγμα: 
«Μα για φαντάσου όλα τα ρούχα μου/ Να λείπουν απ’ τα σχοινιά σου…» και γιατί κάνει τόσο πολύ κόσμο να συγκινείται;

Καλό ταξίδι Παντελή… Εσύ έφυγες με καρδιά καθαρή & εμείς μείναμε με τα «χέρια λερωμένα»!

Τον είπαμε αμόρφωτο, τον είπαμε προδότη… Είπαμε, είπαμε και τι δεν είπαμε… 
Ξαφνικά ακούσαμε τα κλάματα των μανάδων και τις σειρήνες της εισβολής, τις μάνες των αγνοουμένων, είδαμε σκιές, συναντήσαμε ψυχές…
Σήμερα άλλη μια μάνα θρηνεί και σπαράζει και θα θρηνεί για μια ζωή όπως η κάθε πραγματική μάνα που χάνει για πάντα το παιδί της… 
Του φωνάζει να σηκωθεί, παρακαλάει τον Κώστα Μπερτάκη, να του μιλήσει, 
«Κώστα μίλα του. Μόνο εσένα ακούει. 
Τον περιμένει ο κόσμος». 
«Σήκω Παντέλο μου», του φωνάζει ο Μπερτάκης, «σήκω ψυχάρα μου και βγες στη μεγαλύτερη πρεμιέρα της ζωής μας…»
Μόνο που η αυλαία έπεσε… 
Το όνειρο σταμάτησε στο τέλος της γραμμής… 
Ο Παντελής υπέγραψε τον επίλογο του, τσάκισε τη σελίδα και έφυγε… 
Μόνο που ο ίδιος λίγο πριν «φύγει», ζήτησε ταπεινά συγνώμη. 
Έκοψε το νήμα του τέλους, με καρδιά καθαρή και ήσυχη συνείδηση, παρ’ ότι πικραμένος… Πικραμένος εξαιτίας εμάς των «μορφωμένων», των «πολύξερων», των «Θεών» που κατά τύχη βρισκόμαστε στη γη…

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕNNEΑ(9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (6/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
2. Εγκριση δέσμευσης πιστώσεων πολυετών δαπανών
3. Εγκριση δέσμευσης πιστώσεων συνεχιζόμενων έργων στο έτος 2016
4. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια εργαλείων

Στις 7:30 μ.μ. η «1η συνάντηση μελών Τοίχου της Καλοσύνης Αμαρουσίου»

      Απολλώνιο Μαρούσι (ΗΒΗ) - Λ. Κηφισίας 72 & Πάρνωνος
Σήμερα Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, όλα είναι έτοιμα για την «1η συνάντηση μελών Τοίχου της Καλοσύνης Αμαρουσίου»
Οπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, «η συμμετοχή όλων όσοι θέλουν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια είναι υπερ-πολύτιμη»
«Είναι σημαντικό» , τονίζουν, «να ακουστούν απόψεις και να γίνει ανταλλαγή ιδεών για το πως μπορεί να γίνει το καλύτερο δυνατό».
«Να ανταλλάξουμε απόψεις» , λένε χρακτηριστικά, «και να καταλήξουμε στις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τη δράση αυτή. Ας συμβάλλουμε όλοι με τον τρόπο μας στη διατήρηση της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας που περνούν δύσκολα. Ας βρεθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι στην πρώτη αυτή συνάντηση. Σας περιμένουμε» 
ΝΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ 
«Ο ΤΟΙΧΟΣ της ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» ...

Επιτυχές το 2μερο «ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΡΔΙΑΣ» στον Ι.Ν.Αγ. Κοσμά Αιτωλού

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το διήμερο «ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΡΔΙΑΣ», που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία»το Σάββατο 13 & την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας συγγενών καρδιοπαθειών
Την εκδήλωση αυτή πλαισίωσαν πλήθος κόσμου απ’ όλη την Αττική, με τους οποίους οι διοργανωτές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ενημερώσουν για τις δράσεις του Συλλόγου, που ως κεντρικό στόχο έχουν την στήριξη του μόνου Δημόσιου «ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.) του Νοσ. ΠΑΙΔΩΝ «Αγ. Σοφία».
Πρόκειται για το κέντρο, που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες από όλη την Ελλάδα, αλλά και γειτονικές χώρες με μεγάλη επιτυχία. 
Οι ιατροί και νοσηλευτές του κέντρου θεράπευσαν τα παιδιά μας αλλά και έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης.
Επιδίωξη του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία»...

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Εξαιρετική η Ημερίδα για την εξάπλωση & την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των εχθρών στο Αστικό & Περιαστικό Πράσινο

Ημερίδα με θέμα την εξάπλωση και την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση εχθρών στο αστικό και περιαστικό πράσινο, συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου  στο Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Άννα Φουλίδη απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς το κοινό. 
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life Pisa: 
«Καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον παγίδες για τον έλεγχο της Thaumetopoea pityocampa και Dendrolimus pini σε αστικές περιοχές και σε χώρους αναψυχής» (Innovative eco friendly traps for the control of Pine Lepidoptera in urban and recreational places). 
Το Thaumetopoea pityocampa και το Dendrolimus pini είναι Λεπιδοπτέρα τα οποία προσβάλλουν τα πεύκα στην Βόρειο, Κεντρική και Νότιο Ευρώπη και προκαλούν προβλήματα υγείας σε ανθρώπους και κατοικίδια ζώα (αλλεργίες, δερματικές παθήσεις κλπ). 

Η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου στα αιτήματα του Συλλόγου ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α΄

Στη 1:00 μ,μ, στην πλ. Ηρώων, η 6η Αγωνιστική Antifa League Athens

ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Η συνομωσία των τοκογλύφων


Η παγκόσμια ελίτ έχει τοποθετήσει στο στόχαστρο της τις καταθέσεις της μεσαίας τάξης – μέσω της διαρκούς συρρίκνωσης των μετρητών, αφού προηγηθεί η κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 € (Bin Laden) και του 100δόλαρου
«Ως συνομωσία θεωρείται μία μυστική συμμαχία πολλών ατόμων, με στόχο την εφαρμογή ενός υποχθόνιου σχεδίου – το οποίο μπορεί να έχει έναν εξτρεμιστικά εγωιστικό, επιλήψιμο, καταδικαστέο και κατακριτέο σκοπό, συμπεριλαμβάνοντας την πρόκληση ζημιών σε άλλους. 
Είναι όμως επίσης δυνατόν να εμπεριέχει την εξάλειψη πραγματικών ή υποτιθέμενων σφαλμάτων κακής διαχείρισης και διοίκησης – οπότε η συνομωσία δεν στηρίζεται απαραίτητα σε ηθικά κατώτερα, κακόβουλα κίνητρα».
Ο πρώτος που τοποθετήθηκε εναντίον της χρήσης των μετρητών χρημάτων ήταν ο διευθυντής της Deutsche Bank - της περισσότερο μοχλευμένης τράπεζας του πλανήτη, η οποία αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Γερμανίας, της Ευρώπης και ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος. 
Εύλογα λοιπόν υποψιάζεται κανείς πως ο σκοπός του δεν ήταν ηθικός - όπως, για παράδειγμα, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ή του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος.
Αμέσως μετά ακολούθησε η κυβέρνηση της Γερμανίας, ενώ λίγο αργότερα ο διοικητής της ΕΚΤ αναφέρθηκε στην κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 € (πηγή) - ένας άνθρωπος που υπηρετεί πιστά την καγκελάριο στα σχέδια της, όσον αφορά την απομύζηση, καθώς επίσης την κατάληψη και κατοχή της Ευρώπης, με οικονομικά όπλα.

Γιάννης Μηλιός:Κρίση υπερσυσσώρευσης & καπιταλιστική κυριαρχία

                   1. Η νέα τραπεζική κρίση
Στις 10/2/2016, ο Kyle Bass, ιδρυτής ενός από τα μεγαλύτερα Hedge Funds στον κόσμο, του Hayman Capital, και ένας από τους λίγους αναλυτές που το 2008 είχαν προειδοποιήσει για τη σημασία της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εγγύησης (subrimes), υποστήριξε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση που κυοφορείται στην Κίνα θα έχει για τις τράπεζες πενταπλάσια ένταση συγκριτικά με εκείνην του 2008. 
Συγκεκριμένα, ο Bass υποστήριξε ότι οι κινεζικές τράπεζες αντιμετωπίζουν σήμερα απώλειες πολλαπλάσιου ύψους συγκριτικά με τις αμερικανικές το 2008 (3,5 τρις δολαρίων έναντι 650 δις των αμερικανικών τραπεζών το 2008), ίσως μάλιστα και υψηλότερες.
Στον Bass απάντησε την επόμενη μέρα (11/2/2016) η μονάδα ανάλυσης του κινεζικού τραπεζικού συστήματος της Deutsche Bank, υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί του απηχούν ένα ακραίο σενάριο «στο οποίο οι οικονομολόγοι μας αποδίδουν μόνο 20% πιθανότητες για την περίοδο 2017-19». 
«Η ανάλυσή μας εκτιμά» συνέχισαν οι αναλυτές της Deutsche Bank, ότι οι κινεζικές τράπεζες «έχουν ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης 500 δις δολαρίων (3,2 τρις γουάν)».[1]
Όμως ποια είναι η κατάσταση της Deutsche Bank, που έσπευσε να καθησυχάσει τους επενδυτές για την κυοφορούμενη τραπεζική κρίση στην Κίνα, η οποία αναμφίβολα θα έχει παγκόσμιες επιπτώσεις; 
Μια τράπεζα σε βαθιά κρίση η ίδια!
Η Deutsche Bank ήταν από τις λίγες μεγάλες τράπεζες που το 2008 δεν χρειάστηκε να «διασωθούν» με δημόσιο χρήμα. 
Σήμερα όμως βρίσκεται σε δεινή θέση. 
Το 2015 εμφάνισε ζημίες 6,8 δις ευρώ, ενώ στο άμεσο μέλλον αντιμετωπίζει σημαντικά πρόστιμα, δις ευρώ, για χειραγώγηση αγορών, και έχει τεράστια έκθεση στην Κίνα και σε άλλες αναδυόμενες αγορές.

Το προσφυγικό το καλύτερο όπλο του Σουλτάνου...

Η Τουρκία αναπτύσσει τα εδάφη της, δημιουργώντας τους εχθρούς της ...
Η νόμιμη ισλαμική «τρομοκρατία» της Δύσης
Εδώ και μήνες φαινόταν ξεκάθαρα ότι η Τουρκία θα ήταν το κράτος που θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον τόσο στη Μεσόγειο όσο και στην Ευρώπη. 
Οι τακτικές της εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε όλο το διάστημα, στο οποίο  η Δύση είχε εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Συρίας με αφορμή το Ισλαμικό Χαλιφάτο, είχαν ως μοναδικό στόχο να δημιουργήσει εχθρούς που η Τουρκία ήθελε και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Κούρδους, τους Σύρους και όποιον άλλο γείτονα γίνεται ενοχλητικός για τις εδαφικές της βλέψεις.
 Η Τουρκία κήρυξε τον πόλεμο...στον εαυτό της
Με το πρώτο βομβιστικό χτύπημα στην ειρηνική φιλοκουρδική διαδήλωση στην Άγκυρα ο Ερντογάν κατάφερε να επισημοποιήσουν οι ΗΠΑ τον χαρακτηρισμό "τρομοκρατική οργάνωση" για το PKK και να αρχίσει η Τουρκία ελεύθερα να κάνει το ξεκαθάρισμα του κουρδικού στοιχείου τόσο στα σύνορα με το Ιράκ και την Συρία όσο και μέσα στο τουρκικό έδαφος εναντίον Κούρδων πολιτών και Τούρκων αντικυβερνητικών που έχουν καταλάβει ότι ο Ερντογάν θέλει να κάνει εθνοκάθαρση πάση θυσία και να πάρει εδάφη όμορων κρατών.

Στη Μυτιλήνη η βοήθεια για τους πρόσφυγες που συγκέντρωσε «το Σπίρτο»

Έφτασε το προηγούμενο Σάββατο στη Μυτιλήνη και παραλήφθηκε από την «Αλληλεγγύη» και το Χωριό του «Όλοι Μαζί» η βοήθεια για τους πρόσφυγες που συγκέντρωσαν οι ιδιοκτήτες, οι θαμώνες και οι φίλοι του μπαρ «Το σπίρτο». 
Τους ευχαριστούμε όλους. 
Συχνά εμείς οι νησιώτες επιβραβευόμαστε από την κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ για τις δράσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που δείχνουμε στους πρόσφυγες. 
Είναι αλήθεια.
Όμως αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις δράσεις δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την συνεισφορά και την βοήθεια όλων των αλληλέγγυων ανθρώπων από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η Αριστερά του Τσίπρα έχει λύσεις για όλα!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για ειδικότητες τεχνικών Πληροφορικής του ΙΕΚ Αμαρουσίου

Το Τμήμα Υποστήριξης Δομών Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου για την πληροφόρηση των δημοτών και των νέων της πόλης αλλά και για την προώθηση των στόχων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που έχουν έδρα τους το Μαρούσι, ενημερώνει για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν κατά το εαρινό εξάμηνο στο Δημόσιο ΙΕΚ Αμαρουσίου.
Συγκεκριμένα, το ΙΕΚ Αμαρουσίου απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για το εαρινό εξάμηνο 2016 (έναρξη εξαμήνου 17/03/2016) για τις παρακάτω ειδικότητες:
1. Τεχνικός Η/Υ
2. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / web designer- developer/ video games)
Το Δημόσιο ΙΕΚ Αμαρουσίου βρίσκεται στη διεύθυνση Πέλικα 7 & Κυρίλλου, θέση Ψαλίδι, στο σχολικό κτίριο 3ου Λυκείου Αμαρουσίου.

«Οικολογική & Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στις πόλεις»

«Είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές του μηνύματος ευαισθητοποίησης για το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος» επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθυνόμενος στους μαθητές/τριες των Γυμνασίων των Εκπαιδευτήριων Δούκα και της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, κατά την παρουσίαση εργασίας για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στις πόλεις  
Ο Δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει και είναι αρωγός σε ότι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στις πόλεις από τους μαθητές/ τριες του Γυμνασίου των Εκπαιδευτήριων Δούκα  και τους μαθητές/ τριες του Γυμνασίου Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών.    
Το πρόγραμμα διοργανώνεται για 13η συνεχή χρονιά και έχει στόχο να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική διάπλαση των εφήβων, καθώς και τη διάδοση στην οικογένεια και στην τοπική κοινότητα της ανάγκης βελτίωσης της ποιότητας ζωή στις πόλεις.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε σε μία σειρά έργων στο Δήμο  που στηρίζουν ενεργά τέτοιες πρωτοβουλίες και συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως:

«Σχεδιάζοντας & αξιοποιώντας ψηφιακά διδακτικά σενάρια»

Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016, από 09.00-16.00, η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών οργανώνει Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: 
«Σχεδιάζοντας και αξιοποιώντας ψηφιακά διδακτικά σενάρια». 
Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης. 
Στόχος της είναι η παρουσίαση της γενικότερης εικόνας χρήσης ψηφιακών σεναρίων, καθώς και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση των ψηφιακών δειγματικών διδακτικών σεναρίων, που εκπονήθηκαν από ομάδες μελών ΔΕΠ, Σχολικών Συμβούλων και Εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο υλοποίησης της Ψηφιακής Πλατφόρμας «Αίσωπος», από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Αναλυτικότερα, στην Ημερίδα θα γίνει μία γενική παρουσίαση των διεθνών πρακτικών, καθώς και της αξίας της χρήσης ψηφιακών σεναρίων στη διδακτική πράξη, στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους εκπονητές των ψηφιακών σεναρίων να παρουσιάζουν τα δικά τους σενάρια σε χωριστές συνεδρίες και να συζητήσουν μαζί τους ζητήματα διδακτικής και εκπαιδευτικής χρήσης των σεναρίων στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα. 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο στο Μαρούσι

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 σε οδούς του Δήμου Αμαρουσίου, λόγω της διεξαγωγής του Αγώνα Δρόμου «Σπύρος Λούης», 
προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
Ακολουθεί το έγγραφο με τις αναλυτικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ. 

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Το ντουέτο «RIMA στις 9:30 μ.μ. στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Την Κυριακή η Βασιλόπιττα της Πνευματικής, Πολιτιστικής & Κοινωνικής Κίνησης Β.Π.


Κοσμοσυρροή στην πρωτοχρονιάτικη πίττα της Ένωσης Γονέων του Δήμου Πεντέλης

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των γονέων, των εκπαιδευτικών & της δημοτικής αρχής στην κοπή της πίτας της Ένωσης Γονέων του Δήμου Πεντέλης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο στα Μελίσσια.
Έχοντας στο επίκεντρο τις ελλείψεις και τις ανάγκες των σχολείων της πόλης, η πρόεδρος της Ένωσης κα Μιλένα Μπαχαρνίκου στο χαιρετισμό που απήυθυνε, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: 
Η Ένωση Γονέων δεν θα έχει έναν απλό τυπικό ρόλο και δεν θα είναι ένα ακόμα θεσμικό όργανο, με απλό συμβουλευτικό χαρακτήρα αν εμείς όλοι μαζί της δίνουμε κοινωνική υπόσταση και ζωή. Οι γονείς έχουμε χρέος, και αυτό ίσως είναι μονόδρομος για εμάς, να υπερασπιστούμε τις αξίες  της δημόσιας Παιδείας και εντέλει το μέλλον των παιδιών μας.
Τα προβλήματα στα σχολεία της πόλης μας είναι πολλά. 
Σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, κακοσυντηρημένα κτίρια που γεννούν διαρκώς ζημιές και κατά συνέπεια υποβαθμίζουν το σχολικό περιβάλλον, τάξεις με μεγάλο αριθμό μαθητών που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση περιστατικών σχολικής βίας. 
Στα περισσότερα σχολεία, όσα εργαστήρια υπήρχαν ή αίθουσες-βιβλιοθήκες καταργήθηκαν για να γίνουν τάξεις μαθητών. 
Στον Δήμο μας την περασμένη σχολική χρονιά - παρά τον αγώνα που δόθηκε από τους συλλόγους γονέων και την Ένωση - δύο δημοτικά σχολεία, το 5ο και το 6ο Δημοτικό Μελισσίων καταργήθηκαν...

Στις 6:30 μ.μ. στον Πολυχώρο «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ» η συζήτηση με θέμα: «ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ 1943-1949»

Η  συζήτηση θα διεξαχθεί  με αφορμή το βιβλίο «Εμφύλια Πάθη» των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη 
Ο εμφύλιος πόλεμος παρέμεινε για πολλά χρόνια πηγή εντάσεων, διχόνοιας και παθών. Σήμερα έχουμε πια τη δυνατότητα να τον ξανασκεφτούμε με ψύχραιμο και τεκμηριωμένο τρόπο, όχι απαραίτητα για να εντοπίσουμε ποιος είχε δίκιο και ποιος είχε άδικο, και σίγουρα όχι για να αναπαραγάγουμε τη διχόνοια που μοίρασε απλόχερα, όσο για να ανακαλύψουμε τις ποικιλόμορφες πτυχές και διαστάσεις του έτσι όπως αναδύονται μέσα από δεκάδες πρόσφατες έρευνες.

Στις 5:00 μ.μ. στο ΙΓΕ η Ημερίδα:«Τυποποίηση & Πιστοποίηση του Ελαιολάδου»


Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Αναβλήθηκε η Ημερίδα για την Κοινωνική Ασφάλιση

Το Επιμελητήριο προχώρησε στην αναβολή του συνεδρίου, λόγω της κλιμακούμενης τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί και των διαφόρων κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανακοίνωσε τα εξής: 
«To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο επιθυμεί μέσα από τις πρωτοβουλίες του να συνδράμει στην αναζήτηση λύσεων για κρίσιμα θέματα της οικονομίας και επιχειρηματικότητας μέσα πάντα από δημιουργικό διάλογο και ανταλλαγή τεκμηριωμένων θέσεων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. 
Στο πλαίσιο αυτό, είχε προγραμματίσει τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου πάνω στο μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού για την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Λόγω, όμως, της κλιμακούμενης τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί και των διαφόρων κινητοποιήσεων...

«Κέρασε» χημικά στους υγειονομικούς, η ψευδοαριστερή κυβέρνηση του 3ου Μνημονίου!

Παναττική στάση εργασίας και κινητοποίηση στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών έκαναν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτώντας να αποσυρθεί ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό.
Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στο υπουργείο Υγείας όπου έγιναν ομιλίες. 
Μεταξύ άλλων, που πήραν το λόγο, η Ολγα Σιάντου, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της Γραμματείας Αττικής Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, επανέλαβε το καθολικό αίτημα για άμεση απόσυρση του εκτρωματικού κυβερνητικού σχεδίου για το Ασφαλιστικό και κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη απεργία στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει το σχέδιο στη Βουλή.
Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου οι εργαζόμενοι δέχτηκαν χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που τους απώθησαν από την είσοδο του υπουργείου και ενώ εξέφραζαν τη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος απουσίαζε, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί εδώ και μια βδομάδα για την κινητοποίηση και το αίτημα για συνάντηση.

«Λευκή επιταγή» δίνει η Αθήνα στο ΝΑΤΟ!!!

Λευκή επιταγή στο ΝΑΤΟ για την εμπλοκή του στο Αιγαίο και ρόλο άτυπου διαμεσολαβητή στον έμμεσο πλέον διάλογο επί των τουρκικών εκδικήσεων εις βάρος τη χώρας μας προσφέρει η απόφαση της Αθήνας να δεχθεί το γερμανικό τελεσίγραφο και να υποβάλλει από κοινού αίτημα με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ για ανάληψη της διαχείρισης του μεταναστευτικού.
Χωρίς να έχει παρουσιάσει συγκριμένα στοιχεία ότι έχει εξασφαλιστεί το αναγκαίο πολιτικό και νομικό πλαίσιο ώστε να διασφαλίζονται τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, η κυβέρνηση έσπευσε υπό τις απειλές του Βερολίνου και της Βιέννης για έξοδο από την Σενγκεν, να ικανοποιήσει την απαίτηση τους για «ελληνοτουρκική» συνδιαχείριση του μεταναστευτικού υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ. 
Παρακαμπτοντας έτσι την άρνηση της Αθήνας να αποδεχθεί την απευθείας συνδιαχείριση με τις κοινές περιπολίες άλλα και ικανοποιώντας την Τουρκία που πλέον φέρνει πιο κοντά το ΝΑΤΟ στην εμπλοκή του στην συριακή κρίση (όπου η ίδια βρίσκεται ενώπιον αδιεξόδου λογω των Κούρδων και της Ρωσίας) και συγχρόνως αποκτά λόγο ως μέλος του ΝΑΤΟ, που δεν διέθετε μέχρι τώρα στις επιχειρήσεις της «ευρωπαϊκής» FRONTEX.
Η αβλεψία και η προχειρότητα με την οποία χειρίζεται μείζονος σημασίας εθνικά θέματα η κυβέρνηση είχαν σαν αποτέλεσμα να παραπεμφθεί πλέον στις αρμόδιες Επιτροπές του ΝΑΤΟ το πλαίσιο της εμπλοκής της Ναυτικής Δύναμης στην αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών
με την προσφορά κυρίως πληροφοριών και παρακολούθησης της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών.

Μεχμέτ Τεζκάν:Μπαίνουμε σε πόλεμο;

Τι είδους ερώτηση είναι αυτή… Το ενδιαφέρον που υπάρχει δεν θα το πω..
Γιατί…. 13 χιλιόμετρα πέρα από τα σύνορά μας, υπάρχει πεδίο πολέμου.
Σ’ αυτό το πεδίο πολέμου, υπάρχουμε και εμείς.
Θα σας πω και το εξής:
Εδώ και δυο ημέρες προσβάλουμε με βολές πυροβολικού τις πολιτοφυλακές του PYD/YPG (σ.σ. οι Τούρκοι το προβάλλουν ως ένοπλη πτέρυγα του ΡΚΚ της Συρίας), γύρω από την πόλη Αζέζ. Τις τελευταίες 17 ώρες πραγματοποιήσαμε 100 βολές πυροβόλων.
Και δεν είμαστε μόνο εμείς. 
Χτυπάνε και ο Ρώσοι.
Και αυτοί, που ελέγχουν την περιοχή Αζέζ, πραγματοποιούν αεροπορικές επιθέσεις και χτυπάνε τις θέσεις του ελεύθερου Συριακού στρατού.
Η Άγκυρα για τον ÖSO (Ελεύθερο Συριακό Στρατό), χτυπάει την YPG (ένοπλη πτέρυγα του PYD).
Η Μόσχα για να στηρίξει την YPG, χτυπάει τον ÖSO (Ελεύθερο Συριακό Στρατό).
Κατά τη γνώμη της Άγκυρας η YPG (Κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία), είναι τρομοκρατική οργάνωση.
Κατά τη γνώμη της Μόσχας ο ÖSO είναι τζιχαντιστές και εξελίσσονται σε τρομοκρατία.
Αυτή είναι η εικόνα. Θα μου πείτε θα ξεσπάσει πόλεμος; Θα έλεγα 80% και 20%.

«Καρατόμησε» & τον Σφακιανάκη η ΜΕΡΚΕΛόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα!

Σε μια κίνηση με έντονο παρασκήνιο, ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ βάζει στον πάγο τον υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη. 
Η νέα αστυνομική ηγεσία, παρότι τον έκρινε διατηρητέο στον βαθμό του, τον απομακρύνει από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μία υπηρεσία που ο ίδιος ανέδειξε τα τελευταία 20 χρόνια, κάνοντας ευρύτερα γνωστό ένα άλλο, κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο κ. Σφακιανάκης, σύμφωνα κατεπείγον σήμα που υπογράφεται από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, μετακινείται σε μία… ανενεργή υπηρεσία, τον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ως προϊστάμενος. 
Ουσιαστικά πρόκειται για μία κίνηση «αδρανοποίησης» του δραστήριου στρατηγού, σαφή υποβάθμιση, ενδεχομένως και «πρόδρομος» για μελλοντική αποστρατεία του. 
Η συγκεκριμένη μετακίνηση ήταν μη αναμενόμενη και απροσδόκητη, η οποία ενδεχομένως κρύβει κάποιο «προσωπικό μένος» εναντίον του, από μερίδα υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που τον θεωρούν μια μόνιμη απειλή για το δικό τους μέλλον.

Νεκρός σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης!

            ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΤΟ ΠΡΩΙ...
Σοκ και απέραντη θλίψη στους χιλιάδες θαυμαστές του και όχι μόνο προκαλεί η είδηση του θανάτου του δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Πέμπτης στη Βουλιαγμένη.
Το δυστύχημα συνέβη όταν το τζιπ του 33χρονου ενώ κινούνταν επί της Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Αεροδρομίου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέφυγε από την πορεία του προσέκρουσε πάνω σε προτατευτικές μπάρες και αναποδογύρισε.
Στο όχημα επέβαιναν επίσης άλλες δύο κοπέλες. 
Οι τραυματιοφορείς απεγκλώβισαν και τους τρεις εν ζωή, με τις κοπέλες να είναι ελαφρά τραυματισμές και τον τραγουδιστή να έχει μόνο καρδιακό παλμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ, όπου η μία χειρουργείται.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το τροχαίο υπήρχαν πληροφορίες ότι ο νεκρός είναι ο Παντελής Παντελίδης, ωστόσο επειδή δεν είχε μαζί του χαρτιά και επίσημα έγγραφα, περίμεναν στο νοσοκομείο να αναγνωριστεί. 
Την πολύ δύσκολη αυτή διαδικασία ανέλαβε ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου όπου εμφανιζόταν ο τραγουδιστής, ο οποίος και επιβεβαίωσε την είδηση-σοκ.
Η ανείπωτη τραγωδία στην άσφαλτο έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις αντιδράσεις για το κομμάτι που έγραψε για την Κύπρο, οι στίχοι του οποίου προκάλεσαν ποικίλα σχόλια με τον καλλιτέχνη δίνει την δική του απάντηση μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook παίρνοντας τελικά την απόφαση να το αποσύρει.