Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Eμμένουν στην απόφασή τους για αποχή από το διάλογο, οι επιστημονικοί φορείς

Σε κοινή σύσκεψη, με την παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, των επιστημονικών φορέων - ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου (Γ. Γενναδίου 4), οι επιστημονικοί φορείς-ελεύθεροι επαγγελματίες εμμένουν στην απόφασή τους για αποχή από το διάλογο, όπως επιχειρείται από την Κυβέρνηση μέχρι σήμερα, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Θεωρούν ότι το παρόν νομοσχέδιο είναι φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα και όχι ασφαλιστικού. Διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει ασφαλίστρου και παροχής και ουχί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος.
Ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης. 
Ζητούν ο διάλογος να ξεκινήσει από μηδενική βάση. 
Είναι έτοιμοι, όταν θα λάβουν συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστικές μελέτες 
από το Υπουργείο, να καταθέσουν συγκεκριμένες και ποσοτικοποιημένες προτάσεις.

Ο Φ. Αρναούτογλου, τα ρουσφέτια & ο Δορύλαος Κλαπάκης...

Με αφορμή το αναλυτικό  άρθρο στην Καθημερινή του επιτίμου Αντιπρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Φ. Αρναούτογλου, το οποίο αφορά & τον Δήμο Αμαρουσίου & τα ρουσφέτια της Διοίκησης Γ. Πατούλη, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Πολιτικής κίνησης «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ» Δορύλαος Κλαπάκης, μας απέστειλε τις συνυποβαλλόμενες επιστολές(το άρθρο & την παρέμβαση - απάντηση της Κίνησής στην εφημερίδα Καθημερινή).
Καθώς ως γνωρίζετε όταν 2 Εισαγγελείς έστειλαν στο ακροατήριο τον Γ. Πατουλη, αποδεχόμενοι τα αναφερόμενα σε  μήνυση μας για παράνομες  ενέργειες δεκάδων εκατομμυρίων  ευρώ εις βάρος του  Δημοτικού χρήματος, αυτός για να «αθωωθεί» επικαλέσθηκε το επιχείρημα ότι «εμείς ως Δημοτικός  Συνδυασμός & ως δημότες που πληρώνουμε Δημοτικά τέλη και φόρους ... δεν έχουμε έννομο  συμφέρον»!!!
Το  οποίο(δυστυχώς) έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο)
Το ερώτημα  που τίθεται  είναι
« Τα χρήματα των δημοτών που δαπανήθηκαν παράνομα από τον Γ. Πατούλη(σε ένα καταχρεωμένο Δήμο), ποιος θα τα επιστρέψει  πίσω»;
                                                           ΦΙΛΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ*
                                Επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
                                                                  Τα ρουσφέτια
Τα ρουσφέτια συνδέονται ιδίως με τους πολιτικούς. Και μάλιστα, με το «γκουβέρνο», γιατί συνήθως υλοποιούνται με διοικητικές πράξεις ατομικές, αλλά και κανονιστικές, ακόμη και νόμους. 
Χαρακτηριστικό από τη νομική μυθολογία: το ’30, λέει, ένας υπουργός σημείωσε σε μιαν απόφαση «ό,τι θέλει ο κ. Θανάσης». 
Και έτσι ακριβώς αυτή δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως... 
Τις πταίει;

Η «Ρεβυθάδα» του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου

Στην καθιερωμένη ετήσια παραδοσιακή «Ρεβυθάδα», προσφορά του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Ελλάδας (Π.Ε.Κ.Α) και υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης.   
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης στο πλαίσιο της 53ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής στο Δήμο Αμαρουσίου, παρουσία του Προέδρου της Π.Ε.Κ.Α Νίκου Βαλλάτου, εκπροσώπων των κεραμιστών και αγγειοπλαστών, συλλόγων και φορέων της πόλης, απονεμήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις σε παλαίμαχους κεραμιστές και αγγειοπλάστες.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στη διατήρηση και ανάδειξη της κεραμικής τέχνης, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς στο Μαρούσι και συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την ξεχωριστή βραδιά. 

Κοσμοσυρροή στη 19η Δράση Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων του Δήμου Αμαρουσίου

Παρά τα μπλόκα στις εθνικές οδούς και την αναταραχή στον αγροτικό κόσμο, άπαντες οι παραγωγοί προσήλθαν στη 19η Δράση Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζοντας στην πράξη τους συμπολίτες μας, στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν καθιερωθεί από το 2012 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη
Στην 19η Δράση συμμετείχαν περισσότεροι από 50 εγχώριοι παραγωγοί που διέθεσαν τουλάχιστον 140 και πλέον διαφορετικά προϊόντα άριστης ποιότητας σε χαμηλές τιμές από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και πολλά νέα προϊόντα.
Στο σημείο διάθεσης των προϊόντων, κοντά στους χιλιάδες καταναλωτές από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιφέρεια Αττικής βρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέπεια των παραγωγών στο καθιερωμένο ραντεβού τους με τους καταναλωτές του Αμαρουσίου. 
Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Πατούλης, συνομίλησε με τους καταναλωτές και τους παραγωγούς, ευχαρίστησε την οργανωτική ομάδα καθώς, επίσης, τους εθελοντές και τους εργαζομένους για τη συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Το Πρώτο Πρόγραμμα ανοίγει το φάκελο TTIP

Τι είναι η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου;
Πως και γιατί μας αφορά;
Πως πρόκειται να αλλάξει τις ζωές μας;
Ποιοι είναι υπέρ και ποιοί αντιδρούν;
Το Πρώτο Πρόγραμμα ανοίγει το φάκελο TTIP με την επιστημονική συμβολή ερευνητών του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και του Ιδρύματος Rosa Luxemburg - Ελληνικό Παράρτημα.
Καθηγητές, πολιτικοί, επιστήμονες, ακτιβιστές, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενημερώνουν συζητούν και αντιπαρατίθενται για την Συμφωνία που αναμένεται να επηρεάσει τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.
Από σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και για μια εβδομάδα καθημερινά από τις 12.00 έως τις 14.00 (εκτός του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου), στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, οργανώνουν ένα αφιέρωμα στην ΤΤΙΡ, τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων. 
Στις 6 εκπομπές, που μεταδίδονται κάθε μέρα από τις 8 έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2016, 12:00-14:00 & 14 Φεβρουαρίου, 11:00-14:00, θα δοθεί πρώτα μια συνοπτική εικόνα για το τι είναι η ΤΤΙΡ κι έπειτα θα επιχειρηθεί μια εμβάθυνση στους επιμέρους τομείς που θα επηρεάσει η εφαρμογή της συμφωνίας αυτής. Τέλος, θα δοθεί μια επισκόπηση των αντιστάσεων που εκφράζονται στην Ευρώπη και την Ελλάδα ενάντια στην ΤΤΙΡ.

Επιτυχής η δράση «Βόλτα με Ποδήλατα στο Μαρούσι»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους στο Μαρούσι με αφετηρία το Δημαρχείο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας  ECOMOBILITY 2015 -2016. Τη δράση διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτήριων Δούκα, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.   
Την έναρξη της Βόλτας με Ποδήλατα στο Μαρούσι κήρυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε ο ίδιος προσωπικά μαζί με την οικογένειά του και εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους στη δράση ευαισθητοποίησης στο ζήτημα της οικολογικής μετακίνησης, αλλά και στη στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης.  Στο χαιρετισμό  του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει και είναι αρωγός σε πρωτοβουλίες που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, συγχαίροντας όλους τους συμμετέχοντες για την περιβαλλοντική ευαισθησία τους και υποσχόμενος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις.
Με την ολοκλήρωση της ποδηλατάδας στου δρόμους της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου απένειμε αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους, ενώ παράλληλα  κληρώθηκαν και δώρα. 

Η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κηφισιάς

 Υστερα από αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου συνάντηση του Δ. Σ. με τη Δημοτική Αρχή Κηφισιάς(τους δέχτηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γ. Θωμάκος, η Πρόεδρος της Δ. Ε. Π Κηφισιάς κ. Αικ. Καραλλή & ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Π. Ε. Κηφισιάς κ. Νικήτας Κόκκαλης).
Από την πλευρά του Συλλόγου τέθηκαν τα ζητήματα: 
α) της λειτουργίας της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. Κηφισιάς και της μη επάρκειας των χρημάτων που χορηγούνται εν τέλει από τη σχολική επιτροπή για των αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών και προβλημάτων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης της  Κηφισιάς, 
β) της μη έγκαιρης και άμεσης ανταπόκρισης των υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς για την αντιμετώπιση των αναγκών επισκευών – συντήρησης των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Κηφισιάς, 
γ) της αναγκαιότητας ίδρυσης νέων σχολείων και νηπιαγωγείων και ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων για τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Κηφισιάς.   
Για το ζήτημα της λειτουργίας της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κηφισιάς ο Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τονισε, ότι παρατηρούνται πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην κατανομή και απόδοση των χρημάτων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων της Π. Ε. Κηφισιάς...

Την ερχόμενη Δευτέρα η Πρωτοχρονιάτικη πίττα της Ενωσης Γονέων Πεντέλης

Η Βασιλόπιττα του Τοπικού Τμήματος Αμαρουσίου του Σ.Ε.Ο


Στην προσφορά του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην πόλη και στην κοινωνία του Αμαρουσίου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.
Παρουσία μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, στελεχών όλου του κλάδου και φίλων του Οδηγισμού, ο Δήμαρχος κ.Πατούλης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
 Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνει το Τοπικό Τμήμα Οδηγισμού, στην πολύ καλή συνεργασία που διατηρούν οι δύο πλευρές, εξαίροντας την εθελοντική συμμετοχή των στελεχών και μελών του Οδηγισμού στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες τους για τη συμμετοχή και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα των προσκόπων Αμαρουσίου

Τις ευχές του για μία δημιουργική προσκοπική χρονιά γεμάτη με δράσεις προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, κατά την παρουσία του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των τριών Συστημάτων Προσκόπων του Αμαρουσίου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.
Παρουσία πλήθους προσκόπων, γονέων και φίλων, αλλά και εκπροσώπων συλλόγων, ο Δήμαρχος  κ. Πατούλης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στον οποίο συνεχάρη τους προσκόπους που αποτελούν ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας στηρίζοντας μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους κοινωφελείς προσπάθειες και δράσεις.
Ο κ. Πατούλης, διατύπωσε τη σταθερή στήριξη του έργου και των πρωτοβουλιών της προσκοπικής οικογένειας της πόλης αναφέροντας: «θα συνεχίσουμε να ενεργούμε προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του εθελοντικού κινήματος στην πόλη μας. 

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Με τα ΣυριζοΜΑΤ ... πάμε & για το Νόμπελ Χημείας!

Στις 3:00 μμ. η συγκέντρωση - διαμαρτυρία για την «Κάρτα του Πολίτη»

Σύσσωμος ὁ ἑλληνικός λαός ἑνώνοντας τήν φωνή του, κατεβαίνει σήμερα Κυριακή 7 Φεβρουαρίου καί ὥρα 3:00 μμ. στά Προπύλαια  στήν μεγάλη συγκέντρωση - διαμαρτυρία πού ὀργανώνουν Ὀρθόδοξοι σύλλογοι, φορεῖς, ὀργανώσεις καί σωματεῖα, μεταξύ τῶν ὁποίων καί ἡ «ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ»  γιά νά δηλώσουν τήν ἀντίθεσή τους
1) στή νέα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ πού ὕπουλα καί ἐκβιαστικά θέλουν νά μᾶς ἐπιβάλουν οἱ κυβερνῶντες,
2) στό ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ τῆς ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,
3) στήν ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ τοῦ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
4) στήν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ τῶν ΑΓΟΡΩΝ
5) στήν ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ καί τήν ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ τῶν ΛΑΩΝ
6) στήν ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ τῆς ΕΛΛΑΔΟΣ
Πρός ἐξυπηρέτηση τοῦ κοινοῦ ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν θά διαθέσει πούλμαν γιά τή μεταφορά.

Στις 11:00 π.μ. η ποδηλατάδα για μικρούς & μεγάλους στο Μαρούσι

στο πλαίσιο της εκστρατείας «Εcomobility 2016»
Ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, στο πλαίσιο της εκστρατείας ecomobility 2015-16,  σας καλούν μικρούς και μεγάλους σήμερα Κυριακή 7/2/2016, στις 11:00 π.μ.  σε μια ποδηλατάδα στο Μαρούσι, με αφετηρία το Δημαρχείο.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στο ζήτημα της οικολογικής μετακίνησης στην πόλη του Αμαρουσίου αλλά και η στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης  μετακίνησης.
Πρόκειται για ένα κάλεσμα των μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας Ecomobility 2015- 2016.
Η εκδήλωση δεν αποτελεί αγώνα αλλά πρόκειται για μια βόλτα με ποδήλατο στους δρόμους του Αμαρουσίου.
Ως αφετηρία και τερματισμός της διαδρομής ορίζεται το δημαρχείο του Αμαρουσίου 
(Βασ. Σοφίας & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι).
Ώρα εκκίνησης διαδρομής: 11.00π.μ.
Ώρα προσέλευςης: 10.00 π.μ.

Από τις 8:00 π.μ. η 19η Δράση Αγροτικών Προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Γεωπολιτικός Χάρτης της Ελλάδος

ΧΕΥ Νερατζιώτισσας:Αντιπροσωπεία της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ», είδε τον Αν. Υπ. Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη

Αντιπροσωπεία της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», αποτελούμενη από τον επικεφαλής Λ. Μαγιάκη και τους δημοτικούς συμβούλους Αικ. Ψάλτη και Π. Κούκουζα, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΟ - ΠΡΑΣΙΝΟ» Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη 
Στη συνάντηση, που  όπως αναφέρουν πηγές, έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, παρέστησαν επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη και η κ. Σμαρώ Κιούση αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών.
Η παράταξη ανέπτυξε στον «ΟΙΚΟΛΟΓΟ» Υπουργό τις θέσεις της σχετικά με την εκδοθείσα από την ΥΔΟΜ Αμαρουσίου άδεια δόμησης κτιρίου γραφείων επιφάνειας περίπου 5000 τ.μ. στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανακληθεί.
Τόνισε ότι η υπουργική απόφαση Ταγαρά της 23-1-2015 με την οποία δόθηκαν χρήσεις γης στο εν λόγω οικόπεδο είναι σε αντίθεση με τον νόμο 2445/96 που καθόρισε τις χρήσεις γης στο ΧΕΥ και συνεπώς πρέπει να καταργηθεί.

Η προσευχή ενός βασανισμένου αριστερού

Ω, Θεέ μου, γιατί εισενέγκεις ημάς εις πειρασμόν; 
Ο Θέμος να στηρίζει με νύχια και με δόντια την αγροτιά, ο Αλαφούζος να παίρνει θέση στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης, οι φωτιές της κουκούλας που έκαιγαν χρόνια στον βωμό της οχλοκρατίας να γίνονται κεράκια στον βωμό της Δημοκρατίας, νεαροί δεξιοί λύκοι να δείχνουν στην Αριστερά τα δόντια τους και να γρυλίζουν κρεμάλες, χωρίς κανένας πολέμιος της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται να βάζει live τα κλάματα, ο Παναγόπουλος -αχ, έκτακτος, μόνο η τραγιάσκα του έλειπε- να θυμάται τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις και ο Μπερμπάτοφ να στέλνει φαγητό στους αποκλεισμένους από τα μπλόκα;
Ω, Θεέ μου, άφες ημίν τα οφειλήματα ημών. 
Μια ζωή σε απεργίες και διαδηλώσεις, δεκαετίες και δεκαετίες στον τίμιο αγώνα του πεζοδρομίου, λοιδορούμενοι και κατηγορούμενοι, καταδιωκόμενοι και δερόμενοι, συλλαμβανόμενοι και δικαζόμενοι, μπουζουριαζόμενοι και διαμαρτυρόμενοι, να βρισκόμαστε τώρα, θέλουμε δεν θέλουμε, στην άλλη όχθη. 
Αν η μισή καρδιά μου, γιατρέ, βρίσκεται στην απεργία, η άλλη μισή στο Μαξίμου βρίσκεται.

Αύριο στις 11:00 π.μ. η Γ.Σ, οι Αρχαιρεσίες & η κοπή της πίττας των «Φίλων» του Δάσους Συγγρού

Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ» σας προσκαλούντην Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:00 π.μ., στον Πύργο Συγγρού (εντός του Δασοκτήματος Συγγρού), σε Γενική Συνέλευση, στις Αρχαιρεσίες, στην κοπή της πίττας.
                                          Η Ημερησία διάταξη της Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής:

Στις 6:00 μ.μ. η Βασιλόπιττα των προσκόπων


«Περιμένοντας τη βροχή» σήμερα & αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Το Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π. σε συνεργασία με τον «Όμιλο UNESCO Αμαρουσίου» και το θεατρικό του εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» σας παρουσιάζουν:
Ένα θεατρικό έργο που έγραψε η Μαρία Ζούλια, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπάμπη Τσικληρόπουλου. 

Ξεκινάει στις 10:00 π.μ. το απόλυτο Φεστιβάλ για όλες τις γάτες, ράτσας & ...ταράτσας!


Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, στη  HELEXPO MAROUSSI Επίπεδο Β, το διήμερο 6 & 7 Φεβρουαρίου&σήμερα & αύριο) και ώρες από 10:00 έως 20:00, με δωρεάν είσοδο θα διεξαχθεί το απόλυτο φεστιβάλ γάτας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 


Στις 5:00 μ.μ. η Βασιλόπιττα της «Εστίας Πατερικών Μελετών»


Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

2006 - 2016:10 χρόνια «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη»

Γ. Πατούλης: «Έχουμε την εμπειρία, τις γνώσεις & το σχέδιο για να πάμε το Μαρούσι μπροστά»
Παρουσία εκατοντάδων φίλων και υποστηρικτών του Συνδυασμού «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη», δημοτικών συμβούλων, στελεχών της Διοίκησης του Δήμου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συνδυασμού για το 2016 με τις ευχές να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά και στο μέλλον να ηγείται στα δημοτικά πράγματα στο Μαρούσι.
Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια έργου και δημιουργίας του Συνδυασμού «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη», μέσα από εικόνες αποτυπώθηκαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο οι σταθμοί στη νικηφόρο διαδρομή του από το 2006 έως σήμερα - τρεις νίκες σε αντίστοιχο αριθμό διαδοχικών αναμετρήσεων με συντριπτικά ποσοστά εκλογής-, τα έργα σε κάθε γειτονιά της πόλης για να ξαναγίνει το Μαρούσι μία Ανθρώπινη Πόλη, η αναβάθμιση του ρόλου και της παρουσίας του προαστίου μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Όλες αυτές οι εικόνες αποτυπώνουν τις αγωνίες, τη σκληρή δουλειά,
την προσπάθεια που κάθε μέρα που περνά δικαιώνεται, μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων, που εργάζεται συστηματικά εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια, για να δώσει πραγματικό νόημα και περιεχόμενο στο όνομα του Συνδυασμού «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη».
«Το 2006 ήταν για το Μαρούσι χρονιά Ανατροπής και Αλλαγής. Το 2006 νίκησε στο Μαρούσι η Ελπίδα
Και μπήκαν οι ισχυρές βάσεις για μια νέα Πορεία Δημιουργίας. Ξεκίνησε μια περίοδος έργων σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά της. 

Λίγο πριν δώσουν οι «ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙΚΟΛ - ΑΝΕΛ» τηλεοπτικές άδειες σε Τούρκους, το ΑΠΕ εγκαινίασε σελίδα στην τουρκική γλώσσα!

 ΠΡΟΣΕΧΩΣ:ΕΛΛΑΣ - Τουρκία ΣΥΝομοσπονδία!!!
Σελίδα στην τουρκική γλώσσα εγκαινίασε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην οποία θα «φιλοξενούνται» πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά ρεπορτάζ, καθώς επίσης και ειδήσεις Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, έρευνες, φάκελοι κ.α. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αιχμή της νέας σελίδας είναι η παρουσίαση ειδήσεων, που αφορούν ή ενδιαφέρουν τη γείτονα, και στόχος η ανάδειξη θεμάτων, που ενώνουν τους δύο […]

Οι 12 μικροί γιάνκηδες του Τσίπρα!

Η Ρεμπέκα Φονγκ, γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς στη Λάρισα τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και αφού είπε και αυτή τα ίδια που λένε συνήθως οι αμερικανοί αξιωματούχοι, ότι:
«κατανοούν τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα»! 
Αποκάλυψε ωστόσο ότι ομάδα 12 Αμερικανών τεχνοκρατών, με εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλευρό της «Ελληνικής» κυβέρνησης για να προτείνει στον κ. Τσίπρα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «μέτρα ανάκαμψης ώστε να μπορέσει η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα».
Και επειδή οι Αμερικανοί δεν δίνουν συνήθως λεπτομέρειες, έγινε ένας μικρός χαμός και να σου το θέμα έρχεται στη Βουλή.
Ποιοι είναι αυτοί οι 12 (ονόματα και γενικά βιογραφικά), ποιος τους πληρώνει (η ελληνική κυβέρνηση, η αμερικανική ή το ΔΝΤ), με ποιους υπουργούς συνεργάζονται και σε τι είναι μερικά από τα ερωτήματα που υπέβαλε ήδη προς τον Πρωθυπουργό ο γαλάζιος βουλευτής Χρ. Κέλλας.
==============================================================
                                           Τηλεάδειες στου Δουράμπεη

ΑΠΕΡΓΙΑ: ΤΟ...ΣΚΑΣ με χημικά Αριστερών ΜΑΤ & Μολότωφ παρακρατικών Αντι-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ!



«Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές...» απόψε στο Ιδιόμελο

«Η λογοκρισία» & το ελληνικό τραγούδι» στις 8:00 μ.μ, στο «Στέκι+»

«Rethinking Europe»:Μια σειρά διαλέξεων για το μέλλον της Ευρώπης



Στις 6:00 μ.μ. το αφιέρωμα στο Δάσκαλο του Μαρουσιού Ευάγγελο Δούση


Αφιέρωμα στο Δάσκαλο του Μαρουσιού Ευάγγελο Δούση(1888-1975), διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), ο Δήμος Αμαρουσίου 
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Δούση με τίτλο: 
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ» (εκδόσεις ΑΡΧΕΙΟ).   
Τα απομνημονεύματα ενός δραστήριου Μαρουσιώτη δάσκαλου, 1888-1975
Το 1967, ο Ευάγγελος Δούσης, γιος του ιερέα Κωνσταντίνου Δούση, δάσκαλος, εξέχον και αγαπητό πρόσωπο του Αμαρουσίου, κατέγραψε σε ένα σχολικό τετράδιο τις αναμνήσεις του.
Πρόκειται για εν μέρει άγνωστο ντοκουμέντο της ιστορίας του Μαρουσιού, κοινότητας που, από ένα μικρό χωριό στα όρια του Δήμου Αθηναίων κατά τον 19ο αιώνα, κατάφερε με τους αγώνες των Μαρουσιωτών να γίνει το 1925 ανεξάρτητη.

Στις 10:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝΤΕ(05) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(01/2016)  της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 10:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Διαβίβαση βεβαιωμένων πολεοδομικών παραβάσεων από την Υπηρεσία Δόμησης του Δ. Αμαρουσίου, σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην Δ/νση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού και στην Περιφέρεια ΔΠΥ Αττικής, Θ΄ Γραφείο Πυρασφάλειας, για δικό τους έλεγχο, λόγω αρμοδιότητας (συνολικά 11 καταστήματα)
2. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΡΟΥΣΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ως νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας "ΒΙΝΟ ΜΠΟΤΕΓΚΑ Ε.Ε." σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 517, επί των οδών Φραγκοκκλησιάς 3Α και Γρανικού (ισόγειο)

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Το σχέδιο ΚουΤουΡούΓΚΑΛΟΥ για τις συντάξεις...


ΠΑ.ΜΕ: ΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ

Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

            Συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια!
Θέλουν να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από τη μεγαλύτερη κατάκτηση που έχει πετύχει η εργατική τάξη, την κοινωνική ασφάλιση. 
Αυτό επιδίωκαν όλα τα χρόνια οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό επιδίωκαν και τα προηγούμενα νομοσχέδια, αυτό επιδιώκει και η σημερινή πρόταση νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που όχι μόνο δεν καταργεί τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά πατάει επάνω τους δίνοντας συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές και τη πρόνοια
Αυτή την απαίτηση είχαν και έχουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές  το μεγάλο κεφάλαιο
Η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε με αγώνες, αίμα και θυσίες. 
Δε θα επιτρέψουμε στην «αριστερά» του κεφαλαίου να μας γυρίσει στις αρχές του 19ου αιώνα
Να μην αφήσουμε να περάσει η προπαγάνδα τους, τα μέτρα που φέρνουν είναι φωτιά και μας αφορούν όλους. 
Μετατρέπουν την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση. 
Θέλουν να πεθαίνουμε στους προθάλαμους των νοσοκομείων, χωρίς καθολικό δικαίωμα σε όλο το πλέγμα της κοινωνικής ασφάλισης. 

ΣΥΝτονισμός κοινών δράσεων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. από ΛΑ.Ε & ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μετά από συνάντηση αντιπροσωπειών Λ.ΑΕ - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που αφορά «το ζήτημα της συμβολής τους στην κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο».
Η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζουν τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, που ξεσπούν σε όλη τη χώρα. 
Οι κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, των -νέων κυρίως- ελαστικά εργαζόμενων με «μπλοκάκι», της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, έχουν κοινό στόχο: 
την πολιτική των μνημονίων, την επίθεση που δέχονται από την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που θέλουν να μετατρέψουν την ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση, να αφαιρέσουν δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες. 
Οι δύο δυνάμεις υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτούς τους αγώνες. 
Στηρίζουν την ανάγκη να συντονιστούν και να κλιμακωθούν για να μην περάσει και να ανατραπεί 
το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και συνολικότερα η μνημονιακή αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλου του αστικού μνημονιακού μπλοκ.
Σε αυτή τη μεγάλη μάχη επιδιώκουμε, να βρούμε τρόπους κοινής δράσης και συνεργασίας:

ΓΣΕΕ:ΚΛΕΙΣΤΟΝ λόγω Ασφαλιστικού! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:Ολοι στο Συλλαλητήριο

ΑΔΕΔΥ:Ολοι στους δρόμους, να μην περάσει το Αντι-Ασφαλιστικό

Η ελπίδα... ερχότανε!

Από την «πάλη των τάξεων», στην ... «ΣΥΝαίνεση των τάξεων»!

«Ο ταξικός μίσος» & «ο γάτας πρωθυπουργός» Αλέξης Τσίπρας!!!